Seura tiedottaa

Vuosikokouksen päätöksiä

FC Honka ry:n sääntömääräinen vuosikokous pidettiin 17.6.2020. Yhdistyksen sääntöjen mukaan vuosikokous tulisi pitää vuosittain maaliskuun loppuun mennessä, mutta koska koronaviruksesta johtuen jäsenistön osallistumismahdollisuus kokoukseen oli merkittävästi heikentynyt, päätti seuran johtokunta sen siirtämisestä turvallisempaan ajankohtaan. Kokouksen siirtämispäätöksen yhteydessä johtokunta totesi myös, ettei sen siirtämisestä ei aiheutuisi kenellekään yksittäiselle osapuolelle vahinkoa.

Vuosikokouksessa käsiteltiin yhdistyksen sääntömääräiset asiat; hyväksyttiin kauden 2019-19 toimintakertomus ja tilinpäätös sekä myönnettiin seuran johtokunnalle vastuuvapaus kyseiseltä tilikaudelta.

Yhdistyksen sääntöuudistus hyväksyttiin

Vuosikokouksen käsittelyssä oli myös yhdistyksen sääntöuudistus. Voimassa olevien sääntöjen mukaan, sääntöuudistusehdotuksen on saatava läsnäolevien äänioikeutettujen kolmen neljäsosan äänten enemmistön kannatus kahdessa perättäisessä pidetyssä kokouksessa. Sääntöuudistus tuli vuosikokouksessa hyväksyttyä vaaditun toisen kerran, sillä se hyväksyttiin ensimmäisen kerran syyskokouksessa 27.10.2019.

Uudet säännöt tulevat voimaan, kun ne on rekisteröity. Sääntöjen tultua voimaan, yhdistyksen tulevan syyskokouksen tehtävänä on valita uusi johtokunta ja puheenjohtajat näiden sääntöjen mukaan, jolloin aiemmin valittu hallitus ja sen puheenjohtajat jättävät tehtävänsä. Samalla yhdistyksen kokous ratkaisee arvalla uuden hallituksen jäsenten erovuoroisuuden. Johtokuntaa tullaan kutsumaan sääntömuutoksen astuttua voimaan hallitukseksi. Samalla hallituksen koko pienenee kahdeksaan henkilöön, mukaan lukien puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja, jotka molemmat tulevat jatkossa jäenkokouksen valittaviksi. Jäsenistön kiinnostusta hallitustehtäviin tullaan tiedustelemaan hyvissä ajoin ennen kokousta, jotta ehdokasasettelu saadaan tehtyä hyvää hallintotapaa noudattaen.

Lyhyt katsaus kauteen 2018-2019

30.10.2019 päättynyt toimintakausi oli 17.11.1975 perustetun yhdistyksen järjestyksessään 43. toimintakausi. Seuran jäsenmäärä oli kauden päättyessä 1870 ja Palloliiton pelipasseja jäsenistöllä oli 1710. Edellisestä vuodesta pelipassien määrä kasvoi 137 pelipassilla. Pelipassien määrässä mitattuna FC Honka oli kauden päättyessä Espoon suurin jalkapalloseura.

Kausi 2018-19 näyttäytyi Hongassa vahvan muutoksen jälkeisenä vuotena, jolloin toimintatapoja lähdettiin aktiivisesti viemään ammattimaisemmin toimivan organisaation mukaisiksi. Vastuullisten toimintatapojen kehittämisessä seuran tavoitteena oli ja on turvata jokaiselle seurassa harrastavalle lapselle ja nuorelle turvallinen ja ammattimaisesti toimiva harrastusympäristö.

Kauden päätavoitteita oli päättyvän strategiakauden neljän pääteeman (1. seurahallinnon kehittäminen, 2. yhtenäisen valmennuslinjan jalkauttaminen, 3. harjoitusolosuhteiden parantaminen sekä 4. yhteisöllisyyden ja avoimuuden vahvistaminen) lisäksi uuden strategian valmistelu sekä Palloliiton laatutasojärjestelmässä tason neljä saavuttaminen. Taso neljä saavutettiin tavoitteiden mukaisesti ja tällä hetkellä kymmenhenkinen ry:n ja oy:n asiantuntijoista koostuva työryhmä osallistuu laatutasolle 5 tähtäävään kehitystyöhön Palloliiton johtamassa prosessissa.

Kohti yhä tuloksellisempaa pelaajakehitystä

Uuden strategiakauden 2020-2024 linjaukset valmistuivat aikataulussaan ja sen päävalinnat esiteltiin jo syyskokouksen yhteydessä kauden 2020 toimintasuunnitelmassa. Vuosikokouksen yhteydessä julkaistiin strategiaan liittyvä visio 20204: Me ollaan Honka – tuloksellista pelaajakehitystä sekä seuran arvojen – taito, kilpailu, vastuu – kiteytykset.

Uuden strategiansa mukaan FC Honka erottuu 2020-luvulla seuratyöllään, urheilutyöllään sekä yhteistyöllään. Toiminnan painopisteinä on uudella strategiakaudella neljä päävalintaa: 1) ammattimainen seuratoiminta, 2) valmennusosaamisen kehittäminen, 3) seurayhteisön vahvistaminen sekä 4) alueellinen vastuunkanto.

Lue lisää seuran strategiasta »
Lue lisää seuran visiosta ja arvoista »

#MeOllaanHonka

FC Honka hakee oman toimen ohella toimivia valmentajia nuorisourheiluvaiheeseen

Yksi Suomen johtavista juniorijalkapalloseuroista, FC Honka ry, kehittää edelleen organisaatiotaan. Haemme kaudelle 2020-21 valmennuksellista osaamista tyttöjen BSM, B1 sekä muihin U12-U20 sekä tyttö- että poikapuolen joukkueisiin.  

Etsimme vuorovaikutustaidoiltaan positiivisesti ulospäinsuuntautuvia henkilöitä, joilla on vahvaa pedagogista osaamista ja hyvä organisointikyky. Edellytämme, että rekrytoitavat valmentajat noudattavat työssään FC Hongan pitkän aikavälin kehittämiseen suunniteltua valmennuslinjaa. Tavoitteenamme on rekrytoida 4-5 valmentajaa, joille nuorten valmennus on lähellä omaa sydäntä oleva vahvuusalue. Työtehtävät täytetään 1.11.2020 tai sopimuksen mukaan. 

Työnkuvat määritellään yksilöllisesti. Jokaiseen työnkuvaan kuuluu harjoitusten ja pelien ohjaamista iltaisin- ja viikonloppuisin, säännöllistä kommunikointia pelaajien, vanhempien ja muiden valmennustiimiin kuuluvien henkilöiden kanssa, seuran sisäistä valmentajakoulutusta ja verkostotyötä.  Lisäksi työnkuviin on sovittavissa valmentajakoulutusta tai vastaavia tukipalveluita seuran jäsenistölle tai henkilökunnalle. 

Edellytämme hakijoilta vahvaa koulutuksellista tai kokemusperäistä näyttöä nuorten jalkapallon lajivalmennuksesta. Liikunta-, kasvatus- tai opetusalan koulutuksen katsomme eduksi. 

Suomen Palloliiton ja UEFA:n valmentajalisenssisuosituksena suositus on B-taso, mutta tämä ei ole välttämättömyys työsuhteen alussa kaikissa toimenkuvissa. Ennen kaikkea odotamme palavaa intoa sekä halua liittyä osaksi mustakeltaista kasvutarinaa ja toimia yhdessä maamme johtavista juniorijalkapallon organisaatioista. 

Hakuaika työtehtäviin on 30.6. klo 16 asti. Vapaamuotoisen hakemuksen voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen: rekry@fchonka.fi. Haastatteluita ryhdytään toteuttamaan jo hakuaikana, joten toimita hakemuksesi meille pikaisesti. 

Lisätietoja antaa  

tai toiminnanjohtaja Petri Harainen petri.harainen@fchonka.fi 

#MeOllaanHonka 

Infoa ja toimintaohjeet 1.6. alkaviin harjoituksiin

Ensi viikolla, 1.6. alkaen, pääsemme vihdoin aloittamaan joukkueharjoittelun. Valtioneuvoston periaatepäätöksen mukaisesti urheilukilpailut ja -sarjat voidaan käynnistää 1.6.2020 alkaen erityisjärjestelyin. Tämä mahdollistaa myös lajin- ja pelinomaisen harjoittelun käynnistämisen kesäkuusta alkaen. Kenttäalueella voi kokoontua enintään 50 henkilöä. 

Olosuhteiden osalta nuorisourheiluvaiheelle osoitetut vuorot pysyvät ennallaan. Lapsiurheiluvaiheen osalta vuoroja joudutaan jonkin verran päivittämään ja tästä tiedotetaan myöhemmin. Samoin otteluiden organisoinnista ja järjestämisestä odottelemme tarkempia ohjeita. Tiedotamme tästä, kun saamme lisäinfoa 

Luettehan alla olevat tiedot huolella, jotta toiminta sujuu suunnitellusti ja hallitusti. 

Osallistumisohjeet ja toisten huomioiminen 

Koska Covid-19 tautia edelleen on liikkeellä, muistuttaisimme teitä vielä muutamasta tärkeästä asiasta harjoituksiin liittyen (lopussa vielä Palloliiton ohjeet kokonaisuudessaan ja linkki Palloliiton sivuille): 

 • Harjoituksiin ei koskaan voi osallistua, mikäli tuntee olonsa vähänkään sairaaksi. Poissaoloista ilmoitetaan valmentajalle. 
 • Perhe tekee itse päätöksen osallistumisesta harjoituksiin. Mikäli perheessä on riskiryhmään kuuluvia, niin tämä tulee ottaa huomioon, kun pohtii harjoituksiin osallistumista. Jokainen pelaaja osallistuu harjoituksiin omalla vastuullaan. 
 • Ennen harjoituksiin osallistumista tulee pestä kädet huolella ja myös harjoitusten jälkeen. Omaa desinfiointiainetta on myös hyvä pitää mukana. 
 • Harjoituksiin ei saavuta ennen oman harjoitusvuoron alkua 
 • Juomapullo on harjoituksissa vain omassa käytössä eikä juomapulloa saa lainata kenellekään. 
 • Sylkemistä kentällä tulee välttää. 
 • Jos joudut yskimään tai aivastamaan, yski tai aivasta hihaasi tai paitasi sisään. 
 • Pukuhuoneet eivät ole käytössä. Harjoituksiin saavutaan harjoitusvarusteissa ja kengät tms. vaihdetaan kentän laidalla. 
 • Tapiolan urheilupuiston yleiset WC:t ovat käytössä ja kaupungilta tulleen tiedon mukaan vessojen siivousta on tehostettu. 
 • Vanhemmat eivät voi tulla harjoitusten aikana kenttäalueelle, jotta saamme henkilömäärän pidettyä riittävän pienenä. 
 • Joukkueenjohtajat ja huoltajat sekä muut joukkueen toimihenkilöt pysyttelevät myös kenttäalueen ulkopuolella ja tulevat kentälle ainoastaan tarvittaessa. 
 • FC Honka ry:n valmentajien osalta noudatamme edelleen sitä, että etäisyys valmentajan ja muiden ihmisten välillä on 1-2 metriä koko harjoituksen ajan. Valmentajamme valmentavat monessa tapauksessa useampaa joukkuetta tai ryhmää ja on tärkeää, että he eivät altistu koronavirukselle. 
 • Tartuntatautitapauksessa mahdollisesti altistuneiden henkilöiden kontaktointi ja selvitystyön vastuu on Espoon kaupungin tartuntatautiviranomaisilla. Viranomaisten pyynnöstä seura antaa selvityksen mahdollisista altistuneista sekä heidän yhteystietonsa viranomaisten käyttöön. Olisi toivottavaa, että tartunnan saaneen pelaajan huoltajat olisivat yhteydessä seuraan tartunnan tultua ilmi. 

Ilmoittautuminen harjoituksiin ja ryhmäjako 

Koska kenttäalueella saa olla enimmillään 50 henkilöä kerrallaan, korostuu harjoituksiin ilmoittautumisen tärkeys. Ilmoittautumiseen käytetään MyClub -järjestelmää ja asia käydään vielä joukkueissa läpi. Valmentajat ohjeistetaan ottamaan huomioon ja organisoimaan tilanteet, joissa yhdelle kenttäalueelle on ilmoittautunut enemmän kuin 50 henkilöä. Toimimme kaikissa tilanteissa Valtioneuvoston ja Palloliiton ohjeiden mukaan.  

Mahdollisuuksien mukaan joukkueen ryhmäjaot pyritään pitämään suhteellisen samoina, mutta käytännön syistä ryhmissä voi olla vaihtuvuutta. 

Valmentajat ohjeistavat pelaajia esim. lämmittelyalueista ja muista käytännöistä harjoitusten aikana. 

Toimintamaksut sairastumis- ja altistumistilanteissa 

Noudatamme sairastumisten osalta normaalisti talousohjesääntöämme eli yli neljän viikon yhtämittaisista poissaoloista saa vapautuksen toimintamaksusta. 

Seura tarjoaa etävalmennuspaketin (yksilöharjoitteet/harjoitepankki) sekä yksilö- tai ryhmäkohtaiset viikoittaiset palaverit, mikäli pelaaja on altistunut koronavirukselle eikä viranomaispäätöksen mukaan voi osallistua joukkuetoimintaan. Tämä siis siinä tapauksessa, että pelaaja on terve ja voi tehdä lajiharjoittelua etänä. Mikäli karanteeni jatkuu koko seuraavan kuukauden ajan, on pelaaja oikeutettu 50 %:n alennukseen toimintamaksusta.  

PALLOLIITON OHJEISTUS VALLITSEVAAN TILANTEESEEN JA TURVALLISUUDEN VAHVISTAMISEEN JALKAPALLOHARJOITTELUSSA 

Linkki Palloliiton tiedotteeseen ja ohjeisiin.

1. Noudata valtioneuvoston liikkumis- ja kokousrajoituksia sekä THL:n ohjeistuksia. 

2. Jalkapalloa ei tule harjoitella, mikäli henkilöllä on pieniäkään sairauden oireita tai hän kuuluu COVID-19 -viruksen kannalta johonkin riskiryhmään.  

3. Ohjeet on käytävä läpi etukäteen koko ryhmän kanssa sekä huolehdittava, että lasten ja nuorten perheet saavat tiedon ohjeista etukäteen.  

4. Seuran järjestämään harjoitteluun ei pidä ketään pakottaa tai painostaa. Valinnan tulee aina olla yksilön itsensä tai yksilöiden itsensä tekemä organisaation (seura) sijaan. 

5. Jokainen pelaaja, toimihenkilö ja valmentaja osallistuu harjoitteluun omalla vastuullaan. Tämä on tuotava esille pelaajien lisäksi myös pelaajien huoltajille ennen mahdollisen joukkueharjoittelun aloittamista. 

6. Lähikontaktien määrä harjoitusmatkoilla pyritään pitämään mahdollisimman pienenä. 

7. Ohjatussa tapahtumassa on maksimissaan 50 osallistujaa (sisältää kaikki harjoitukseen osallistuvat henkilöt). 

8. Osallistujat eivät käytä pukuhuone- tai muita sosiaalitiloja, vaan saapuvat kentälle ja poistuvat kentältä suoraan harjoitusvarustuksessa. 

9. Harjoituksiin ei saavuta ennen oman harjoitusvuoron alkua ja eri ryhmien harjoitusvuorojen väliin suositellaan vähintään 5 minuutin siirtymäaikaa. Harjoitusvuoro alkaa viisi minuuttia kenttävuoron alettua ja päättyy 5 min ennen kenttävuoron päättymistä. 

10. Harjoittelussa harjoitusryhmät pyritään pitämään mahdollisimman samoina, siten kun se kyseisessä toiminnassa on mahdollista. 

11. Kaikkien osallistujien tulee pestä kädet ennen ja jälkeen tapahtuman kotona tai on käytettävä omaa desinfiointiainetta. 

12. Harjoituksissa ei käytetä liivejä. Jos liivejä tai erivärisiä paitoja tarvitaan harjoituksen läpiviemiseksi, on varusteiden oltava pelaajien henkilökohtaisessa käytössä. 

13. Merkkikartioita ja muita valmennuksen apuvälineitä käsittelee vain yksi henkilö. 

14. Mikäli oma juomapullo on mukana, siitä ei saa juoda kukaan muu henkilö. 

15. Sylkemistä kentällä tulee välttää. 

16. Jos joudut yskimään tai aivastamaan, yski / aivasta hihaasi tai paitasi sisään. 

17. Jos epäilet covid-19-tartuntaa, toimi THL:n ohjeiden mukaan.

Ohjeistus pienryhmäharjoitteluun

Pienryhmäharjoittelu alkaa FC Honka ry:ssä 14.5.2020.

Pelaaja osallistuu toimintaan omalla vastuulla. Koronavirusepidemia ei ole ohi ja meidän tulee kaikkien huolehtia pienryhmäharjoittelun turvallisesta läpiviemisestä. Noudatamme toiminnassamme turvaohjeistuksia ja hygieniaohjeita, mutta pieni tartunnan mahdollisuus on kuitenkin aina olemassa. On todella tärkeää huomioida, että pelaaja ei voi osallistua harjoituksiin, mikäli tuntee olonsa vähänkään kipeäksi. Tällä suojelemme sekä muita pelaajia tartunnalta että pelaajaa itseään mahdollisen koronaviruksen vakavammilta muodoilta.  

Pelaajan tulee sitoutua Palloliiton turvaohjeisiin, jotta hän voi osallistua pienryhmäharjoitteluun. Turvaväliä muihin ihmisiin tulee noudattaa myös ennen harjoituksia ja harjoituksista poistuttaessa. Yhdessä harjoitteleva pienryhmä säilyy samana pienryhmäharjoittelun ajan. Harjoitukset pidetään niin, että vältetään osioita, joissa pelaajat joutuvat lähikontaktiin. Lähtökohtana pidämme sitä, että henkilöiden väliset etäisyydet säilyvät vähintään kahdessa (2) metrissä koko tapahtuman ajan. 

FC Honka ry noudattaa Palloliiton ohjeistuksia pienryhmäharjoittelusta. Alla ohjeistuksia, jotka sinun tulisi käydä lapsesi kanssa lävitse ennen pienryhmäharjoittelun alkamista. 

 1. Jos tunnet itsesi vähänkään kipeäksi, niin olet velvollinen jäämään harjoituksesta pois. 
 1. Emme käytä pukuhuoneita vaan harjoituksiin saavutaan suoraan lämmittelyalueelle. Lämmittelyalueelta siirrytään kentälle vasta, kun valmentaja on antanut siihen luvan. Vältetään lähikontakteja myös kentälle siirryttäessä ja sieltä poistuttaessa. WC:t ovat normaalisti auki. 
 1. Pelaajan tulee pestä kädet ennen ja jälkeen tapahtuman kotona ja lisäksi on hyvä käyttää omaa desinfiointiainetta. 
 1. Harjoituksissa palloja käsitellään lähtökohtaisesti vain jaloinVältämme harjoitteita, joissa pelataan palloa päällä. 
 1. Harjoituksissa ei käytetä liivejä. Merkkikartioita ja muita valmennuksen apuvälineitä käsittelee vain yksi henkilö. 
 1. Ota mukaan oma juomapullo. Pidä huolta omasta pullosta ja varmistu ettei kukaan muu juo pullostasi. 
 1. Sylkemistä kentällä tulee välttää. 
 1. Jos joudut yskimään tai aivastamaan, yski / aivasta hihaasi tai paitasi sisään. 

Ohjeistukset harjoituksiin pelaajille, vanhemmille ja toimihenkilöille 

Pelaaja 

Saavu harjoituksiin sovittuun aikaan. Harjoitus alkaa ½ h (30 min) ennen kenttävuoron alkua. Mene suoraan joukkueellenne suunnatulle lämmittelyalueelle (kuva 1). Tapion kentällä kokoontumis- ja lämmittelyalueena toimii Silkkiniityn viheralue.  Ensimmäisellä harjoituskerralla käydään valmentajan toimesta koko pienryhmäharjoittelun ohjeistus lävitse. Kuuntele ohjeet tarkkaan ja noudata annettuja ohjeita turvallisen pienryhmäharjoittelun toteuttamiseksi. Lämmittelyalueelta siirrytään valmentajan / toimihenkilön ohjeistuksen mukaisesti kentälle, kun siihen on saatu lupa. Muista myös siirtymävaiheessa noudattaa etäisyysrajoituksia.  

Kaikkien pelaajien tulee noudattaa valmentajien antamia ohjeistuksia. Puutumme epäkohtiin huomauttaen, varoittaen tai viime kädessä harjoituksesta poistaen. 

Vanhempi 

Tapiolan liikuntapuistossa harjoittelee parhaimmillaan 6 ryhmää yhtä aikaa. Mitä vähemmän alueella on muita ihmisiä niin sitä helpompi meidän on noudattaa turvavälejä. Toivottavaa olisi, että lapsi tuotaisiin parkkipaikalle ja huoltaja ei tulisi liikuntapuiston alueelle. Kenttäalueelle (aitojen sisäpuolelle) meno on ehdottomasti kielletty. Kerro lapsellesi, missä odotat häntä harjoituksen jälkeen, niin vältymme turhilta haahuiluilta. 

Joukkueen toimihenkilöt/joukkueen huoltajat 

Opasta oma ryhmäsi omalle alkulämmittelyalueelle. Valvo oman joukkueesi alkulämmittelyn sujuvuutta turvallisen etäisyyden päästä lämmittelyalueelta. Hoida joukkueesi / ryhmäsi turvallinen siirtyminen valmentajan ohjeistusten mukaisesti kenttäalueelle. Seuraa harjoituksen kulkua aidatun alueen ulkopuolelta. Mikäli harjoituksissa tapahtuu loukkaantuminen, niin pyritään vähimmän haitan periaatetta noudattaen antamaan pelaajalle tarvittava ensiapu siihen sopivalla paikalla. Ensiavun jälkeen poistu kenttäalueelta. 

HUOM. Jokainen kenttäalueella oleva aikuinen on velvollinen puuttumaan havaitsemaansa epäkohtaan tai kertomaan siitä FC Honka ry:n henkilöstölle. Tällä takaamme kaikille turvallisen pienryhmäharjoittelun. 

Jos epäilet covid-19-tartuntaa, toimi THL:n ohjeiden mukaan: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-jarokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/ohjeita-kansalaisillekoronaviruksesta. Pelaaja/huoltaja on velvollinen viipymättä ilmoittamaan seuraan, mikäli sairastuu koronaviruksen aiheuttamaan tautiin. 

Hienoa päästä pitkän tauon jälkeen taas yhteisesti jalkapallon pariin pienryhmäharjoittelun muodossa. Toivotaan, että pääsemme kesäkuussa jo kiinni lähes normaaliin joukkuetoimintaan. 

FC Hongan kesäleirit järjestetään turvaohjeistuksia noudattaen

FC Honka järjestää laadukkaan kattauksen kesäleirejä kesäloman ensimmäisillä viikoilla Tapiolan Urheilupuistossa (Urheilupuistontie 2, 02200 Espoo). Leirivalikoimassa on lapsiurheiluvaiheen kaikkien ikäluokkien pelaajille innostava ja toiminnallinen vaihtoehto. Leirien ohjelmaan kuuluu päivittäin kaksi harjoitusta, ruokailu ja riittävästi valvottua vapaa-aikaa! Leireillä valmennuksesta vastaavat FC Hongan lapsiurheiluvaiheen päätoimiset ikäluokkavastaavat, Future Coachit ja naisten Liigajoukkueen pelaajat. Leirien hinnat sisältävät valmennuksen, olosuhteet, ruokailut ja vakuutukset. Tervetuloa mukaan!

Vallitseva tilanne vaikuttaa leirin organisointiin merkittävästi. Nykyinen 10 henkilön kokoontumisrajoitus on laajenemassa 50 henkilöön 1.6.2020 alkaen toistaiseksi. Ulkoliikuntapaikkoja voidaan käyttää ohjattuun ja valvottuun harrastustoimintaan. Leiritoiminta on toteutettava lähikontakteja välttäen. Valtioneuvoston ja Palloliiton ohjeistukset mahdollistavat siis FC Hongan kesäleirien järjestämisen.

 • Kesän 2020 kesäleirien maksimi pelaajamäärät ovat 44 pelaajaa. Jokaisella leirillä on 6 valmentajaa, jolloin pysytään 50 henkilön maksimimäärässä. 
 • Osallistumisesi varmistat ilmoittautumalla leirille ja maksamalla osallistumismaksun. Leirit täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.
 • Ilmoittautumisen voi perua maksutta 15.5.2020 klo 12:00 asti, jolloin osallistumismaksu palautetaan täysimääräisenä. Tämän ajankohdan jälkeen palautamme osallistumismaksut vain lääkärintodistusta vastaan.
 • Leiriläisten ruoat tilataan valmiiksi yksilöpakattuina ja ruokailu toteutetaan Tapiolan Urheilupuiston Stadionin lehtereillä noudattaen valtioneuvoston ohjeistuksia etäisyyssuosituksista.
 • Kesäleirien 2020 harjoitukset toteutetaan taitoharjoitteluun painotettuna, jotta pystymme välttämään lähikontakteja

Leireille ilmoittautuneille lähetetään tarkempi ohjeistus leirien toimintatavoista ja säännöistä, joita jokaisen tulee sitoutua noudattamaan. Ohjeistukset käydään läpi pelaajien kanssa myös ensimmäisenä leiripäivänä.

Ilmoittaudu leirille.

Kirjoita kirje tai piirrä kuva ja ilahduta espoolaista ikäihmistä

Hei honkalainen lapsi tai nuori,

FC Honka ry organisoi yhteistyössä Espoon kaupungin vanhusten palveluiden kanssa kampanjan. Voimme yhdessä ilahduttaa espoolaisia ikäihmisiä, jotka saattavat koronaepidemian aikaan kokea yksinäisyyttä, kun vierailuja on rajoitettu. 

Toivoisimme, että FC Hongan lapsi- ja nuorisourheiluvaiheen junioripelaajamme kirjoittaisivat kirjeen tai kortin tai halutessaan piirtäisivät kuvan. Espoon vanhuspalveluiden työntekijät jakavat kirjeitä ja piirustuksia sekä hoivakotien asukkaille että kotihoidossa oleville ihmisille.

Espoon kaupungin vanhusten palveluiden johtaja Matti Lyytikäinen kertoo ilahtuneensa kampanja-ajatuksesta ja yhteydenoton lämmittäneen myös siksi, että hän on juniorina itsekin pelannut jalkapalloa silloisessa Tapion Hongassa (1964-1972). Iloitsemme tästä yhteistyöstä ja toivomme, että mahdollisimman moni pelaajamme osallistuu kirjeiden ja piirustusten lähettämiseen!

Ohjeet kirjeiden kirjoittamiseen ja toimittamiseen:

 • Voit kertoa kirjeessä tai kortissa esim. ikäsi, etunimesi, missä joukkueessa pelaat ja mitä omatoimiharjoitteluun tai koulunkäyntiisi kuuluu sekä muita kuulumisia. Lopuksi voi vastaanottajalle lähettää hyviä toivotuksia.
 • Toimita kirje, kortti tai piirustus 10.5.2020 mennessä FC Honka ry:n postilaatikkoon osoitteeseen Urheilupuistontie 2, 02200 Espoo (postilaatikko sijaitsee punaisen toimistorakennuksemme kulmassa). Kirjoita kuoreen tai korttiin ”terveisiä ikäihmiselle”
 • Voit toimittaa kirjeen halutessasi myös sähköpostitse osoitteeseen toimisto@fchonka.fi niin tulostamme sen puolestasi. Kirjoita sähköpostin otsikoksi ”terveisiä ikäihmiselle”
 • Toimitamme kirjeet, kortit ja piirustukset toukokuun aikana Espoon kaupungin kotihoidon ja hoivakotien työntekijöille, jotka jakavat ne eteenpäin. Tavoitteenamme on saavuttaa erityisesti ne ikäihmiset, joilla ei ole tällä hetkellä tiivistä yhteydenpitoa omaisiin tai ystäviin.

Osallistu tärkeään kampanjaan! Pienellä teolla voit tuottaa suuren ilon!

Toimiston puhelinajat ke 15.4. alkaen

Toimiston puhelinajat ovat 15.4. alkaen ti, ke ja to klo 8-12. Palaamme tavanomaisiin puhelin- ja toimistoaikoihin sitten, kun seuran toiminta jälleen jatkuu normaalisti. Toistaiseksi seuran toimisto on suljettu.

Toimiston puhelinnumero on 020 730 4651 ja sähköpostiosoite toimisto@fchonka.fi.

Koronavirus: kysymyksiä & vastauksia

Tältä sivulta löydät vastauksia moniin koronavirustilanteessa askarruttaviin kysymyksiin FC Honga ry:n joukkuetoimintaan liittyen. Sivustoa päivitetään aina, kun uutta tietoa on saatavilla. 

Olemme tiedottaneet jäsenistöämme aktiivisesti koronaviruksen aiheuttaman katkoksen aikana. Pääset tutustumaan tiedotteisiin myClubin tiedotepankista

Alla olevat kysymykset vastauksineen on jaoteltu viiteen osa-alueeseen:

 1. Kilpa- ja harjoittelutoiminta
 2. Henkilöstöasiat
 3. Maksuasiat
 4. Olosuhteet ja kentät
 5. Seuran tukeminen

KILPAILU- JA HARJOITTELUTOIMINTA

Koska toiminta jatkuu? 

Palloliitto on päättänyt jatkaa jalkapallotoiminnan keskeytystä 13.5. saakka. FC Honka ry noudattaa Palloliiton ja viranomaisten ohjeita. Seurassa pyritään palaamaan normaaliin arkeen, heti kun se on mahdollista. 

Milloin kilpailutoiminta jatkuu? 

Palloliitto on ilmoittanut juniorisarjojen osalta, että kilpailutoiminta pyritään käynnistämään kaksi viikkoa toiminnan normalisoitumisen jälkeen. Seuraamme tilannetta ja päivitämme jäsenistölle aina ajankohtaisen tiedon.

Miten harjoittelua toteutetaan toiminnan keskeytyksen aikana? 

Olemme luoneet pelaajillemme omatoimista harjoittelua tukevan harjoitepankkisivuston,  joka sisältää ikäluokkakohtaisesti kahden viikon välein vaihtuvat harjoittelusuunnitelmat ohjevideoineen. 

FC Honka ry suosittelee pelaajia harjoittelemaan yksin tai pareittain omalla lähikentällä tai muulla harjoitteluun sopivalla paikalla. Haluamme muistuttaa, että kaikessa harjoittelussa tulee noudattaa Valtioneuvoston voimassa olevia ohjeistuksia. 

Kuka vastaa seuran puolesta joukkueestani? 

Seuran päätoimisten työntekijöiden kesken on jaettu vastuut eri joukkueiden yhteyshenkilönä toimimiseen seuraavasti: 

Nuorisourheiluvaihe, pojat 

A1
B2
B3  
Jussi Väyrynen
Jussi Väyrynen/Jussi Vasara (tuki)
Jussi Väyrynen  
U15 Akatemia  
U15 Musta 1 
U15 Musta 2  
Tero Tainio/Jussi Vasara (talenttivalmennus)
Tero Tainio
Kari Laukkanen  
U14 Akatemia  
U14 Musta  
Niko Laiho  Niko Laiho  
U13 Akatemia
U13 Musta 1
U13 Musta 2  
Jani Lähde
Jani Lähde
Kimmo Ketonen  
U12 Akatemia
U12 Musta  
Henri Kaasalainen
Henri Kaasalainen  
U12-U16 (MV)  Eemeli Reponen  
A2 Leopardit
B4  
U16-U14 Vihreät
U15 Keltainen
U14 Keltainen  
U13 Keltainen
U13 Vihreä
U12 Keltainen
U12 Vihreä   
Kimmo Ketonen

 

Nuorisourheiluvaihe, tytöt ja naisten harraste 

N2
TBSM
TB Youth
TB United
U15 Akatemia
U15 Keltainen
U14 Akatemia
U13 Akatemia
U13 Keltainen
U12 Akatemia  
Ari Innala
Ari Innala /Omar Adlani
Ari Innala 
Ari Innala  
Ari Innala /Omar Adlani
Ari Innala
Ari Innala /Omar Adlani
Ari Innala /Omar Adlani
Ari Innala 
Ari Innala /Omar Adlani  
U11
U10
U9  
Ari Innala /Jere Matinlassi
Ari Innala /Jere Matinlassi 
Ari Innala /Jere Matinlassi  

Lapsiurheiluvaihe  

P09 Pre-akatemia
Musta
Keltainen
Vihreä  
Niko Vainio  
P10   Pre-akatemia
Musta
Valkoinen
Keltainen
Vihreä  
Mikko Tarvainen  
P11   Musta
Valkoinen
Keltainen
Vihreä  
Pekka Lagerblom  
P12   Musta
Keltainen
Vihreä  
Felix Lück  
P13-14   Musta
Keltainen
Jaguaarit  
Olli Juusela  

Lapseni ei ole saanut omatoimiharjoittelun ohjeita, kehen voin ottaa yhteyttä?

Voit olla yhteydessä suoraan edellä mainittuihin vastuuhenkilöihin sähköpostitse: etunimi.sukunimi@fchonka.fi.

Voit myös olla yhteydessä lapsiurheiluvaiheen osalta lapsiurheiluvaiheen koordinaattori Jere Matinlassiin: jere.matinlassi@fchonka.fi, p. 040 553 7758 ja nuorisourheiluvaiheen osalta pelaajakehityspäällikkö Niko Laihoon: niko.laiho@fchonka.fi, p. 050 567 8395.


HENKILÖSTÖASIAT 

Millaisia sopeuttamistoimenpiteitä on tehty henkilöstön osalta? 

Laadukkaan harrastus- ja kilpatoiminnan toteuttamiseksi FC Honka ry työllistää kuukausittain yli 60 työntekijää. Poikkeusoloista johtuvat, työntekijäkohtaiset sopeutustoimenpiteet riippuvat työtehtävistä sekä työsopimuksen muodosta ja kestosta.

Seuramme henkilöstö on jaettu kolmeen eri henkilöstöryhmään työsopimusten mukaisesti: 

 1. Päätoimiset työntekijät toistaiseksi voimassa olevilla työsopimuksilla (7 kpl) 
 1. Päätoimiset työntekijät määräaikaisilla työsopimuksilla (13 kpl) 
 1. Oman toimen ohella, määräaikaisilla työsopimuksilla toimivat (41 kpl) 

Henkilöstöryhmiin 1. ja 2., eli seuran päätoimisiin työntekijöihin on kohdistettu lomauttamistoimenpiteitä. Urheilutoimessa toimiva henkilöstö on lomautettu osa-aikaisesti. Menettelyllä on varmistettu omatoimiharjoittelun tuki kaikissa ikäluokissa. Hallinnon kolmesta henkilöstöstä yksi on lomautettu kokoaikaisesti. 

Henkilöstöryhmän 3. palkanmaksu on keskeytetty 31.3 lähtien ja näin ollen työvelvoite on päättynyt 17.3 lähtien. Tarkempi tiedote henkilöstön sopeuttamistoimista löytyy täältä.  

Keneen voin olla yhteydessä keskeytyksen aikana? 

Urheilutoimi: 

Jere Matinlassi, lapsiurheiluvaiheen koordinaattori: lapsiurheiluvaiheen koordinointi ja kokonaisvastuu, jere.matinlassi@fchonka.fi, p. 040 553 7758

Niko Laiho, pelaajakehityspäällikkö: nuorisourheiluvaiheen joukkueiden koordinointi ja kokonaisvastuu,  niko.laiho@fchonka.fi, p. 050 567 8395

Kari Laukkanen, valmennusosaamisen kehittäjä, kari.laukkanen@fchonka.fi  

Hallinto:

Annariina Seppä, seurakoordinaattori: jäsen- ja joukkuepalvelut sekä tiedotus, annariina.seppa@fchonka.fi, p. 020 730 465 (puhelinajat: ti klo 8:00-12:00, ke klo 13:00-18:00, to 13:00-15:00)

Petri Harainen, toiminnanjohtaja: vastuu seuran toimintojen johtamisestapetri.harainen@fchonka.fi, p. 040 350 5055  


MAKSUASIAT

Laskutetaanko toimintamaksuja toiminnan keskeytyksen aikana? 

FC Honka ry:n ikäluokka- ja toimintatasokohtainen toimintamaksu perustuu kauden aikana kahdentoista (12) kuukauden tasalaskutukseen. Toimintamaksua kuvaavampi sana veloitettavalle maksulle olisi kausimaksu, mutta laskuttaessamme sitä kuukausipohjalta joukkuetoiminnasta syntyvien kulujen perusteella, sitä on päädytty kutsumaan toimintamaksuksi. Kaikki kulut, riippumatta siitä milloin ne seuralle tulevat maksettaviksi, on jaettu pelaajalle kahdentoista kuukauden ajalle tasaeriin.  

Huhtikuussa perittävällä toimintamaksulla katamme seuralle jo syntyneitä kustannuksia mm. talviharjoittelu olosuhteista. Huhtikuun toimintamaksu on 50 prosenttia normaalista toimintamaksusta.  

Seurassa toteutetut sopeuttamistoimenpiteet ovat tähdänneet siihen, että kaikki kulut minimoidaan. Keskeytyksen jatkuessa toimintamaksun taso tulee siten edelleen laskemaan. Annamme tästä lisätietoa viimeistää huhtikuun lopussa.  

Tarkempi tiedote toimintamaksujen laskutuksen perusteista löytyy täältä

Joukkuelaskutus 

FC Honka ry on suositellut, että pelaajien joukkuelaskutuksesta luovuttaisiin keskeytyksen ajaksi, ellei sitä ole perusteltua syytä jatkaa. 

Lopettaminen ja tauolle jääminen toiminnan ollessa keskeytetty 

Seuran toiminnan ollessa keskeytettynä, noudatamme tauolle jäämisen ja lopettamisen suhteen normaalisti FC Honka ry:n talousohjesääntöä

Ohjetta kuitenkin sovelletaan tässä tilanteessa niin, että lopettavilta lapsiurheiluvaiheen pelaajilta laskutetaan lopettamiskuukauden osalta puolikas maksu sekä lopettamista seuraavalta kuukaudelta myös puolikas toimintamaksu (kulloinkin voimassa olevan toimintamaksun suuruuden mukaan). 

Mikäli nuorisourheiluvaiheen pelaaja lopettaa, laskutetaan pelaajalta lopettamiskuukauden osalta puolikas maksu sekä lopettamista seuraavalta kahdelta kuukaudelta myös puolikas toimintamaksu (kulloinkin voimassa olevan toimintamaksun suuruuden mukaan). 

Tämä ohjeistus on voimassa niin kauan, kuin toiminta on keskeytetty. Maksua tarkastellaan huhtikuun jälkeisen tilanteen osalta ja se suhteutetaan kulloinkin voimassa olevaan toimintamaksun suuruuteen. 

Koronavirustilanne ei ole perusteltu syy jäädä toiminnasta tauolle. 


OLOSUHTEET JA KENTÄT 

Onko Tapiolan urheilupuisto käytössä harjoitteluun? 

Tapiolan urheilupuiston kentät ovat käytössä, mutta muista harjoittelussa, että yhdellä kentällä saa samanaikaisesti olla maksimissaan 10 henkilöä. Tapiolan urheilupuiston osalta noudatamme Espoon kaupungin määräyksiä liikuntapaikkojen aukiolojen suhteen.  

Voiko EBK-Honka Areenalla harjoitella?

EBK-Honka-Areena on toiminnan keskeytyksen ajan suljettu.  


SEURAN TUKEMINEN

Haluan tukea seuraa vaikeina aikoina, miten tämä onnistuu? 

Tarjoamme seuran elinvoimaisuuden ylläpitämiseksi mahdollisuutta tukea toimintaamme tarkoitusta varten käynnistetyllä tukikampanjalla sekä yksilöille että yhteisöille suunnatuin kannattajajäsenmaksuin.

Osoita tukesi ostamalla t-paita

Tukikampanjalla myydään t-paitoja ja sen tuotto osoitetaan suoraan seuran junioritoiminnan tukemiseen keskeytyksen aikana ja sen jälkeen, jotta voimme jatkossakin kehittää pelaajiamme ilon, ammattiylpeyden ja lajirakkauden ilmapiirissä.

Olemme suunnitelleet kampanjaa varten oman t-paidan, jota toivomme kannattajiemme kantavan tänä vuonna merkiksi juniorijalkapallon arvostuksesta ja kuulumisesta keltamustaan perheeseemme – ja muistaaksemme, että selvisimme tästä vuodesta yhdessä.

Pääset kampanjaan tästä linkistä: http://fchonka.fi/me-ollaan-honka/

Kannatusjäsenyys
on yksi seuran tukemisen muoto, joka antaa äänioikeuden seuran sääntömääräisiin kokouksiin. Kannatusjäsenmaksu on 150 euroa

Maksu maksetaan FC Honka ry tilille Nordea FI75 2146 1800 0055 39
Viestikenttään: koko nimi sekä sana ”KANNATUSJÄSENMAKSU”

Kannattavan yhteisön jäsenyys
on yksi seuran tukemisen muoto. Kannattavalla yhteisöllä ei ole äänioikeutta yhdistyksen sääntömääräisissä kokouksissa. Kannattavan yhteisön jäsenmaksu on 500 euroa

Maksu maksetaan FC Honka ry tilille Nordea FI75 2146 1800 0055 39
Viestikenttään: koko yhteisön nimi sekä sana ”KANNATTAVA YHTEISÖ JÄSENMAKSU”

Huoltajajäsenyys
on yksi seuran tukemisen muoto, jolla alle 15–vuotiaan pelaajajäsenen huoltaja saa itselleen äänioikeuden seuran sääntömääräisiin kokouksiin. Huoltajajäsenmaksu on 30 euroa

Maksu maksetaan FC Honka ry tilille Nordea FI75 2146 1800 0055 39
Viestikenttään: koko yhteisön nimi sekä sana ”HUOLTAJAJÄSENMAKSU”


Tätä sivustoa päivitetään aina, kun uutta tietoa on saatavilla. Kaikki koronaviruksen aiheuttaman katkoksen aikana julkaistut tiedotteet löytyvät myClubin tiedotepankista

Tiedote toimintamaksuista

Me ollaan Honka. Yhdessä. 

Honkalaiseen perheeseen kuuluvat niin pelaajat kuin heidän läheisensä, joukkueiden ja seuran toimijat ja kannattajat. Olemme yhteisö nuorimmasta jalkapallokoululaisesta erityisryhmäläisiin ja aina menestyneimpiin ammattilaisiin. Koronavirus on asettanut yhteisömme haastavaan tilanteeseen, jossa seura joutuu tekemään ratkaisuja alati muuttuvissa tilanteissa.  Tämä tiedote sisältää informaatiota seuran toimintamaksuihin sekä seuran tukemismahdolllisuuksiin liittyen.

FC Honka ry on voittoa tavoittelematon, yleishyödyllinen yhdistys, jonka keskeisin tulonlähde on jäsenten kuukausittain maksamat toimintamaksut. Seuran jäseniltä kerättävillä toimintamaksuilla katetaan kuukausittain valmentajien palkat sivukuluineen, harjoitusolosuhteet, fyysisen harjoittelun kustannukset sekä kilpailutoiminta kokonaisuudessaan. Harrastamisesta kausitasolla syntyvät kustannukset on jaettu kuukausittain laskutettaviin, kahteentoista tasaerään, riippumatta siitä, milloin kulu kauden aikana tosiasiallisesti syntyy ja tulee seuran vastattavaksi.  

Haluamme jatkossakin kehittää pelaajiamme ilon, ammattiylpeyden ja lajirakkauden ilmapiirissä. Turvataksemme toimintamme jatkumisen, veloitamme  jäseniltämme 1.4. alkaen alennettua toimintamaksua, joka on huhtikuun osalta 50% joukkuekohtaisen toimintamaksun normaalimäärästä. Tämä siksi, että toiminnan keskeytyksestä ja sopeuttamistoimenpiteistä huolimatta seuralle syntyy edelleen kustannuksia, jotka sen on katettava. Keskeytyksen mahdollisesti jatkuessa touko- ja kesäkuuhun, tulee veloitettavan toimintamaksun suuruus laskemaan samalla, kun sopeuttamistoimenpiteiden vaikutukset alkavat näkymään seuran taloudessa.  

Asiaan liittyvät tiedustelut: toiminnanjohtaja Petri Harainen, petri.harainen@fchonka.fi 

Honkalaisuus on tukemista, jakamista ja arvostamista 

Pyydämme tässä haasteellisessa tilanteessa koko Honka-perheen apua. Ajatus, jossa sukupolvi honkalaisia menettäisi otteensa jalkapalloon kokonaan, on tunteita herättävä. Yleishyödyllisenä yhdistyksenä meillä ei ole mahdollisuutta rakentaa sellaisia taloudellisia puskureita, joilla pystyisimme selviämään tämän tyyppisistä tilanteista ilman tukea.  

Tarjoammekin seuran elinvoimaisuuden ylläpitämiseksi mahdollisuutta tukea toimintaamme sekä yksilöille että yhteisöille suunnatuin kannattajajäsenmaksuin.  

Kannatusjäsenyys 
on yksi seuran tukemisen muoto, joka antaa äänioikeuden seuran sääntömääräisiin kokouksiin.  

Kannatusjäsenmaksu: 150 euroa  
Maksu maksetaan FC Honka ry tilille Nordea FI75 2146 1800 0055 39 
Viestikenttään: koko nimi sekä sana ”KANNATUSJÄSENMAKSU” 

Kannattavan yhteisön jäsenyys 
on yksi seuran tukemisen muoto. Kannattavalla yhteisöllä ei ole äänioikeutta yhdistyksen sääntömääräisissä kokouksissa.  

Kannattavan yhteisön jäsenmaksu: 500 euroa 
Maksu maksetaan FC Honka ry tilille Nordea FI75 2146 1800 0055 39 
Viestikenttään: koko yhteisön nimi sekä sana ”KANNATTAVA YHTEISÖ JÄSENMAKSU” 

Huoltajajäsenyys 
on yksi seuran tukemisen muoto, jolla alle 15–vuotiaan pelaajajäsenen huoltaja saa itselleen äänioikeuden seuran sääntömääräisiin kokouksiin.  

Huoltajajäsenmaksu: 30 euroa 
Maksu maksetaan FC Honka ry tilille Nordea FI75 2146 1800 0055 39 
Viestikenttään: koko yhteisön nimi sekä sana ”HUOLTAJAJÄSENMAKSU” 

Kuten monissa yhteyksissä on todettu, koronavirus on vakava paikka meille kaikille, koko yhteiskunnalle. Suomalaiset ovat kuitenkin nousseet ahdingosta ennenkin, miksi koronakriisi tekisi poikkeuksen. Työskennellään yhdessä sen eteen.

Me ollaan Honka. Yhdessä.