Etsi tältä sivustolta

Palloliiton päivitetyt koronaohjeet

Julkaistu

Suomen Palloliitto on julkaissut päivitetyt koronaohjeistukset 1.10.2020. Ohjeistus on luettavissa kokonaisuudessaan täältä: https://www.palloliitto.fi/jalkapallouutiset/paivitetty-koronaohjeistus-ottelutapahtumien-toteuttamiseen-julkaistu

Tärkeimmät joukkueita koskevat muutokset aiempiin ohjeistuksiin nähden

 • Ohjeistuksen mukaan joukkueen jäseniä suositellaan käyttämään kasvomaskia ottelumatkoilla matkustettaessa millä tahansa kulkuneuvolla ja lisäksi mahdollisten pysähdysten yhteydessä, kun käytetään julkisia tiloja (huoltoasemat, ravintolat jne.). 
 • Lisäksi julkista liikennettä suositetaan välttämään. Mikäli joukkueen jäsenet matkustavat julkisella liikenteellä, suositetaan ehdottomasti noudattamaan kasvomaskin käyttöön liittyviä suosituksia. 
 • Mikäli pukuhuonetiloissa ei pystytä takaamaan riittäviä turvaetäisyyksiä, suositetaan käyttämään kasvomaskia joukkueen jäsenten kesken alueilla, joissa tauti on kiihtymisvaiheessa. Myös erotuomareita suositetaan käyttämään kasvomaskeja pukuhuonetiloissa, ellei turvaetäisyyksiä voida noudattaa ja alueellinen tautitilanne on kiihtymisvaiheessa. 
 • Huomioitavaa on, että THL:n kasvomaskisuositus ei koske alle 15-vuotiaita ja näiden nuorempien ikäluokkien osalta suositellaan vahvasti, että pukukoppeja ei käytetä. 
 • Ottelutapahtumien turvajärjestelyissä suositetaan edelleen tarkkaa suunnittelua 1-2 metrin turvavälien ylläpitämiseksi kaikissa tilanteissa. 

FC Hongan toimintaohjeet

Muistuttaisimme teitä lisäksi tärkeistä toimintatavoista FC Hongan toiminnassa: 

 • Harjoituksiin ei koskaan voi osallistua, mikäli tuntee olonsa vähänkään sairaaksi. Poissaoloista ilmoitetaan valmentajalle.  
 • Perhe tekee itse päätöksen osallistumisesta harjoituksiin. Mikäli perheessä on riskiryhmään kuuluvia, niin tämä tulee ottaa huomioon, kun pohtii harjoituksiin osallistumista. Jokainen pelaaja osallistuu harjoituksiin omalla vastuullaan.  
 • Ennen harjoituksiin osallistumista tulee pestä kädet huolella ja myös harjoitusten jälkeen. Omaa desinfiointiainetta on myös hyvä pitää mukana.  
 • Harjoituksiin ei saavuta ennen oman harjoitusvuoron alkua.  
 • Juomapullo on harjoituksissa vain omassa käytössä eikä juomapulloa saa lainata kenellekään.  
 • Sylkemistä kentällä tulee välttää.  
 • Jos joudut yskimään tai aivastamaan, yski tai aivasta hihaasi tai paitasi sisään.  
 • Pukuhuoneiden käyttöä ei suositella. Harjoituksiin saavutaan harjoitusvarusteissa ja kengät tms. vaihdetaan kentän laidalla.  
 • Tapiolan urheilupuiston yleiset WC:t ovat käytössä ja kaupungilta tulleen tiedon mukaan vessojen siivousta on tehostettu.  
 • Vanhemmat eivät voi tulla harjoitusten aikana kenttäalueelle, jotta saamme henkilömäärän pidettyä riittävän pienenä.  
 • Joukkueenjohtajat ja huoltajat sekä muut joukkueen toimihenkilöt pysyttelevät myös kenttäalueen ulkopuolella ja tulevat kentälle ainoastaan tarvittaessa.  
 • FC Honka suosittelee vanhempainpalaverien ja muiden palaverien pitämistä etänä tai ulkotiloissa. 
 • FC Hongan valmentajien osalta noudatamme edelleen sitä, että etäisyys valmentajan ja muiden ihmisten välillä on 1-2 metriä koko harjoituksen ajan. Valmentajamme valmentavat monessa tapauksessa useampaa joukkuetta tai ryhmää ja on tärkeää, että he eivät altistu koronavirukselle.  
 • Tartuntatautitapauksessa mahdollisesti altistuneiden henkilöiden kontaktointi ja selvitystyön vastuu on Espoon kaupungin tartuntatautiviranomaisilla. Viranomaisten pyynnöstä seura antaa selvityksen mahdollisista altistuneista sekä heidän yhteystietonsa viranomaisten käyttöön. Olisi toivottavaa, että tartunnan saaneen pelaajan huoltajat olisivat yhteydessä seuraan tartunnan tultua ilmi.  

Toimintamaksut sairastumis- ja altistumistilanteissa

Noudatamme sairastumisten osalta normaalisti talousohjesääntöämme eli yli neljän viikon yhtämittaisista poissaoloista saa vapautuksen toimintamaksusta. 

Seura tarjoaa etävalmennuspaketin (yksilöharjoitteet/harjoitepankki), mikäli pelaaja on altistunut koronavirukselle eikä viranomaispäätöksen mukaan voi osallistua joukkuetoimintaan. Tämä siis siinä tapauksessa, että pelaaja on terve ja voi tehdä lajiharjoittelua etänä. Mikäli karanteeni jatkuu koko seuraavan kuukauden ajan, on pelaaja oikeutettu 50 %:n alennukseen toimintamaksusta.  

Back to top