Etsi tältä sivustolta

FC Hongan ja Esport Oy:n yhteistyö tiivistyy

Julkaistu

FC Honka ja Esport Oy ovat sopineet yhteistyönsä syventämisestä koskien miesten reservijoukkuetta sekä U17 Akatemiaa. U17-19 muiden joukkueiden tulevaisuuden näkymät ovat myös niin ikään kirkastuneet.

FC Hongan ja Esportin yhteistyön keskeisimpänä tavoitteena on mahdollistaa honkalaisten junioripelaajien polun jatkuminen nuorisourheiluvaiheesta huippu-urheiluvaiheeseen omassa seurassa entistä kokonaisvaltaisempana ja kilpailukykyisempänäMiesten reservijoukkueen sarjapaikka tullaan SPL:n sarjapaikansiirtosopimuksella siirtämään FC Honka ry:ltä Esportille. Samassa yhteydessä seuran alaisuudessa toimivan U17 joukkueen hallintoon ja talouteen liittyvästä yhteistyöstä on laadittu yhteistyösopimus, joka takaa nuorille ja lupaaville pelaajille entistä paremman viitekehyksen kokonaisvaltaiseen harjoitteluun ja edullisemmat harrastamisen kustannukset.

– ”Yhteistyön syventäminen Esportin kanssa on ennen kaikkea pelaajien kannalta erittäin hyvä ratkaisu. Nyt tehdyin sopimuksin turvataan loistavat harjoitusolosuhteet ja kokonaisvaltaiset tukipalvelut nuorille pelaajille, samalla kun harrastamisen kustannukset pystytään lähes puolittamaan”, tiivistää toiminnanjohtaja Manu Kangaspunta.

“Nyt tehty yhteistyön laajennus on luontainen jatkumo sille dialogille jota olemme nyt kolme vuotta maltilla kehittäneet. Esport Hongan tavoitteena on nyt ja etenkin tulevaisuudessa rakentaa joukkue mahdollisimman hyvin honkalaisen pelaajapolun käyneistä pelaajista. Esportin monipuoliset olosuhteet tarjoavat varmasti kansallisesti ja miksei jopa kansainvälisestikin honkalaisille huippuavaiheen pelaajille erittäin kilpailukykyiset puitteet”, kertoo Esport Hongan manageri Henri Arteva.

Honkalaisen pelaajanpolun jatkumoa nuorisourheiluvaiheesta huippu-urheiluvaiheeseen, ja saumatonta yhteistyötä organisaatioiden väliin, kehittämään ja seuraamaan muodostetaan ohjausryhmä.

Kaudesta 2018 alkaen U17 ikäiset akatemiapelaajat pääsevät harjoittelemaan yhdessä miesten reservijoukkueen kanssa alkuillasta Esport Areenalla. Osana yhteistyötä nuoret urheilijat pääsevät entistä paremmin hyödyntämään Esportin urheilijoille tarjoamia oheispalveluita. Yhdessä urheiluoppilaitosten aamuharjoitusten kanssa, malli avaa nuorille mahdollisuuden sovittaa yhteen huippu-urheilijaksi kasvamiseen suunniteltu elämänrytmi opiskelun ja vapaa-ajan kanssa siten, ettei yhtälöstä muodostu liian kuluttava.

”Säännöllinen harjoittelu- ja elämänrytmi yhdistettynä aikaisiin harjoitusvuoroihin mahdollistaa opiskelemisen, vapaa-ajan sekä ennen kaikkea riittävän ajan palautumiselle, joka nuoruus vaiheessa on ensiarvoisen tärkeää kehittymisen ja jaksamisen kannalta”, kertoo Kangaspunta. 

“Edustusjoukkueen toiminnan yksi isoista asioista on arjen laatu ja sen paras mahdollinen taso. Synergia joita tästä kolmen ryhmän, eli miesten, reservin ja U-17 yhteisestä isosta kuvasta syntyy on helposti todennettavissa ja antaa meille varmasti kilpailuetua suhteessa muihin seuroihin. Pidän tätä nyt tehtyä sopimusta ja siihen liittyviä positiivisia asioita todella merkittävinä sekä Esportin, että koko honkalaisen jalkapallon vinkkelistä katsottuna”, jatkaa Arteva

Tulevalla kaudella käynnistyvä yhteistyö on seuratalouden ja pitkänaikavälin suunnittelun kannalta myös erinomainen asia, sillä se vakauttaa yhdistyksen taloutta ja mahdollistaa toiminnan kehittämisen entistä paremmin muilla osa-alueilla. Yhteinen tavoite seuralla ja Esportilla on jatkossakin kehittää mallia, joka palvelee kokonaisvaltaisesti huippu-urheilijaksi kasvua ja tarjoaa mahdollisimman hyvän tuen nuorten tavoitteiden saavuttamiseksi.

Lisätietoja:

Manu Kangaspunta, toiminnanjohtaja
manu.kangaspunta@fchonka.fi

#hongassatapahtuu #intohimonataito #meollaanhonka 

Back to top