Etsi tältä sivustolta

Mitä kuuluu espoolaisiin futisseuroihin?

Julkaistu

Teimme soittokierroksen kumppaniseuroihimme ja kyselimme, että mitä kuuluu heidän alkukesäänsä. Hyvä meininki tuntuu olevan ympäri Espoota!


Etelä-Espoon Pallo

Puhelimeen vastaa EsPan puheenjohtaja Jussi Mononen. Mitä kuuluu EsPaan?

”Meillä on jalkapallokausi parhaimmillaan ja alkaa kevään kiire helpottamaan. Seuralle kuuluu kaiken kaikkiaan hyvää. Suositut kokopäiväleirit ovat taas käynnissä ja leireille osallistuu paljon lapsia! 

Myös jalkapallokoulut ovat lähteneet mukavasti liikkeelle. Kilpailukausi on käynnissä joukkueilla. 

Edarin kausi on alkanut ja erityisen makeaksi kauden tekee se, että ringissä on mukana useampi seuran oma B-juniori. Pelaajakasvatustyö tuottaa nyt hedelmiä! Tervetuloa paikan päälle otteluihin! 

EsPalla on seuraava strategiakausi alkamassa 2023 ja tätä myös työstämme. 

Seurayhteistyö espoolaisten jalkapalloseurojen kesken toimii hyvin. Yhdessä pyrimme mm. vaikuttamaan siihen, että olosuhteita saadaan parannettua nykyisestä. Espoon kaupungin kanssa on yhteistyö Matinkylän Urheilupuiston toimintojen kanssa toiminut erittäin hyvin nyt jäähallin valmistuttua. Olosuhteet ovat ulkokaudella hyvät ja seuran oma pukukoppi on tuonut valtavasti lisää seurahenkeä pelitapahtumiin kaikissa ikäluokissa.”


Leppävaaran Pallo

Soittokierros jatkuu ja puhelimen päässä on tällä kertaa LePan toiminnanjohtaja Jari Kujala.

”LePassa on tällä hetkellä todella hyvä ja positiivinen fiilis. Korona ei enää haittaa toimintaa, yhteistyökuviot toimivat, kentällä toiminta pyörii aktiivisesti ja kilpailukausi on täydessä vauhdissa. Pikkuhiljaa koronan jälkeen, sekä meidän seuramme pelaajapolkuun liittyvän yhteistyöseurakumppanuuden selkeytymisen myötä voimme keskittyä seuran kehittämiseen.

Lasten ja aikuisten jalkapallokoulut, perhefutis sekä normaali joukkuetoiminta on kerännyt paljon uusia jalkapallon harrastajia LePaan

Strategiatyötä olemme saattamassa loppuun. Tähän olemme osallistaneet henkilöstöä sekä hallitusta. 

Espoolaisten seurojen yhteistyö sujuu ja pidän siitä, että yhteistyössä on konkretiaa. Esimerkkinä tästä on tämänhetkinen Hongan, LePan ja EsPan 2011 syntyneiden ikäluokan yhteistyö, joka on ollut hyvin organisoitua ja suunniteltua. 

LePan toiminnassa arvostan avoimuutta, joka on tärkeää seuran sisällä ja yhteistyökuvioissa.”


Espoon Palloseura

Espoon Palloseuran toiminnanjohtaja Janne Ohralahti kertoo EPS:n kuulumisia:

”Kilpailukausi on lähtenyt rytinällä käyntiin ja iloksemme näemme taas runsaasti yleisöä paikalla kannustamassa ja fanittamassa Epsiä. Kuluvan kauden aikana panostamme suuresti yhteisöllisyyden eteen. Lisäksi edustuksen ottelutapahtumien osalta uskomme sekä naisten että miesten edesottamusten kiinnostavan laajasti. EPS yhteisö on jo ehtinyt osoittaa kiinnostuksensa tapahtumiamme kohtaan ja jo ensimmäisessä kotiottelussa Miesten Kakkosessa oli lähes 450 silmäparia paikalla.

Yhteisöllisyys ja espoolaisuus ovat tämän vuoden vallitsevia teemoja. Vaikka paljon tapahtuu kentällä, on katseemme tarkasti myös kaikessa toiminnassa kentän ulkopuolella.

Laadukkaalla jalkapallotoiminnalla me luomme pohjan periksi antamattomuudelle ja reilulle pelille. Meillä reilu peli ei lopu kentälle, ja yhteisössämme on tilaa kaikille arvomme jakaville.

Espoolaista yhteisöä rikastaen – Espoo Voittaa Aina!”


FC Espoo sekä FC Kasiysi

Toiminnanjohtaja Mikko Hiltunen soittelee kuulumisia Palloliiton JET-koulutuksen tauolla. 

”Sekä FC Espooseen että FC 89:iin kuuluu hyvää.

FC Espoossa organisaatiouudistusta on ajettu eteenpäin ja uusia toimintamalleja on kehitetty. Seurassa on vahva usko tulevaan. FC Espoo yhdessä seurayhteisönsä muiden seurojen (FC Kasiysi, Kauklahden Pyrintö ja Pohjois-Espoon Ponsi) kanssa muodostaa tasavertaisen yhteisön, jossa jokaisella seuralla on vahva oma identiteetti. Seuraan on viime aikoina mm. palkattu uusia valmennuspäälliköitä. 

FC Kasiysissä on edelleen kehitetty U6-U11 ikäluokkia ja nyt aletaan panostamaan myös U12 ikäluokkaan aiempaa enemmän. Seurapalveluihin on viime aikoina tehty tärkeitä lisäpanostuksia!


Kauklahden Pyrintö

Mitä kuuluu KaPyyn, toiminnanjohtaja Jari Kanth?

”Hyvää kuuluu! Kiirettä pitää ennen lomia, että saa juoksevat asiat hoidettua ja syksyynkin jo valmistaudutaan. 

KaPyssa on ollut rekry päällä ja tällä hetkellä ovat valmennuspäällikön paikkaa hakeneiden haastattelut käynnissä. Syksyllä saamme avattua myös tyttöfutisvastaavan rekryn ja muutenkin on tavoitteena panostaa tyttöpuoleen. Siinä on iso potentiaali seuran alueella!

Kesäleirit ovat käynnissä näin kesäkuun kahtena ensimmäisenä viikkona ja lisäksi meillä on yksi leiri vielä ennen koulujen alkua. Perhefutis ym. pyörivät hyvin!”


Pohjois-Espoon Ponsi

PEP:iin kuuluu junioripäällikkö Anu Kääpän mukaan myös hyvää. Anu vastaa puhelimeen futiskentältä, kesäleiriläisten keskeltä.

”Koronan jälkeen moni lapsi on palannut takaisin jalkapalloharrastuksen pariin ja muutenkin uusia lapsia on liittynyt kevään mittaan mukaan toimintaan. 

PEP:ssä ovat muiden seurojen tapaan kesäleirit käynnissä. Kesäkuun ensimmäisellä viikolla järjestettiin potkutekniikkaleiri. 

Myös perhe- ja nassikkafutistoiminta on hyvässä vauhdissa!

Stadi Cupista tuli menestystä, kun FC 89:n kanssa yhteinen T10 -joukkue voitti sekä A- että B-finaalin. 

Seuraan on palkattu uusia nuoria valmentajia viime aikoina ja lisäksi kesäleireillä työskentelee 11 kesätyöntekijää. 


Aurinkoista kesää espoolaiset jalkapalloilijat ja kaikki seurojen toiminnassa mukana olevat! 

Kuva: Juhani Järvenpää

Back to top