Etsi tältä sivustolta

T08 Akatemia varmisti paikan kansainväliseen turnaukseen voitettuaan Helmari-tapahtuman

Julkaistu

FC Hongan T08 Akatemia osallistui Eerikkilän urheiluopistolla kolmipäiväiseen Helmari-tapahtumaan 19.1.-21.1.2022. Voitto ratkesi, kun finaalissa kaatui HJK. Yhteensä joukkueita oli mukana kuusi. Voiton myötä T08 Akatemia sai suoraan paikan syksyn 2022 kansainväliseen turnaukseen, jossa parhaiten menestyneet suomalaiset joukkueet pääsevät haastamaan kansainvälisiä huippuja.

FC Hongan valmennuspäällikkö Kimmo Eronen oli paikan päällä Eerikkilässä seuraamassa otteluita ja joukkueen toimintaa. 

”Oli hienoa seurata joukkueen tekemistä niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Joukkueen toiminta oli ryhdikästä ja kaikin puolin hyvällä tasolla. Oli hienoa nähdä, kuinka joukkue pystyi tapahtuman aikana kehittämään omaa pelaamistaan ja Eerikkilästä poistui varmasti astetta parempi joukkue kuin sinne meni”, kuvailee Eronen.

Lisäksi valmennuspäällikkö halusi erikseen nostaa valmennuksen tekemää työtä: ”Valmennus toimii todella hyvällä asenteella ja vastuuvalmentaja Nico Niemisen ja valmentaja Joonas Haapaniemen tekemistä on ilo seurata.”

Nico Niemisen mukaan Helmari-tapahtuma oli tähän kohtaan kautta erittäin hyvä tapahtuma päästä mittaamaan omaa tasoaan Suomen kärkijoukkueita vastaan. ”Tavoitteena oli kehittää omaa pelaamista ja viettää arvokasta yhteistä aikaa joukkueen kesken rennolla mielellä. Nämä tavoitteet täyttyivät enemmän kuin hyvin. Tästä on hyvä jatkaa harjoittelua kohti kesää”, Nieminen kertoo.

Vaikka voitto varmasti maistui niin vähintään yhtä tärkeää on nuorten mahdollisuus kokoontua ja saada positiivia, yhteisiä kokemuksia varsinkin näin korona-aikana. 

Hienoa työtä, koko T08 Akatemian porukka!


Huuhkaja- ja Helmaripolku on suomalaisen jalkapallon yhteinen oppimisen ja tiedolla johtamisen alusta – seurojen pelaajakehityksen tueksi. Uudistuneella kokonaisuudella vahvistetaan suomalaisen pelaajakehityksen tuloksia kokoamalla jalkapallon ydintoimijat yhteen, pelin ympärille. Huuhkaja- ja Helmaripolku jakautuu kahteen osakokonaisuuteen: tiedolla johtamiseen ja Huuhkaja-Helmariliigaan (kilpailujärjestelmä). 

Aiemmin järjestetyt kansallisen (SHA) ja alueellisten valmennuskeskusten järjestämät kehittymisen seurantatapahtumat sekä Huuhkaja-Helmaripäivät yhdistyvät uuteen Huuhkaja- ja Helmaripolkuun, ja poistuvat itsenäisinä palvelunimikkeinä vuoden 2022 alusta alkaen.

Huuhkaja- ja Helmaripolku koostuu kilpailullisista ja laadukkaista peleistä, pelikeskeisestä koulutuksesta ja vuorovaikutuksesta muiden valmentajien kanssa, pelaajien sekä joukkueiden kehittymisen järjestelmällisestä seurannasta osana arjen valmennusta, ja innostavista elämyksistä sekä näyttömahdollisuuksista tulevaisuuden Huuhkajille ja Helmareille.

LUE LISÄÄ

Back to top