Etsi tältä sivustolta

Infoa ja toimintaohjeet 1.6. alkaviin harjoituksiin

Julkaistu

Ensi viikolla, 1.6. alkaen, pääsemme vihdoin aloittamaan joukkueharjoittelun. Valtioneuvoston periaatepäätöksen mukaisesti urheilukilpailut ja -sarjat voidaan käynnistää 1.6.2020 alkaen erityisjärjestelyin. Tämä mahdollistaa myös lajin- ja pelinomaisen harjoittelun käynnistämisen kesäkuusta alkaen. Kenttäalueella voi kokoontua enintään 50 henkilöä. 

Olosuhteiden osalta nuorisourheiluvaiheelle osoitetut vuorot pysyvät ennallaan. Lapsiurheiluvaiheen osalta vuoroja joudutaan jonkin verran päivittämään ja tästä tiedotetaan myöhemmin. Samoin otteluiden organisoinnista ja järjestämisestä odottelemme tarkempia ohjeita. Tiedotamme tästä, kun saamme lisäinfoa 

Luettehan alla olevat tiedot huolella, jotta toiminta sujuu suunnitellusti ja hallitusti. 

Osallistumisohjeet ja toisten huomioiminen 

Koska Covid-19 tautia edelleen on liikkeellä, muistuttaisimme teitä vielä muutamasta tärkeästä asiasta harjoituksiin liittyen (lopussa vielä Palloliiton ohjeet kokonaisuudessaan ja linkki Palloliiton sivuille): 

 • Harjoituksiin ei koskaan voi osallistua, mikäli tuntee olonsa vähänkään sairaaksi. Poissaoloista ilmoitetaan valmentajalle. 
 • Perhe tekee itse päätöksen osallistumisesta harjoituksiin. Mikäli perheessä on riskiryhmään kuuluvia, niin tämä tulee ottaa huomioon, kun pohtii harjoituksiin osallistumista. Jokainen pelaaja osallistuu harjoituksiin omalla vastuullaan. 
 • Ennen harjoituksiin osallistumista tulee pestä kädet huolella ja myös harjoitusten jälkeen. Omaa desinfiointiainetta on myös hyvä pitää mukana. 
 • Harjoituksiin ei saavuta ennen oman harjoitusvuoron alkua 
 • Juomapullo on harjoituksissa vain omassa käytössä eikä juomapulloa saa lainata kenellekään. 
 • Sylkemistä kentällä tulee välttää. 
 • Jos joudut yskimään tai aivastamaan, yski tai aivasta hihaasi tai paitasi sisään. 
 • Pukuhuoneet eivät ole käytössä. Harjoituksiin saavutaan harjoitusvarusteissa ja kengät tms. vaihdetaan kentän laidalla. 
 • Tapiolan urheilupuiston yleiset WC:t ovat käytössä ja kaupungilta tulleen tiedon mukaan vessojen siivousta on tehostettu. 
 • Vanhemmat eivät voi tulla harjoitusten aikana kenttäalueelle, jotta saamme henkilömäärän pidettyä riittävän pienenä. 
 • Joukkueenjohtajat ja huoltajat sekä muut joukkueen toimihenkilöt pysyttelevät myös kenttäalueen ulkopuolella ja tulevat kentälle ainoastaan tarvittaessa. 
 • FC Honka ry:n valmentajien osalta noudatamme edelleen sitä, että etäisyys valmentajan ja muiden ihmisten välillä on 1-2 metriä koko harjoituksen ajan. Valmentajamme valmentavat monessa tapauksessa useampaa joukkuetta tai ryhmää ja on tärkeää, että he eivät altistu koronavirukselle. 
 • Tartuntatautitapauksessa mahdollisesti altistuneiden henkilöiden kontaktointi ja selvitystyön vastuu on Espoon kaupungin tartuntatautiviranomaisilla. Viranomaisten pyynnöstä seura antaa selvityksen mahdollisista altistuneista sekä heidän yhteystietonsa viranomaisten käyttöön. Olisi toivottavaa, että tartunnan saaneen pelaajan huoltajat olisivat yhteydessä seuraan tartunnan tultua ilmi. 

Ilmoittautuminen harjoituksiin ja ryhmäjako 

Koska kenttäalueella saa olla enimmillään 50 henkilöä kerrallaan, korostuu harjoituksiin ilmoittautumisen tärkeys. Ilmoittautumiseen käytetään MyClub -järjestelmää ja asia käydään vielä joukkueissa läpi. Valmentajat ohjeistetaan ottamaan huomioon ja organisoimaan tilanteet, joissa yhdelle kenttäalueelle on ilmoittautunut enemmän kuin 50 henkilöä. Toimimme kaikissa tilanteissa Valtioneuvoston ja Palloliiton ohjeiden mukaan.  

Mahdollisuuksien mukaan joukkueen ryhmäjaot pyritään pitämään suhteellisen samoina, mutta käytännön syistä ryhmissä voi olla vaihtuvuutta. 

Valmentajat ohjeistavat pelaajia esim. lämmittelyalueista ja muista käytännöistä harjoitusten aikana. 

Toimintamaksut sairastumis- ja altistumistilanteissa 

Noudatamme sairastumisten osalta normaalisti talousohjesääntöämme eli yli neljän viikon yhtämittaisista poissaoloista saa vapautuksen toimintamaksusta. 

Seura tarjoaa etävalmennuspaketin (yksilöharjoitteet/harjoitepankki) sekä yksilö- tai ryhmäkohtaiset viikoittaiset palaverit, mikäli pelaaja on altistunut koronavirukselle eikä viranomaispäätöksen mukaan voi osallistua joukkuetoimintaan. Tämä siis siinä tapauksessa, että pelaaja on terve ja voi tehdä lajiharjoittelua etänä. Mikäli karanteeni jatkuu koko seuraavan kuukauden ajan, on pelaaja oikeutettu 50 %:n alennukseen toimintamaksusta.  

PALLOLIITON OHJEISTUS VALLITSEVAAN TILANTEESEEN JA TURVALLISUUDEN VAHVISTAMISEEN JALKAPALLOHARJOITTELUSSA 

Linkki Palloliiton tiedotteeseen ja ohjeisiin.

1. Noudata valtioneuvoston liikkumis- ja kokousrajoituksia sekä THL:n ohjeistuksia. 

2. Jalkapalloa ei tule harjoitella, mikäli henkilöllä on pieniäkään sairauden oireita tai hän kuuluu COVID-19 -viruksen kannalta johonkin riskiryhmään.  

3. Ohjeet on käytävä läpi etukäteen koko ryhmän kanssa sekä huolehdittava, että lasten ja nuorten perheet saavat tiedon ohjeista etukäteen.  

4. Seuran järjestämään harjoitteluun ei pidä ketään pakottaa tai painostaa. Valinnan tulee aina olla yksilön itsensä tai yksilöiden itsensä tekemä organisaation (seura) sijaan. 

5. Jokainen pelaaja, toimihenkilö ja valmentaja osallistuu harjoitteluun omalla vastuullaan. Tämä on tuotava esille pelaajien lisäksi myös pelaajien huoltajille ennen mahdollisen joukkueharjoittelun aloittamista. 

6. Lähikontaktien määrä harjoitusmatkoilla pyritään pitämään mahdollisimman pienenä. 

7. Ohjatussa tapahtumassa on maksimissaan 50 osallistujaa (sisältää kaikki harjoitukseen osallistuvat henkilöt). 

8. Osallistujat eivät käytä pukuhuone- tai muita sosiaalitiloja, vaan saapuvat kentälle ja poistuvat kentältä suoraan harjoitusvarustuksessa. 

9. Harjoituksiin ei saavuta ennen oman harjoitusvuoron alkua ja eri ryhmien harjoitusvuorojen väliin suositellaan vähintään 5 minuutin siirtymäaikaa. Harjoitusvuoro alkaa viisi minuuttia kenttävuoron alettua ja päättyy 5 min ennen kenttävuoron päättymistä. 

10. Harjoittelussa harjoitusryhmät pyritään pitämään mahdollisimman samoina, siten kun se kyseisessä toiminnassa on mahdollista. 

11. Kaikkien osallistujien tulee pestä kädet ennen ja jälkeen tapahtuman kotona tai on käytettävä omaa desinfiointiainetta. 

12. Harjoituksissa ei käytetä liivejä. Jos liivejä tai erivärisiä paitoja tarvitaan harjoituksen läpiviemiseksi, on varusteiden oltava pelaajien henkilökohtaisessa käytössä. 

13. Merkkikartioita ja muita valmennuksen apuvälineitä käsittelee vain yksi henkilö. 

14. Mikäli oma juomapullo on mukana, siitä ei saa juoda kukaan muu henkilö. 

15. Sylkemistä kentällä tulee välttää. 

16. Jos joudut yskimään tai aivastamaan, yski / aivasta hihaasi tai paitasi sisään. 

17. Jos epäilet covid-19-tartuntaa, toimi THL:n ohjeiden mukaan.

Back to top