Seura tiedottaa

Tulevaisuuden tähdet -ohjelma käynnistyy viidellä Subway Kansallisen Liigan paikkakunnalla

Ohjelman tavoitteena on sitouttaa tyttöpelaajia vahvemmin lajiin ja paikallisiin naisten edustusjoukkueisiin ja sitä myötä kasvattaa kannattajakulttuuria Kansallisen Liigan otteluissa. Osana Tulevaisuuden tähdet -ohjelmaa viidelle pääsarjan seuralle tarjotaan palkkatuki puolipäiväisen ohjelmakoordinaattorin rekrytointiin. FC Honka on rekrytoinut tehtävään Emma Immosen, joka toimii myös seuran Kansallisen Liigan joukkueen maalivahtina. Tervetuloa keltamustien tiimiin, Emma!

Tyttöjen pelaajamäärät ja kiinnostus naisten huippujalkapalloa kohtaan ovat jatkuvassa nousussa. Kasvavien pelaajamäärien myötä suomalaisessa jalkapallossa on mukana entistä isompi joukko tyttöjä, joille on tärkeää tarjota paitsi yhteisö, myös esikuvia. Tulevaisuuden tähdet -ohjelman avulla tyttöpelaajia halutaan sitouttaa entistä vahvemmin seuroihin ja kotimaiseen huippujalkapalloon. Ohjelma tuo lisää juniorijoukkueita Subway Kansallisen Liigan otteluihin, tarjoaa tyttöpelaajille ja heidän valmentajilleen näkymän liigatasolle saakka sekä luo tyttöpelaajille paikallisia roolimalleja ja esikuvia.

Tulevaisuuden tähdet -ohjelmaan sitoutuvat tyttöjoukkueet saavat Subway Kansallisen Liigan joukkueiden kautta mahdollisuuden pelaaja- ja valmentajavierailuihin, otteluvierailuihin sekä muihin yhteisiin tapahtumiin. Kaikilla tyttöjoukkueilla on eri alueilla mahdollisuus hakea mukaan ohjelmaan kiinnittyen oman alueensa (Pääkaupunkiseutu, Tampere, Kuopio, Oulu) liigaseuraan.

Ohjelmassa ovat mukana FC Honka, HJK, Ilves, KuPS ja ONS.

”Mukaan hakeneet ja valitut Kansallisen Liigan seurat ovat rekrytoineet puolipäiväisen koordinaattorin työskentelemään ohjelman parissa omalla alueellaan. Tavoitteena on inspiroida kullakin alueella kattavasti tyttöjoukkueita valmentajineen mukaan ohjelmaan ja kohtaamaan huippupelaajia sekä arjessa että ottelutapahtumissa”, Palloliiton kehityspäällikkö Heidi Pihlaja kertoo.

Eri alueilla Suomessa käynnistyvä ohjelma on uusi mahdollisuus yhteisöjen ja esikuvien rakentamiseen naisten ja tyttöjen pelaamassa jalkapallossa.

“On mielestäni juniorijoukkueille ensiarvoisen tärkeää linkittyä paikalliseen pääsarjatason joukkueeseen tavoin, joka palvelee molempia osapuolia. Pelaajapolun alussa olevat tyttöpelaajat saavat Tulevaisuuden tähdet -projektin myötä konkreettisen näkymän Kansallisen Liigan joukkueeseen, he pääsevät tutustumaan pelaajiin, saamaan oppeja jo huipulla olevilta sekä seuraamaan ottelutapahtumia. Näin rakennamme entistä vahvempaa kulttuuria nais- ja tyttöjalkapalloon”, FC Hongan Tulevaisuuden tähdet -koordinaattori Emma Immonen kiteyttää.

Toivotamme kaikki alueemme juniorijoukkueet lämpimästi mukaan yhteiseen ohjelmaan!

Ilmoita oma juniorijoukkueesi mukaan ohjelmaan täällä!

Lisätiedot: 

Koordinaattori Emma Immonen

emma.immonen@fchonka.fi

FC Honka ry

——-

Heidi Pihlaja
Suomen Palloliitto
040 843 2370

5–8-vuotiaiden tyttöjen UEFA Playmakers -toiminta jatkuu ja uudet ryhmät aloittavat toukokuussa! 

Playmakers-ohjelman tavoitteena on tarjota 5–8-vuotiaille tytöille matalan kynnyksen mahdollisuus tutustua jalkapalloon sekä oppia liikunnallisia ja sosiaalisia taitoja. Vuoden 2020 aikana yli 2 500 tyttöä tutustui Suomessa ohjelman kautta uuteen harrastukseen.  

UEFA Playmakers -ohjelma on suunnattu erityisesti tytöille, jotka eivät vielä ole mukana jalkapallon joukkuetoiminnassa. Kahdeksan ensimmäistä kertaa ovat maksuttomia, minkä jälkeen perhe tekee päätöksen sitoutumisesta. 

Ohjelman pohjalta tehtyjen analyysien tulokset osoittavat, että viime vuonna harjoituksiin osallistuneista ja kyselyyn vastanneista tytöistä 78 % kertoi haluavansa jatkaa jalkapallon parissa ikäluokkansa joukkueissa. Vanhemmista 95 % oli tyytyväisiä heidän lapsensa mukanaoloon ohjelmassa ja kertoi voivansa suositella ohjelmaa tutuilleen. Ilahduttavaa on myös, että lähes kaikki lapset kertoivat oppineensa ohjelmasta elämäntaitoa, kuten kaverien kunnioittamista ja yhteispeliä. 

Olemme iloisia, että UEFA Playmakers otettiin viime vuonna niin hyvin vastaan sekä tyttöjen, vanhempien että seurojen keskuudessa ympäri Suomen. Erityisesti harjoitusten ohjaajat ovat tehneet valtavan upeaa työtä, ja pelaajien lisäksi haluamme kannustaa myös heitä kehittymään lajin parissa”, kommentoi Palloliiton kehityspäällikkö Heidi Pihlaja

Viime kesän kokemukset Playmakers-konseptista olivat todella positiivisia. Tavoitteenamme on tyttöpelaajamäärien kasvattaminen ja UEFA Playmakers -konsepti on ensikokemuksen perusteella oikein hyvä tapa tavoittaa ja tutustuttaa tyttöjä jalkapallon saloihin”, FC Honka ry:n toiminnanjohtaja Petri Harainen kertoo. 

Kevään ja kesän 2022 ilmoittautuminen on auki! Tervetuloa seikkailemaan Frozenin Annan ja Elsan kanssa! 

Tämän monelle lapselle tutun tarinan kautta tytöt pääsevät tutustumaan jalkapalloon harrastuksena. UEFA Playmakers -harjoituksissa liikunnallisia, sosiaalisia ja jalkapallotaitoja opetellaan yhdessä FC Hongan koulutettujen ohjaajien kanssa. Harjoitukset on rakennettu lasten näkökulmasta tarinankerronnan keinoin ja harjoituksissa kehitetään monipuolisesti jalkapallotaitoja. Harjoitusten pääpaino on jalkapallossa.  

Harjoituksissa innostutaan, opetellaan kaverin kannustamista ja iloitaan omista ja toisten onnistumisista. Tavoitteena on rohkaista tyttöjä mukaan lajin pariin ja varsinaiseen joukkuetoimintaan. Parhaimmillaan ohjelmaan osallistuminen on alku vuosia kestävälle, rakkaalle harrastukselle, jossa on mahdollisuus kehittyä ja oppia ja joka antaa tytöille rohkeutta ja itsevarmuutta!  

Tervetuloa mukaan rakastumaan lajiin ja oppimaan uusia taitoja! 

Ilmoittautuminen ja lisätiedot


Kysy lisää:  jalkapallotuotteet@fchonka.fi / 020 730 4651 

Kesän aikuisfutisryhmien ilmoittautuminen on auki!

AIKUISFUTIS, KESÄ 2022

Ilmoittautuminen on auki kevään ja kesän ryhmiin!

Aikuisfutis on saanut osallistujilta paljon positiivista palautetta. Mahtavaa, että saamme jälleen avattua uusia ryhmiä! Tule siis mukaan hauskan harrastuksen pariin!

Toiminta järjestetään ulkona, Tapiolan Urheilupuistossa. Kesä ja futis ulkona, hyvässä porukassa! Mikäs sen parempaa!

Ryhmissä on kahdenlaista toimintaa:

  • Me ollaan Honka -ryhmissä pääsääntöisesti pelataan
  • Intohimona taito -ryhmissä myös harjoitellaan jalkapallon perustaitoja

FC Hongan aikuisfutis -ryhmät on suunniteltu eri kuntotason liikunnan harrastajille, jotka ovat kiinnostuneita uuden oppimisesta ja jalkapallosta.

LUE LISÄÄ

Tervetuloa mukaan!

Jalkapallokoulun, UEFA PlayMakersin ja Perhefutiksen ilmoittautuminen avattu!

Tätä on odotettu ja nyt on vihdoin ilmoittautuminen avattu kevään ja kesän jalkapallokouluihin ja Perhefutikseen! Kesän ryhmät kokoontuvat Tapiolan Urheilupuistossa, TUP Nappula -kentällä. 


Jalkapallokoulu

FC Hongan jalkapallokoulut on suunnattu lajiin tutustuville, 2015–2017 syntyneille tytöille ja pojille. Jalkapallokouluissa tutustutaan palloon pelivälineenä ja kehitetään lasten liikunnallisia perusvalmiuksia. Jalkapallokoulun jälkeen on helppoa jatkaa FC Hongan joukkuetoiminnassa!

LUE LISÄÄ JA ILMOITTAUDU

UEFA PlayMakers -jalkapallokoulu 5-8 -vuotiaille tytöille

Tervetuloa seikkailemaan Frozenin Annan ja Elsan kanssa! Ensimmäiset kahdeksan kertaa ovat maksuttomia!

Tämän monelle lapselle tutun tarinan kautta tytöt pääsevät tutustumaan jalkapalloon harrastuksena. UEFA Playmakers -harjoituksissa liikunnallisia, sosiaalisia ja jalkapallotaitoja opetellaan yhdessä FC Hongan koulutettujen ohjaajien kanssa. Harjoitukset on rakennettu lasten näkökulmasta tarinankerronnan keinoin ja harjoituksissa kehitetään monipuolisesti jalkapallotaitoja.

Jalkapallokoulun jälkeen on helppoa jatkaa FC Hongan joukkuetoiminnassa!

LUE LISÄÄ JA ILMOITTAUDU

Perhefutis

Perhefutis on aikuisen ja lapsen yhteinen harrastus, ja tärkein tavoitteemme on saada lapset ja aikuiset nauttimaan liikkumisesta sekä tietysti futiksesta – Liity mukaan!

Kesän 2022 Perhefutis on suunnattu 2018 sekä 2019 syntyneille pojille ja tytöille perheineen.

LUE LISÄÄ JA ILMOITTAUDU


Tervetuloa mukaan keltamustien toimintaan!

FC Honka etsii osa-aikaista valmentajaa B3 ja B4 joukkueisiin!

Kuva: Juhani Järvenpää

Tule mukaan valmentamaan aktiivisia, motivoituneita ja urheilullisia pelaajia FC Hongan B3 ja B4 joukkueisiin! 

Valmentaja tulee toimimaan tiiviissä yhteistyössä joukkueiden vastuuvalmentaja Tino Paavolan kanssa. 

Mitä etsimme?

Etsimme osa-aikaista valmentajaa ja työtunteja kertyy kahden joukkueen osalta 14–16 tuntia viikossa.

Etsimme vuorovaikutustaidoiltaan positiivisesti ulospäinsuuntautunutta henkilöä, joka tulee hyvin toimeen niin nuorten kuin aikuisten kanssa. Olet joustava tiimipelaaja!

Mitä tarjoamme sinulle?

Tarjoamme sinulle tehtävän, jossa pääset kehittämään omaa osaamistasi mukavassa työyhteisössä motivoituneiden pelaajien parissa.

Toivottavasti innostuit – hae pian!

Toivomme hakemuksia mahdollisimman pian. Lähetä siis hakemuksesi meille ja kerro itsestäsi ja aiemmasta kokemuksestasi jalkapallon parissa!

Lähetä vapaamuotoinen hakemus ja CV osoitteeseen: rekry@fchonka.fi.

Hakemukset tulee lähettää 28.2.2022 mennessä. Tehtävä täytetään sopivan hakijan löydyttyä ja työ alkaa mahdollisimman pian.

Tehtävään valittavalta henkilöltä tarkistetaan rikostaustaote.


Lisätietoja:

Vastuuvalmentaja Tino Paavola: t.c.paavola@gmail.com / 0400 488 235

B3 nettisivu

B4 nettisivu

Kesäleirien ilmoittautuminen on avattu!

FC HONGAN KESÄLEIRIT 2022

FC Honka järjestää laadukkaan kattauksen kesäleirejä kesäloman ensimmäisillä viikoilla Tapiolan Urheilupuistossa (Urheilupuistontie 2, 02200 Espoo). Leirivalikoimassa on lapsiurheiluvaiheen kaikkien ikäluokkien pelaajille innostava ja toiminnallinen vaihtoehto.

Leirien ohjelmaan kuuluu päivittäin kaksi harjoitusta, ruokailu ja riittävästi valvottua vapaa-aikaa! Leireillä valmennuksesta vastaavat FC Hongan lapsiurheiluvaiheen päätoimiset ikäluokkavastaavat, Future Coachit ja naisten Liigajoukkueen pelaajat. Leirien hinnat sisältävät valmennuksen, olosuhteet, ruokailut ja vakuutukset. 

Lue lisää ja ilmoittaudu!

Tervetuloa mukaan!

Aikuisfutisryhmät alkavat sunnuntaina 6.2.!

Rajoituksia on kevennetty ja pääsemme vihdoin aloittamaan talven ja kevään aikuisfutisryhmien toiminnan! Tervetuloa mukaan iloiseen joukkoon!

Ryhmiä on kaksi:

FC Honka aikuisfutis – intohimona taito su klo 9:45-10:45

FC Honka aikuisfutis – intohimona taito, jatkot su klo 11-12

FC Hongan aikuisfutis – intohimona taito -ryhmät on suunniteltu eri kuntotason liikunnan harrastajille, jotka ovat kiinnostuneita uuden oppimisesta ja jalkapallosta.

Lue lisää ja ilmoittaudu

FC Hongan ja VJS:n solmima farmisopimus vahvistaa pelaajakehitystä

FC Honka ja VJS ovat solmineet farmisopimuksen, joka koskee FC Hongan Kansallisen Liigan joukkueen ja VJS:n naisten edustusjoukkueen pelaajia. Seurat ovat yhteisesti sopineet pelisäännöistä koskien yhteistyötä ja pelaajien siirtoja seurojen välillä. 

FC Hongan urheilutoimenjohtaja Petri Vuorisen mukaan yhteistyö on alkanut hyvin ja yhteinen toimintamalli on saatu sovittua. Toimintamalliin liittyy vahvasti käytännöt pelaajien liikkumiselle seurojen välillä.

”Farmisopimus on meidän pelaajakehityksemme näkökulmasta loistava, koska meiltä puuttuu yksi porras U17 tyttöjen ja Kansallisen Liigan välistä. Pelaajamme pääsevät nyt pelaamaan tarvittaessa naisten pelejä, mikä on hyvä askel ennen Kansallista Liigaa. Tämän lisäksi vähälle peliajalle jääneillä pelaajilla on mahdollisuus pelata hyvällä tasolla. Uskon vahvasti, että tällä yhteistyöllä pystymme tukemaan VJS:ää heidän tavoitteissaan”, kertoo Vuorinen.

”VJS on tehnyt hienoa työtä pitkään. Olen erittäin tyytyväinen siihen, että VJS:n kanssa on päästy sopimukseen. VJS:n toimijat ovat meille tuttuja. Keskustelut ovat olleet avoimia ja koen, että kunnioitus toisiamme kohtaan on molemminpuolista. Erittäin hyvä alku yhteistyölle!”, Vuorinen jatkaa. 

”Kiitos FC Hongan edustajille hyvässä hengessä sujuneista neuvotteluista, joiden lopputuloksena voimme aloittaa yhteistyön, joka varmasti palvelee molempia osapuolia kauden aikana. Yhteinen tahtotila ja toimintatavat löytyivät keskusteluiden aikana nopeasti, joten käytännön yhteistyölle on erittäin hyvät onnistumisen edellytykset”, toteaa VJS:n toimitusjohtaja Ville Dahlman.

Naisten päävalmentajat kommunikoivat keskenään säännöllisesti omien seurojen pelaajien tilanteesta ja sopivat yhteisesti myös VJS:n naisten joukkueen harjoitus- ja pelitapahtumiin osallistuvien FC Hongan pelaajien määrästä. Yhteistyö saadaan käytännön tasolla alkuun jo pian, kun Suomen Cupin ottelut tammikuun lopulla käynnistyvät molempien seurojen osalta.

”Avoimen ja tiiviin yhteistyön kautta pääsemme tukemaan yksittäisten pelaajien kehittymistä. FC Hongassa on laadukkaita pelaajia, jotka voivat meidän kautta saada arvokasta peliaikaa ja meidän pelaajat saavat säännöllisesti joukkueemme arjessa viikkotasolla kokemusta heidän organisaation pelaajien sen hetkisestä tasosta, johon voi peilata omaa tasoaan. Tämä palvelee erityisesti meidän eteenpäin haluavia pelaajia, joiden tavoitteena on pelata tulevaisuudessa Kansallisessa Liigassa”, pohtii VJS:n päävalmentaja Pasi Hyyhö.

”VJS:llä on pitkä historia pelaajakehityksessä ja uskomme, että tästä yhteistyöstä on paljon hyötyä molemmille seuroille. Meillä on seurassamme paljon upeita nuoria pelaajia, jotka saavat mahdollisuuden pelata kilpailukykyisiä pelejä edistääkseen kehitystään. Valmennustiimimme työskentelee tiiviisti yhdessä varmistaakseen parhaan mahdollisen lopputuloksen sekä seurojen, että pelaajien kannalta”, FC Hongan Kansallisen Liigan päävalmentaja Omar Adlani jatkaa. 

Helmikuun kokeilujakso 2014, 2015 ja 2016 syntyneille

Tervetuloa mukaan kahden viikon maksuttomalle kokeilujaksolle FC Hongan joukkueeseen!

Helmikuussa järjestämme kokeilujakson 2014, 2015 ja 2016 syntyneille tytöille ja pojille.

Kokeilujakso järjestetään 7.–20.2. joukkueen harjoitusaikataulun mukaisesti.

Kahden viikon kokeilujakson jälkeen tulee tehdä päätös sitoutumisesta. Joukkueenjohtajalta saatte tarkemmat tiedot joukkueen toiminnasta, maksuista jne.

Kokeilujakson aikana valmentaja seuraa pelaajaa ja osoitamme oikean tasoisen toimintaryhmän pelaajalle oman kehittymisen tueksi.

Tervetuloa mukaan keltamustien joukkoon!


Ilmoittaudu kokeilujaksolle:

Tytöt 2014

Tytöt 2015

Tytöt 2016

Pojat 2014

Pojat 2015

Pojat 2016


Lapsiurheiluvaiheen toiminta FC Hongassa

FC Hongassa pelaajan polku alkaa lapsiurheiluvaiheesta ja etenee siitä nuoriso- ja mahdollisesti aina huippu-urheiluvaiheisiin. Lapsiurheiluvaiheen (U5-U11) harrastaminen tapahtuu ikäluokkamallin mukaan ja sen tavoitteena on rakastuttaa pelaaja jalkapalloon, innostaa pelaajia liikkumaan monipuolisesti ja kokemaan liikunnan iloa.

Ikäluokkamalli muodostaa pelaajan liikunnallisuuden, kasvun ja kehittymisen kannalta johdonmukaisesti etenevän kokonaisuuden ja perustan elinikäiselle kehittymiselle. Toiminnan keskeisenä tehtävänä on edistää pelaajan liikunnallisuutta, kasvu-, kehitys- ja oppimisedellytyksiä. Toimintaa suunnitellaan pelaajalähtöisesti ja sen tehtävä on vahvistaa pelaajan myönteistä minäkuvaa ja käsitystä itsestään.

Ikäluokkamalli perustuu käsitykseen, jonka mukaan jokainen pelaaja on ainutlaatuinen ja arvokas juuri sellaisena kuin hän on. Jokainen pelaaja tulee kuulluksi, nähdyksi, huomioon otetuksi ja ymmärretyksi yksilönä ja yhteisönsä jäsenenä. Pelaajat saavat kehittyä sekä rakentaa käsitystään itsestään ja maailmasta omien lähtökohtiensa mukaisesti.

Ilmoittaudu Perhefutiksen 6.2. alkaviin ryhmiin!

Tervetuloa mukaan kaikki 2019 ja 2018 syntyneet tytöt ja pojat perheineen!

Ilmoittautuminen ja lisätiedot >> 

Miksi Perhefutis?

  • Vanhemman ja lapsen yhteinen harrastus
  • Ei suorittamista vaan liikunnasta nauttimista
  • Yhdessä oppimista ja oivaltamista
  • Kiireetön, jokaisen lapsen omassa tahdissa etenevä toiminta
  • Mahdollisuus vanhemman jakamattomaan aikaan
  • Mahdollisuus rentoutua arjen kiireen keskellä, yhteisen tekemisen parissa

Liikunnallinen lapsuus edistää kokonaisvaltaista terveyttä ja hyvinvointia sekä myönteistä elämänkulkua.

Tervetuloa!

Yhteistyössä