Etsi tältä sivustolta

FC Hongan kunniajäseneksi valittu Jorma Savolainen: vapaaehtoistoimijan mieli pysyy virkeänä!

Julkaistu

Pitkäaikainen honkalainen, Jorma Savolainen hyväksyttiin ansaitusti FC Hongan kunniajäseneksi seuran vuosikokouksessa 24.3.2021. Savolainen on järjestyksessään seuran 20. kunniajäsen.

Savolainen on ollut FC Hongan toiminnassa mukana jo vuodesta 1982, jolloin hän aloitti huoltajan roolissa poikansa joukkueessa. Samassa roolissa hän toimi vuosia eri joukkueissa, joskin välillä Savolainen avusti myös joukkueenjohtajan tehtävissä.

Savolainen laski, että hän on toiminut FC Hongassa noin 20 eri valmentajan kanssa! Valmentajina joukkueissa ovat toimineet mm. Raimo Konkola, Peter Rosenbröjer, Matti Valakari, Jussi Väisänen, Keijo Tikka, Kari Lingman, Tommi Lingman, Esko Jäntti, Esko Helminen, Mika Turunen, Jari Möykky, Harri Nyberg, Timo Askolin, Petri Knorring, Jonna Norppa-Rahkola, Kimmo Makkonen, Janne Suokonaukio, Marko Saloranta sekä Timo Lounio. Siinä muutamia valmentajia pitkän vapaaehtoisuran ajalta! Savolainen nosti erikseen myös ystävänsä Kari Paleniuksen, joka on toiminut mm. naisten edustusjoukkueen joukkueenjohtajana.

Savolaisella on paljon hyviä muistoja vuosien varrelta. Erityisellä lämmöllä hän muistelee joukkueiden kanssa tehtyjä matkoja, jotka ovat suuntautuneet mm. Italiaan, Sveitsiin ja Ranskaan. Miesten joukkueen nousu nelosesta kolmoseen 1990-luvun alkupuolella on jäänyt erityisesti mieleen.

Huoltajan tehtävistä Savolainen luopui vuonna 2011, mutta on edelleen eläkkeellä ollessaankin jatkanut aktiivista toimintaa FC Hongassa. Kunniajäsenen löytää usein edustusjoukkueiden otteluista, joissa hän edelleen toimii vapaaehtoisena, tai muuten kentän laidalta otteluita seuraamasta.

”Olen aina tykännyt olla nuorten kanssa. FC Hongasta olen saanut ystäväporukan ja tapaamme edelleen esimerkiksi syntymäpäivillä tai kentän laidalla. Vapaaehtoistoiminnan kautta mieli pysyy virkeänä ja kentän laidalla on ollut hyvä rentoutua työvuosienkin aikana. Lapsille ja nuorille haluan sanoa, että futis on hyvä ja positiivinen harrastus, jota ei kannata lopettaa!” sanoo Jorma Savolainen.

Kiitos Jorma vuosia kestäneestä toiminnastasi FC Hongassa. Kuinka upeaa ja arvokasta onkaan, että seurassa toimii edelleen ihmisiä, jotka ovat nähneet FC Hongan toimintaa ja kehittymistä vuosikymmenien ajan!

Back to top