Etsi tältä sivustolta

Jani Nieminen järjesti merkkipäiväkeräyksen FC Hongan vähävaraisten pelaajien tukemiseksi

Julkaistu

FC Hongassa pitkään valmentajana toiminut Jani Nieminen järjesti merkkipäiväkeräyksen tukeakseen seuran vähävaraisia pelaajia. Keräys tuotti huimat 15 190 euroa! Keräykseen osallistui yhteensä 56 yritystä tai muuta yhteisöä sekä 29 yksityislahjoittajaa.

Jani Nieminen aloitti valmentamisen FC Hongassa jo poikansa ollessa muutaman vuoden ikäinen, vaikka hän aluksi vannoikin, ettei aio olla joukkueessa mukana muuten kuin vanhemman roolissa. Valmennuskokemus oli kuitenkin positiivinen ja vei mennessään vuosikausiksi.  Loppujen lopuksi Niemiselle on kertynyt valmennuskokemusta FC Hongan lapsiurheiluvaiheesta aina A-junioreihin asti sekä poikien että tyttöjen joukkueista.

Jani Nieminen kertoo ajatuksistaan valmennukseen ja lahjoitukseen liittyen:

”Valmentaessani sain paljon hienoja kokemuksia ja sain olla osana nuorten elämää, kehittämistä ja kehittymistä. Parhaita palkintoja itselle ovat olleet vanhojen pelaajieni yhteydenpidot vuosien jälkeen, pari pelaa ensi kaudellakin Hongan miesten joukkueessa ja naisiinkin taitaa olla jo nousemassa. Toisaalta olen aina nähnyt, että urheilu antaa elämään muitakin valmiuksia. Muutamista kasvaa huippu-urheilijoita ja muille kasvaminen urheilun parissa toivottavasti tuo lisäeväitä pärjätä elämässään mahdollisimman hyvin. Joukkueurheilun opit esimerkiksi työn teon merkityksestä tulosten eteen, tehdään oikeita asioita oikein, pitkäjänteisyys, hauskuuden ja innon säilyttäminen, painetilanteiden hallinta, yhteistyö erilaisten ihmisten kesken ja erilaisten roolien ymmärtäminen ovat hyviä eväitä myös työelämään.

Vuosien varrella näin myös valmentajana läheltä pelaajien ja heidän perheidensä erilaisia tilanteita. Hyvin toimivassa joukkueessa näihin tilanteisiin löytyy ratkaisuita, mutta Hongalla seurana ei ollut.

Vuonna 2018 olin täyttämässä 50-vuotta. Työelämässä olen listayhtiön toimitusjohtaja ja hallituksemme puheenjohtaja kertoi, että “osana työtehtäviäni” järjestetään vastaanottotilaisuus syntymäpäivieni johdosta. Tätä tilaisuutta pohtiessani heräsi ajatukseni varainkeruutempauksesta, sillä en kokenut tarvitsevani itselleni lahjoja yrityksemme sidosryhmiltä. Niinpä olin yhteydessä Honkaan ja lopputuloksena sekä merkkipäiväkalenteriin että vastaanottotilaisuuden kutsukorttiin painettiin toiveeni ja Hongan tilinumero. Sain tästä ideastani paljon positiivista palautetta vastaanottotilaisuudessani ja monet tahot olivat lähteneet mukaan.

Järjestin vielä vaimoni kanssa 2018 syyskuussa ystävillemme yksityisjuhlat ja laajensin saman lahjatoiveeni myös heille. Ajattelin, että ehkä tällä saadaan riittävä kokonaisuus useamman pelaajan tukemiseen – ja ehkä tämä voisi toimia alkusysäyksenä tällaisen toiminnan isommallekin käynnistymiselle. Olen erittäin kiitollinen kaikille tempaukseeni mukaan lähteneille.

Jani Niemisen merkkipäiväkeräyksen tuotolla tullaan osana seuran juniorirahaston tukiprosessia tukemaan FC Hongan vähävaraisten perheiden pelaajien harrastusmaksuja ja näin takaamaan jalkapalloharrastuksen jatkuminen perheen taloudellisesta tilanteesta huolimatta. 

FC Honka ry kiittää lämpimästi Jani Niemistä merkittävästä lahjoituksesta ja tärkeästä toiminnasta tasa-arvoisen juniorijalkapallon eteen. Toivomme, että merkkipäivälahjoitus toimii positiivisena esimerkkinä myös muille, jotka pohtivat vähävaraisten pelaajien harrastusmaksujen  tukemista.

Back to top