Etsi tältä sivustolta

HUB Kehittymisen seurantatapahtumat käynnistyivät FC Hongan pelaajille

Julkaistu

FC Hongan pelaajia on osallistunut kuluvalla viikolla Esport Arenalla HUB kehittymisen seurantatapahtumiin. Pelaajien testaus on osa Esport Hongan Team Performance Hub (TPH) tukipalvelukeskuksen toimintaa.

Fyysinen harjoittelun ja suorituskyvyn optimointi ovat osa valmennuskokonaisuutta ja suunnitelmallista pelaajakehitystä sekä sen tavoitteita. Fyysistä valmennuskonseptia kehitetään yhteistyössä Esport Oy:n fyysisen valmennuksen ammattilaisten kanssa.

P06 Akatemian pojilla huimaa kehitystä erityisesti nopeudessa

P06 Akatemian pelaajat osallistuivat testeihin tiistaina. Kun perusasiat oli käyty läpi ja lämmittelyt hoidettu oli edessä mittaukset: pituus, istumapituus ja paino.

”Mittaukset ovat tärkeitä. Esim. istumapituus on oleellinen tieto, kun arvioimme pelaajan fyysisen kehittymisen tasoa ja rasitusvammojen todennäköisyyttä. Tämän ikäiset pelaajat voivat olla hyvin eri vaiheissa fyysisen kehittymisen osalta. On tärkeää, että harjoittelussa osataan ottaa huomioon, millainen kokonaisrasitus on hyväksi kullekin pelaajalle ja millainen harjoittelu tukee pelaajaa parhaiten”, toteaa joukkueen vastuuvalmentaja Niko Laiho.

Mittausten jälkeen siirryttiin nopeusosioon. Testit koostuivat 10, 20 ja 30 metrin matkoista ja nopeuden mittaaminen suoritettiin valokennoilla.

”Joukkueen pelaajat ovat kehittyneet huimasti erityisesti nopeudessa! Olemme panostaneet voimaharjoitteluun, millä on ollut merkittävää vaikutusta pelaajien nopeuteen ja sen kehittymiseen. Tehty työ on tuottanut tulosta”, kertoo Laiho.

Hyppytestit koostuivat staattisesta ja kevennetystä hypystä. Jalkapallokentällä puolestaan testattiin juoksua pallon kanssa sekä ilman palloa ja tästäkin saatiin tärkeää tietoa pelaajan taitotasosta ja potentiaalista.

Fyysisten testien puolella suoritettiin vielä ketteryystestit sekä kestävyystesti (MAS). Kestävyystestissä pelaajien tuli juosta 1200 m:n matka mahdollisimman nopeasti.

Päivän päätteeksi pelaajat vastasivat vielä kirjallisiin kysymyksiin, joiden avulla kartoitetaan pelaajan kokonaisvaltaista toimintaa, sisukkuutta, kasvun asennetta, koettuja pelitaitoja, tavoiteorientaatiota, motivaatioilmastoa, psyykkisiä vahvuuksia, sijoittumista sekä päätöksentekotaitoja.

”Testit tehdään aina samankaltaisissa olosuhteissa, jolloin pystymme hyvin vertailemaan saatuja tuloksia. Saamme testeistä merkittävää tietoa, jolla on vaikutusta joukkueen harjoitteluun ja jonka pohjalta voimme tehdä korjauksia joukkueen toimintaan. P06 Akatemian pelaajien nopeuden kehittyminen on tästä hyvä esimerkki. Aiempien testitulosten pohjalta on valmennuksessa keskitytty tämän osa-alueen kehittämiseen ja on upeaa nähdä, että toiminnalla on ollut vaikutusta ja olemme tehneet oikeita asioita”, Niko Laiho summaa.


Ensi viikolla Esport Arenalle saapuvat testattavaksi yhteistyöseurojemme FC Espoon sekä EsPan pelaajat. Upeaa, että espoolaisilla pelaajilla on mahdollisuus osallistua testeihin omassa lähiympäristössään!

Back to top