Palvelut pelaajille

FC Honka tarjoaa yli 2.200 lisenssipelaajan ja SPL Uudenmaan piirin suurimpana seurana paljon erilaisia vaihtoehtoja ja monipuolista toimintaa pelaajille. Seuran ydinpalveluna pelaajille ovat joukkue- sekä ikäluokkatoiminta, joissa pelaajille tarjotaan erilaisia polkuja suhteessa omiin harrastamisen motiiveihin, sisäiseen motivaatioon sekä urheilullisen suorittamisen tasoon.

Kaudella 2018 toiminta jäsentyy nuorisourheiluvaiheessa (U12-U17) viiteen rinnakkain kulkevaan toimintalinjaan. Akatemia -toiminta on tarkoitettu motivoituneille ja kilpaurheilijoiksi tähtääville jalkapalloilijoille, joiden lajiosaaminen ja urheilullinen suorittamisen taso ovat kansallista kärkipäätä. Musta -linja on niin ikään motivoituneille ja kilpaurheilijoiksi tähtääville pelaajille suunnattu linja, joka tekee tiivistä yhteistyötä oman ikäluokkansa Akatemia -toiminnan kanssa.

Kolme muuta linjaa seurassa ovat Keltainen-, Vihreä– ja Special. Näistä Keltainen on tarkoitettu säännölliseen kilpa- ja turnaustoimintaan osallistuville pelaajille, jotka eivät suoritustasoltaan ole vielä aivan ikäluokkansa kärkeä tai eivät välttämättä edes tavoittele kilpaurheilijan uraa jalkapallossa. Vihreän linjan toimintaryhmissä liikunnallinen harrastaminen ja yhdessä tekeminen ovat tärkein asia, peleihin ja satunnaisiin turnauksiin saatetaan osallistua, mutta kaikki lähtee pelaajista ja joukkueesta itsestään. Special -linjan joukkueet on suunnattu erityisen tuen tarpeessa oleville nuorille- ja aikuisille.

Lapsiurheiluvaiheen (U5-U11) harrastaminen tapahtuu ikäluokkamallin mukaan ja sen tavoitteena on rakastuttaa pelaaja jalkapalloon, innostaa pelaajia liikkumaan monipuolisesti ja kokemaan liikunnan iloa. Toiminnan lähtökohtana on, että jokaisen pelaajan polku lapsiurheiluvaiheesta nuorisourheiluvaiheeseen ja aina mahdolliseen huippu-urheiluvaiheeseen asti jatkuu joustavasti ja pelaajan tarpeista lähtevänä.

Lisätietoa

lapsiurheiluvaiheen ikäluokkatoiminnasta »
nuorisourheiluvaiheen kilpatoiminnasta »
nuorisourheiluvaiheen harrastetoiminnasta »
nuorisourheiluvaiheen erityisryhmätoiminnasta »

Tukipalveluina pelaajille FC Honka tarjoaa ikävaiheesta ja toimintatasosta riippuen erilaista klinikkavalmennusta (pre klinikat, klinikat, fysiikkaklinikat), Sami Hyypiä Akatemia (SHA) –toimintaa, fyysistä testausta, taitokilpailutapahtumia sekä pelaajien kehitys- ja tuloshistorian arkistoinnin.

Seuran tarjoamia lisäpalveluita pelaajille ovat koululaisten loma-ajankohtiin sijoittuvat leiritoiminnot, erilaiset pelaajille suunnatut koulutukset, tilaisuudet ja tapahtumat.