Etsi tältä sivustolta

Omar Adlani luotsaa Hongan Kansallisen Liigan joukkuetta kohti uutta kautta: ”Kotiyleisö tulee näkemään kentällä nälkäisen ja kovaa töitä tekevän Hongan!”

Julkaistu

Omar Adlani aloittaa Hongan Kansallisen Liigan joukkueen uutena päävalmentajana. Hän on toiminut syksystä 2019 FC Honka ry:n tyttöpuolen talenttivalmentajana, sekä ollut mukana edustusjoukkueen valmennuksessa. 

– FC Hongassa on pitkät perinteet pallonhallintaan perustuvassa jalkapallossa ja haluan pitää ne yhä voimassa. Haluan myös, että joukkue jaksaa pitää pelissä kovan intensiteetin läpi koko ottelun. Pelaamme hyökkäävällä pelitavalla ja periksiantamattomalla asenteella puolustussuuntaan. Kova työmoraali, kilpailullisuus ja kunnioitus ovat joukkueemme toiminnan pohja, Adlani sanoo.

Hongassa on tehty viime vuosina paljon hyvää työtä. Adlani uskoo, että hänen kokemuksensa seurassa työskentelystä helpottaa sopeutumista uuteen tehtävään.

– On varmasti hyväksi, että olen ollut seurassa mukana aiemmin. Rosa Lappi-Seppälä on tehnyt hienoa työtä ja luonut vahvat rakenteet, joten minun on helppo jatkaa ja yhä kehittää hänen aloittamaansa työtä. Olen ollut paljon edustusjoukkueen ja B-junioreiden mukana, ja tunnen pelaajat hyvin. Se tekee siirrosta liigajoukkueen päävalmentajaksi helpompaa. Uskon myös pelaajien ja seuran tuntevan minut hyvin ja he tietävät, mitä minulta odottaa.

Adlani aloitti valmentamisen PK-35:den 05-06 syntyneiden tyttöjen joukkueessa. Ennen Honkaan siirtymistään hän valmensi seuran B-tyttöjoukkueita. Viimeisen kahden vuoden ajan Adlani on toiminut Hongan lisäksi yhtenä Palloliiton Eteläisen alueen aluevalmentajana, sekä U19-maajoukkueen valmennusryhmässä.

– Olen ahkera ja kiinnitän huomioita pieniin yksityiskohtiin. Minulle on hyvin tärkeää, että pelaajia arvostetaan seurassa ja että he saavat olla hyvässä ympäristössä, jossa heitä voi auttaa saavuttamaan uusia korkeuksia. Minua motivoi, kun näen pelaajien kehittyvän ja saavuttavan sekä henkilökohtaisia, että joukkueen yhteisiä tavoitteita.

Hän tarttuu innolla uuteen haasteeseen päävalmentajana.

– Tämä on hieno askel valmentajaurallani. Seura on mennyt uuteen suuntaan ja se sopii myös omiin tavoitteisiini ja kunnianhimooni. Uskon, että siirtyminen talenttivalmentajasta liigajoukkueen päävalmentajaksi antaa minulle mahdollisuuden vaikuttaa yhä enemmän pelaajien kehitykseen ja samalla kehittää koko joukkuetta. Tunnen olevani Hongassa kuin kotonani. Odotan innolla jokaista aamua toimistolla ja pelaajien ja taustahenkilöiden tapaamista. Päätös tähän rooliin lähtemisestä oli helppo ja en epäröinyt sitä lainkaan. En olisi mieluummin missään muualla, hän sanoo.

Hongassa on panostettu paljon pelaajakehitykseen ja valmennukseen. Tällä kaudella peräti yhdeksän nuorta pelaajaa on tehnyt debyyttinsä Kansallisessa liigassa ja muutama muu on ollut mukana liigajoukkueen toiminnassa.

– Olen hyvin ylpeä siitä, miten B-junioripelaajat ovat kehittyneet. Iso kunnia kuuluu juniorivalmentajille, jotka ovat rakentaneet tätä joukkuetta nuoresta iästä saakka. Nykyiset valmentajat kaikissa ikäluokissa ovat jatkaneet hyvää työtä ja antaneet pelaajille hyvän ympäristön, jossa he voivat kehittyä. Talenttivalmentajana olen ollut pienessä roolissa auttamassa pelaajien siirtymistä liigajoukkueeseen. Suuret kehut kuuluvat seuran monien eri ikäluokkien valmentajille, he tekevät mahtavaa työtä. B-junioreissa on tällä hetkellä hyvä tilanne ja monet pelaajat kehittyvät nopeasti. Meidän täytyy muistaa kuitenkin olla kärsivällisiä, ja antaa jokaisen pelaajan kehittyä omalla tahdillaan.

Ensi kauden joukkueen ja taustaryhmän rakennus on hyvässä vauhdissa.

– Prosessi ensi kauden joukkueen ja taustojen kasaamiseksi on käynnissä. Harjoitusaikataulumme ja -rytmimme tulee muuttumaan jonkin verran. Honka on tukenut hyvin pyrkimyksiämme tehdä päivittäisestä tekemisestämme yhä ammattimaisempaa.

Adlani lupaa, että kotiyleisö tulee näkemään ensi kaudella taistelevan Hongan.

– Haluan lähettää kutsun kaikille Hongan joukkueille, tulkaa katsomaan otteluitamme! Meillä on Hongassa upea yhteisö ja toivon, että yhä useampi tulee kannustamaan meitä Kansallisen Liigan otteluihin. Kotiyleisö tulee näkemään kentällä nälkäisen ja kovaa töitä tekevän Hongan, joka taistelee voitosta jokaisessa ottelussa. Nähdään peleissä!

Back to top