Etsi tältä sivustolta

Päivitetty ohjeistus koronavirukseen liittyen (klo 22:20)

Julkaistu

Palloliiton liittohallitus piti torstai-iltana etäkokouksen koronavirusepidemiaan COVID-19 liittyen.

Hallitus päätti keskeyttää Palloliiton kilpailutoiminnan maaliskuun loppuun asti. Poikkeuksena ovat miesten Suomen Cupin neljännesvälieräottelut ja miesten Futsal-Liigan runkosarjan päätöskierros, jotka pelataan ilman yleisöä tulevana viikonloppuna.

Myös Palloliiton pelaajakehitystapahtumat, kuten Huuhkaja- ja Helmaripäivät, alueleirit, kehittymisen seurantatapahtumat ja alueturnaukset on toistaiseksi peruttu.

Lisäksi ottaen huomioon Valtioneuvoston suositukset koronaviruksen leviämisen estämiseksi Palloliitto suosittelee seuroja keskeyttämään harjoitus- ja turnaustapahtumat maaliskuun loppuun asti. FC Hongan toiminnanjohtaja ja johtokunta ovat tämän seurauksena tehneet illan kokouksessaan seuraavat tarkennukset toimintaohjeisiin:

Harjoitustoiminta ja harjoitusottelu-/turnaustoiminta keskeytetään maaliskuun loppuun saakka.

Joukkueiden valmentajat tulevat ohjeistamaan pelaajia omatoimiseen harjoitteluun.

Joukkueiden matkustamista ulkomaille turnauksiin tai peleihin ei tällä hetkellä suositella.

Maaliskuun loppuun jatkuvalla tauolla ei ole vaikutuksia jo laskutettuihin toimintamaksuihin.

Tilannetta seurataan jatkuvasti ja ohjeistuksia päivitetään tilanteen ja viranomaisohjeiden niin vaatiessa. Saamme tällä hetkellä paljon kyselyitä ja yhteydenottoja asiaan liittyen, emmekä pysty vastaamaan jokaiselle henkilökohtaisesti. Seura tiedottaa aiheesta keskitetysti suoraan jäsenistölle.

Jäsenistölle lähetetty tiedote torstaina 12.3.2020 klo 12:54

Tämä tiedote sisältää päivityksiä seuran 2.3. lähettämään ohjeistukseen koronavirukseen liittyen. Ohjeistus on voimassa 12.3. alkaen toistaiseksi.

Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos (THL) on tänään tiedottanut, että koronaviruksen epidemiatilanne Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa on muuttunut nopeasti ja tästä syystä maiden ja alueiden luokittelusta epidemia-alueeksi luovutaan. THL:n mukaan koronavirustartunnan saamisen riski on kohonnut koko Euroopassa ja muualla maailmassa. https://thl.fi/fi/-/koronavirustartunnan-voi-nyt-saada-useista-maista-epidemian-alkua-suomessa-pyritaan-hidastamaan?redirect=%2Ffi%2Fajankohtaista

Suomen Palloliitto on lisäksi antanut tänään (12.3.) omat suosituksensa seuroille ja joukkueille, jonka mukaan matkustamista ulkomaille turnauksiin tai peleihin ei tällä hetkellä suositella. Palloliiton mukaan tilanne muuttuu tällä hetkellä niin nopeasti, että kiellot ja rajoitukset liikkumisen suhteen muuttuvat jopa tunneissa, joten sairastumisen lisäksi on olemassa riski, että rajoituksien suhteen voi joutua tahtomattaan jäämään karanteeniin toiseen maahaan. Palloliiton juniorimaajoukkueiden matkat ulkomaille harjoitusmaaotteluihin perutaan kevään osalta toistaiseksi. Ensi viikon T17-maajoukkueen kaksoismaaottelu Ruotsia vastaan Eerikkilässä on myös peruttu. https://www.palloliitto.fi/jalkapallouutiset/paivitetty-ohjeistus-seuroille-koronavirusepidemiaan-liittyen

Seuraamme tällä hetkellä aktiivisesti viranomaisten ja Palloliiton ohjeistuksia sekä mahdollisia tilannekuvan muutoksia ja päivitämme ohjeistusta tarpeen mukaisesti.

Matkustussuositus FC Hongan joukkueille

Palloliiton ohjeistuksen mukaisesti FC Hongan joukkueiden matkustamista ulkomaille turnauksiin tai peleihin ei tällä hetkellä suositella. Lopullinen päätöksenteko turnausmatkan peruuttamisesta on joukkueella. Päätöksentekoa tehtäessä pyydetään ottamaan huomioon sekä joukkueen jäseniin kohdistuva mahdollinen tartuntariski että mahdollisuus joutua ulkomailla karanteeniin. Seura ei korvaa matkan peruuntumisesta tai mahdollisesta karanteenista joukkueelle syntyviä kustannuksia.

Mikäli joukkue päättää seuran suosituksesta huolimatta osallistua turnaukseen ulkomailla, pyydetään tästä tekemään matkustusilmoitus seuran toiminnanjohtajalle: petri.harainen@fchonka.fi.

Ohje epidemia-alueelta palaaville

Aiemmin määritellyiltä epidemia-alueelta (Manner-Kiina, Iran, Etelä-Korea, Italia, Tirolin alueen hiihtokeskukset Itävallassa, sekä Saksassa Nordrhein-Westfalenin osavaltio) palaavia FC Honka ry:n pelaajia, toimihenkilöitä ja työntekijöitä kehotetaan olemaan sivussa joukkueen ja seuran toiminnasta 14 vrk saapumisesta.

Pelaajien kohdalla karanteenitoimia suositellaan vahvasti harkittavaksi myös tilanteessa, jossa pelaaja itse ei ole matkustanut em. epidemia-alueilla, mutta, jonka vanhempi tai muu lähipiiriin kuuluva henkilö on em. alueilta palannut. Kehotus karanteeniajan kestosta perustuu THL:n ohjeistukseen taudin ennustetusta itämisajasta.

Ohjeet tilanteessa, jossa epäillään koronavirustartuntaa

Seura suosittaa pelaajien, toimihenkilöiden sekä työntekijöiden jäämistä kotiin matalalla kynnyksellä, jos henkilö tuntee flunssan ja/tai äkillisiä hengitystieinfektion oireita, kuten kuumetta, yskää tai hengenahdistusta.

Tilanteessa tulee ottaa puhelimitse yhteyttä terveysasemalle tai päivystysapuun, puh. 116 117 (24 h), josta annetaan ohjeet hoitoon hakeutumisesta. Terveysasemalle ei tule hakeutua ennen puhelinyhteyttä edellä mainittuun numeroon.

Mikäli joukkueen pelaajalla tai toimihenkilöllä todetaan koronavirustartunta tai tartuntaepäily, asiasta on oltava välittömästi yhteydessä seuran toiminnanjohtajaan (petri.harainen@fchonka.fi).

Muut voimassa olevat ohjeet päivittäisessä toiminnassa

Maaliskuun 2. päivä julkaistun tiedotteen mukaisesti, noudatamme FC Hongassa edelleen myös seuraavia ohjeista:

Joukkueen tapahtumissa (harjoitukset, pelitapahtumat yms.) EI TOISTAISEKSI TERVEHDITÄ KÄTTELEMÄLLÄ.

Jokaisella pelaajalla tulee olla harjoitus- ja pelitapahtumissa oma juomapullo. Yhteisiä juomapulloja ei tule käyttää.

EBK-Honka Areenalle mentäessä ja pois lähtiessä tulee pestä kädet lämpimällä vedellä ja saippualla (aulassa 3 kpl WC:tä käsipesua varten).

Ennaltaehkäisevät toimenpiteet

THL muistuttaa hyvästä käsihygieniasta parhaana keinona pienentää tartuntariskiä. Myös muut aiempien epidemioiden aikana annetut ohjeet pätevät myös koronaviruksen torjunnassa.

Pese kädet huolellisesti saippualla usein.

THL suosittelee pesemään kädet aina, kun tulee ulkoa sisään, ennen ruoan laittoa, WC-käynnin, niistämisen, yskimisen tai aivastamisen jälkeen sekä silloin, jos on koskenut samoja pintoja kuin oireileva ihminen.

Yski ja aivasta oikein.

Käytä kertakäyttönenäliinaa ja laita se käytön jälkeen suoraan roskiin. Älä yski tai aivasta kämmeniin, vaan mieluummin hihaan ellei nenäliinaa ole käytettävissä.

Älä koskettele kasvojasi.

Taudit leviävät juuri niin, että ensin kosketaan käsillä jotain ja sitten kosketaan kasvoja. Ihmiset koskettelevat omia kasvojaan tiedostamattaan todella paljon.

Pidä hansikkaat kädessä julkisissa tiloissa ja kulkuneuvoissa.

Tartuntariskiä voi pienentää myös välttämällä koskemasta pintoja, joihin monet ihmiset koskevat. Oven kahvoihin tai vesihanoihin voi koskea käsipaperin avulla.

Julkisissa kulkuneuvoissa voi pitää käsineet kädessä, jolloin toisten ihmisten käsistä esimerkiksi kiinnipitotankoihin siirtyneet taudinaiheuittajat eivät pääse niin helposti tarttumaan omiin käsiin.

Vältä kättelyä.

Tervehtimisen voi tehdä kättelyn sijaan vaikka päätä nyökkäämällä tai kyynärpäitä yhteen koskettamalla.

Tutustu seuran tietosuojaselosteeseen. Tietosuojaseloste

FC Honka ry – Palvelun tuottaa myclub.fi

Back to top