Etsi tältä sivustolta

Metroderby päättyi Hongan voittoon

Julkaistu
Honka kaatoi kauden ensimmäisessä Metroderbyssä HJK:n dramaattisten vaiheiden jälkeen luvuin 2-1, ja nappasi samalla lohkovoiton tuoman suoran paikan Suomen Cupin puolivälieriin.

Ensimmäisen jaksolla pelinkuva oli selvä. HJK hallitsi palloa ja Honka iski vastaan. Helsinkiläisten selvästä pallonhallinnasta huolimatta viiden miehen puolustuslinjalla pelannut Honka onnistui estämään hallitsevan Suomen mestarin pääsyn maalipaikoille.

Ottelun avausmaali nähtiin noin puolen tunnin pelin jälkeen. Davor Taleski avasi pitkälle, ja HJK- kapteeni Rafinhan pään kautta pallo ajautui läpiajoon karanneelle Nemanja Obradovicille. Obradovic tarjoili pallon vielä mukaan nousseelle Masar Ömerille, eikä ”Maski” erehtynyt, vaan viimeisteli tyhjään maaliin viidennen osumansa tämän vuoden cupissa.

Hetkeä myöhemmin Ömer oli lähellä lisätä Hongan johtoa, mutta ei aivan ylettänyt Obradovicin lähettämään keskitykseen. Tauolle siirryttiin näin Hongan 1-0 johdossa.

Toisen jakson alussa HJK lisäsi tahtia ja Honka olikin ajoittain vaikeuksissa. Erityisesti Evans Mensahille avautui monta paikkaa tasoitusmaalin tekemiseen, mutta tolppa ja heikko viimeistely pitivät Hongan johdossa.

64 minuutilla Hongan puolustus kuitenkin murtui. Mostagh Yaghoubi pääsi ajamaan rangaistusalueelle, ja Konsta Rasimuksen jalasta kimmonnut laukaus yllätti täysin Taleskin Honka-maalilla. Näin tulostaululle lukemat 1-1.

Honka tarvitsi ottelusta voiton saavuttaakseen lohkovoiton, ja alkoikin tasoituksen jälkeen taas saamaan paikkoja myös HJK:n päähän. Hienosti rakennetun hyökkäyksen päätteeksi Youness Rahimin laukaus kuitenkin suuntautui hieman yli maalin. HJK:sta parhaan paikan sai Evans Mensah. Nuoren ghanalaisen laukaus avopaikasta pari minuuttia ennen loppua suuntautui kuitenkin taivaan tuuliin.

Ratkaisu nähtiin lisäajan ensimmäisellä minuutilla. Upeasti pelatun hyökkäyksen päätteeksi Rahimi laittoi maalille matalan keskityksen, johon ehti ensimmäisenä Alex Nimely. Nimely joutui tilanteessa HJK-puolustaja Faith Friday Obilorin kaatamaksi, ja pallo vietiin pilkulle. Javi Hervas laukoi varmalla rangaistuspotkulla pallon maalin yläkulmana ja Hongalle voiton.

Kovassa vireessä talvikaudella ollut, ja tänäänkin avausmaalin iskenyt Masar Ömer oli tyytyväinen lopputulokseen, joka tuli vaikeidenkin vaiheiden jälkeen: ”Aika vaikea ottelu oli meille, mutta klaarattiin silti. Saimme vikalla minuutilla vielä tehtyä pilkusta. Alex (Nimely) juoksi hyvin puolustajan eteen ja sai meille pilkun, jonka Javi (Hervas) laittoi varmasti sisään. Hieno fiilis.”

Omasta maalistaan Ömer osasi antaa kunnian sen luoneelle Obradovicille: ”Se oli täysin ”Obran” maali. Venasi vaan, että tulen siihen viereen. Tyhjään maaliin on helppo laittaa.”

Vaikka Honka nappasikin hallitsevan Suomen mestarin päänahan, näki ”Maski” esityksessä vielä paljonkin parannettavaa: ”Meidän pitäisi uskaltaa pitää enemmän palloa. Vaikka olikin Klubi vastassa, niin varsinkin toisen puoliajan alussa ei pidetty palloa yhtään ja siitä Klubi rankaisikin heti. Sitä pitää parantaa aika paljonkin” Ömer päätti.

Lohkovoiton myötä Honka siis jatkaa suoraan Suomen Cupin puolivälieriin. Ottelun vastustaja, sekä pelipaikka selviävät myöhemmin.

Ottelukoosteet löytyövät edustusjoukkueen kotisivuilta»