Etsi tältä sivustolta

HIFK kaatui maalirikkaassa ottelussa

Julkaistu

FC Hongan cup-matka jatkuu puhtaalla pelillä, kun HIFK kaatui maalirikkaassa ottelussa lopulta lukemin 2-3. Ratkaisijana toimi jälleen kerran huippuvireessä oleva Masar Ömer.

Ottelun alku oli sekava, ja kumpikaan joukkue ei saanut peliään käyntiin. Avausmaalin iski punapaitainen kotijoukkue. 15 minuutin kohdalla Tuukka Kurki unohtui Hongan puolustukselta vapaaksi maalin eteen, ja kovassa maalivireessä oleva nuori hyökkääjä puski pallon ohi Honka-debyyttiään pelanneen Davor Taleskin.

Honka lähti heti raivoisasti hakemaan tasoitusta, ja paikkoja syntyikin. Javi Hervasin antaman kulmapotkun jälkitilanteesta keltamustat pääsivät kokeilemaan monestikin, mutta Daniel Kollar HIFK-maalilla selvitti tilanteen kuin ihmeen kaupalla.

20 minuutin kohdalla Borjas Martin kokeili kovaa kaukolaukausta, mutta Kollar onnistui torjumaan tilanteen kulmapotkuksi. Siitä Honka kuitenkin iski, kun Konsta Rasimus pääsi puskemaan pallon maalin yläkulmaan ja lukemiksi 1-1.

Tasatilanne säilyi kuitenkin vain kymmenen minuuttia. Antti Ulmanen sai tilaa kuudentoista alueen ulkopuolella, ja tarkka kuti alakulmaan yllätti Taleskin. Tauolle siirryttiin siis kotijoukkueen maalin johdossa.

Toisella jaksolla Honka otti pelin selvemmin haltuunsa, vaikka HIFK:kin sai luotua muutamia paikkoja. Masar Ömer oli kuitenkin punaisten puolustukselle liikaa. 53 minuutin kohdalla Borjas teki upean esityön, ja Ömer laukoi pallon ohi Kollarin.

Vain minuuttia myöhemmin pallo löytyi jälleen HIFK:n verkosta. Hongan numero 9 taisteli pallon itselleen vastustajan puolustajien keskellä, ja sijoitti tarkasti vasempaan alakulmaan. Ömerin talvikauden maalisaldo kasvoi samalla seitsemään, ja Honka siirtyi 2-3 vierasjohtoon.

HIFK haki kovasti tasoitusmaalia, mutta sitä ei tullut. Lähimpänä kävi Mohamed Hussein, jonka laukaus kolahti Honka-maalin tolppaan. Aivan loppuminuuteilla Borjasilla oli tilaisuus ratkaista peli, mutta Kollar onnistui pelastamaan läpiajoon karanneen espanjalaisen laukauksen. Kun enempää maaleja ei siis nähty, nappasi Honka mukaansa Talista kaikki kolme pistettä.

Honka jatkaa cup-otteluita kahden viikon kuluttua lauantaina 3.3. Imatran Aviasport Arenalla, kun vastassa on Kakkosen PEPO. Ottelu käynnistyy kello 15.00. Akatemia puolestaan pelaa seuraavan cup-kamppailunsa saman viikon maanantaina 26.2. Tammisaaressa kello 17.30 alkavassa ottelussa kotijoukkueena on EIF.

#21 Joel Perovuo
#23 Kasperi Liikonen (83´ Mosawer Ahadi)
#28 Tommi Saarinen (C)
#89 Nemanja Obradovic (67´ Joni Korhonen)
#95 Davor Taleski

Maalintekijät:
21´ 1-1 Konsta Rasimus
53´ 2-2 Masar Ömer
54´ 2-3 Masar Ömer

Lue lisää joukkueen kuulumisia Esport Hongan sivuilta»