Etsi tältä sivustolta

5–8-vuotiaiden tyttöjen UEFA Playmakers -toiminta jatkuu ja uudet ryhmät aloittavat toukokuussa! 

Julkaistu

Playmakers-ohjelman tavoitteena on tarjota 5–8-vuotiaille tytöille matalan kynnyksen mahdollisuus tutustua jalkapalloon sekä oppia liikunnallisia ja sosiaalisia taitoja. Vuoden 2020 aikana yli 2 500 tyttöä tutustui Suomessa ohjelman kautta uuteen harrastukseen.  

UEFA Playmakers -ohjelma on suunnattu erityisesti tytöille, jotka eivät vielä ole mukana jalkapallon joukkuetoiminnassa. Kahdeksan ensimmäistä kertaa ovat maksuttomia, minkä jälkeen perhe tekee päätöksen sitoutumisesta. 

Ohjelman pohjalta tehtyjen analyysien tulokset osoittavat, että viime vuonna harjoituksiin osallistuneista ja kyselyyn vastanneista tytöistä 78 % kertoi haluavansa jatkaa jalkapallon parissa ikäluokkansa joukkueissa. Vanhemmista 95 % oli tyytyväisiä heidän lapsensa mukanaoloon ohjelmassa ja kertoi voivansa suositella ohjelmaa tutuilleen. Ilahduttavaa on myös, että lähes kaikki lapset kertoivat oppineensa ohjelmasta elämäntaitoa, kuten kaverien kunnioittamista ja yhteispeliä. 

Olemme iloisia, että UEFA Playmakers otettiin viime vuonna niin hyvin vastaan sekä tyttöjen, vanhempien että seurojen keskuudessa ympäri Suomen. Erityisesti harjoitusten ohjaajat ovat tehneet valtavan upeaa työtä, ja pelaajien lisäksi haluamme kannustaa myös heitä kehittymään lajin parissa”, kommentoi Palloliiton kehityspäällikkö Heidi Pihlaja

Viime kesän kokemukset Playmakers-konseptista olivat todella positiivisia. Tavoitteenamme on tyttöpelaajamäärien kasvattaminen ja UEFA Playmakers -konsepti on ensikokemuksen perusteella oikein hyvä tapa tavoittaa ja tutustuttaa tyttöjä jalkapallon saloihin”, FC Honka ry:n toiminnanjohtaja Petri Harainen kertoo. 

Kevään ja kesän 2022 ilmoittautuminen on auki! Tervetuloa seikkailemaan Frozenin Annan ja Elsan kanssa! 

Tämän monelle lapselle tutun tarinan kautta tytöt pääsevät tutustumaan jalkapalloon harrastuksena. UEFA Playmakers -harjoituksissa liikunnallisia, sosiaalisia ja jalkapallotaitoja opetellaan yhdessä FC Hongan koulutettujen ohjaajien kanssa. Harjoitukset on rakennettu lasten näkökulmasta tarinankerronnan keinoin ja harjoituksissa kehitetään monipuolisesti jalkapallotaitoja. Harjoitusten pääpaino on jalkapallossa.  

Harjoituksissa innostutaan, opetellaan kaverin kannustamista ja iloitaan omista ja toisten onnistumisista. Tavoitteena on rohkaista tyttöjä mukaan lajin pariin ja varsinaiseen joukkuetoimintaan. Parhaimmillaan ohjelmaan osallistuminen on alku vuosia kestävälle, rakkaalle harrastukselle, jossa on mahdollisuus kehittyä ja oppia ja joka antaa tytöille rohkeutta ja itsevarmuutta!  

Tervetuloa mukaan rakastumaan lajiin ja oppimaan uusia taitoja! 

Ilmoittautuminen ja lisätiedot


Kysy lisää:  jalkapallotuotteet@fchonka.fi / 020 730 4651 

Back to top