Etsi tältä sivustolta

FC Hongan ja VJS:n solmima farmisopimus vahvistaa pelaajakehitystä

Julkaistu

FC Honka ja VJS ovat solmineet farmisopimuksen, joka koskee FC Hongan Kansallisen Liigan joukkueen ja VJS:n naisten edustusjoukkueen pelaajia. Seurat ovat yhteisesti sopineet pelisäännöistä koskien yhteistyötä ja pelaajien siirtoja seurojen välillä. 

FC Hongan urheilutoimenjohtaja Petri Vuorisen mukaan yhteistyö on alkanut hyvin ja yhteinen toimintamalli on saatu sovittua. Toimintamalliin liittyy vahvasti käytännöt pelaajien liikkumiselle seurojen välillä.

“Farmisopimus on meidän pelaajakehityksemme näkökulmasta loistava, koska meiltä puuttuu yksi porras U17 tyttöjen ja Kansallisen Liigan välistä. Pelaajamme pääsevät nyt pelaamaan tarvittaessa naisten pelejä, mikä on hyvä askel ennen Kansallista Liigaa. Tämän lisäksi vähälle peliajalle jääneillä pelaajilla on mahdollisuus pelata hyvällä tasolla. Uskon vahvasti, että tällä yhteistyöllä pystymme tukemaan VJS:ää heidän tavoitteissaan”, kertoo Vuorinen.

“VJS on tehnyt hienoa työtä pitkään. Olen erittäin tyytyväinen siihen, että VJS:n kanssa on päästy sopimukseen. VJS:n toimijat ovat meille tuttuja. Keskustelut ovat olleet avoimia ja koen, että kunnioitus toisiamme kohtaan on molemminpuolista. Erittäin hyvä alku yhteistyölle!”, Vuorinen jatkaa. 

“Kiitos FC Hongan edustajille hyvässä hengessä sujuneista neuvotteluista, joiden lopputuloksena voimme aloittaa yhteistyön, joka varmasti palvelee molempia osapuolia kauden aikana. Yhteinen tahtotila ja toimintatavat löytyivät keskusteluiden aikana nopeasti, joten käytännön yhteistyölle on erittäin hyvät onnistumisen edellytykset”, toteaa VJS:n toimitusjohtaja Ville Dahlman.

Naisten päävalmentajat kommunikoivat keskenään säännöllisesti omien seurojen pelaajien tilanteesta ja sopivat yhteisesti myös VJS:n naisten joukkueen harjoitus- ja pelitapahtumiin osallistuvien FC Hongan pelaajien määrästä. Yhteistyö saadaan käytännön tasolla alkuun jo pian, kun Suomen Cupin ottelut tammikuun lopulla käynnistyvät molempien seurojen osalta.

”Avoimen ja tiiviin yhteistyön kautta pääsemme tukemaan yksittäisten pelaajien kehittymistä. FC Hongassa on laadukkaita pelaajia, jotka voivat meidän kautta saada arvokasta peliaikaa ja meidän pelaajat saavat säännöllisesti joukkueemme arjessa viikkotasolla kokemusta heidän organisaation pelaajien sen hetkisestä tasosta, johon voi peilata omaa tasoaan. Tämä palvelee erityisesti meidän eteenpäin haluavia pelaajia, joiden tavoitteena on pelata tulevaisuudessa Kansallisessa Liigassa”, pohtii VJS:n päävalmentaja Pasi Hyyhö.

”VJS:llä on pitkä historia pelaajakehityksessä ja uskomme, että tästä yhteistyöstä on paljon hyötyä molemmille seuroille. Meillä on seurassamme paljon upeita nuoria pelaajia, jotka saavat mahdollisuuden pelata kilpailukykyisiä pelejä edistääkseen kehitystään. Valmennustiimimme työskentelee tiiviisti yhdessä varmistaakseen parhaan mahdollisen lopputuloksen sekä seurojen, että pelaajien kannalta”, FC Hongan Kansallisen Liigan päävalmentaja Omar Adlani jatkaa. 

Back to top