Etsi tältä sivustolta

Mervi ja Jyrki Kataisen säätiön 7000 euron tuki mahdollistaa monen lapsen ja nuoren jalkapalloharrastuksen jatkumisen

Julkaistu

Mervi ja Jyrki Katainen lahjoittivat säätiönsä kautta 7000 euron summan FC Honka ry:n juniorirahastoon, jonka tarkoituksena on tukea vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten harrastusmaksuja. Lahjoituksen turvin voidaan varmistaa usean lapsen ja nuoren harrastamisen jatkuminen tilanteessa, jossa perheen taloudellinen tilanne on haastava. Varoilla tuetaan tasavertaisesti toimintamaksun piirissä olevia FC Honka ry:n junioripelaajia.
 
Lämmin kiitos lahjoituksesta!


 
”Haluamme säätiömme kautta tukea laajemminkin lasten ja nuorten liikuntaharrastuksia. Pidämme tärkeänä sitä, että kaikilla olisi mahdollisuus harrastaa ja liikkua.
 
Merville jalkapallo on ollut rakas harrastus lapsesta asti, mutta harrastamme molemmat myös monia muita lajeja, kuten tennistä ja pyöräilyä, ja kannustamme myös lapsia ja nuoria liikkumaan monipuolisesti.
 
Arvostamme sitä, että Honka korostaa yhteisöllisyyttä ja vastuullisuutta. Honka tekee hienoa työtä mahdollistaessaan harrastamisen suurelle joukolle lapsia ja nuoria – sekä niille, jotka haluavat kehittyä huippu-urheilijoiksi että niille, jotka haluavat nauttia harrastamisesta vähemmän tavoitteellisesti. Yhteisöllisyys viestii välittämistä ja tuo inhimillisyyttä ja lämpöä ihmisten elämään. Vastuullisuutta korostaa se, että seura nähdään yhteisönä, joka ei vain opeta pelaamaan, vaan myös kasvattaa käyttäytymään reilusti ja toisia kunnioittaen.
 
Joukkueurheilu kehittää monipuolisesti sosiaalisia taitoja: ryhmässä toimimista, erilaisuuden ymmärtämistä ja onnistumisen elämysten ja pettymysten jakamista muiden kanssa. Näistä taidoista on todella paljon hyötyä myös elämässä yleensä.
 
Harrastusmaksut ovat nykyään monissa lajeissa melko korkeita, kun olosuhteet ja valmennus ovat kehittyneet ja ammattimaistuneet. On tärkeää huolehtia, etteivät kustannukset muodostu kenellekään harrastamisen esteeksi. Tässä työssä tarvitaan jatkossakin toimijoiden hyvää yhteistyötä. Seurojen työntekijät ja vapaaehtoistoimijat tekevät korvaamattoman arvokasta työtä, ja kaupunki tukee harrastamista luomalla hyvät olosuhteet harrastamiseen.
 
Koronatauon aikana v. 2020 hankittiin lasten ja nuorten urheiluseuroissa jopa 27000 lisenssiä vähemmän kuin v. 2019. Kannustamme kaikkia joukkueita olemaan yhteydessä joukkueesta pois jääneisiin ja pyytämään heitä uudelleen mukaan. Liikuntaharrastusten jatkuminen on tärkeää lasten ja nuorten fyysisen ja henkisen hyvinvoinnin kannalta.
 
Hyvää futiskesää kaikille kentillä ja kenttien laidoilla!”
 
Mervi ja Jyrki Katainen
 

Ole mukana tukemassa vähävaraisia perheitä ja lahjoita!
 

 

Back to top