Etsi tältä sivustolta

Pelaajasiirrot, pelipassit ja vakuutukset 

Pelipaikka on Palloliiton rekisteri, jonka kautta käsitellään kaikki jalkapallon ja futsalin henkilörekisteröinnit, kuten pelaaja-, toimihenkilö- ja erotuomarirekisteröinnit. Järjestelmän kautta ostetaan myös pelipassit sekä voidaan ostaa kilpailun kattavia vakuutuksia.  Pelipassi oikeuttaa pelaamaan kotimaisissa sarjoissa ja turnauksissa. Pelipassilla saa lisäksi alennuksia ottelulipuista sekä muita jäsentarjouksia.

Seura huolehtii uusien pelaajien lisäämisen järjestelmään, lapsiurheiluvaiheen korttelipassien hankinnan sekä kaikkien pelaajiemme seurasiirrot.

Seura huolehtii myös lapsiurheiluvaiheen pelaajien vakuutuksen oston. 

Nuorisourheiluvaiheen tai aikuisharrastepelaajan pelipassin ja vakuutuksen oston huolehtii pelaaja tai huoltaja. Pelipassi ostetaan  Palloliiton Pelipaikassa.  Tutustu myös Pelipaikan tarkempiin ohjeisiin.

Pelipassien myynti alkaa uudelle pelipassikaudelle edellisen vuoden joulukuussa. 


Pelipassin osto myClubiin rekisteröidylle seuran nuorisourheiluvaiheen pelaajalle ja aikuisharrastepelaajalle

Jokainen FC Hongan pelaaja tulee rekisteröidä joukkueenjohtajan toimesta seuran jäsenrekisteri myClubiin, jotta pelaajan pelipassi voidaan hyväksyä.

Nuorisourheiluvaiheen pelaajan tai huoltajan tulee hankkia pelipassi  Pelipaikassa.

Jos ostat ensimmäistä pelipassia, niin  rekisteröidy ensin  järjestelmään. Käyttäjätukea järjestelmään saat  Palloliiton käyttäjätuesta.

Huom. aikuisten harrastepassin (10,00 €) tilalle on tullut maksuton aikuisten harrasterekisteröinti.

Kun uudistetaan rekisteröinti sekä jalkapalloon että futsaliin odotetaan ensin, että ensimmäiseksi uudistettavan lajin maksu ehtii kirjautua Pelipaikkaan ja tämän jälkeen uudistetaan vasta toinen laji. Näin toisen lajin saa uudistettua maksutta.

Pelipaikkaan kirjautuessa on hyvä olla tiedossa:

 • Nimi
 • Pelaajan pallo-ID
 • Ostettavat tuotteet
 • Pelipassi: Jalkapallo vai Futsal. Jos molemmat, niin odota ensin, että ensimmäiseksi uudistettavan lajin maksu ehtii kirjautua Pelipaikkaan ja tämän jälkeen uudista vasta toinen laji. Näin toisen lajin saa uudistettua maksutta.
Kuva: Juhani Järvenpää

Futsalia korttelipassilla pelaava  nuorisourheiluvaiheen pelaaja  (nuorin ikäluokka):
Vuodenvaihteen jälkeen tulee tehdä pelaajatason muutos harrastepelaajasta amatööriksi, jotta saat ostettua pelipassin.  Tärkeää on tehdä muutos ja hankkia pelipassi vasta 1.1. jälkeen, jotta edellinen kausi  on mennyt järjestelmässä passiiviseksi eikä näin synny tuplamaksuja.


Vakuutus

Vakuutus on pakollinen kaikilla junioripelaajilla sekä aikuisilla, jotka pelaavat liiga-kakkosessa. Seura ostaa kaikille lapsiurheiluvaiheen pelaajille Pelipaikasta AON-vakuutuksen. Vakuutuksen sisällöt sekä ohjeet tapaturman sattuessa.

Nuorisourheiluvaiheen pelaajat ja aikuispelaajat hankkivat vakuutuksen itse. Vakuutuksen tulee kattaa kilpaurheilu. Nuorisourheiluvaiheen pelaajan tai huoltajien tulee rastittaa myClubin pelaajakortille, että vakuutus on voimassa. Joukkueenjohtaja voi näin tarkistaa myClubista, että pelajalla on vakuutus voimassa ja hän voi osallistua toimintaan.

Huom. vahinkoilmoituksiin tulee seuran yhteyshenkilöksi lisätä sellainen aikuinen, joka oli tapahtumahetkellä paikan päällä.

Kuva: Juhani Järvenpää

Pelipaikkaan lisättävä uusi, jalkapalloharrastuksen aloittava pelaaja

Pelipaikkaan liittyvät pyynnöt toimitetaan kootusti joukkueenjohtajan kautta seuralle osoitteeseen  olosuhteet@fchonka.fi. Arkaluontoista tietoa, kuten henkilötunnuksia, ei tule lähettää sähköpostitse.

Joukkueenjohtaja kirjaa seuran jäsenrekisteri myClubiin pelaajan perustiedot (nimi, huoltajat, yhteystiedot) ja aloituspäivän ja lähettää pelaajalle kirjautumislinkin. Tämän jälkeen perhe täyttää loput tiedot, kuten kuvausluvan sekä tarkistaa yksityisyysasetukset ja viestiasetukset kuntoon.

Kauden aikana Pelipaikkaan ensimmäistä kertaa kirjattavat lapsiurheiluvaiheen uudet pelaajat kirjataan seuran toimesta Pelipaikka-järjestelmään sen jälkeen, kun joukkueenjohtaja on kirjannut aloituspäivämäärän MyClubiin. Nuorisourheiluvaiheen pelaaja rekisteröityy Pelipaikkaan itse. 

Seura hankkii toimintakauden vaihteessa  lapsiurheiluvaiheen  joukkueissa aloittaville pelaajile pelipassit uuden pelipassikauden tullessa myyntiin.


Seurasiirrot FC Honkaan

Pelipaikkaan liittyvät pyynnöt (mm. koskien uusia pelaajia tai seurasiirtoa) toimitetaan kootusti joukkueenjohtajan kautta seuralle osoitteeseen  olosuhteet@fchonka.fi. Ennen siirtopyynnön tekemistä tulee pelaaja luoda myClubiin yllä olevien ohjeiden mukaisesti.  Pyynnöt käsitellään arkipäivinä, pääasiallisesti 7 päivän aikana.

Joukkueenjohtajan lähettämän viestin on hyvä sisältää FC Honkaan siirtyvästä pelaajasta seuraavat tiedot:

 • Nimi
 • Vanha seura
 • Siirrettävä laji (jalkapallo/futsal)

Arkaluontoisia tietoja ei tule lähettää sähköpostitse.

Huomioithan seurasiirroissa, että vanhalla seuralla on 7 vrk aikaa reagoida siirtopyyntöön, joten käynnistä siirrot hyvissä ajoin, erityisesti kilpailukaudelle.  Seura- eli edustusoikeuden siirto ja pelipassi/korttelipassi astuvat voimaan maksuhetkestä.

Edustuoikeuden siirron maksusta huolehtii pelaaja.  Siirtomaksu maksetaan jalkapallon ja futsalin osalta täysimääräisenä, vaikka molemmat lajit siirrettäisiin yhtä aikaa. Siirto on maksuton, jos pelaajan rekisteröinti ei ole ollut aktiivisena kuluvalla tai edellisellä pelikaudella.

Pelaajasiirroissa on huomioitava, että ajanjaksolla 2.9.-14.11. ei voi siirtyä (yli 11.v).

Kansainvälisisissä siirroissa seura tekee pyynnön Palloliittoon, minkä jälkeen noudatamme  FIFA:n  kansainvälisiä pelaajasiirtoprosesseja.

Huom. Pelaajan siirtyessä seuramme sisällä joukkueesta toiseen noudatetaan kilpailumääräyksiä. Huomioittehan tämän erityisesti kilpailukauden kesken tapahtuvissa joukkuevaihdoissa.

Joukkueenjohtajalla tai muulla joukkueen kilpailuista huolehtivalla toimihenkilöllä on mahdollisuus Palloliiton TASO-järjestelmässä tarkistaa joukkueensa pelaajien pelipassitilanne.

Seurasiirto  toiseen seuraan

Uusi seura aloittaa aina siirtopyynnön. Seurasta lähtevien pelaajien tulee olla uuteen seuraan yhteydessä siirron käynnistämiseksi.

 Pelaajasiirroissa on huomioitava, että ajanjaksolla 2.9.-14.11. ei voi siirtyä (yli 11.v).

Seura- eli edustusoikeuden siirto astuu voimaan maksuhetkestä.

Ennen seurasiirron hyväksymistä tulee pelaajan kaikki maksut FC Hongalle olla maksettuina.

FC Honka noudattaa Palloliiton  Pelaajasiirtojen eettisiä suosituksia.


Pelipaikkaan rekisteröitävä joukkueen toimihenkilö

Joukkueen toimihenkilön tulee rekisteröityä Pelipaikkaan, jotta hänen tietonsa siirtyvät Palloliiton kilpailun sähköiseen TASO-järjestelmään. TASO:ssa joukkueenjohtaja hallinnoi joukkuettaan Palloliiton sarjojen ja karuselliturnausten osalta ja siellä mm. tehdään nuorisourheiluvaiheen sarjaotteluiden sähköinen ottelupöytäkirja sekä samoilla tunnuksilla pidetään otteluseurantaa. Huomioittehan, että pöytäkirjaan tulee merkitä pelaajien lisäksi kaikki vaihtopenkillä olevat valmentajat, huoltajat ja muut toimihenkilöt.

Rekisteröityminen hoituu toimihenkilöltä seuraavien ohjeiden avulla:

Rekisteröityminen Pelipaikka-järjestelmän käyttäjäksi 

Joukkuetoimihenkilöroolin lisääminen joukkueen toimihenkilölle

Rekisteröintiin tai roolin uudistamiseen tarvittavat tiedot:

 • Nimi
 • syntymäaika
 • Kansalaisuus
 • Kotiosoite
 • Sähköpostisoite
 • Puhelinnumero
 • Ulkomaalainen henkilö: lisätään kuvallinen, PDF-muodossa oleva henkilötodistus, josta selviää kansalaisuus

Huomioithan, että toimihenkilörooli tulee päivittää Pelipaikassa pelipassikausittain (alk 1.12.) ja hyvissä ajoin ennen kilpailukauden alkua.  Seuran päätoimisten ja oto-valmentajien roolipäivitykset huolehtii seura. Muut joukkueessa toimivat valmentajat rekisteröityvät yllä olevien ohjeiden mukaan.


Luotu: 1.12.2020, päivitetty 27.4.2023


Back to top