Etsi tältä sivustolta

Lapsiurheiluvaiheen uutena ikäluokkavastaavana aloittava Rami Prusila: “Vuorovaikutustaidot ja avoimuus ovat tärkeitä valmentajan ominaisuuksia”

Julkaistu

Rami Prusila aloittaa FC Hongan lapsiurheiluvaiheen ikäluokkavastaavana marraskuun alussa. Prusila siirtyy FC Honkaan Tikkurilan Palloseurasta, missä hän on toiminut noin puolitoista vuotta liikuntakoordinaattorina. FC Hongassa Rami Prusila tulee toimimaan 2013 ja 2014 syntyneiden poikien Vihreiden ja Valkoisten joukkueiden valmentajana.

Prusila on valmistunut Vierumäeltä vuonna 2019 ja hänellä on liikunnanohjaajan ammattikorkeakoulututkinto. Kolmen ja puolen vuoden opintojen aikana Prusila erikoistui liikuntapalveluihin. 

”Olen oikeastaan koko elämäni toiminut liikunnan ja urheilun parissa. Jalkapallo on yksi lajeista, joissa olen ollut mukana. Olen lisäksi kouluttautumassa golfvalmentajaksi ja olen myös golfseuran toiminnassa ollut mukana pitkään”, kertoo Prusila. 

Hän on toiminut urheilumaailmassa niin pelaajan kuin valmentajan ja seuratoimijan rooleissa, ja sitä kautta on jo kertynyt paljon kokemusta ja näkemystä liikunta-alasta. Opiskeluaikanaan hän suoritti harjoittelujaksoja Italiassa, Liikkuva koulu -kampanjassa sekä Eerikkilän urheiluopistolla Sami Hyypiä Akatemiassa. Lisäksi hän teki harjoittelun Suomen Golfliitossa.

“Arvokisojen positiivinen pöhinä on kasvattanut FC Hongan lapsiurheiluvaiheen pelaajamääriä kaikissa ikäluokissa runsaasti. Tämä mahdollistaa yhä useamman päätoimisen ammattilaisen palkkaamisen toteuttamaan lasten liikuntaa, joka pandemian runtelemassa yhteiskunnassa on erittäin tärkeää. Odotamme innolla Ramin saamista valmennustiimiimme, sillä tiedämme saavamme runsaasti laatua toimintaamme Vierumäeltä valmistuneesta huippuosaajasta”, toteaa lapsiurheiluvaiheen koordinaattori Jere Matinlassi.

Odotuksista ja valmentajan roolista

Rami Prusila kertoo odottavansa innoissaan, että pääsee FC Hongassa valmentamaan, tutustumaan joukkueisiin ja taustoihin ja muutenkin koko Hongan organisaatioon. 

”Minulla on Hongasta tosi hyvä kuva. Honka on iso seura, joka on seuratoiminnassa ja suomalaisessa futiksessa edelläkävijä sekä vahva brändi pääkaupunkiseudulla. Odotan innolla, että pääsen itse näkemään ja kokemaan, miten isossa organisaatiossa tehdään hommia”, avaa Prusila odotuksiaan. 

”Lasten valmennuksessa on tärkeää, että valmentaja on helposti lähestyttävä. Jos lapset luottavat valmentajaan niin he uskaltavat olla avoimia valmentajalle ja vanhemmille. Ilman pelaajan ja valmentajan hyvää vuorovaikutusta valmennus vaikeutuu. Tietenkin myös hyvät valmennus- ja organisointitaidot ovat tärkeitä valmentajan ominaisuuksia. Olen luonteeltani heittäytyjä ja sosiaalinen persoona ja heitän omasta mielestäni hyvää läppää”, hän jatkaa. 

”Odotan tulevalta kaudelta paljon hyviä juttuja kentiltä ja sitä, että pääsen tutustumaan muihin valmentajiin ja sparraamaan. Kaikki seuran eri rooleissa toimivat ihmiset ovat tärkeitä ja heihin kaikkiin haluan päästä tutustumaan. Yksi seuratoiminnan hienous on se, että ihmiset tulevat seuraan eri taustoista ja jokaisella on tärkeä oma roolinsa. ”

Prusila pitää valmentamisesta, koska valmennuksessa näkee oman käden jälkensä selkeästi. Lapsista näkee, kuinka he nauttivat treeneistä ja pitkällä aikavälillä, kuinka he kehittyvät. 

”Lapset saattavat olla potkimassa palloa ennen treenejä ja jäädä vielä treenien jälkeen. Ihan sama, mikä laji on kyseessä niin on tärkeää, että lapset liikkuvat, pitävät hauskaa ja viettävät aikaa liikunnan parissa. Se on se, mikä minua motivoi valmentamisessa ja sitä toimintaa haluan olla levittämässä”, kertoo Prusila. 

”Paljon ulkoilua, paljon pihapelejä aivan niin kuin itselläni lapsena!”

Mitä mukaan TiPS:stä?

Rami Prusila kertoo saaneensa TiPS:ssä hyvän ja monipuolisen kuvan seuratoiminnasta. Hän on toiminut monessa roolissa ja saanut paljon vastuuta.

”Olen siitä kiitollinen, että minulle on annettu paljon vastuuta, jota olen saanut kantaa. Olen nähnyt seuratoiminnan nappulavaiheesta edustusjoukkueeseen asti. Oma tonttini ei ole ollut suppea ja olen päässyt lähelle seuratoiminnan ydintä. TiPS:ssä on paljon hyviä ja kokeneita valmentajia, joiden kanssa olen jutellut toimistolla ja kentän laidalla. Nämä kokemukset otan ehdottomasti mukaani, kun siirryn Honkaan”, kiittää Prusila nykyistä työnantajaansa Tikkurilan Palloseuraa.  


Lämpimästi tervetuloa FC Honkaan, Rami!

Back to top