Etsi tältä sivustolta

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä avaa alle 20-vuotiaiden harrastustoiminnan ulkotiloissa

Julkaistu

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi 15.4., että 20-vuotiaiden ja sitä nuorempien ohjattu liikuntaharrastustoiminta ulkona avataan maanantaina 19.4.2021. Toiminta on toteutettava jo aiemmin käytössä olleiden terveysturvallisuusohjeiden pohjalta.

Kaupunkien hallinnoimissa sisätiloissa voidaan järjestää ohjattua harrastustoimintaa vain vuonna 2008 ja sitä myöhemmin syntyneille. Kaupunkien hallinnoimissa ulkotiloissa voidaan järjestää ohjattua harrastustoimintaa vain 20-vuotiaille ja sitä nuoremmille 19.4.2021 alkaen. Rajoitukset ovat voimassa 30.4.2021 saakka.

Yli 20-vuotiaiden harrastustoiminnan keskeytys jatkuu ainakin 28.4.2021 asti.

Vaikutukset FC Hongan toimintaan

Terveysturvallisuus

FC Hongan toiminnassa tulee edelleen tiukasti noudattaa kaikkia voimassa olevia terveysturvallisuusohjeita ja toimia vastuullisesti. Kaikki harjoitukset järjestetään ilman ylimääräisiä lähikontakteja. Aluehallintoviraston määritelmän mukaan lähikontaktilla tarkoitetaan fyysistä kontaktia tai oleskelua kasvotusten tai samassa tilassa alle kahden metrin etäisyydellä yli 15 minuutin ajan.

Pelinomainen harjoittelu on sallittu niin, että terveysturvallisuusohjeet huomioidaan.

Olosuhteet 19.4.–30.4.

FC Hongan joukkueiden nykyiset vuorot pysyvät ennallaan 30.4. saakka. Kesävuorot tulevat voimaan suunnitellusti 1.5. alkaen.

Ryhmät

Ryhmien tulee pysyä kiinteinä eikä kontakteja eri ryhmien välillä sallita.

Harjoituksiin osallistuminen

Harjoituksiin osallistuminen on vapaaehtoista ja jokainen pelaaja osallistuu harjoituksiin omalla vastuullaan.  Perhe tekee itse päätöksen osallistumisesta. Mikäli perheessä on riskiryhmään kuuluvia, niin tämä tulee ottaa huomioon, kun pohtii harjoituksiin osallistumista.

FC Hongan yleiset toimintaohjeet koronaepidemian aikana

  • Harjoituksiin ei koskaan voi osallistua, mikäli tuntee olonsa vähänkään sairaaksi. Poissaoloista ilmoitetaan valmentajalle.
  • Aikuisten tulee käyttää kasvomaskia koko tapahtuman ajan ja kaikkien 12 vuotta täyttäneiden muuten, kuin urheilusuorituksen aikana.
  • Etäisyys toisiin ihmisiin tulee olla vähintään 2 metriä aina, kun se on mahdollista.
  • Pukuhuoneet eivät ole käytössä.
  • Harjoituksiin ei saavuta ennen oman harjoitusvuoron alkua.
  • Ennen harjoituksiin osallistumista tulee pestä kädet huolella ja myös harjoitusten jälkeen. Omaa desinfiointiainetta on myös hyvä pitää mukana.
  • Juomapullo on harjoituksissa vain omassa käytössä eikä juomapulloa saa lainata kenellekään.
  • Jos joudut yskimään tai aivastamaan, yski tai aivasta hihaasi tai paitasi sisään.

Tartuntatautitapauksessa mahdollisesti altistuneiden henkilöiden kontaktointi ja selvitystyön vastuu on Espoon kaupungin tartuntatautiviranomaisilla. Viranomaisten pyynnöstä seura antaa selvityksen mahdollisista altistuneista sekä heidän yhteystietonsa viranomaisten käyttöön. Olisi toivottavaa, että tartunnan saaneen pelaajan huoltajat olisivat yhteydessä seuraan tartunnan tultua ilmi.

Koronakoordinaatioryhmän tiedote

Palloliiton tiedote


Back to top