Etsi tältä sivustolta

Syyskokouksen päätöksiä

Julkaistu

FC Honka ry:n sääntömääräinen syyskokous pidettiin keskiviikkona, 21.10. Kokouksessa vahvistettiin kauden 2021 toimintasuunnitelma ja talousarvio sekä seuraavan toimintakauden jäsenmaksut. Kokouksessa valittiin myös jäsenet seuran hallitukseen sekä seuran puheenjohtajat. Kokous vietiin läpi seuran uusien sääntöjen mukaisesti.

Kausi 2020-21 käynnistää FC Honka ry:n 45. toimintakauden. Kauden toiminnan suunnittelua sekä toteutusta ohjaa seuran uusi strategia, jonka mukaan FC Honka haluaa erottua 2020-luvulla niin seuratyöllään, urheilutyöllään kuin yhteistyöllään. Toiminnan painopisteet on kiteytetty visioon: tuloksellista pelaajakehitystyötä sekä neljään sitä tukevaan päävalintaan: 1) ammattimainen seuratoiminta, 2) osaamisen kehittäminen, 3) entistä vahvempi seurayhteisö ja 4) alueellinen vastuunkanto. Toimintasuunnitelma laadittiin näiden painopisteiden pohjalta tuloskorttimuotoisesti.

Jäsenkokouksen vahvistamat jäsenmaksut kaudelle 2021

Jäsenkokous vahvisti kauden 2021 jäsenmaksut, jotka säilyivät samalla tasolla kauden 2020 kanssa. Sääntöuudistuksen myötä seuran jäseniksi voi liittyä aiempien pelaaja-, huoltaja- ja kannatusjäsenien lisäksi myös toimihenkilöjäseniä. Tällä halutaan kannustaa entistä useampia toimihenkilöitä osallistumaan myös seuran päätöksentekoon. Seuran kokouksissa äänivaltaisia jäseniä ovat jäsenmaksunsa suorittaneet ja 18 vuotta täyttäneet pelaaja-, toimihenkilö-, huoltaja-, kunnia- ja yksityiset kannattajajäsenet. Uuden toimihenkilöjäsenmaksun suuruudeksi päätettiin 10 euroa.

Pelaajajäsenmaksu:
• Lapsi- ja nuorisourheiluvaihe: 175 euroa
• Aikuisharraste: 50 euroa
• Jalkapallokoulu: 25 euroa (vapaaehtoinen)*
• Erityisryhmäjäsen: 5 euroa

Toimihenkilöjäsenmaksu: 10 euroa
Huoltajajäsenmaksu: 30 euroa
Kannattajajäsen (hlö): 150 euroa
Kannattava yhteisöjäsen: 500 euroa

* Jalkapallokoulun vapaaehtoisella jäsenmaksulla mahdollistetaan honkalaiseen perheeseen liittyminen ja seuran huippu-urheiluvaiheen seuraaminen Veikkausliigan ja Kansallisen Liigan kausikorteilla.

Talousarvion käsittelyn yhteydessä hyväksyttiin, nyt jo kolmatta kertaa, mahdollisuus seuran ylimääräisen toimintamaksun keräämiseen seuran toimintamaksun piiriin kuuluvilta pelaajilta. Maksu on kaudessa maksimissaan 120 euroa/pelaaja. Sama ylimääräinen toimintamaksu on ollut budjetoituna seuran talousarviossa myös kuluvalla ja sitä edellisellä kaudella, mutta sitä ei toistaiseksi ole ollut tarvetta laskuttaa jäseniltä.

Henkilövalinnat kaudelle 2021

Syyskokous valitsi yhdistyksen uusien sääntöjen mukaisesti seuralle uuden hallituksen, joka koostuu puheenjohtajasta, varapuheenjohtajasta ja kuudesta jäsenestä. Seuran puheenjohtajana jatkaa Mariet Louhento ja varapuheenjohtajaksi valittiin pitkän pelaajauran Hongassa tehnyt Anton Ropa. Hallituksen jäseniksi valittiin Pirkko Ilmonen, Irina Kupiainen, Timo Lanki, Kalle Lehtinen, Antti Nousiainen ja Mika Pulliainen. Henkilöt valittiin tehtäviin yksimielisesti.

Seura kiittää samalla kautensa hallituksessa päättäneitä jäseniä, varapuheenjohtaja Mikko Ronikonmäkeä, jäsen Jani Tukiaa ja jäsen Raimo Konkolaa merkittävästä panoksestaan seurakehitystyössä.

Seuran tilintarkastajana jatkaa KHT Marko Saxell ja toiminnantarkastajana Anu Karjalainen, varalla Satu Maaranen.

Syyskokous kutsui seuran kunniajäseniksi seurassa pitkään eri tehtävissä ansiokkaasti toimineet Kalle Lehtisen (nro 17), Antti Nousiaisen (nro 18) sekä Jani Tukian (nro 19). Seurassa on tämän jälkeen kaikkiaan yhdeksäntoista kunniajäsentä.

Kuvassa seuran kunniajäseniksi kutsutut Jani Tukia (vas.), Kalle Lehtinen ja Antti Nousiainen.

Koronaepidemian mahdolliset vaikutukset kaudella 2020-21

Syyskokouksen aikaan koronavirustartuntojen määrä Suomessa on voimakkaassa kasvussa. Kokouksessa todettiinkin, että on mahdollista, että epidemialla on vaikutusta tulevaan kauteen, esimerkiksi toimintasuunnitelman toteutumiseen suunnitellulla tavalla.

Seuralla on lähtökohtaisesti hyvä toimintavalmius muuttuvissa tilanteissa. Mahdollisia uusia rajoituksia ja suosituksia on ennakoitu laatimalla suunnitelmia, joita otetaan käyttöön tarpeen mukaan. Tilannetta seurataan ja seurassa noudatetaan valtioneuvoston, aluehallintoviraston, THL:n sekä Palloliiton määräyksiä ja suosituksia.

Kuten ensi kauden toimintasuunnitelmassakin todetaan, meille Hongassa on tärkeää, että jäseniemme suhde jalkapalloon säilyy kiinteänä myös tällaisena poikkeusaikana ja haluamme jatkossakin kehittää pelaajiamme ilon, ammattiylpeyden ja lajirakkauden ilmapiirissä. Olemme sitoutuneet tekemään sinnikkäästi töitä sen mahdollistamiseksi, oli tilanne mikä hyvänsä.

Tervetuloa uusi kausi, tehdään siitä yhdessä hyvä!

Back to top