Etsi tältä sivustolta

2007 syntyneiden akatemiajoukkueet Helmari-Huuhkaja-tapahtumissa – Eerikkilässä on jalkapalloilijan hyvä olla!  

Julkaistu

P07 sekä T07 akatemiajoukkueet osallistuivat maaliskuussa 2022 Eerikkilän Helmari- ja Huuhkajatapahtumiin. Tapahtumat olivat jälleen FC Hongan valmennuspäällikkö Kimmo Erosen mukaan timanttisia: vankka SHA:han pohjautuva kokemus näkyy ja tapahtumat on hyvin organisoitu. Eerikkilässä on jalkapalloilijan hyvä olla!  

Eronen osallistui sekä poikien että tyttöjen tapahtumaan. ”P07 Akatemian osalta voin todeta, että vaatimustaso on joukkueessa hyvällä tasolla, mikä tulee esille myös pelaajakyselyistä. Joukkueessa on panostettu paljon kilpailullisen toimintaympäristön kehittämiseen ja se näkyy. On myös hienoa seurata, miten joukkue pyrkii rohkeasti toteuttamaan haastavaa pelitapaa”, Eronen summaa.   

“Näillä turnauksilla on ehdottomasti paikkansa. Saadaan paljon tietoa, missä mennään pelaamisen ja pelaajien suhteen sarjakauden kynnyksellä. Hieman hankalan ensimmäisen ottelun jälkeen pystyimme suoriutumaan tasaisen nousujohteisesti ja peli kehittyi turnauksen aikana niin kuin tietysti pitääkin”, toteaa P07 Akatemian vastuuvalmentaja Henri Kaasalainen. 

Vastuuvalmentajan mukaan turnauksen “minipelit” ovat erinomainen uudistus ja ne tukevat hyvin tapahtuman luonnetta. “Harmi, että nämä loppuvat nyt tämän ikäluokan osalta. Seuraava looginen steppi voisi olla kansainvälinen turnaus kauden loppuun kotimaassa, jolloin monen vuoden prosessi saisi arvoisensa lopun. Esimerkiksi vähän muokattu Kai Pahlman lopputurnaus voisi toimia Eerikkilän erinomaisissa olosuhteissa ”, Kaasalainen pohtii. 

T07 Akatemia vieraili Eerikkilässä maaliskuun puolivälissä.  

”T07 Akatemiassa alkaa uuden valmentajan, Stephen Gardiaksen, kädenjälki näkymään. Hienon lisän tapahtumaan pelaajille toi myös talenttivalmentaja Antoni Dagaan läsnäolo. Joukkue esiintyi pirteästi ja ottelut olivat tasaisia. Kilpailuformaatti on hyvä ja se heijastuu myös otteluiden korkeaan tasoon”, jatkaa Eronen.   

Vastuuvalmentaja Gardiaksen mukaan tapahtuma oli hieno kaiken kaikkiaan ja tiimi nautti kokemuksesta. “Pelaajat saivat paljon tietoa todella monista pelin näkökulmista. Oli myös hyvä nähdä, missä olemme joukkueena parhaiden joukossa. Valmennuksen näkökulmasta saimme nähdä, mitä meidän on parannettava ja kuinka voimme auttaa yksittäisiä pelaajia kehittymään, jotta meistä tulee parempi joukkue ja voimme nostaa tasoamme. Kaiken kaikkiaan pidin turnauksen kilpailullisuudesta ja siellä kerätystä datasta on hyötyä”, Gardias toteaa. 

Kummankin joukkueen joukkueenjohtajat olivat myös mukana tapahtumissa.  

“Allekirjoitan Kimmon Eerikkilää koskevan jalkapalloilijakommentin täysin, ja lisäisin vielä, että Eerikkilässä on myös joukkueenjohtajan hyvä olla. Näillä leireillä joukkueemme energia ja into saavat minut aina muistamaan, miksi tämä vapaaehtoistyö on minulle tärkeää. Ilolla sain taas seurata, miten nuoret naiset ovat kasvaneet sekä jalkapalloilijoina että persoonina. Ja tiukat matsit saivat tietysti jojonkin odottamaan sarjakauden alkua – onneksi kaudenavaus on jo aivan nurkan takana!”, kuvailee T07 Akatemian joukkueenjohtaja Sanna Tapola.  

“Pelit ovat tietenkin tällaisen tapahtuman keskeisin asia, mutta lisäksi Huuhkajatapahtumat ovat tärkeitä joukkueen yhteishenkeä lisääviä tilanteita. Yhteiset ruokailut, vapaamuotoinen jutustelu ja yhdessäolo ovat asioita, joihin arjessa ei usein ole aikaa ja toteutuvat helposti Eerikkilän toimivissa puitteissa. Joukkueenjohtajana minua jälleen ilahdutti huomata, miten vastuuntuntoisia ja hyvin käyttäytyviä nuoria herroja joukkueessa on kasvanut. Enkä voi olla kehumatta meidän valmennuskaksikkoamme Henri Kaasalaista ja Jussi Koivulaa, jotka taitavasti vaativat pojilta laadukasta tekemistä sekä kentällä että sen ulkopuolella”, jatkaa P07 Akatemian joukkueenjohtaja Anu Karjalainen. 

Kaiken kaikkiaan valmennuspäällikkö Kimmo Eronen odottaa mielenkiinnolla, mitä kaikkea Huuhkaja- ja Helmaripolku ja tiedolla johtaminen tulevaisuudessa tuo suomalaiseen jalkapalloon.   


Lue lisää Suomen Palloliiton Huuhkaja – Helmaripolusta.   

 

Kuva: Juhani Järvenpää

Back to top