Uutiset

Seura tiedottaa

Helmikuun kokeilujakso 2014, 2015 ja 2016 syntyneille

Tervetuloa mukaan kahden viikon maksuttomalle kokeilujaksolle FC Hongan joukkueeseen!

Helmikuussa järjestämme kokeilujakson 2014, 2015 ja 2016 syntyneille tytöille ja pojille.

Kokeilujakso järjestetään 7.–20.2. joukkueen harjoitusaikataulun mukaisesti.

Kahden viikon kokeilujakson jälkeen tulee tehdä päätös sitoutumisesta. Joukkueenjohtajalta saatte tarkemmat tiedot joukkueen toiminnasta, maksuista jne.

Kokeilujakson aikana valmentaja seuraa pelaajaa ja osoitamme oikean tasoisen toimintaryhmän pelaajalle oman kehittymisen tueksi.

Tervetuloa mukaan keltamustien joukkoon!


Ilmoittaudu kokeilujaksolle:

Tytöt 2014

Tytöt 2015

Tytöt 2016

Pojat 2014

Pojat 2015

Pojat 2016


Lapsiurheiluvaiheen toiminta FC Hongassa

FC Hongassa pelaajan polku alkaa lapsiurheiluvaiheesta ja etenee siitä nuoriso- ja mahdollisesti aina huippu-urheiluvaiheisiin. Lapsiurheiluvaiheen (U5-U11) harrastaminen tapahtuu ikäluokkamallin mukaan ja sen tavoitteena on rakastuttaa pelaaja jalkapalloon, innostaa pelaajia liikkumaan monipuolisesti ja kokemaan liikunnan iloa.

Ikäluokkamalli muodostaa pelaajan liikunnallisuuden, kasvun ja kehittymisen kannalta johdonmukaisesti etenevän kokonaisuuden ja perustan elinikäiselle kehittymiselle. Toiminnan keskeisenä tehtävänä on edistää pelaajan liikunnallisuutta, kasvu-, kehitys- ja oppimisedellytyksiä. Toimintaa suunnitellaan pelaajalähtöisesti ja sen tehtävä on vahvistaa pelaajan myönteistä minäkuvaa ja käsitystä itsestään.

Ikäluokkamalli perustuu käsitykseen, jonka mukaan jokainen pelaaja on ainutlaatuinen ja arvokas juuri sellaisena kuin hän on. Jokainen pelaaja tulee kuulluksi, nähdyksi, huomioon otetuksi ja ymmärretyksi yksilönä ja yhteisönsä jäsenenä. Pelaajat saavat kehittyä sekä rakentaa käsitystään itsestään ja maailmasta omien lähtökohtiensa mukaisesti.

Seura tiedottaa

Ilmoittaudu Perhefutiksen 6.2. alkaviin ryhmiin!

Tervetuloa mukaan kaikki 2019 ja 2018 syntyneet tytöt ja pojat perheineen!

Ilmoittautuminen ja lisätiedot >> 

Miksi Perhefutis?

  • Vanhemman ja lapsen yhteinen harrastus
  • Ei suorittamista vaan liikunnasta nauttimista
  • Yhdessä oppimista ja oivaltamista
  • Kiireetön, jokaisen lapsen omassa tahdissa etenevä toiminta
  • Mahdollisuus vanhemman jakamattomaan aikaan
  • Mahdollisuus rentoutua arjen kiireen keskellä, yhteisen tekemisen parissa

Liikunnallinen lapsuus edistää kokonaisvaltaista terveyttä ja hyvinvointia sekä myönteistä elämänkulkua.

Tervetuloa!

Uutiset

FC Hongassa valmentajana aloittanut Stephen Gardias haluaa saada nuoret rakastamaan jalkapalloa!

FC Hongan pitkäaikaisen työntekijän, Ari Innalan siirryttyä FC Haka junioreiden valmennuspäälliköksi avautui FC Hongassa päätoimisen valmentajan paikka. Stephen Gardias aloitti FC Hongan T07 Akatemian sekä TB Youthin päätoimisena valmentajana tammikuussa. Stephen siirtyi FC Honkaan Espoon Palloseurasta, missä hän on työskennellyt lähes viisi vuotta.

Tansaniasta kotoisin oleva Stephen Gardias tuli Suomeen opiskelemaan ja pelaamaan jalkapalloa vuonna 2006.  Stephenin perheeseen kuuluvat vaimo ja kuusi lasta, joista pienimmät ovat vasta kuukauden ikäiset kaksoset.

Jalkapallolla on ollut iso vaikutus Stephenin elämään: ”Olen pienestä asti seurannut jalkapalloa ja tykännyt lajista. Isäni oli todellinen jalkapallofani ja kävimme Tansaniassa katsomassa jalkapalloa usein Stadionilla. Tunnelma otteluissa oli hieno! Oli meteliä, mahtava fiilis ja tunnetta ja siitä on syntynyt rakkaus lajia kohtaan! Sitä tunnetta pitäisi vielä suomalaiseen jalkapallokulttuuriin saada lisää ja pikkuhiljaa kulttuuri onkin muuttumassa mm. sen kautta, kun Suomi on päässyt arvokisoihin. Urheilu parhaimmillaan lähentää ihmisiä ja yhteiskuntaa.”

”Tulen kahdeksanlapsisesta perheestä. Yksi veljistäni harrasti jalkapalloa ja hän myös vaikutti siihen, että halusin tulla jalkapallon pelaajaksi. Olen pelannut jalkapalloa siitä asti kuin muistan! Aina oli lapsena pallo mukana sisällä ja ulkona ja urheilu on aina kiinnostanut minua paljon”, kertoo Stephen.

”Ensimmäinen jalkapalloseurani oli tansanialainen Moro United. Suomessa olen pelannut Klubi 04:ssä sekä puolitoista kautta FC Hongan kakkosjoukkueessa, joka oli silloin nimeltään Kelohonka. Sen jälkeen olen pelannut FC Kontussa, jossa aloitin myös valmentamisen ennen kuin siirryin Espoon Palloseuraan”, Stephen jatkaa.

Stephenin oma jalkapalloura loppui loukkaantumiseen ja siirtyminen valmentajaksi tuntui siinä vaiheessa luontevalta. ”Minusta tuntui, että kuulun kentälle ja tähän lajiin mukaan. Voisin sanoa, että jalkapallo on minun toinen rakkaani ja vaimo on ensimmäinen! Jalkapallo on lähellä sydäntäni”, avaa Stephen. ”Olen tykännyt valmentaa nuoria, sekä tyttöjä että poikia. Olen sitä miettinyt, että tyttöjen valmentaminen voisi olla se, missä haluan kehittyä ja katsoa, että minne asti se tie voi viedä. Totta kai olen pitänyt myös poikien valmentamisesta ja tulevaisuus on tietyllä tavalla vielä auki. Nyt haluan kuitenkin keskittyä vain tyttöjen valmentamiseen ja kehittyä siinä itse ja kehittää pelaajia.”

Millainen valmentaja?

Stephen pitää tärkeänä sitä, että pelaajien mielestä jalkapallon pelaaminen on hauskaa riippumatta siitä, ovatko kyseessä pienet lapset vai aikuiset. Hauskuuden lisäksi tulee olla riittävän korkea vaatimustaso. Stephenin mukaan on tärkeää olla riittävän läheinen pelaajien kanssa. Silloin saa pelaajista myös eniten irti.

”Olen melko avoin uusille ideoille, mutta minulla on myös vahva oma persoona. Valmentajan pitää osata sopeutua ympäristöönsä. Valmentajan ei tarvitse muuttaa omaa persoonaansa, mutta pitää olla valmis toimimaan erilaisten ihmisten kanssa erilaisissa ympäristöissä ja ymmärtää ympäristön vaatimukset.”

”Rakastan olla kentällä! Kun laitan futiskengät jalkaan ja kävelen kentälle päin, niin tulee tuttu, hyvä fiilis. On hienoa päästä vaikuttamaan nuorten elämään ja arkeen. Haluan saada nuoret rakastamaan lajia! Ne pelaajat, jotka rakastavat lajia, voivat menestyä ja päästä pitkälle! Sellaiset pelaajat ovat valmiita sitoutumaan prosessiin. Tie huipulle ei ole helppo eikä yksinkertainen ja jokaiselle tulee ylä- ja alamäkiä. Valmentajan on tärkeää auttaa pelaajia eteenpäin. Loppujen lopuksi valmentamisessa on kyse ihmisten välisistä suhteista ja vuorovaikutuksesta”, avaa Stephen.

Stephen haluaa kannustaa nuoria pelaajia näyttämään tunteensa kentällä niin onnistumisten kuin epäonnistumisten yhteydessä. Hän toivoo, että pelaajat viihtyvät kentällä ja uskaltavat tehdä omia ratkaisuja.

Uuden tarinan alku

Stephen kertoo viihtyneensä Espoon Palloseurassa todella hyvin: ”EPS on ollut minulle hyvä ympäristö, ja meillä on ollut hyvä porukka. EPS on ollut sydämeni seura! Yksi ihminen, joka on minuun EPS-vuosien aikana vaikuttanut paljon, on José Riveiro. Kun tulin Kontusta EPS:ään, kuulin ensimmäistä kertaa Riveiron kouluttavan. Mikä upea filosofia! Tuntui niin selkeältä se, miten hän ajatteli jalkapalloa ja se, kuinka positional play voidaan ajatella. Riveiron opit auttoivat valmennusurallani hyvin alkuun ja uskon, että sain häneltä koko loppu-uralleni eväitä. Hän pakotti meidät miettimään eikä antanut suoraan vastauksia. Hieno ja nöyrä tyyppi! Olen iloinen, että hän on päässyt urallaan pitkälle. Toivon, että voin itsekin jonain päivänä vaikuttaa nuoriin valmentajiin samalla tavalla”, pohtii Stephen.

”Olen saanut EPS:ltä paljon arvokasta mukaani: hyviä ystäviä, jotka varmasti pysyvät ystävinä, opettajia. Olen saanut paljon apua muilta valmentajilta itseni kehittämiseen. Kiitän todella paljon kaikesta Espoon Palloseuraa. Nyt on ehkä hyvä aika kuitenkin siirtyä eteenpäin. Muutos on henkilökohtaisesti minulle suuri eikä tämä ollut helppo päätös. Odotan kuitenkin kovasti uutta alkua Hongassa: Miten minä voin kehittyä? Kuinka minä voin kehittää FC Honkaa?”

”Kun muutin Suomeen niin minulla oli mielessäni kaksi pääkaupunkiseudun isoa seuraa, FC Honka ja HJK, joista olin kuullut. Ajattelen, että Hongan kuuluu olla yksi Suomen parhaista seuroista. Odotan, että saan työskennellä Hongan muiden valmentajien kanssa ja että pääsen tutustumaan heihin paremmin. Joitakin jo tunnekin entuudestaan. Toivon, että tämä on hyvän tarinan alku! Honka on iso, ammattimainen seura, joka haluaa menestyä. Haluan tuoda lisäarvoa Hongan tiimin työskentelyyn!”, avaa Stephen ajatuksiaan ja tavoitteitaan.


Lämpimästi tervetuloa FC Honkaan, Stephen!

Ari Innalalle lämmin kiitos FC Hongassa tekemästäsi hyvästä työstä ja kivasta työkaveruudesta!

#MeOllaanHonka

Uutiset

Miika Salmi aloittaa FC Hongan maalivahtivalmentajana vuoden alussa – FC Interiin siirtyvä Ville Vastamäki jättää hyvillä mielin paikkansa kovan luokan ammattilaiselle!

 

Maalivahtivalmentaja Miika Salmi on viimeisen kahdeksan vuoden aikana muuttanut jalkapallon perässä eri puolille Suomea. Tällä hetkellä Rovaniemen Palloseurassa maalivahtivalmentajana toimiva Miika on alun perin kotoisin Porista, missä myös jalkapalloharrastus on alkanut Toejoen Veikkojen riveissä ja jatkunut melko nuoresta alkaen FC Jazzissa. Oikeastaan FC Honkaan siirtyvä Miika on Espoon osaltakin paluumuuttaja, sillä ennen Rovaniemelle siirtymistä Miika valmensi useamman vuoden FC Espoossa ja LePa:ssa.

FC Hongan maalivahtivalmentaja Ville Vastamäki siirtyi FC Interin edustusjoukkueen valmennustiimiin ja sen myötä aukesi valmentajan paikka FC Hongassa. Olemme iloisia, että Miika saapuu Tapiolaan jatkamaan Villen tekemää hyvää työtä! Miika aloittaa Hongassa vuoden 2022 alussa.

FC Hongassa työskentelyn lisäksi Miika tulee toimimaan tulevalla kaudella TU16 maajoukkueen maalivahtivalmentajana.

 

Pelaajasta valmentajaksi

Miika kävi nuorena pelaajaurallaan FC Jazzissa läpi kaikki vaiheet aina edustusjoukkueeseen asti. Miika edusti maalivahtina myös poikamaajoukkueissa. Loukkaantumisen myötä pelaaminen vähitellen jäi.

Miika on suorittanut Vierumäellä valmennuspuolen AMK:n. Valmistuttuaan Miika valmensi jonkin aikaa Lahdessa ennen kuin siirtyi Espooseen noin neljäksi vuodeksi. RoPS:iin Miikan houkutteli spesifi työnkuva sekä mahdollisuus työskennellä ammattilaisorganisaatiossa.

”Käytännössä on aina ollut selvää, että tulen tekemään urheilun parissa töitä ja sen takia lähdin Vierumäelle opiskelemaan. En ajatellut silloin, että minusta tulisi valmentaja. En kokenut itseäni millään tavalla valmentajaksi, vaikka olinkin jo Porissa vähän valmentanut. Mutta sitten, kun koulutuksen kautta pääsin vähän syvemmin mukaan ja ymmärsin, mitä valmentaminen oikeastaan on, niin valmentajan ammatin arvokin nousi omissa silmissäni. Ymmärsin, miten vaikeaa, haastavaa ja hienoa se on! Tällä hetkellä koen olevani ehdottomasti täysin valmentaja eikä minulla ole mitään varasuunnitelmaa tai muita ajatuksia sen lisäksi”, kertoo Miika.  

Miika kokee, että kaikista arvokkain asia, mikä maalivahtiurasta on seurannut, on nimenomaan valmentaminen, jossa pääsee tiettyjen yksilöiden kanssa todella syvällekin.

Vaikka maalivahtivalmennuksessa valmennetaan osittain yksilöitä, on maalivahti kuitenkin tiiviis osa joukkuetta ja kaikki asiat ovat linkittyneet yhteen. Pelaajat toimivat aina joukkueena tiettyjen lainalaisuuksien ja logiikoiden mukaan.

”Maalivahtipelaaminen on ehdottomasti isossa kuvassa joukkueurheilua, mutta siinä on pieni vivahde yksilöurheilun maailmasta lähinnä spesifien maalivahtiharjoitteiden osalta. Koen myös maalivahtivalmentajana, että valmennan joukkuetta”, Miika kuvailee.

”Koen voimakkaasti olevani valmentajana nimenomaa ihmisten valmentaja. Vahvuuteni on kyky toimia eri ihmisten kanssa. Pelillisellä puolella minulla on vahva näkemys siitä, mitkä osaamisvaatimukset maalivahdeilla tällä hetkellä on ja miten niitä haluan opettaa. Koen, että näkemykseni on samankaltainen kuin Hongassa ylipäätään.”

 

Nykymaalivahdin rooli ja vaatimukset

 ”Oma ajatteluni maalivahtina pelaamisesta ja modernista jalkapallosta on vuosien varrella, erityisesti Espoon vuosien aikana, muuttunut. Isossa kuvassa on selkeää, että nykymaalivahdin tulee olla parempi hyökkäyssuuntaan mitä on aikaisemmin ollut vaatimuksena ja hyökkäyspelin osalta onkin varmasti tullut isoin harppaus eteenpäin. Toki myös maalivahdin puolustuspelin vaatimukset kasvavat koko ajan ja edellyttävät nykyään koko joukkueen organisoitua toimintaa. Kauas on tultu siitä, että yritetään vain ehtiä laukausten eteen. Mitä korkeammalle tasolle mennään, korostuu myös maalivahtien toiminnassa kyky toteuttaa joukkueen yhteisiä suunnitelmia. Nykyään maalivahti on tärkeä osa joukkueen yksittäisen ottelun suunnitelmaa ja tapaa pelata”, kuvailee Miika nykymaalivahdin roolia ja vaatimuksia.

”Jalkapallo on jatkuvasti kehittyvä laji. Tuntuu, että uutta tulee koko ajan lisää. Valmentajana koitan pysyä aallon harjalla, jotta tiedän, missä mennään ja osaan poimia oikeat ja oleelliset asiat käytäntöön.”

Huipulle pääseminen ei oikeastaan Miikan mukaan vaadi maalivahdilta mitään erityistä muuta kuin mitä muiltakaan jalkapallon tai muunkaan lajin urheilijoilta. Urheilijaksi kasvaminen vaatii motivaatiota ja kykyä harjoitella paljon ja halua tehdä omaa juttuaan. Huipulle tähtäävällä urheilijalla tulee olla kyky oppia asioita ja kehittyä. Jalkapallossa on toki tiettyjä fyysisiä vaatimuksia, jotka korostuvat nykyään enemmän ja jotka tulee huomioida. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö vaikka vähän lyhyempikin maalivahti voisi luoda hyvää uraa. Tietyistä fyysisistä ominaisuuksista on kuitenkin merkittävää etua jalkapallossa niin kuin muissakin lajeissa.

 

Takaisin Espooseen

FC Honka organisaationa on Miikalle tuttu Espoossa vietettyjen vuosien myötä. ”Tiedän hyvin, missä Hongassa tällä hetkellä mennään, keitä valmentajia ja pelaajia siellä on ja mitä käytäntöjä Hongassa on. Koen, että tiedän hyvin, mihin olen tulossa.”

”Isossa kuvassa Honka vetää puoleensa ihmisten takia. Seurassa on paljon hyviä pelaajia ja hyviä valmentajia ja siksi Honka näyttäytyy todella motivoivana ympäristönä. On hienoa tulla ympäristöön, jossa maalivahtipuolella on jo tehty erinomaista työtä. Hongalla on maalivahtivalmennuksen osalta hyviä rakenteita, on tehty hyvää työtä ja on ollut hyviä maalivahtivalmentajia. Siihen kelkkaan hyppääminen ja toiminnan kehittäminen tuntuu mielekkäältä.”

Miika toteaa, että tavoitteet ovat korkealla. Hongassa tehty hyvä ja organisoitu työ asettaa vaatimuksen myös hyvistä tuloksista. ”Jalkapallo on tulosurheilua. Jos meillä on resurssit kunnossa ja mahdollisuus tehdä niin silloin myös tulosten pitää näkyä. Tietenkin pitää miettiä, että mitä voimme maalivahtivalmennuksessa tehdä vielä paremmin ja mitä voimme kehittää. Samaan aikaan meidän pitää pystyä tuottamaan tuloksia ja menestystä ja mennä eteenpäin.”

 

Mitä hyvää mukaan RoPS:sta?

”Rovaniemeltä otan ehdottomasti mukaan kokemuksen toimia tiiviisti ammattilaisjoukkueen arjessa. Iso osa työnkuvastani viime kaudella oli toimia edustusjoukkueen valmennustiimissä. Koen, että se on ollut erittäin arvokasta itselleni ja kehittymiselleni valmentajana. Tästä on myös kiittäminen RoPS:n valmennustiimiä, jossa oli erinomaisia valmentajia ja opin jokaiselta jotain. Sen lisäksi, että tästä on itselleni ollut hyötyä, niin varmasti pystyn tuomaan hyödyn myös valmennustiimille Hongassa ja sitä kautta tietenkin pelaajille”, avaa Miika. 

 

Ville Vastamäen terveiset

”Jalkapallossa asiat tapahtuvat hyvin nopeasti ja niin nytkin. Missään tapauksessa tarkoituksenani ei ollut viettää seurassa vain yhtä kautta. Eteeni tuli vain urani kannalta niin mielenkiintoinen tarjous, että ei oikeastaan ollut mahdollisuutta kieltäytyä. Iso kiitos Hongalle mahdollisuudesta tarttua tähän uuteen haasteeseen.

Hongassa viettämäni kausi oli opettavainen ja työntäyteinen. Pääsin työskentelemään useiden huippuvalmentajien ja loistavien maalivahtien kanssa, mutta ennen kaikkea hienojen ihmisten kanssa, jotka eivät varmasti unohdu koskaan. Seura on erittäin ammattimainen ja tulevaisuus niin maalivahtien kuin seurankin osalta näyttää valoisalta. Paikkani voin jättää hyvillä mielin sillä tilalleni tulee kovan luokan ammattilainen Miika Salmi. Loistavan ammattitaidon lisäksi Miika on myös hieno ihminen. Maalivahtivalmennuksen taso tulee pysymään erinomaisella tasolla ja kolmannen maalivahtivalmentajan rekrytoiminen auttaa myös seuran maalivahtipuolta vieläkin paremmalle tasolle.

Lopuksi haluan kiittää kaikkia seuran toiminnassa mukana olevia henkilöitä kuluneesta vuodesta ja toivottaa onnea ja menestystä tulevaisuuteen. Nähdään kentillä!” 


Iso kiitos Ville Vastamäki tekemästäsi työstä FC Hongan ja pelaajien eteen. Oli mukavaa työskennellä kanssasi ja varmasti tapaamme kentillä!

Lämpimästi tervetuloa keltamustien joukkueeseen, Miika Salmi!

Seura tiedottaa

FC Honka ry etsii osa-aikaista maalivahtivalmentajaa nuorten huippuvaiheeseen 

FC Honka ry hakee osa-aikaista maalivahtivalmentajaa. Kauden 2022 osalta tehtävä tulee sijoittumaan hakijan pätevyyden mukaan eri tyttö- ja poikamaalivahtien valmentamiseen U12-U15 vaiheessa.

Viikkotunteja tulee olemaan noin 10 tuntia.

Etsimme motivoitunutta pelaajien kehittäjää, jolta löytyy edelleen tahtotilaa myös kehittää itseään. Etsimme lähtökohtaisesti MV C -tason suorittanutta maalivahtivalmentajaa, mutta tämä ei ole välttämättömyys työsuhteen alussa. Seura sitoutuu auttamaan sinua mahdollisten MV D ja MV C -koulutusten suorittamisessa. Pystymme tarjoamaan motivoivan ja intohimoisen työympäristön, minkä lisäksi järjestämme seuran sisällä valmentajakoulutusta. Seuran sisällä on myös mahdollisuus edetä tulevaisuudessa maalivahtivalmentajana.

Hakemukset tulee toimittaa 23.12.2021 mennessä: eemeli.reponen@fchonka.fi.

Haastattelut ja valinta tehdään heti sopivan henkilön löydyttyä. Työn aloitus on 1.1.2022 tai sopimuksen mukaan.

Lisätietoja: eemeli.reponen@fchonka.fi tai 050 328 0902.


#MeOllaanHonka

Kuva: Juhani Järvenpää

Seura tiedottaa

Tue juniorirahastoamme ostamalla Honka-kahvia tai lahjoittamalla!

Jalkapallo kuuluu kaikille!

FC Honka ry:n juniorirahaston varoilla tuetaan toimintamaksuista aiheutuvia kustannuksia tasavertaisesti toimintamaksun piirissä oleville FC Honka ry:n pelaajille. Haluamme toimia niin, että jokaisella lapsella ja nuorella on mahdollisuus osallistua seuran toimintaan riippumatta perheen varallisuudesta.

Keräämme nyt varoja juniorirahastoomme. Yhdessä meillä on mahdollisuus luoda entistä tasavertaisemmat mahdollisuudet lapsille ja nuorille jalkapallon harrastamiseen ja lajissa kehittymiseen!


Voit osoittaa tukesi juniorirahastolle:

Ostamalla verkkokaupassamme myynnissä olevaa Honka-kahvia, jonka tuotto ohjataan juniorirahastoon. Honka-kahvi on Helsingin kahvipaahtimon laadukas kahvi ja mainio joululahja läheisille!

Verkkokauppaan

Kahvien nouto toimistolta (Urheilupuistontie 2) ennen joulua: keskiviikkoisin klo 15:00-18:00.

Lahjoittamalla juniorirahaston tilille.

Lahjoitusohjeet :

  • Lahjoita haluamasi summa juniorirahaston tilille: FI 0612 1530 0016 4627
  • Tulosta halutessasi lahjakortti, jos haluat antaa lahjoituksen aineettomana lahjana läheisellesi. Yrityksille voimme räätälöidä oman lahjakortin.
  • Julkaisemme kaikkien halukkaiden juniorirahastoon lahjoittaneiden nimet seuran kotisivuilla. Mikäli haluat lahjoittajan nimen näkyviin kotisivuillemme,  laita pyyntö sähköpostitse osoitteeseen  annariina.seppa@fchonka.fi. Yli 500  euron lahjoitukset uutisoidaan erikseen seuran kotisivuilla, jos lahjoittaja niin toivoo.
  • Lisätietoa

Lukusuositus:

Mervi ja Jyrki Kataisen säätiö teki lahjoituksen juniorirahastolle

Jani Nieminen keräsi merkkipäiväkeräyksellä merkittävän summan rahaa FC Hongan vähävaraisten perheiden pelaajille


Lämmin kiitos ja rauhallista joulun odotusta!

Rahankeräyslupa: RA/2021/258

#MeOllaanHonka

Seura tiedottaa

FC Honka hakee päätoimista akatemiavalmentajaa

Yksi Suomen johtavista juniorijalkapalloseuroista, FC Honka ry, kehittää edelleen organisaatiotaan. Ari Innalan siirtyessä 1.12.2021 lähtien uusien seuratyön haasteiden eteen, niin haemme tyttöpuolelle päätoimista akatemiavalmentajaa määräaikaiseen työsuhteeseen. Kauden 2021-2022 osalta tehtävä tulee sijoittumaan TU15 akatemia ja TB-joukkueiden valmennukseen.

Etsimme vuorovaikutustaidoiltaan positiivisesti ulospäinsuuntautunutta henkilöä, jolla on vahvaa pedagogista osaamista ja vahvaa koulutuksellista tai kokemusperäistä näyttöä nuorten jalkapallon lajivalmennuksesta. Liikunta-, kasvatus- tai opetusalan koulutuksen katsomme eduksi.

Suomen Palloliiton ja UEFA:n valmentajalisenssisuosituksena suositus on B-taso, mutta tämä ei ole välttämättömyys työsuhteen alussa. Ennen kaikkea odotamme palavaa intoa sekä halua liittyä osaksi mustakeltaista kasvutarinaa ja toimia yhdessä maamme johtavista juniorijalkapallon organisaatioista.

Hakemukset palkkavaatimuksineen tulee toimittaa 18.11.2021 mennessä. Haastattelut ja valinta tehdään heti sopivan henkilön löydyttyä. Työn aloitus 1.12.2021 tai sopimuksen mukaan.

Lähetä hakemus

Hakemus sisältää yhden videohaastattelukysymyksen.

Lisätietoa tehtävästä antaa toiminnanjohtaja Petri Harainen petri.harainen@fchonka.fi tai 040 350 5055


FC Hongassa on voimakas halu kehittää tyttöjen ja naisten jalkapalloa. Tällä hetkellä FC Honka ry:ssä harrastaa noin 300 tyttö- ja naispelaajaa ja lisäksi seurassa on Kansallisen Liigan edustusjoukkue.

Tavoitteena on saada pelaajamassaa kasvatettua niin, että saamme jatkossa muodostettua useampia joukkueita myös tyttöpuolella jo heti pienten ikäluokissa. Suuntaus on tässä positiivinen ja innokkaita pieniä tyttöjä on saatu runsaasti mukaan jalkapallokouluihin ja sitä kautta joukkueisiin. Uusia joukkueita tullaan tulevalla kaudella perustamaan pienten ikäluokkiin ja seuran kaikkiin tyttöjoukkueisiin toivotaan motivoituneita pelaajia lisää.
Honka on tunnettu laajaa juniorityötä tekevänä seurana ja yksi Suomen suurimmista kasvattajaseuroista. Seuran tarkoituksena on harrastaa jalkapalloilua kaikilla tasoilla ja tarjota jokaiselle edellytyksiensä mukaista toimintaa.

Seura tiedottaa

Jalkapallokoulujen ja perhefutiksen ilmoittautuminen on käynnissä

Talven 2021-2022 jalkapallokoulujen ja perhefutiksen ilmoittautuminen on avattu. Tervetuloa mukaan toimintaan! Uudet ryhmät aloittavat toimintansa marraskuussa.

Perhefutis

FC Hongan Perhefutis on suunnattu lapsille, jotka ovat kiinnostuneita aloittamaan harrastustoiminnan liikunnallisten leikkien ja pelien kautta. Perhefutiksessa tutustutaan palloon pelivälineenä ja kehitetään lasten liikunnallisia perusvalmiuksia. Tulevana talvena toimintaan voivat osallistua 2018 ja 2019 syntyneet lapset perheineen.

Perhefutis on aikuisen ja lapsen yhteinen harrastus ja meidän tärkein tavoitteemme on saada lapset ja aikuiset nauttimaan liikkumisesta sekä tietysti futiksesta – Liity mukaan!

LUE LISÄÄ JA ILMOITTAUDU

Playmakers-jalkapallokoulu tytöille

Seuramme on mukana toteuttamassa 5-8 -vuotiaille tytöille suunnattua UEFA Playmakers -ohjelmaa. Playmakers -harjoituksissa liikunnallisia, sosiaalisia ja jalkapallotaitoja opetellaan lapsille tuttujen tarinoiden maailmassa.

Toimintaan voi osallistua 8 kertaa veloituksetta!

Tavoitteena on rohkaista pieniä tyttöjä mukaan lajin pariin ja varsinaiseen joukkuetoimintaan. Parhaimmillaan ohjelmaan osallistuminen on alku vuosia kestävälle, rakkaalle harrastukselle, jossa on mahdollisuus kehittyä ja oppia ja joka antaa tytöille rohkeutta ja itsevarmuutta! 

LUE LISÄÄ JA ILMOITTAUDU

Jalkapallokoulut

FC Hongan jalkapallokoulut on suunnattu lajiin tutustuville, 2015-2017 syntyneille tytöille ja pojille.

Jalkapallokouluissa tutustutaan palloon pelivälineenä ja kehitetään lasten liikunnallisia perusvalmiuksia.

Jalkapallokoulujen keskeisin tavoite on synnyttää kiinnostus lajitoimintaa kohtaan ja ilo, joka tulevien vuosien aikana syventyy rakkaudeksi ja kasvaa intohimoksi, ohjaten lapsia jalkapalloharrastuksen pariin.

LUE LISÄÄ JA ILMOITTAUDU

Yhteistyössä