Etsi tältä sivustolta

FC Honka panostaa mittavasti lapsiurheiluvaiheen valmennukseen

Julkaistu
FC Honka palkkaa organisaatioonsa viisi uutta lapsiurheiluvaiheen valmentajaa tukemaan ja kehittämään U5-U11 -ikäluokille laadittua honkalaista toimintamallia. Toiminnan lähtökohtana on, että jokaisen pelaajan polku lapsiurheiluvaiheesta nuorisourheiluvaiheeseen ja aina mahdolliseen huippu-urheiluvaiheeseen asti jatkuu joustavasti ja pelaajan tarpeista lähtevänä.

Ikäluokkatoiminnan tavoitteena on rakastuttaa pelaaja jalkapalloon, innostaa pelaajia liikkumaan monipuolisesti ja kokemaan liikunnan iloa. Tällä hetkellä toimintamallin mukaan harjoittelevissa ikäluokissa harrastaa lajia jo yli 500 lasta. Ammattivalmennuksen tuominen nuoriin ikäluokkiin ja näin kattavasti kaikille tasoille, on Suomen mittakaavassa harvinaista.

– Monessa seurassa  lähdetään edelleen liian varhain kehittämään vain kapeaa, ikäluokan sen hetkistä kärkeä ja unohdetaan se suuri joukko potentiaalisia kehittyjiä, jotka ovat esimerkiksi syntyneet vuoden lopussa tai vasta aloittaneet lajin harrastamisen, FC Hongan toiminnanjohtaja Manu Kangaspunta avaa ikäluokkamallia.

– Me kannamme vastuuta ikäluokan kehittämisestä ja ammattivalmennuksen ulottaminen koskemaan kaikkia lapsiurheilijoita mahdollistaa toiminnan, jossa jokainen pelaaja tulee huomioon otetuksi ja ymmärretyksi yksilönä. On tärkeää, että pelaajat saavat kokemuksia siitä, että heistä ollaan kiinnostuneita ja että heidän mielipiteillään ja toiminnallaan on merkitystä. Hongan ikäluokkamalli muodostaa pelaajan kasvun kannalta johdonmukaisesti etenevän kokonaisuuden ja perustan elinikäiselle kehittymiselle, Kangaspunta lisää.

Lapsiurheiluvaiheen rekrytoinnit on tehty tulevaisuutta ajatellen ja valintojen keskeisinä kriteereinä ovat olleet valmentajien valmennuksellisen filosofian ja arvomaailman linkittyminen vahvasti FC Hongan linjauksiin.

– Lapsiurheiluvaiheen valmentajamme ovat erinomaisia lajirakkauden ja liikunnallisen riemun synnyttäjiä, joilla on selkeä käsitys kokonaisvaltaiseksi urheilijaksi ja jalkapalloilijaksi kasvattamisen perusedellytyksistä, valmennuspäällikkö Niko Laihokuvailee ikäluokkavastaavia. – Laadukkaan kokonaisuuden lähtökohtana on, että valmentajat sekä muu tukiverkosto tuntevat honkalaisen pelaajan polun eri vaiheet, niiden keskeiset tavoitteet, ominaispiirteet ja käytännöt.

FC Hongan lapsiurheiluvaiheen ikäluokkavastaavina uuden kauden alkaessa aloittavat:
Jani Lähde (U11)
2007 syntyneiden ikäluokkavastaavana aloittaa Jani Lähde. Kotkasta Espooseen ja juniorivuosien “omaan” seuraansa palaava Lähde nauttii laajaa arvostusta suomalaisen jalkapallon tulevaisuuden nuorten valmentajana. Lähde suorittaa parhaillaan UEFA A -lisenssiä ja on saanut vastuuta SPL:n juniorijalkapallon asiantuntijaryhmissä sekä piirikouluttajana.
Dieudonne Mavunda (U10)
2008 syntyneiden ikäluokkavastaavana aloittaa Dieudonne ”Dieu” Mavunda. Dieu siirtyy mustakeltaisiin väreihin Espoon Palloseurasta, jossa hän on kuluneella kaudella valmentanut poikien nuoremman pään ikäluokkia. Honkaa juniorivuosina edustanut Dieu on pedagogisesti taitava ja maltillisesti pelaajiaan ohjaava  juniorivalmentaja. Koulutukseltaan Dieu on nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaaja ja C -lisenssivalmentaja.
Niko Vainio (U9)
2009 syntyneiden ikäluokkavastaavana aloittaa Niko Vainio. Liikunnanohjaajan peruskoulutuksen omaava Vainio siirtyy, niin ikään, juniorivuosina edustamaansa FC Honkaan PPJ:n organisaatiosta, jossa Vainio on kuluneella kaudella toiminut muun muassa P2005 ikäluokan mukana.
Apolo De Brito Medeiros (U8)
2010 syntyneiden ikäluokan ikäluokkavastaavana aloittava Apolo De Brito Medeiros siirtyy Espooseen Kajaanista. Erinomaisesti lasten kanssa toimeentuleva Medeiros on kotoisin brasiliasta ja intohimo jalkapalloon näkyy kaikesta hänen tekemisestään.
Jere Matinlassi (U6-U7)

2011-12 syntyneiden ikäluokan ikäluokkavastaavana aloittaa Jere Matinlassi, joka on valmentanut Hongassa jo viimeiset kolme vuotta 2006 syntyneiden poikien akatemiajoukkuetta ja  2008 syntyneiden ikäluokkaa. Tulevalla kaudella Jere keskittyy aloittavien ikäluokkien toiminnan kehittämiseen ja vastaa myös lapsiurheiluvaiheen valmentajien koulutuksesta.  Jerellä on monipuolinen liikunnan ja valmennuksen koulutustausta, jota hän parhaillaan täydentää  liikunta-alan valmennuksen ylemmällä AMK-tutkinnolla. Lajikoulutuksena Matinlassi on UEFA B -valmentaja. Hän myös tuntee hyvin honkalaisen valmennuslinjan ja toimii taitavasti nuorimpiin ikäluokkiin kuuluvien lasten kanssa.

Nuorisourheiluvaiheen tyttö- ja poikajoukkueiden ympärille muodostettavien valmennuksellisten tiimien rakentaminen on parhaillaan käynnissä. Kokonaisuudessaan valmiit valmmenusryhmät esitellään seurasivustollamme piakkoin.

Toivotamme kaikki uudet valmentajamme tervetulleiksi osaksi mustakeltaista kasvutarinaa!

Lisätietoja: 

Manu Kangaspunta, toiminnanjohtaja, manu.kangaspunta(at)fchonka.fi

Niko Laiho, valmennuspäällikkö, niko.laiho(at)fchonka.fi

#hongassatapahtuu #intohimonataito #meollaanhonka

Back to top