Etsi tältä sivustolta

FC Honka yhdessä UEFAn ja Disneyn kanssa kannustamaan tyttöjä jalkapallon pariin

Julkaistu

Seuramme on valittu mukaan toteuttamaan 5-8 -vuotiaille tytöille suunnattua UEFA Playmakers -ohjelmaa. Ohjelma käynnistyy Suomessa keväällä usealla eri paikkakunnalla. UEFA Playmakers -ohjelman kautta FC Honka haluaa tarjota nuorille tytöille matalan kynnyksen mahdollisuuden tutustua jalkapalloon harrastuksena. Playmakers -harjoituksissa liikunnallisia, sosiaalisia ja jalkapallotaitoja opetellaan lapsille tuttujen Disney -tarinoiden maailmassa.

UEFA Playmakers -ohjelman kautta tarjoamme alueemme tytöille hauskan, turvallisen ja tarinallisen keinon ottaa ensi askelia jalkapallon parissa. Ohjelman kautta kiinnitymme osaksi valtakunnallista ja eurooppalaista kokonaisuutta, sillä Playmakers -ohjelmaan pääsevät lähivuosina tutustumaan pienet tytöt joka puolella Eurooppaa. Kohdistamme ohjelman  5-8 -vuotiaille tytöille, jotka eivät vielä ole mukana jalkapallon joukkuetoiminnassa.

“UEFA Playmakers -ohjelmaan osallistuminen tukee seuramme strategiaa tyttöpelaajien määrän kasvattamisesta. Ohjelma on konseptiltaan todella mielenkiintoinen ja me uskomme, että tämän avulla saamme tutustutettua uusia harrastajia jalkapallon kiehtovaan maailmaan”, kertoo seuran toiminnanjohtaja Petri Harainen.

Tavoitteena kannustaa pieniä lapsia jalkapallon pariin

Playmakers -harjoituksissa keskitytään liikunnallisten, sosiaalisten sekä jalkapalloilullisten taitojen harjoitteluun. Harjoituksissa innostutaan, opetellaan kaverin kannustamista ja iloitaan omista ja toisten onnistumisista. Tavoitteena on rohkaista pieniä tyttöjä mukaan lajin pariin ja varsinaiseen joukkuetoimintaan.

FC Hongassa Playmakers –ohjelmaa koordinoi Mirka Hulkkonen, joka toimii ikäluokkavastaavana lapsiurheiluvaiheen tyttöjen joukkueessa sekä vastuuvalmentajana T09 Akatemiassa.

“Harjoitukset on rakennettu lasten näkökulmasta tarinankerronnan keinoin ja harjoituksissa kehitetään monipuolisesti jalkapallotaitoja. Tarinana on esim. tuttu Frozen animaatioelokuva. Toivomme, että tarinan näkökulma ja meidän mahtava ympäristö harrastaa jalkapalloa toisi tyttöjä lajin pariin. Meidän seuramme tyttöpuolella on hyvä meno ja haluan, että meininki ja ilo harrastaa tavoittaisi mahdollisimman monen tytön, joka on kiinnostunut lajista. Tämä on upea mahdollisuus tulla nauttimaan jalkapallosta meidän mahtavien ohjaajien kanssa”, kuvailee Mirka.

Playmakersin jälkeen on mahdollista liittyä mukaan FC Hongan joukkuetoimintaan!

Seuramme Playmakers -harjoituksia vetävät valmentajat koulutetaan helmi-maaliskuun aikana Playmakers -ohjelman valmentajiksi. Keväällä käynnistyvässä ohjelmassa ovatkin valmentajien luoma turvallinen ja kannustava ympäristö, tyttöjä liikunnan pariin innostava ohjaustapa sekä vastuullisesti ja terveysturvallisesti toteutetut harjoitustapahtumat.

FC Honka käynnistää ilmoittautumisen Playmakers -harjoituksiin lähiviikkoina. Ilmoittautumisen käynnistymisestä tiedotetaan erikseen. Harjoitustapahtumissa noudatetaan kulloinkin voimassa olevia terveysturvallisuuslinjauksia.

Tutustu Palloliiton strategiaan jalkapallon vahvistamiseksi naisten ja tyttöjen lajina.

Lisätiedot:

Ikäluokkavastaava Mirka Hulkkonen: mirka.hulkkonen@fchonka.fi  / urheilutoimen koordinaattori Leena Lassila: toimisto@fchonka.fi, 020 730 4650 

Back to top