Etsi tältä sivustolta

FC Hongan tyttöjen jalkapallo on hyvässä nosteessa

Julkaistu


 
Naisten jalkapallo on maailmalla selvästi nouseva laji ja tämä näkyy positiivisella tavalla myös suomalaisissa seuroissa. Maailman huippujoukkueissa pelaavien suomalaisten naisten kautta tytöillä on hienoja esikuvia ja mahdollisuus aidosti unelmoida ammattilaisuudesta ja pelaamisesta missä vain!
 
FC Honka naisten edustusjoukkueen päävalmentaja Rosa Lappi-Seppälä muistelee omaa uraansa ja vertaa omia kokemuksiaan nykyhetkeen: ”Vaikka myöhemmin urallani pelasinkin lukuisia vuosia ulkomailla USA:ssa, Belgiassa ja Italiassa, en pystynyt omassa lapsuudessani edes unelmoimaan ammattilaisuudesta. Esikuvia ei vain ollut. Nykyään mahdollisuuksia on koko ajan kasvavassa määrin niin Euroopassa kuin muualla maailmassa. Ammattilaisura vaatii jo varhaisessa vaiheessa pitkäjänteistä työtä, intohimoa sekä rohkeutta omistautua lajille. Moni nykyinen huippupelaaja on myös onnistunut loistavasti yhdistämään futisammattilaisuuden ja futisuran jälkeiseen ammattiin valmistumisen.”
 
FC Hongan tavoitteena on lisätä tyttöpelaajien määrää ja kehittää tyttöjen pelaajapolkua
 
FC Hongassa on voimakas halu kehittää tyttöjen ja naisten jalkapalloa. Tällä hetkellä FC Honka ry:ssä harrastaa noin 300 tyttö- ja naispelaajaa ja lisäksi seurassa on Kansallisen Liigan edustusjoukkue Esport Hongan puolella.
 
Tavoitteena on saada pelaajamassaa kasvatettua niin, että saamme jatkossa muodostettua useampia joukkueita myös tyttöpuolella jo heti pienten ikäluokissa. Suuntaus on tässä positiivinen ja innokkaita pieniä tyttöjä on saatu runsaasti mukaan jalkapallokouluihin ja sitä kautta joukkueisiin. Uusia joukkueita tullaan tulevalla kaudella perustamaan pienten ikäluokkiin ja seuran kaikkiin tyttöjoukkueisiin toivotaan motivoituneita pelaajia lisää.
 
”Meidän seurassamme on ainutlaatuinen mahdollisuus kehittyä pelaajana, kun pelaajapolkumme sallii sen naisten joukkueeseen asti. Seurana pyrimme luomaan jokaiselle pelaajalle mahdollisimman hyvän kehittymisympäristön ja autamme motivoituneita pelaajia eteenpäin”, kertoo lapsiurheiluvaiheen tyttöjoukkueiden vastuuvalmentaja Mirka Hulkkonen.
 
”FC Hongassa on tavoitteena edelleen kehittää tyttöjen pelaajapolkua niin, että se on yhtenäinen ja suunnitelmallinen alkaen jo pienten ikäluokista aina B-tyttöihin ja siitä eteenpäin. Tätä kehitystä on saatu vietyä eteenpäin ja edelleen kehitetään niin, että honkalainen pelaajapolku on yhtenäinen koko seurassa”, TBSM-joukkueen vastuuvalmentaja ja nuorisourheiluvaiheen tyttöpuolen vastaava Ari Innala lisää.

Talenttivalmentaja tukemassa lahjakkaita pelaajia

FC Hongan tyttöjen talenttivalmentajana on kauden alusta toiminut Omar Adlani, jonka tavoitteena on seuran lahjakkaimpien pelaajien valmennuksen sekä laadukkaan arjen varmistaminen. Tämä on ensimmäinen kerta, kun FC Honka sai Palloliiton tukea myös tyttöpuolen valmennukseen.

”Tämä kausi on ollut hieno oppimiskokemus kaikille ja olemme saaneet rakennettua hyviä toimintamalleja. Tulevalle kaudelle valitsemme joitakin tyttöjä mukaan kehittymisprosessiin, joka koostuu fyysisestä, teknis-taktisesta, mentaalisesta ja sosiaalisesta puolesta. Valittavat pelaajat ovat syntyneet vuosina 2007-2003 ja pelaajien kanssa toimitaan päivittäin ja näin varmistetaan, että pelaaja tulee kohdatuksi kaikilla osa-alueilla. FC Hongassa tavoitteena on luoda kaikille pelaajille ammattimainen toimintaympäristö”, Omar Adlani kertoo.

Menestystä FC Hongan tyttöjoukkueissa
 
Kuluvalla kaudella on tullut mukavasti menestystä FC Hongan tyttöjoukkueissa. Muutamia esimerkkejä ovat mm. T08 Akatemian Helsinki Cupin sekä PLG-turnauksen voitot. T07 Akatemia sai upeasti hopeaa Helsinki Cupissa. TBSM-joukkue varmisti syyskuussa SM-sarjan toisen sijan, mikä on upea saavutus.
 
Maajoukkueleireille valittuja tyttöpelaajia on kuluneella kaudella ollut viisi FC Honka ry:n joukkueista.
 
FC Hongan tyttöjen Akatemia-joukkueiden tavoitteena on pelata korkeimmalla sarjatasolla ja tässä tavoitteessa on erinomaisesti onnistuttu.
 
FC Honka kasvattaa tytöistä valmentajia
 
Pelaajapolun ohella FC Hongassa on mahdollisuus kehittyä myös valmentajana. Seura tukee motivoituneita valmentajia ja antaa mahdollisuuden kasvaa honkalaisten arvojen ja tavoitteiden kautta ammattilaiseksi.
 
Mirka Hulkkonen toimii lapsiurheiluvaiheen tyttöpuolen vastuuvalmentajana ja ensi kaudella myös nuorisourheiluvaiheeseen siirtyvän ja akatemiaksi päivittyvän T09 -joukkueen vastuuvalmentajana. ”Olen itse käynyt Hongan pelaajapolun B-tyttöihin asti. Nyt olen ollut Hongassa jo melkein 15 vuotta ensin pelaajana ja sitten valmentajana. Kakkoslajini oli pitkään maastohiihto, joka jäi sitten jalkapallon myötä. ”
 
”Opiskelen tällä hetkellä VAT-tutkintoa oppisopimuksella ja halu kehittää itseä valmentajana on suuri. Hongassa olen päässyt kehittymään valmentajana valtavasti! Olen iloinen, että meillä on niin motivoiva ympäristö ja annetaan mahdollisuuksia kehittyä ja tehdä omaa juttua ja edetä myös valmentajapolulla. Unelmia ja haaveita minulla on paljon tulevaisuutta ajatellen, mutta yksi niistä on, että pääsisin opiskelemaan valmentamista ulkomaille ja myös itse valmentamaan sinne. Se olisi kova juttu!”, kertoo Mirka.
 
FC Hongassa toimii tällä hetkellä Future Coacheina viisi nuorta naista. Future Coachit toimivat FC Hongan Perhefutiksissa ja jalkapallokouluissa ohjaajina. Seura tarjoaa Future Coacheille maksuttoman valmentajapolun UEFA C tasolle asti, minkä jälkeen on mahdollista siirtyä joukkuetoimintaan valmentajaksi. Seurassa toimii enenevissä määrin naisia sopimusvalmentajina sekä vapaaehtoisina vanhempivalmentajina.
 
Tyttöjoukkueen some-viikko käynnistyy
 
Viikolla 41 on mahdollisuus päästä seuraamaan tyttöjoukkueen iloista arkea, kun T09 -joukkue ottaa FC Honka ry:n Instagram-tilin haltuunsa! Jos et vielä seuraa FC Honkaa Instagramissa niin nyt kannattaa viimeistään ottaa kanava seurantaan.
 
****************************
 
FC Hongan kaikkiin tyttöjoukkueisiin haetaan lisää motivoituneita pelaajia. Tyttöjoukkueisiin otetaan uusia pelaajia kokeilemaan ympäri vuoden. Erityisesti tällä hetkellä uusia pelaajia kaivataan T11- ja T12 -ikäluokkiin sekä T06 Akatemiaan.
 
FC Hongan joukkueiden yhteystiedot löytyvät seuran nettisivuilta jokaisen joukkueen alta. Lapsiurheiluvaiheen osalta voi olla yhteydessä Mirka Hulkkoseen: mirka.hulkkonen@fchonka.fi

****************************

Annariina Seppä

Back to top