Etsi tältä sivustolta

Osallistu ympäristövastuullisen seuratoiminnan kehittämiseen ja lasten liikunnan lisäämiseen vastaamalla lyhyeen kyselyyn!

Julkaistu

FC Honka ry on mukana Palloliiton ja Jyväskylän yliopiston koordinoimassa Seurojen viisaan liikkumisen edistäminen -tutkimuksessa, jossa tarkastellaan liikunnallista elämäntapaa ja seuratoiminnan vastuullisuutta. Keskiössä ovat ennen kaikkea liikunnan ja liikenteen yhtymäkohdat – voisiko pyöräilyn ja muiden aktiivisten kulkutapojen edistäminen harrastusmatkoilla olla luonnollinen tapa vähentää seuratoiminnan päästöjä ja lisätä lasten fyysistä aktiivisuutta?

Suomessa ollaan laajalti huolissaan lasten ja nuorten liikunta-aktiivisuudesta. Edes säännöllinen urheiluseuraharrastaminen ei takaa terveyden kannalta riittäviä liikuntamääriä.

Toinen aikamme suuri huolenaihe on ilmastonmuutos. Yhteiskunnan muiden sektoreiden tapaan myös urheilu- ja liikuntatoimijoiden tulee pyrkiä kohti vähäpäästöisempiä käytänteitä. Ympäristövastuu on keskeinen osa urheiluseurojen kokonaisvastuullisuutta.

Vastaa kyselyyn ja vaikuta!

Osana Seurojen viisaan liikkumisen edistäminen -tutkimusta lähetämme jäsenillemme kyselyn, johon vastaaminen kestää vain noin 8 minuuttia.

Tässä on linkki kyselyyn: https://link.webropolsurveys.com/S/3D5602081810F9F2

Kyselyyn voi vastata huhtikuun loppuun saakka.

Kysely on osa Jyväskylän yliopistossa ja Amsterdamin yliopistossa tehtävää kansainvälistä tutkimusta, jonka tavoitteena on kehittää lasten ja nuorten seuratoimintaa.

Kyselyn teemat käsittelevät liikuntakasvatusta, seuratoiminnan vastuullisuutta sekä liikennettä ja se on suunnattu FC Hongan, Leppävaaran Pallon, Korson Palloseuran sekä Vantaan Jalkapalloseuran seurayhteisöille.

Tutkimus tuottaa tietoa lasten liikuntakasvatuksesta sekä kokonaisliikunta-aktiivisuudesta ja tämä tieto palvelee lasten terveyden edistämistä ja futistoimintaa paitsi FC Hongassa niin myös laajemmin Suomessa.

Tutkimus tukee matkaa kohti kestävämpää ja vastuullisempaa seuratoimintaa!

Tutkimus toteutetaan myös Hollannissa ja Tanskassa, mikä antaa mahdollisuuden vertailla suomalaisten seurojen toimintaa näihin maihin.

Tämä tutkimus osaltaan tukee myös FC Hongan hanketta, jossa selvitetään seuratoiminnan hiilijalanjälkeä ja tulosten pohjalta määritellään tavoitteita ja toimenpiteitä, joilla voimme yhdessä vaikuttaa sekä päästöjen vähentämiseen että lasten liikunnan lisäämiseen.


Lisätietoja Seurojen viisaan liikkumisen edistäminen -tutkimuksesta:

Jonne Silonsaari, jonne.e.silonsaari@jyu.fi

Lisätietoa FC Honka ry:n hankkeesta:

Annariina Seppä, annariina.seppa@fchonka.fi


Kuva: Juhani Järvenpää

Back to top