Etsi tältä sivustolta

Uusi valmennuspäällikkö aloittaa kauden alussa – espoolainen Kimmo Eronen palaa juurilleen

Julkaistu

Kimmo Eronen aloittaa tulevan kauden alussa FC Honka ry:n valmennuspäällikön tehtävässä. Hän palaa keltamustiin VJS:stä, jossa hän toimii teknisenä johtajana.

Valmennuspäällikön päätehtävänä on vastata seuran huippu-urheiluun tähtäävän nuorisourheiluvaiheen tyttöjen ja poikien akatemian ja mustan linjan toiminnasta sekä vastata nuorisourheiluvaiheen honkalaisen valmennuslinjan kehittämisestä ja toimeenpanosta yhdessä muun valmennuksen ja urheilutoimenjohtajan kanssa.

”Tarve valmennuspäällikön palkkaamiseen syntyi meidän yhteisestä prosessistamme, jonka teimme viime talvena. Henkilöstörakenneprosessiin osallistutettiin seuran päätoimiset työntekijät sekä hallituksen jäsenet. Tätä kautta syntyi päätös tämän toimenkuvan perustamisesta”, kertoo seuran toiminnanjohtaja Petri Harainen.

”Iso kiitos kaikille hakijoille, ja erityisesti kaikille haastatteluvaiheeseen päässeille heittäytymisestä. Tilaisuuksissa syntyi hyviä, avoimia ja kehittäviä keskusteluita. Uusi tehtävä seurassa on tärkeä meidän seurakehitystyössämme. Tähän liittyy vahvasti tuloksellinen pelaajakehitysohjelma 2020-2024”, toteaa FC Hongan urheilutoimenjohtaja Petri Vuorinen.

Uudella valmennuspäälliköllä on vankka espoolainen tausta

”35-vuotias espoolainen, joka rakastaa jalkapalloa”, kuvailee Kimmo Eronen itseään. Jalkapallon pelaaminen on alkanut Kimmolla jo ennen kuin hän oppi kunnolla edes kävelemään. Varsinainen jalkapalloharrastus alkoi 4-vuotiaana Etelä-Espoon Pallon riveissä, vuotta vanhempien joukkueessa, jossa pelasi myös myöhemmin FC Honkaan siirtynyt Hannu Patronen. EsPasta muodostui Kimmolle sydämen kotiseura. Kimmo pelasi välissä myös Espoon Palloseurassa muutaman vuoden ajan, kunnes palasi takaisin EsPaan. B-juniorivuodet Kimmo pelasi FC Espoon joukkueessa, josta hän siirtyi jälleen takaisin EsPaan. Voidaan siis hyvin todeta, että Kimmolla on vankat juuret espoolaisessa seurayhteisössä!

EsPassa Kimmolle tarjottiin valmennustehtäviä ja hän aloitti apuvalmentajana B- ja A-junioreiden sekä miesten joukkueissa. Pikkuhiljaa valmennustehtävät sijoittuivat enemmän ja enemmän lasten ja nuorten joukkueisiin. Kimmon laskujen mukaan hän ehti valmentaa seuran kaikkia ikäluokkia paria ikäluokkaa lukuun ottamatta.

”Minulla ei missään vaiheessa silloin ollut sellaista ajatusta, että haluaisin jalkapallovalmentamisesta päätoimista ammattia, vaan palo itse valmentamista kohtaan ajoi eteenpäin. Huomasin, että olin aika hyvä toimimaan lasten ja nuorten kanssa ja heidän kanssaan toimiminen sekä opettaminen oli mielenkiintoista. Hain ja pääsin Helsingin yliopiston opettajakoulutuslaitokseen ja suoritin siellä kasvatustieteen opinnot”, kertoo Kimmo koulutustaustastaan. ”Valmennustausta oli itselleni todella iso etu opiskeluaikoina.  Pystyin peilaamaan teoriapainotteisia kasvatustieteen opintoja valmentamiseen. Liitin jalkapallomaailman opintoihini ja mm. gradun tein vahvasti jalkapallon näkökulmasta.”

Kimmo Eronen tuli FC Honkaan töihin vuonna 2010. ”Silloin ymmärsin, kuinka tosissaan voi valmentamista tehdä ja kuinka paljon itselläni oli tilaa kehittyä siinä ja oppia uutta. Tapahtui sellainen valmennuksellinen herääminen ja ymmärsin, mitä kilpailullinen valmentaminen aidosti ja oikeasti on”, Kimmo toteaa.

FC Hongassa työskennellessään Kimmo toimi 9–12-vuotiaiden akatemiavalmentajana. Vuoden 2014 tienoilla hän oli mukana luomassa seuran ikäluokkamallia.

Kimmo työskenteli Hongassa noin seitsemän vuotta, kunnes Veli-Matti Rinnetmäki rekrytoi hänet VJS:ään, missä hän on ollut nyt nelisen vuotta. ”VJS:ssä olen oppinut valtavasti jalkapallosta pelinä sekä oppinut ymmärtämään erilaisia näkemyksiä. Olen ollut valtavasti vuorovaikutuksessa eri valmentajien kanssa ja kuullut heidän näkemyksiään ja sparraillut. Paljon olen oppinut myös itsensä johtamisesta, prosessien ja projektien tekemisestä, valmentamisen valmentamisesta”, avaa Kimmo VJS:ssä vietettyjä työvuosia.

Valmennuspäällikön työn ytimessä työskentely valmentajien kanssa

Kimmo siis palaa FC Honkaan neljän vuoden jälkeen: ”Odotan innolla, että pääsen uudenlaisessa ympäristössä tekemään selkeästi huippujalkapalloon tähtäävää duunia yhdessä ammattilaisten kanssa. Kun puhutaan nuorten jalkapallosta niin Suomessa ei ole hirveän montaa paikkaa, joissa pääsee lähemmäksi kansainvälisen tason pelaajakehitystä. Seuratasolla Honka on tällainen, vaikka varmasti eri seuroissa on yksittäisiä joukkueita, joissa tekeminen on todella laadukasta.”

Valmennuspäällikön työn ytimessä tulee olemaan työskentely valmentajien kanssa. Kimmon tavoitteena on selkeyttää ja kehittää honkalaista tapaa tehdä, pelaajakehitysohjelman mukaisesti. Sen kautta valmentajat kehittyvät. ”Haluan auttaa valmentajia kehittämään itseään entistä paremmiksi”, toteaa Kimmo. Valmennuspäällikön tärkeänä tavoitteena on myös edelleen kehittää yhteistoimintaa muiden espoolaisten seurojen kanssa.

Valmennuspäällikön työnkuvaan kuuluu sekä tyttö- että poikajoukkueiden toiminta. ”Omalla urallani olen toiminut enemmän poikapuolen joukkueiden parissa, mutta samaan aikaan ymmärrän, kuinka massiivinen potentiaali suomalaiselle jalkapallolle on siinä, että saisimme koko Suomen mukaan katsomatta sukupuoleen”, kertoo Kimmo. ”Naisten jalkapallo on tällä hetkellä todella mielenkiintoinen ilmiö ja se, mitä kansainvälisessä huippujalkapallossa on tässä tapahtunut”, pohtii Kimmo.

”Olen erittäin tyytyväinen, että Kimmo Eronen aloittaa meillä valmennuspäällikkönä. Kimmo tuo meille lisäarvoa osaamisensa kautta. Kimmon koulutustausta, kokemus seurakehitystyöstä esimiesasemassa ja valmentamisesta nuorisourheiluvaiheessa ovat tärkeitä. Tämän lisäksi Kimmolla on espoolainen ja honkalainen tausta ja näin ollen uskon, että seuralla on iso merkitys”, summaa Petri Vuorinen.

Lämpimästi tervetuloa takaisin FC Honkaan, Kimmo!

#MeOllaanHonka

Back to top