Uutiset

FC Hongan edustusjoukkueessa pelaava Elias Äijälä: Tie 8-vuotiaasta honkalaisesta Veikkausliigaan

FC Hongan Veikkausliigajoukkueessa pelaava Elias Äijälä on todellinen Honka-kasvatti, sillä hän on aloittanut pelaamisen Hongassa jo 8-vuotiaana. Ainoastaan jalkapallokoulu tuli pienenä poikana käytyä toisessa seurassa, mutta kerran Hongassa aloitettuaan ei Elias ole kantanut muun seuran pelipaitaa missään vaiheessa. Keltamusta polku on johtanut nyt 19-vuotiaan puolustajan tälle kaudelle edustamaan Honkaa seuran edustusjoukkueessa, Veikkausliigassa!

Myös Eliaksen kaksi pikkuveljeä pelaavat Hongassa: Toinen ASM-joukkueessa sekä toinen P09 Akatemiassa. Kaikki veljekset ovat pelanneet pienestä alkaen FC Hongassa. Todellinen Honka-perhe siis!

Elias kertoo juniorina haaveilleensa siitä, että jonain päivänä pääsisi pelaamaan Hongan edustusjoukkueessa. Nyt siellä ollaan!

Kaverit, yhdessä pelaaminen ja joukkue parasta jalkapallossa

Elias halusi pienenä aloittaa myös jääkiekon pelaamisen, mutta vanhemmat kannustivat siinä vaiheessa jalkapallon lisäksi ennemmän sählyn pelaamista, ja säbää Elias harrasti jalkapallon ohella noin 10–11-vuotiaaksi asti.

”Siinä vaiheessa fudis painoi enemmän päälle ja sähly jäi. Pienenä olen myös lasketellut ja laskettelen edelleen. Meillä on mökki Lapissa.  Vähän vanhemmalla iällä olen pelannut golfia. Padelia on tullut viime vuosina pelattua. Kaikenlaista on oikeastaan tullut pelailtua, mutta varsinaisena harrastuksena ei ole ollut muita kuin fudis ja säbä. Monenlaista tulee tehtyä vapaa-ajalla kavereiden kanssa ja pääasiassa ulkona”, kertoo Elias.

Eliasta on jalkapallossa aina viehättänyt se, että pääsee jengin kanssa tekemään yhteistyötä.

”Fudis on helppo laji aloittaa, koska siihen ei tarvita oikeastaan muuta kuin pallo. Fudiksesta on helppo saada kiinni ja on helppoa päästä pelaamaan ja pallottelemaan kavereiden kanssa. Sitä kautta löytää tosi paljon uusia kavereita ja saa uusia kokemuksia. Tietenkin siinä oppii fudista, mutta myös paljon elämäntaitoja ja kommunikointia. Fudis on siitä hyvä laji, että siinä oppii paljon itsestä ja muista.”

”Lapsena fudis oli tosi hauskaa ja on vieläkin. Oli mahtavaa lapsena mennä treeneihin, nähdä kavereita ja pelata. Nyt vanhemmalla iällä pelaaminen on tavoitteellisempaa, mutta edelleen on hauskaa tulla treeneihin ja nähdä jengiläisiä kopissa ennen ja jälkeen treenien. On kiva vitsailla muiden kanssa. Eniten on matkan varrella motivoinut se, kun treeneissä on kavereita. Tietenkin myös se motivoi, että pääsee pelaamaan. Se on palkitsevaa viikon työn jälkeen”, Elias kuvailee.

Pelaajapolku, nousu edustusjoukkueeseen

”En ole ikinä oikeastaan miettinyt seuran vaihtoa ja olen aina pelannut Hongassa. En ole pienempänä tai oikeastaan ikinä ollut joukkueessa ns. stara. Olen vähän ailahtelevasti kaudesta toiseen istunut penkillä ja välillä taas pelannut enemmän. En ole mitenkään aina ollut avauksessa ja nuorisomaajoukkueessa en ole ikinä ollut”, Elias avaa juniorivuosiaan.

Nuorisourheiluvaiheessa Elias meni akatemiajoukkueisiin. BSM-joukkue oli seuraava steppi ja siitä Elias siirtyi miesten kakkosta pelaavaan Akatemiaan.

”BSM:n viimeisellä kaudella tuli tieto, että nousen varmaan seuraavalla kaudella Akatemiaan. Viime kaudella Akatemiassa pelasin jonkin verran pelejä ja treenasin paljon. Talvella treenasin myös paljon ja pääsin sitten mukaan edarin porukkaan. Käytin näytön paikat hyvin! Tuli kyllä nousu itsellenikin aika yllätyksenä. Viime kaudella kuitenkin istuin kakkosessa enemmän penkillä kuin olin kentällä. Olihan siinä mukana esim. se, kun Jonas Levänen loukkaantui. Sitä kautta pääsin edarin mukaan ja käytin mahdollisuudet! ”

Elias kertoo aina treenanneensa kovaa. ”Viime kausikin opetti paljon, vaikka en pelannut paljoa. Treenasin kovaa kuitenkin. Siinä varmasti kehityin, kun oli kilpailutilanne toisen pelaajan kanssa. Siinä kehittyy, kun koko ajan haastaa toista pelaajaa vastaan. Talvella tein paljon duunia itsekseni ja käytin paikkani hyvin”, pohtii Elias nousuaan edustusjoukkueen mukaan.

Vaikeammat vaiheet

Elias kertoo, että hänellä on ollut pelaajapolun varrella vaiheita, kun ei ole päässyt pelaamaan paljoa.

”Kyllähän se on ärsyttänyt, jos ei ole päässyt pelaamaan. Ainahan kaikki haluavat pelata! Pitää vain jaksaa puskea ja puskea. Kyllä tulokset, onnistumiset ja mahdollisuudet tulevat sitä kautta. Kannattaa käyttää mahdollisuudet hyvin ja hyvällä asenteella niin kyllä se sitten kääntyy ja loppupeleissä pääsee pelaamaan. Pitää jaksaa uskoa! Jos tekee duunia päivästä toiseen niin kyllä se sitten palkitaan myöhemmin. Niin itse tein ja se nyt onnistui mun kohdalla ainakin tähän asti.”

Haaveet ja tavoitteet

”Hongan kanssa olisi siistiä joskus voittaa jonkin iso pytty: Veikkausliiga tai Suomen Cup. Isoin haave on varmaan pelata jossain TOP 5 liigoista, mutta sinne on vielä matkaa. Se on vielä ison työn takana! Ulkomailla olisi siistiä käydä kääntymässä ja katsomassa, millainen meininki siellä on”, pohtii Elias tulevaisuuden haaveita ja tavoitteita.

Elias on lapsesta asti kannattanut Chelseaa. ”Jos sinne pääsisi pelaamaan joku päivä niin se olisi siistiä, mutta sinne on vielä matkaa täältä Hongasta! Kovalla työllä ja hyvällä asenteella kaikki voi olla mahdollista. Yritetään!”

Lukio-opinnot ja tulevaisuus

Elias käy vielä Haukilahden lukiota ja valmistuu syksyllä.

”Olen saanut koulun hoidettua pelaamisen rinnalla. On se välillä vaikeaa, kun on joka päivä treenejä, mutta kyllä se onnistuu. Onhan se rankkaa, kun on täysipäiväinen futari ja opiskelee samaan aikaan, mutta kyllä se on mahdollista.”

Lukio-opiskelu Haukilahden lukiossa on onnistunut siis hyvin fudiksen rinnalla ja koulu tekee yhteistyötä Hongan kanssa. Hongan järjestämiin aamutreeneihin on päässyt osallistumaan ja tunneiltakin on voinut lähteä iltapäivätreeneihin. ”Urheilulukion opettajat ymmärtävät ja joustavat tarvittaessa. Haukilahden lukiossa urheilulinjalla olevat opiskelijat saavat 15 kurssia lukioaikana urheilusta. ”

Vaikka pelaa Veikkausliigaa niin jatko-opiskelukin on Eliaksen arvion mukaan mahdollista ja urheilijat voivat saada tietynlaisia vapauksia.

”Minua kiinnostaa kaupallinen ala Aalto-yliopistossa ja sinne varmaan haen vuoden päästä. Mikään vaihtoehto ei kuitenkaan ole lukittu. Aloja on valtavasti enkä tiedä vielä, mitä tapahtuu fudiksen kanssa. Olen avoimin mielin ja katson, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Mutta kyllä opiskelemaan aion mennä jollain tasolla jonnekin jossain vaiheessa! Kaikki on vielä vähän auki”, pohtii Elias.

Kummipelaajavierailut

Kevään ja kesän aikana seurassa on aloitettu edustusjoukkueiden kummipelaajien vierailut juniorijoukkueissa.

”On ollut mahtavaa saada pieniä honkalaisia katsomoon! He pitävät hyvää ääntä siellä. Lapset alkavat tunnistamaan pelaajia ja huutelevat otteluissa nimeltä. 2009 syntyneen pikkuveljen kaverit myös huutelevat nimeltä peleissä, mikä on ollut siistiä. Olisi hyvä saada ylipäätään lisää katsojia otteluihin”, kuvailee Elias juniorikatsojien tuomaa tunnelmaa otteluissa.

Terveiset junioreille

Elias lähettää vielä pelaajaurasta haaveileville junioreille terveisiä: ”Jos haaveilet pelaamisesta niin työhaalarit vain päälle ja treenaamaan! Lahjat vievät tiettyyn pisteeseen ja sen jälkeen pitää tehdä duunia, jotta pääsee siitä vielä eteenpäin. Ei kannata lannistua, jos tulee pieniä vastoinkäymisiä.”

”Vanhemmille sellaisia terveisiä, että tuokaa lapset peleihin ja tulkaa itse mukaan katsomaan pelejä! Tehdään niistä siistejä tapahtumia. Tavoitteena on saada putkikatsomot täyteen!”


Kuvat: Juhani Järvenpää

Mitä kuuluu espoolaisiin futisseuroihin?

Teimme soittokierroksen kumppaniseuroihimme ja kyselimme, että mitä kuuluu heidän alkukesäänsä. Hyvä meininki tuntuu olevan ympäri Espoota!


Etelä-Espoon Pallo

Puhelimeen vastaa EsPan puheenjohtaja Jussi Mononen. Mitä kuuluu EsPaan?

”Meillä on jalkapallokausi parhaimmillaan ja alkaa kevään kiire helpottamaan. Seuralle kuuluu kaiken kaikkiaan hyvää. Suositut kokopäiväleirit ovat taas käynnissä ja leireille osallistuu paljon lapsia! 

Myös jalkapallokoulut ovat lähteneet mukavasti liikkeelle. Kilpailukausi on käynnissä joukkueilla. 

Edarin kausi on alkanut ja erityisen makeaksi kauden tekee se, että ringissä on mukana useampi seuran oma B-juniori. Pelaajakasvatustyö tuottaa nyt hedelmiä! Tervetuloa paikan päälle otteluihin! 

EsPalla on seuraava strategiakausi alkamassa 2023 ja tätä myös työstämme. 

Seurayhteistyö espoolaisten jalkapalloseurojen kesken toimii hyvin. Yhdessä pyrimme mm. vaikuttamaan siihen, että olosuhteita saadaan parannettua nykyisestä. Espoon kaupungin kanssa on yhteistyö Matinkylän Urheilupuiston toimintojen kanssa toiminut erittäin hyvin nyt jäähallin valmistuttua. Olosuhteet ovat ulkokaudella hyvät ja seuran oma pukukoppi on tuonut valtavasti lisää seurahenkeä pelitapahtumiin kaikissa ikäluokissa.”


Leppävaaran Pallo

Soittokierros jatkuu ja puhelimen päässä on tällä kertaa LePan toiminnanjohtaja Jari Kujala.

”LePassa on tällä hetkellä todella hyvä ja positiivinen fiilis. Korona ei enää haittaa toimintaa, yhteistyökuviot toimivat, kentällä toiminta pyörii aktiivisesti ja kilpailukausi on täydessä vauhdissa. Pikkuhiljaa koronan jälkeen, sekä meidän seuramme pelaajapolkuun liittyvän yhteistyöseurakumppanuuden selkeytymisen myötä voimme keskittyä seuran kehittämiseen.

Lasten ja aikuisten jalkapallokoulut, perhefutis sekä normaali joukkuetoiminta on kerännyt paljon uusia jalkapallon harrastajia LePaan

Strategiatyötä olemme saattamassa loppuun. Tähän olemme osallistaneet henkilöstöä sekä hallitusta. 

Espoolaisten seurojen yhteistyö sujuu ja pidän siitä, että yhteistyössä on konkretiaa. Esimerkkinä tästä on tämänhetkinen Hongan, LePan ja EsPan 2011 syntyneiden ikäluokan yhteistyö, joka on ollut hyvin organisoitua ja suunniteltua. 

LePan toiminnassa arvostan avoimuutta, joka on tärkeää seuran sisällä ja yhteistyökuvioissa.”


Espoon Palloseura

Espoon Palloseuran toiminnanjohtaja Janne Ohralahti kertoo EPS:n kuulumisia:

”Kilpailukausi on lähtenyt rytinällä käyntiin ja iloksemme näemme taas runsaasti yleisöä paikalla kannustamassa ja fanittamassa Epsiä. Kuluvan kauden aikana panostamme suuresti yhteisöllisyyden eteen. Lisäksi edustuksen ottelutapahtumien osalta uskomme sekä naisten että miesten edesottamusten kiinnostavan laajasti. EPS yhteisö on jo ehtinyt osoittaa kiinnostuksensa tapahtumiamme kohtaan ja jo ensimmäisessä kotiottelussa Miesten Kakkosessa oli lähes 450 silmäparia paikalla.

Yhteisöllisyys ja espoolaisuus ovat tämän vuoden vallitsevia teemoja. Vaikka paljon tapahtuu kentällä, on katseemme tarkasti myös kaikessa toiminnassa kentän ulkopuolella.

Laadukkaalla jalkapallotoiminnalla me luomme pohjan periksi antamattomuudelle ja reilulle pelille. Meillä reilu peli ei lopu kentälle, ja yhteisössämme on tilaa kaikille arvomme jakaville.

Espoolaista yhteisöä rikastaen – Espoo Voittaa Aina!”


FC Espoo sekä FC Kasiysi

Toiminnanjohtaja Mikko Hiltunen soittelee kuulumisia Palloliiton JET-koulutuksen tauolla. 

”Sekä FC Espooseen että FC 89:iin kuuluu hyvää.

FC Espoossa organisaatiouudistusta on ajettu eteenpäin ja uusia toimintamalleja on kehitetty. Seurassa on vahva usko tulevaan. FC Espoo yhdessä seurayhteisönsä muiden seurojen (FC Kasiysi, Kauklahden Pyrintö ja Pohjois-Espoon Ponsi) kanssa muodostaa tasavertaisen yhteisön, jossa jokaisella seuralla on vahva oma identiteetti. Seuraan on viime aikoina mm. palkattu uusia valmennuspäälliköitä. 

FC Kasiysissä on edelleen kehitetty U6-U11 ikäluokkia ja nyt aletaan panostamaan myös U12 ikäluokkaan aiempaa enemmän. Seurapalveluihin on viime aikoina tehty tärkeitä lisäpanostuksia!


Kauklahden Pyrintö

Mitä kuuluu KaPyyn, toiminnanjohtaja Jari Kanth?

”Hyvää kuuluu! Kiirettä pitää ennen lomia, että saa juoksevat asiat hoidettua ja syksyynkin jo valmistaudutaan. 

KaPyssa on ollut rekry päällä ja tällä hetkellä ovat valmennuspäällikön paikkaa hakeneiden haastattelut käynnissä. Syksyllä saamme avattua myös tyttöfutisvastaavan rekryn ja muutenkin on tavoitteena panostaa tyttöpuoleen. Siinä on iso potentiaali seuran alueella!

Kesäleirit ovat käynnissä näin kesäkuun kahtena ensimmäisenä viikkona ja lisäksi meillä on yksi leiri vielä ennen koulujen alkua. Perhefutis ym. pyörivät hyvin!”


Pohjois-Espoon Ponsi

PEP:iin kuuluu junioripäällikkö Anu Kääpän mukaan myös hyvää. Anu vastaa puhelimeen futiskentältä, kesäleiriläisten keskeltä.

”Koronan jälkeen moni lapsi on palannut takaisin jalkapalloharrastuksen pariin ja muutenkin uusia lapsia on liittynyt kevään mittaan mukaan toimintaan. 

PEP:ssä ovat muiden seurojen tapaan kesäleirit käynnissä. Kesäkuun ensimmäisellä viikolla järjestettiin potkutekniikkaleiri. 

Myös perhe- ja nassikkafutistoiminta on hyvässä vauhdissa!

Stadi Cupista tuli menestystä, kun FC 89:n kanssa yhteinen T10 -joukkue voitti sekä A- että B-finaalin. 

Seuraan on palkattu uusia nuoria valmentajia viime aikoina ja lisäksi kesäleireillä työskentelee 11 kesätyöntekijää. 


Aurinkoista kesää espoolaiset jalkapalloilijat ja kaikki seurojen toiminnassa mukana olevat! 

Kuva: Juhani Järvenpää

FC Hongan tavoitteena on lisätä tyttöjen määrää – Pelaajapolkua kehitetään jatkuvasti 

 

FC Hongan tahtotila on kehittää tyttöjen ja naisten pelaajapolkua. Tällä hetkellä FC Honka ry:ssä harrastaa ja pelaa noin 400 tyttöä ja naista. Naisten pelaama jalkapallo on maailmalla selvästi nouseva laji ja tämä näkyy positiivisella tavalla myös suomalaisissa seuroissa.  

FC Hongassa on Kansallisen Liigan joukkue ja kattava pelaajapolku aivan pienistä jalkapallokoululaisista edustusjoukkueeseen asti. Maailman huippujoukkueissa pelaa myös monia suomalaisia naisia. Tytöillä on hienoja esikuvia niin Suomessa kuin maailmalla ja mahdollisuus aidosti unelmoida ammattilaisuudesta ja pelaamisesta missä vain! Mahdollisuuksia on tytöillä ja naisilla aiempaa enemmän niin Euroopassa kuin muualla maailmassa. Työtä on kuitenkin vielä tehtävänä ja FC Honka on sitoutunut työskentelemään määrätietoisesti tavoitteiden saavuttamiseksi.

“FC Honka on osoittanut selkeää oma-aloitteisuutta panostaakseen kovasti tyttöjen joukkuetoiminnan parantamiseen. Kuluneiden kahden vuoden aikana olemme nähneet pelaajien tasossa suuren parannuksen kaikissa ikäluokissa samalla, kun olemme kehittäneet valmennusta. Naisten joukkueen valmennustiimi tekee tiivistä yhteistyötä TBSM- ja T07-valmentajien kanssa tarjotakseen selkeän polun edustusjoukkueeseen”, avaa FC Hongan naisten edustusjoukkueen päävalmentaja Omar Adlani

Adlani kertoo, että FC Hongan tavoitteena on nostaa mahdollisimman monta pelaajaa Kansallisen Liigan ympäristöön, ensisijaisesti omaan naisten joukkueeseen. Kaikki ikäryhmät tarjoavat kilpailukykyisen, mutta kutsuvan ja turvallisen ympäristön, jossa pelaaja voi kehittää itseään päivittäin. 

“Kanadalaisena ulkopuolisena olen tuntenut oloni todella tervetulleeksi ja kotoisaksi täällä Hongassa, mikä on antanut minulle mahdollisuuden kehittää taitojani valmentajana ja toivon pelaajille samaa tunnetta ja ilmapiiriä”, Adlani jatkaa.

Tavoitteena on lisätä FC Hongan tyttöpuolen pelaajamäärää

FC Hongan tavoitteena on saada pelaajamassaa kasvatettua niin, että seurassa saadaan jatkossa muodostettua yhä useampia joukkueita myös tyttöpuolella jo heti pienten ikäluokissa. Suuntaus on tässä positiivinen ja innokkaita pieniä tyttöjä on saatu runsaasti mukaan jalkapallokouluihin ja sitä kautta joukkueisiin. Uusia joukkueita on perustettu pienten ikäluokkiin, ja seuran kaikkiin tyttöjoukkueisiin toivotaan motivoituneita pelaajia lisää! Toukokuussa aloitimme jälleen uudet, pienille tytöille suunnatut PlayMakers -jalkapallokoulut.  Lisäksi seurassa on nuorisourheiluvaiheessakin 12–15-vuotiaille harrastejoukkueita, joihin voi hyvin liittyä mukaan, vaikka jalkapallosta ei vielä olisi aiempaa harrastuskokemusta.

 

FC Honka tarjoaa poikkeuksellisen hyvän oppimisympäristön motivoituneille ja sitoutuneille pelaajille. Tavoitteena on korkeatasoisen valmennuksen ja erinomaisen pelaajapolun kautta luoda heille mahdollisuus tavoitella paikkaa kansainvälisellä huipulla! Toiminnan laadun kautta seurassa on myös tärkeitä tukitoimia huippupelaajakehitykseen, kuten Palloliiton Huuhkaja-Helmaripolun korkeimman tason tapahtumat ja talenttivalmennus. 

“Nuorisovaiheen tyttöjen Akatemioistamme on itselleni noussut selkeästi kaksi ominaispiirrettä esiin: psykologinen turvallisuus ja palaute. Valmentajat aidosti välittävät pelaajista ja tämä näkyy niin kentällä kuin kentän ulkopuolella. Samanaikaisesti pelaajat saavat kuitenkin paljon suoraa palautetta toiminnastaan, minkä avulla on mahdollista ottaa taas uusia kehitysaskelia”, toteaa valmennuspäällikkö Kimmo Eronen, jonka palkkaaminen FC Honkaan on ollut yksi lisäpanostus tyttöjen nuorisourheiluvaiheen toimintaan. 

“Kansainvälisen tason pelaajakehitys on tietenkin massiivinen haaste, sen tavoitteleminen vaatii paljon. Uskon, että tässä yhtenä lähivuosien tärkeänä tukitoimena FC Hongalle tulee olemaan Huuhkaja-Helmaripolun korkeimman tason toiminta. Säännöllinen kilpailu kansallisen ja kansainvälisen huipun kanssa niin itse jalkapallon pelaamisen kuin eri ominaisuuksien kehittymisen suhteen on todella arvokas arjen työkalu valmentajille”, Eronen jatkaa.

Talenttivalmentaja tukemassa lahjakkaita pelaajia 

FC Hongan tyttöjen talenttivalmentajana on kauden alusta toiminut Antoni Dagaa, jonka tavoitteena on seuran lahjakkaimpien pelaajien valmennuksen sekä laadukkaan arjen varmistaminen. On hienoa, että FC Hongassa on talenttivalmentaja sekä tyttöjen että poikien puolella. Sama tilanne on vain muutamalla suomalaisella seuralla. 

Dagaan mukaan talenttivalmentaja vastaa kokonaisuudessaan lahjakkaimpien pelaajien hyvinvoinnista sekä mahdollisuuksista kehittyä yksilötasolla varmistaen, että pelaajan arki rullaa ja tasapaino niin urheilun kuin koulun ja arkielämän kesken on sopusuhtaista. Yksilötreenejä järjestetään, jotta pelaaja saa työstää omia kehityskohteitaan sekä vahvuuksiaan. Tämän lisäksi talenttivalmentaja kulkee pelaajien mukana heidän omissa ympäristöissään eli joukkueen treeneissä varmistaen, että pelaaja pääsee toteuttamaan joukkueen sisällä tapahtuvassa harjoittelussa myös omia vahvuuksiaan ja tavoitteitaan pelaajan kanssa yhdessä laaditun suunnitelman mukaisesti.  

“Työhöni kuuluu myös esimerkiksi pelien sekä harjoituksien videoiden läpikäyntiä yhdessä pelaajan kanssa, jolloin voidaan antaa pelaajalle yksilöllistä palautetta sekä pelaaja itse voi havainnoida omaa tekemistään kentällä. Näiden avulla voidaan laatia uusia suunnitelmia sekä menetelmiä, mitkä tukevat pelaajaa toteuttamaan itseään”, Antoni Dagaa kertoo. 

“Yksilön tukemisen lisäksi työhön kuuluu yhteistyö maajoukkuevalmentajien kanssa. 
Tiivis yhteistyö maajoukkuevalmentajien kanssa mahdollistaa pelaajien yhtenäisen kehityksen polun. Talenttiprosessissa olevat pelaajat saavat yksityiskohtaista tukea. Oli se sitten harjoitteen tai muun avun kanssa siten, että koko paketti tukee pelaajan kehitystä kohti hänen tavoitteitaan”, Dagaa jatkaa. 

 


Haluatko tulla kokeilujaksolle T09- ja T10-akatemiajoukkueisiin tai muihin tyttöjen joukkueisiin? 

Uusien pelaajien on mahdollista tulla maksuttomalle kokeilujaksolle T09- ja T10-akatemiajoukkueisiin. Ikäluokkien yhteistä toimintaa on tiivistetty ja akatemiajoukkueet harjoittelevat osittain yhdessä.

Kaikkiin tyttöjen joukkueisiin voi tulla kokeilemaan läpi kauden! 

Ole yhteydessä: 

 

T09 Akatemia

Vastuuvalmentaja Pekka Heikkinen, pekka.j.heikkinen@hotmail.com tai joukkueenjohtaja Kaisu Anttonen, fchonkat09@gmail.com.

  

T10 Akatemia

Vastuuvalmentaja Kia Varis, kia.varis1@gmail.com tai joukkueenjohtaja Jari Kotomäki fchonkat10@gmail.com.

  

T09-10 Keltainen

Vastuuvalmentaja Penniina Toikkanen, penniina.toikkanen@gmail.com tai joukkueenjohtaja Paula Salonen, paula.salonen@fimnet.fi.  

  

FC Hongan muiden joukkueiden yhteystiedot löytyvät seuran nettisivuilta jokaisen joukkueen alta.  

 
Tervetuloa mukaan keltamustien joukkoon! 
 
#MeOllaanHonka 


Kuvat: Juhani Järvenpää

Helmaripolku tukemassa pelaajakehitystä – T09 ja T10 akatemiat Eerikkilässä 

T09 ja T10 akatemiat ovat tällä viikolla osallistuneet Helmari-tapahtumiin Eerikkilässä. Joukkuehenki on jälleen tiivistynyt yhdessä vietetyn ajan myötä! 

Joukkueita valmentavat tällä kaudella tiiviissä yhteistyössä Kia Varis sekä Pekka Heikkinen. 

“Olen tyytyväinen molempien ikäluokkien tapahtumiin. Jo näiden muutaman päivän aikana peli kehittyi ja joukkuehenki tiivistyi. Tuloksellisesti emme yltäneet sille tasolle mikä oli joukkueen tavoite, mutta työnteko jatkuu. Kaikkien pelaajien tekeminen ja halu on ollut korkealla tasolla, ja se näkyi niin Eerikkilässä kuin arjessa. Nyt suuntaamme katseet jo eteenpäin ja kohti sarjapelejä”, summaa Kia Varis. 

FC Hongan valmennuspäällikkö Kimmo Eronen oli alkuviikosta T10 Akatemian mukana ja on seurannut kummankin joukkueen toimintaa kauden aikana. T10-ikäluokan osalta akatemiatoiminta aloitettiin tälle kaudelle ja kehitys on Erosen mukaan mennyt oikeaan suuntaan. Joukkueet ovat kehityshaluisia ja kehityskykyisiä.  

Lisätietoa Palloliiton Huuhkaja- ja Helmaripolusta löydät täältä: https://www.palloliitto.fi/palvelut/pelaajakehitys/huuhkaja-ja-helmaripolku  


Mikäli olet kiinnostunut joukkueeseen liittymisestä niin voit mielellään olla yhteydessä vastuuvalmentajiin: 

T10 Akatemia: kia.varis1@gmail.com 

T09 Akatemia: pekka.j.heikkinen@hotmail.com 

 

#MeOllaanHonka 

Velimatti Sutela aloittaa kilpailu- ja olosuhdepäällikkönä sekä Kansallisen Liigan joukkueen managerina

Keltamustien organisaatio saa 1.4.2022 kokeneen vahvistuksen joukkoonsa, kun Velimatti Sutela aloittaa FC Hongan kilpailu- ja olosuhdepäällikkönä. Sutela tulee vastaamaan managerina myös Kansallisen Liigan joukkueen toiminnasta. 

Velimatti Sutelan työtehtäviin kuuluvat kilpailun ja olosuhteinen koordinointi ja niistä vastaaminen sekä niihin liittyvien järjestelmien ylläpito. Sutelan rooli tulee olemaan tärkeä myös Kansallisen Liigan joukkueen kehittämisen ja johtamisen osalta. Työnkuva tarkentuu vielä kevään aikana.

Sutela on ammatiltaan urheilutoimittaja ja hän on parikymppisestä alkaen toiminut urheilutoimittajana Suomessa ja Englannissa, missä hän asui ja työskenteli freelancerina mm. yhdelle Valioliigaseuralle sekä Englannin Jalkapalloliitolle ja nimenomaan naisten maajoukkueeseen liittyen. ”Kiinnostus naisten jalkapalloa kohtaan lähtee jo aika kaukaa. Jo 2000-luvun alussa aloin pohtimaan, että naisten jalkapallossa on paljon kehittämistä ja potentiaalia ja toiminta alkoi kiinnostamaan.

Sutela muutti takaisin Suomeen vuonna 2007 ja toimi sen jälkeen mm. FC Espoon B-tyttöjen ja naisten valmentajana. Vuosina 2017–2019 hän työskenteli FC Espoon toiminnanjohtajana ja on sen jälkeen toiminut mm. selostajana Kansallisen Liigan sekä futsal-liigan otteluissa. Lisäksi hän on ollut mukana PK-35 Vantaan Kansallisen Liigan joukkueen toiminnassa viimeisen puolen vuoden ajan.

Kun soitto tuli Hongan kokoisesta seurasta niin ei siinä kauaa tarvinnut miettiä. Honka pääsi juuri Palloliiton Laatujärjestelmän viidennelle tasolle, mikä kertoo siitä, että seurassa ovat prosessit kunnossa ja ne on käyty läpi. Uskon, että tähän hommaan on helppo tulla. Tätä mahdollisuutta olisi ollut mahdoton jättää käyttämättä”, pohtii Sutela.

Sutelalla on intohimoinen tarve kehittää naisten toimintaa. Pienin askelin, suunnitelmallisesti ja kärsivällisesti on mahdollisuus päästä eteenpäin niin tapahtumien, katsojamäärien kuin toiminnan sisällön osalta.

Minulla on tosi positiivinen fiilis aloittaa tässä tehtävässä. Odotan, että pääsen keskustelemaan Hongan ihmisten kanssa. Olen syntynyt Espoossa ja asunut kaikki Suomen vuoteni Espoossa. Tunnen espoolaiset olosuhteet, käytänteet ja prosessit aika hyvin ja uskon pääseväni hyvin alkuun. Kansallisen Liigan osalta on hyvä lähteä kasvattamaan tunnettuutta vielä lisää. Tuon Honkaan kokemusta ja näkemystä. Uskon, että Hongassa voimme aidosti yhdessä kehittää hommia ja että omalla panoksellani pystyn viemään seuratyötä eteenpäin.

Lämpimästi tervetuloa FC Honkaan, Vema!

2007 syntyneiden akatemiajoukkueet Helmari-Huuhkaja-tapahtumissa – Eerikkilässä on jalkapalloilijan hyvä olla!  

P07 sekä T07 akatemiajoukkueet osallistuivat maaliskuussa 2022 Eerikkilän Helmari- ja Huuhkajatapahtumiin. Tapahtumat olivat jälleen FC Hongan valmennuspäällikkö Kimmo Erosen mukaan timanttisia: vankka SHA:han pohjautuva kokemus näkyy ja tapahtumat on hyvin organisoitu. Eerikkilässä on jalkapalloilijan hyvä olla!  

Eronen osallistui sekä poikien että tyttöjen tapahtumaan. ”P07 Akatemian osalta voin todeta, että vaatimustaso on joukkueessa hyvällä tasolla, mikä tulee esille myös pelaajakyselyistä. Joukkueessa on panostettu paljon kilpailullisen toimintaympäristön kehittämiseen ja se näkyy. On myös hienoa seurata, miten joukkue pyrkii rohkeasti toteuttamaan haastavaa pelitapaa”, Eronen summaa.   

“Näillä turnauksilla on ehdottomasti paikkansa. Saadaan paljon tietoa, missä mennään pelaamisen ja pelaajien suhteen sarjakauden kynnyksellä. Hieman hankalan ensimmäisen ottelun jälkeen pystyimme suoriutumaan tasaisen nousujohteisesti ja peli kehittyi turnauksen aikana niin kuin tietysti pitääkin”, toteaa P07 Akatemian vastuuvalmentaja Henri Kaasalainen. 

Vastuuvalmentajan mukaan turnauksen “minipelit” ovat erinomainen uudistus ja ne tukevat hyvin tapahtuman luonnetta. “Harmi, että nämä loppuvat nyt tämän ikäluokan osalta. Seuraava looginen steppi voisi olla kansainvälinen turnaus kauden loppuun kotimaassa, jolloin monen vuoden prosessi saisi arvoisensa lopun. Esimerkiksi vähän muokattu Kai Pahlman lopputurnaus voisi toimia Eerikkilän erinomaisissa olosuhteissa ”, Kaasalainen pohtii. 

T07 Akatemia vieraili Eerikkilässä maaliskuun puolivälissä.  

”T07 Akatemiassa alkaa uuden valmentajan, Stephen Gardiaksen, kädenjälki näkymään. Hienon lisän tapahtumaan pelaajille toi myös talenttivalmentaja Antoni Dagaan läsnäolo. Joukkue esiintyi pirteästi ja ottelut olivat tasaisia. Kilpailuformaatti on hyvä ja se heijastuu myös otteluiden korkeaan tasoon”, jatkaa Eronen.   

Vastuuvalmentaja Gardiaksen mukaan tapahtuma oli hieno kaiken kaikkiaan ja tiimi nautti kokemuksesta. “Pelaajat saivat paljon tietoa todella monista pelin näkökulmista. Oli myös hyvä nähdä, missä olemme joukkueena parhaiden joukossa. Valmennuksen näkökulmasta saimme nähdä, mitä meidän on parannettava ja kuinka voimme auttaa yksittäisiä pelaajia kehittymään, jotta meistä tulee parempi joukkue ja voimme nostaa tasoamme. Kaiken kaikkiaan pidin turnauksen kilpailullisuudesta ja siellä kerätystä datasta on hyötyä”, Gardias toteaa. 

Kummankin joukkueen joukkueenjohtajat olivat myös mukana tapahtumissa.  

“Allekirjoitan Kimmon Eerikkilää koskevan jalkapalloilijakommentin täysin, ja lisäisin vielä, että Eerikkilässä on myös joukkueenjohtajan hyvä olla. Näillä leireillä joukkueemme energia ja into saavat minut aina muistamaan, miksi tämä vapaaehtoistyö on minulle tärkeää. Ilolla sain taas seurata, miten nuoret naiset ovat kasvaneet sekä jalkapalloilijoina että persoonina. Ja tiukat matsit saivat tietysti jojonkin odottamaan sarjakauden alkua – onneksi kaudenavaus on jo aivan nurkan takana!”, kuvailee T07 Akatemian joukkueenjohtaja Sanna Tapola.  

“Pelit ovat tietenkin tällaisen tapahtuman keskeisin asia, mutta lisäksi Huuhkajatapahtumat ovat tärkeitä joukkueen yhteishenkeä lisääviä tilanteita. Yhteiset ruokailut, vapaamuotoinen jutustelu ja yhdessäolo ovat asioita, joihin arjessa ei usein ole aikaa ja toteutuvat helposti Eerikkilän toimivissa puitteissa. Joukkueenjohtajana minua jälleen ilahdutti huomata, miten vastuuntuntoisia ja hyvin käyttäytyviä nuoria herroja joukkueessa on kasvanut. Enkä voi olla kehumatta meidän valmennuskaksikkoamme Henri Kaasalaista ja Jussi Koivulaa, jotka taitavasti vaativat pojilta laadukasta tekemistä sekä kentällä että sen ulkopuolella”, jatkaa P07 Akatemian joukkueenjohtaja Anu Karjalainen. 

Kaiken kaikkiaan valmennuspäällikkö Kimmo Eronen odottaa mielenkiinnolla, mitä kaikkea Huuhkaja- ja Helmaripolku ja tiedolla johtaminen tulevaisuudessa tuo suomalaiseen jalkapalloon.   


Lue lisää Suomen Palloliiton Huuhkaja – Helmaripolusta.   

 

Kuva: Juhani Järvenpää

FC Honka saavutti Suomen Palloliiton laatujärjestelmän korkeimman tason 

FC Honka on saavuttanut ulkoisen arvioinnin jälkeen Palloliiton laatujärjestelmän korkeimman tason 5. Ulkoinen arviointi on osa Suomen Palloliiton jalkapalloseurojen laatujärjestelmän korkeimman tason kaksiosaista kokonaisuutta, jonka ensimmäisessä osassa seura on mukana Palloliiton tukemassa toiminnanohjauksessa.

Arviointitilaisuus järjestettiin 21.1.2022. Arviointikäynnillä arvioijat haastattelivat yhteensä 19 henkilöä. Haastateltavat edustivat seuran luottamushenkilöitä, johtoa, valmentajia ja vapaaehtoistoimijoita. 

Suomen Palloliiton laatujärjestelmä tukee seuran kehittämistä kolmella osa-alueella: urheilutoiminnassa, johtamisessa sekä viestinnässä/markkinoinnissa. Tasojen kriteerien vaativuus kasvaa alkaen tasolta 1 ja päättyen tasolle 5. FC Honka saavutti tason 4 keväällä 2019, minkä jälkeen seura on määrätietoisesti ja yhteistyössä Palloliiton kanssa tavoitellut laatujärjestelmän korkeinta tasoa 5. FC Honka on jo usean vuoden ajan systemaattisesti hyödyntänyt laatujärjestelmää seuran kehittämisessä.

Laatuarviointi koskee koko seurayhteisöä eli FC Honka ry:tä ja Esport Honka Oy:tä.

Pelaajakehitysohjelma osana laatutaso 5:n kehitysprosessia

Kokonaisvaltaisen kehittämisen tavoitteena on tukea seuroja tulokselliseen, pitkäjänteiseen ja suunnitelmalliseen toimintaan, jonka pohjana on vahva seuraidentiteetti ja seuran jäsenistön laajasti hyväksymä toimintamalli.

Osana tason 5 kehitysprosessia luotiin pelaajakehitysohjelmajota olivat rakentamassa FC Hongan keskeiset toimijat. Kehitysohjelma ja sen tavoitteet ovat yhteisiä koko FC Hongan organisaatiolle. Prosessin ohjaajana toimi Jorma Vertainen ja mentorina Henri Alho Palloliitosta.  

Ryhmä kokoontui prosessin aikana, helmi-lokakuussa 2020, yhteensä seitsemän kertaa eri teemojen ympärille. Lähijaksojen välillä kehitysryhmän jäsenet tekivät useita valmistelutehtäviä. Strategiakauden 2020–2024 tavoitteita ja mittareita on tarkennettu ja määritetty tahtotila strategiakauden loppuun.

Prosessin kautta syntyneen pelaajakehitysohjelman johdonmukainen käyttöönotto mahdollisti seuran siirtymisen laatujärjestelmän ylimmälle tasolle. 

Ulkoinen arviointi

Seuran ulkoisen arvioinnin toteuttivat Laatukeskuksen arvioijapooliin kuuluvat pääarvioija Heikki Niemi (Laatukeskus) sekä arvioija Mihaly Szerovay (Palloliitto / Jyväskylän yliopisto).

Ulkoinen arviointi ratkaisee saavuttaako seura laatujärjestelmän tason 5 ja se pohjautuu osittain EFQM-malliin ja Palloliiton tason 5 laatujärjestelmän kriteereihin.  

Ulkoisen arvioinnin voi jakaa kolmeen pääteemaan eli strategian toimeenpanoon, tärkeimpien sidosryhmien kuulemiseen ja suorituskyvyn mittaamiseen. Strategian toimeenpanossa tarkastellaan erityisesti, kuinka strategia toteuttaa seuran perustehtävää ja millä toimintatavoilla seuran eri toimijat (valmentajat, operatiiviset toimihenkilöt, luottamusjohto) on sitoutettu strategisten päämäärien saavuttamiseen. Koska seuran olisi tuotettava arvoa jäsenistölleen ja muille keskeisille sidosryhmilleen, niin seuran on myös kyettävä näyttämään, miten se on huomioinut toiminnassaan näiden keskeisten sidosryhmiensä odotukset ja tarpeet. 

Kolmas keskeinen teema on seuran suorituskyvyn mittaaminen eli millaisilla indikaattoreilla, tunnusluvuilla ja sidosryhmäkyselyillä seura tarkastelee päämääriensä saavuttamista, miten ne linkittyvät strategiaan ja millaisia mitattavia tavoitteita suorituskyvylle asetetaan.  

Ulkoisen arvioinnin tavoitteena on kannustaa seuraa selkeän strategisen suunnan määrittelyyn, strategian johdonmukaiseen toteuttamiseen sekä systemaattiseen, strategian suuntaiseen ja tulokselliseen toiminnan kehittämiseen ja seuran suorituskyvyn parantamiseen. Arviointi tuottaa arviointitiimin ulkopuolisen näkemyksen seuran toiminnan kilpailukykyisyydestä. Palauteraportti nostaa esiin arvioijien tunnistamat vahvuudet, jotka ovat seuran kilpailukyvyn vankkaa perustaa ja joita tulee siksi vaalia, sekä esittää parantamismahdollisuudet, joissa arvioijat näkevät potentiaalia seuran suorituskyvyn edelleen kehittämiseen.

Seuratyö ja vastuunkanto espoolaisen jalkapalloilun hyväksi jatkuu

”Palloliiton laatujärjestelmän taso 5:n saavuttaminen on koko Honka-yhteisölle tunnustus pitkään jatkuneesta johdonmukaisesta ja suunnitelmallisesta seuratyöstä. Se merkitsee Hongalle ja koko espoolaiselle jalkapallon seurayhteisölle todella paljon. Tämä välietappi on hieno asia, josta voimme kaikki olla ylpeitä. Meillä on nyt tieto siitä, missä olemme ja vahva käsitys siitä mihin olemme menossa. Erityisesti pelaajakehitysohjelman johdonmukainen käyttöönotto on ollut merkittävä askel ylimmän tason saavuttamiseksi. Työ ja vastuunkanto jalkapallon hyväksi jatkuu.

Käymme auditointiraportin huolellisesti läpi ja sen pohjalta vaalimme vahvuuksia ja panostamme kehitysalueisiin. Olemme varmoja, että jokainen tässä prosessissa mukana ollut honkalainen haluaa vielä lisää. Huippufutiksen osalta Esport Hongan väki ja lapsi- ja nuorisourheilun osalta FC Honka ry ovat siihen valmiita.

Palloliiton käytössä oleva laatujärjestelmä on suomalaisen urheiluseurakentän paras mittari toiminnasta. Erityisesti korkeimpien tasojen osalta seurat todella haastetaan kehittymään. Saavutettujen laatutasojen määrää ja keskiarvoja seuraamalla saa erinomaisen kuvan siitä, mihin suomalainen jalkapallo on menossa. Nyt tämän auditoinnin kautta saatu vastaus on eteenpäin ja vieläpä erittäin vahvasti”, FC Honka ry:n puheenjohtaja Antti Nousiainen sekä Esport Hongan GM Hexi Arteva toteavat.


Kuva: Juhani Järvenpää

FC Honka ja Leppävaaran Pallo yhteistyösopimukseen – sopimus vahvistaa molempien seurojen pelaajakehitystoimintaa ja identiteettiä 

Kuva: Juhani Järvenpää

Leppävaaran Pallo (LePa) on solminut yhteistyösopimuksen FC Honka ry:n sekä Esport Honka Oy:n kanssa. Yhteistyösopimus astui voimaan 7.2.2022.

Yhteistyön tavoitteena on mahdollistaa jokaiselle pelaajalle yksilöllisesti paras ja laadukkain mahdollinen, kansainväliseen jalkapalloon tähtäävä pelaajapolku FC Hongan Akatemiassa, sekä tukea LePa:n kilpajoukkuetoiminnan kehittymistä. LePa rakentaa potentiaalisimpien pelaajiensa pelaajapolun kulkemaan FC Honkaan U12 ikävaiheessa. Tämän sopimuksen sisältö on pelaajapolun osalta vastaava kuin jo aiemmin julkaistu sopimus Etelä-Espoon Pallon (EsPa) ja FC Hongan välillä. FC Hongan akatemiasta seuraavan tason toimintaa järjestetään kaikissa kolmessa seurassa. Myös tällä toisella tasolla tehdään yhteistyötä ja kantavana ajatuksena joka tasolla on löytää jokaiselle pelaajalle parhaiten sopiva joukkue.

Espoolainen seurayhteisö tarjoaa korkeimman tason toimintaa U12-U15 ikäluokissa Espoon Palloseuran, FC Espoon ja FC Hongan nuorisourheiluvaiheessa.

“On hienoa päästä rakentamaan yhteistyötä yhden Suomen huipulla olevan jalkapalloseuran kanssa. Tämä yhteistyö tukee kokonaisvaltaisesti koko Leppävaaran Pallon seuratoiminnan kehittämistä. Leppävaaran Pallon toimintaa kehitetään koko ajan määrätietoisesti kohti ammattimaisempaa seuratoimintaa. Honka-yhteistyön kautta saamme varmasti paljon arvokasta tukea ja oppia meidän toimintamme laadun parantamiseen jokaisella tasolla”, toteaa Leppävaaran Pallon toiminnanjohtaja Jari Kujala.

“Tämä yhteistyö on erittäin looginen kahden tärkeimmän seurayhteistyön asian, eli seurojen profiilien ja maantieteen kannalta. Tämän vahvan perustan kautta uskon, että yhteistyö tulee pitkällä aikajänteellä vahvistamaan merkittävästi molempien seurojen pelaajakehitystoimintaa ja identiteettiä”, jatkaa FC Hongan valmennuspäällikkö Kimmo Eronen.

Uuden sopimuksen sisältö on käyty läpi FC Espoon kanssa ja hyvä yhteistyö espoolaisten jalkapalloseurojen kesken jatkuu.

 Yhteistyön käynnistyminen

Yhteistyö käynnistyy 2011 syntyneiden ikäluokasta. U12 FC Honka Akatemia rakennetaan FC Hongan ja yhteistyöseurojen pelaajista, sekä mahdollisten ulkopuolisten pelaajien pohjalta, yhdessä kehitetyn pelaajatarkkailuprosessin mukaisesti.

Nuorisourheiluvaiheen U12-U15 -ikäluokkien osalta kehitetään vuoden 2022 aikana säännöllisen yhteistyön toimintamalli.

11-vuotiaat ja nuoremmat pelaajat pelaavat lähtökohtaisesti aina kasvattajaseurassaan ja lapsiurheiluvaiheessa suositaan pelaajan lähiseuraa.

Kuva: Juhani Järvenpää

Yhteistyö vahvistaa espoolaista pelaajakehitystä

LePa ja EsPa rakentavat potentiaalisimpien pelaajiensa pelaajapolut kulkemaan FC Honkaan, mikä osoittaa FC Hongan valmennuspäällikkö Kimmo Erosen mukaan heiltä poikkeuksellisen valistunutta profiloitumista seurakentässä.  “Koemme tästä todella isoa vastuuta, haluamme olla luottamuksen arvoisia ja saada yhteistyön toimimaan myös käytännössä korkealla tasolla”, Eronen sanoo.

“On mahtavaa päästä tekemään yhteistyötä Hongan kanssa. Urheilupuolen osalta sopimus Hongan kanssa mahdollistaa LePan ikäluokkien edistyneimmille pelaajille huippupelaajapolun sekä tytöissä, että pojissa aina aikuisten pääsarjatasoille asti. Merkittävänä asiana pidämme, että yhteistyöllä on mahdollista kehittää myös LePan omaa kilpailullisuutta”, summaavat LePan valmennuspäälliköt Otto Oja ja Timo Rönkkö.

”Espoolainen laaja ja monimuotoinen seurayhteisö elää ja kehittyy. Suuressa perheessä yhteistyön tasoja ja muotoja on monia. Kaikille seuroille on aina olemassa oma paikka ja rooli. Olemme erittäin iloisia siitä, että Tapiolan pohjoinen naapuri Leppävaara tulee entistäkin lähemmäksi.  Tervetuloa mukaan tähän hieman tiiviimpään tarinaan LePa”,  iloitsevat Esport Hongan puheenjohtaja Färid Ainetdin ja manageri Hexi Arteva.


Tulemme tiedottamaan tarkemmin sekä FC Hongan että Leppävaaran Pallon 2011 syntyneiden pelaajien vanhempia perjantaina 18.2.2022.

Lisätietoa: 

FC Hongan valmennuspäällikkö Kimmo Eronen, kimmo.eronen@fchonka.fi, 050 329 5793
LePan valmennuspäällikkö pojat U11-miehet Otto Oja, otto.oja@leppavaaranpallo.com, 050 325 5760
LePan valmennuspäällikkö tytöt Timo Rönkkö, timo.ronkko@leppavaaranpallo.com, 050 514 2655

Espoon Palloseura liittyy mukaan koulutusyhteisöön

Espoon Palloseura liittyy uutena seurana mukaan espoolaiseen koulutusyhteisöön. 

Valmentajakoulutus- sekä pelaajakehitysyhteistyön kautta on selkeänä tavoitteena saada osaavampia valmentajia sekä kehittää sitä kautta alueemme pelaajistoa. Valmennusosaaminen ja sen vaikuttavuuden vahvistaminen ovat keskeisiä keinoja pelaajan laadukkaan arjen luomisessa. Suomen Palloliiton tavoitteena onkin, että jokaisella lapsella ja nuorella on osaava ja koulutettu valmentaja. 

Koulutusyhteisössä ovat nyt mukana seuraavat seurat:

  • Espoon Palloseura
  • FC Espoo seurayhteisö (LePa, FC Kasiysi, KaPy, PEP)
  • EBK
  • HooGee
  • FC Wild
  • Espoon Tikka
  • FC Kirkkonummi

Kari Laukkanen on toiminut vuoden 2020 alusta FC Hongassa valmennusosaamisen kehittäjänä, joka ottaa kokonaisvastuun espoolaisen seurayhteisön valmentajien kehittämisestä ja alemman tason koulutuksista aina Futisvalmentajan startista ikäluokkavalmennukseen ja UEFA C -tasolle asti. Lisäksi kehittäjän tehtäviin kuuluu vastata yhteisön valmentajien koulutusrekisteristä, organisoida valmentajaverkoston toimintaa ja järjestää yhteisiä tapaamisia, teemakoulutuksia ja tietoiskuja. Kehittäjä on myös mukana koordinoimassa seurayhteisön Huuhkaja- ja Helmaritoimintaa.

”On hienoa saada Espoon Palloseura mukaan yhteisöömme. Olemme tämän kautta valtakunnallisesti merkittävä koulutusyhteisö lähes 12 000 pelaajan kautta”, toteaa FC Hongan valmennusosaamisen kehittäjä Kari Laukkanen.

”Espoon koulutusyhteisö on antanut heti alusta alkaen itsestään aktiivisen ja kehittymishaluisen kuvan. Odotamme innolla mukaan liittymistä”, sanoo Espoon Palloseuran urheilutoimenjohtaja Janne Kangasniemi.

Tervetuloa mukaan, EPS!

VALMENTAJAKOULUTUKSET >>

T08 Akatemia varmisti paikan kansainväliseen turnaukseen voitettuaan Helmari-tapahtuman

FC Hongan T08 Akatemia osallistui Eerikkilän urheiluopistolla kolmipäiväiseen Helmari-tapahtumaan 19.1.-21.1.2022. Voitto ratkesi, kun finaalissa kaatui HJK. Yhteensä joukkueita oli mukana kuusi. Voiton myötä T08 Akatemia sai suoraan paikan syksyn 2022 kansainväliseen turnaukseen, jossa parhaiten menestyneet suomalaiset joukkueet pääsevät haastamaan kansainvälisiä huippuja.

FC Hongan valmennuspäällikkö Kimmo Eronen oli paikan päällä Eerikkilässä seuraamassa otteluita ja joukkueen toimintaa. 

”Oli hienoa seurata joukkueen tekemistä niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Joukkueen toiminta oli ryhdikästä ja kaikin puolin hyvällä tasolla. Oli hienoa nähdä, kuinka joukkue pystyi tapahtuman aikana kehittämään omaa pelaamistaan ja Eerikkilästä poistui varmasti astetta parempi joukkue kuin sinne meni”, kuvailee Eronen.

Lisäksi valmennuspäällikkö halusi erikseen nostaa valmennuksen tekemää työtä: ”Valmennus toimii todella hyvällä asenteella ja vastuuvalmentaja Nico Niemisen ja valmentaja Joonas Haapaniemen tekemistä on ilo seurata.”

Nico Niemisen mukaan Helmari-tapahtuma oli tähän kohtaan kautta erittäin hyvä tapahtuma päästä mittaamaan omaa tasoaan Suomen kärkijoukkueita vastaan. ”Tavoitteena oli kehittää omaa pelaamista ja viettää arvokasta yhteistä aikaa joukkueen kesken rennolla mielellä. Nämä tavoitteet täyttyivät enemmän kuin hyvin. Tästä on hyvä jatkaa harjoittelua kohti kesää”, Nieminen kertoo.

Vaikka voitto varmasti maistui niin vähintään yhtä tärkeää on nuorten mahdollisuus kokoontua ja saada positiivia, yhteisiä kokemuksia varsinkin näin korona-aikana. 

Hienoa työtä, koko T08 Akatemian porukka!


Huuhkaja- ja Helmaripolku on suomalaisen jalkapallon yhteinen oppimisen ja tiedolla johtamisen alusta – seurojen pelaajakehityksen tueksi. Uudistuneella kokonaisuudella vahvistetaan suomalaisen pelaajakehityksen tuloksia kokoamalla jalkapallon ydintoimijat yhteen, pelin ympärille. Huuhkaja- ja Helmaripolku jakautuu kahteen osakokonaisuuteen: tiedolla johtamiseen ja Huuhkaja-Helmariliigaan (kilpailujärjestelmä). 

Aiemmin järjestetyt kansallisen (SHA) ja alueellisten valmennuskeskusten järjestämät kehittymisen seurantatapahtumat sekä Huuhkaja-Helmaripäivät yhdistyvät uuteen Huuhkaja- ja Helmaripolkuun, ja poistuvat itsenäisinä palvelunimikkeinä vuoden 2022 alusta alkaen.

Huuhkaja- ja Helmaripolku koostuu kilpailullisista ja laadukkaista peleistä, pelikeskeisestä koulutuksesta ja vuorovaikutuksesta muiden valmentajien kanssa, pelaajien sekä joukkueiden kehittymisen järjestelmällisestä seurannasta osana arjen valmennusta, ja innostavista elämyksistä sekä näyttömahdollisuuksista tulevaisuuden Huuhkajille ja Helmareille.

LUE LISÄÄ

Yhteistyössä