Uutiset

Seura tiedottaa

Vuosikokouksen päätöksiä

FC Honka ry:n sääntömääräinen vuosikokous pidettiin 17.6.2020. Yhdistyksen sääntöjen mukaan vuosikokous tulisi pitää vuosittain maaliskuun loppuun mennessä, mutta koska koronaviruksesta johtuen jäsenistön osallistumismahdollisuus kokoukseen oli merkittävästi heikentynyt, päätti seuran johtokunta sen siirtämisestä turvallisempaan ajankohtaan. Kokouksen siirtämispäätöksen yhteydessä johtokunta totesi myös, ettei sen siirtämisestä ei aiheutuisi kenellekään yksittäiselle osapuolelle vahinkoa.

Vuosikokouksessa käsiteltiin yhdistyksen sääntömääräiset asiat; hyväksyttiin kauden 2019-19 toimintakertomus ja tilinpäätös sekä myönnettiin seuran johtokunnalle vastuuvapaus kyseiseltä tilikaudelta.

Yhdistyksen sääntöuudistus hyväksyttiin

Vuosikokouksen käsittelyssä oli myös yhdistyksen sääntöuudistus. Voimassa olevien sääntöjen mukaan, sääntöuudistusehdotuksen on saatava läsnäolevien äänioikeutettujen kolmen neljäsosan äänten enemmistön kannatus kahdessa perättäisessä pidetyssä kokouksessa. Sääntöuudistus tuli vuosikokouksessa hyväksyttyä vaaditun toisen kerran, sillä se hyväksyttiin ensimmäisen kerran syyskokouksessa 27.10.2019.

Uudet säännöt tulevat voimaan, kun ne on rekisteröity. Sääntöjen tultua voimaan, yhdistyksen tulevan syyskokouksen tehtävänä on valita uusi johtokunta ja puheenjohtajat näiden sääntöjen mukaan, jolloin aiemmin valittu hallitus ja sen puheenjohtajat jättävät tehtävänsä. Samalla yhdistyksen kokous ratkaisee arvalla uuden hallituksen jäsenten erovuoroisuuden. Johtokuntaa tullaan kutsumaan sääntömuutoksen astuttua voimaan hallitukseksi. Samalla hallituksen koko pienenee kahdeksaan henkilöön, mukaan lukien puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja, jotka molemmat tulevat jatkossa jäenkokouksen valittaviksi. Jäsenistön kiinnostusta hallitustehtäviin tullaan tiedustelemaan hyvissä ajoin ennen kokousta, jotta ehdokasasettelu saadaan tehtyä hyvää hallintotapaa noudattaen.

Lyhyt katsaus kauteen 2018-2019

30.10.2019 päättynyt toimintakausi oli 17.11.1975 perustetun yhdistyksen järjestyksessään 43. toimintakausi. Seuran jäsenmäärä oli kauden päättyessä 1870 ja Palloliiton pelipasseja jäsenistöllä oli 1710. Edellisestä vuodesta pelipassien määrä kasvoi 137 pelipassilla. Pelipassien määrässä mitattuna FC Honka oli kauden päättyessä Espoon suurin jalkapalloseura.

Kausi 2018-19 näyttäytyi Hongassa vahvan muutoksen jälkeisenä vuotena, jolloin toimintatapoja lähdettiin aktiivisesti viemään ammattimaisemmin toimivan organisaation mukaisiksi. Vastuullisten toimintatapojen kehittämisessä seuran tavoitteena oli ja on turvata jokaiselle seurassa harrastavalle lapselle ja nuorelle turvallinen ja ammattimaisesti toimiva harrastusympäristö.

Kauden päätavoitteita oli päättyvän strategiakauden neljän pääteeman (1. seurahallinnon kehittäminen, 2. yhtenäisen valmennuslinjan jalkauttaminen, 3. harjoitusolosuhteiden parantaminen sekä 4. yhteisöllisyyden ja avoimuuden vahvistaminen) lisäksi uuden strategian valmistelu sekä Palloliiton laatutasojärjestelmässä tason neljä saavuttaminen. Taso neljä saavutettiin tavoitteiden mukaisesti ja tällä hetkellä kymmenhenkinen ry:n ja oy:n asiantuntijoista koostuva työryhmä osallistuu laatutasolle 5 tähtäävään kehitystyöhön Palloliiton johtamassa prosessissa.

Kohti yhä tuloksellisempaa pelaajakehitystä

Uuden strategiakauden 2020-2024 linjaukset valmistuivat aikataulussaan ja sen päävalinnat esiteltiin jo syyskokouksen yhteydessä kauden 2020 toimintasuunnitelmassa. Vuosikokouksen yhteydessä julkaistiin strategiaan liittyvä visio 20204: Me ollaan Honka – tuloksellista pelaajakehitystä sekä seuran arvojen – taito, kilpailu, vastuu – kiteytykset.

Uuden strategiansa mukaan FC Honka erottuu 2020-luvulla seuratyöllään, urheilutyöllään sekä yhteistyöllään. Toiminnan painopisteinä on uudella strategiakaudella neljä päävalintaa: 1) ammattimainen seuratoiminta, 2) valmennusosaamisen kehittäminen, 3) seurayhteisön vahvistaminen sekä 4) alueellinen vastuunkanto.

Lue lisää seuran strategiasta »
Lue lisää seuran visiosta ja arvoista »

#MeOllaanHonka

Seura tiedottaa

FC Honka hakee oman toimen ohella toimivia valmentajia nuorisourheiluvaiheeseen

Yksi Suomen johtavista juniorijalkapalloseuroista, FC Honka ry, kehittää edelleen organisaatiotaan. Haemme kaudelle 2020-21 valmennuksellista osaamista tyttöjen BSM, B1 sekä muihin U12-U20 sekä tyttö- että poikapuolen joukkueisiin.  

Etsimme vuorovaikutustaidoiltaan positiivisesti ulospäinsuuntautuvia henkilöitä, joilla on vahvaa pedagogista osaamista ja hyvä organisointikyky. Edellytämme, että rekrytoitavat valmentajat noudattavat työssään FC Hongan pitkän aikavälin kehittämiseen suunniteltua valmennuslinjaa. Tavoitteenamme on rekrytoida 4-5 valmentajaa, joille nuorten valmennus on lähellä omaa sydäntä oleva vahvuusalue. Työtehtävät täytetään 1.11.2020 tai sopimuksen mukaan. 

Työnkuvat määritellään yksilöllisesti. Jokaiseen työnkuvaan kuuluu harjoitusten ja pelien ohjaamista iltaisin- ja viikonloppuisin, säännöllistä kommunikointia pelaajien, vanhempien ja muiden valmennustiimiin kuuluvien henkilöiden kanssa, seuran sisäistä valmentajakoulutusta ja verkostotyötä.  Lisäksi työnkuviin on sovittavissa valmentajakoulutusta tai vastaavia tukipalveluita seuran jäsenistölle tai henkilökunnalle. 

Edellytämme hakijoilta vahvaa koulutuksellista tai kokemusperäistä näyttöä nuorten jalkapallon lajivalmennuksesta. Liikunta-, kasvatus- tai opetusalan koulutuksen katsomme eduksi. 

Suomen Palloliiton ja UEFA:n valmentajalisenssisuosituksena suositus on B-taso, mutta tämä ei ole välttämättömyys työsuhteen alussa kaikissa toimenkuvissa. Ennen kaikkea odotamme palavaa intoa sekä halua liittyä osaksi mustakeltaista kasvutarinaa ja toimia yhdessä maamme johtavista juniorijalkapallon organisaatioista. 

Hakuaika työtehtäviin on 30.6. klo 16 asti. Vapaamuotoisen hakemuksen voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen: rekry@fchonka.fi. Haastatteluita ryhdytään toteuttamaan jo hakuaikana, joten toimita hakemuksesi meille pikaisesti. 

Lisätietoja antaa  

tai toiminnanjohtaja Petri Harainen petri.harainen@fchonka.fi 

#MeOllaanHonka 

Seura tiedottaa

Infoa ja toimintaohjeet 1.6. alkaviin harjoituksiin

Ensi viikolla, 1.6. alkaen, pääsemme vihdoin aloittamaan joukkueharjoittelun. Valtioneuvoston periaatepäätöksen mukaisesti urheilukilpailut ja -sarjat voidaan käynnistää 1.6.2020 alkaen erityisjärjestelyin. Tämä mahdollistaa myös lajin- ja pelinomaisen harjoittelun käynnistämisen kesäkuusta alkaen. Kenttäalueella voi kokoontua enintään 50 henkilöä. 

Olosuhteiden osalta nuorisourheiluvaiheelle osoitetut vuorot pysyvät ennallaan. Lapsiurheiluvaiheen osalta vuoroja joudutaan jonkin verran päivittämään ja tästä tiedotetaan myöhemmin. Samoin otteluiden organisoinnista ja järjestämisestä odottelemme tarkempia ohjeita. Tiedotamme tästä, kun saamme lisäinfoa 

Luettehan alla olevat tiedot huolella, jotta toiminta sujuu suunnitellusti ja hallitusti. 

Osallistumisohjeet ja toisten huomioiminen 

Koska Covid-19 tautia edelleen on liikkeellä, muistuttaisimme teitä vielä muutamasta tärkeästä asiasta harjoituksiin liittyen (lopussa vielä Palloliiton ohjeet kokonaisuudessaan ja linkki Palloliiton sivuille): 

 • Harjoituksiin ei koskaan voi osallistua, mikäli tuntee olonsa vähänkään sairaaksi. Poissaoloista ilmoitetaan valmentajalle. 
 • Perhe tekee itse päätöksen osallistumisesta harjoituksiin. Mikäli perheessä on riskiryhmään kuuluvia, niin tämä tulee ottaa huomioon, kun pohtii harjoituksiin osallistumista. Jokainen pelaaja osallistuu harjoituksiin omalla vastuullaan. 
 • Ennen harjoituksiin osallistumista tulee pestä kädet huolella ja myös harjoitusten jälkeen. Omaa desinfiointiainetta on myös hyvä pitää mukana. 
 • Harjoituksiin ei saavuta ennen oman harjoitusvuoron alkua 
 • Juomapullo on harjoituksissa vain omassa käytössä eikä juomapulloa saa lainata kenellekään. 
 • Sylkemistä kentällä tulee välttää. 
 • Jos joudut yskimään tai aivastamaan, yski tai aivasta hihaasi tai paitasi sisään. 
 • Pukuhuoneet eivät ole käytössä. Harjoituksiin saavutaan harjoitusvarusteissa ja kengät tms. vaihdetaan kentän laidalla. 
 • Tapiolan urheilupuiston yleiset WC:t ovat käytössä ja kaupungilta tulleen tiedon mukaan vessojen siivousta on tehostettu. 
 • Vanhemmat eivät voi tulla harjoitusten aikana kenttäalueelle, jotta saamme henkilömäärän pidettyä riittävän pienenä. 
 • Joukkueenjohtajat ja huoltajat sekä muut joukkueen toimihenkilöt pysyttelevät myös kenttäalueen ulkopuolella ja tulevat kentälle ainoastaan tarvittaessa. 
 • FC Honka ry:n valmentajien osalta noudatamme edelleen sitä, että etäisyys valmentajan ja muiden ihmisten välillä on 1-2 metriä koko harjoituksen ajan. Valmentajamme valmentavat monessa tapauksessa useampaa joukkuetta tai ryhmää ja on tärkeää, että he eivät altistu koronavirukselle. 
 • Tartuntatautitapauksessa mahdollisesti altistuneiden henkilöiden kontaktointi ja selvitystyön vastuu on Espoon kaupungin tartuntatautiviranomaisilla. Viranomaisten pyynnöstä seura antaa selvityksen mahdollisista altistuneista sekä heidän yhteystietonsa viranomaisten käyttöön. Olisi toivottavaa, että tartunnan saaneen pelaajan huoltajat olisivat yhteydessä seuraan tartunnan tultua ilmi. 

Ilmoittautuminen harjoituksiin ja ryhmäjako 

Koska kenttäalueella saa olla enimmillään 50 henkilöä kerrallaan, korostuu harjoituksiin ilmoittautumisen tärkeys. Ilmoittautumiseen käytetään MyClub -järjestelmää ja asia käydään vielä joukkueissa läpi. Valmentajat ohjeistetaan ottamaan huomioon ja organisoimaan tilanteet, joissa yhdelle kenttäalueelle on ilmoittautunut enemmän kuin 50 henkilöä. Toimimme kaikissa tilanteissa Valtioneuvoston ja Palloliiton ohjeiden mukaan.  

Mahdollisuuksien mukaan joukkueen ryhmäjaot pyritään pitämään suhteellisen samoina, mutta käytännön syistä ryhmissä voi olla vaihtuvuutta. 

Valmentajat ohjeistavat pelaajia esim. lämmittelyalueista ja muista käytännöistä harjoitusten aikana. 

Toimintamaksut sairastumis- ja altistumistilanteissa 

Noudatamme sairastumisten osalta normaalisti talousohjesääntöämme eli yli neljän viikon yhtämittaisista poissaoloista saa vapautuksen toimintamaksusta. 

Seura tarjoaa etävalmennuspaketin (yksilöharjoitteet/harjoitepankki) sekä yksilö- tai ryhmäkohtaiset viikoittaiset palaverit, mikäli pelaaja on altistunut koronavirukselle eikä viranomaispäätöksen mukaan voi osallistua joukkuetoimintaan. Tämä siis siinä tapauksessa, että pelaaja on terve ja voi tehdä lajiharjoittelua etänä. Mikäli karanteeni jatkuu koko seuraavan kuukauden ajan, on pelaaja oikeutettu 50 %:n alennukseen toimintamaksusta.  

PALLOLIITON OHJEISTUS VALLITSEVAAN TILANTEESEEN JA TURVALLISUUDEN VAHVISTAMISEEN JALKAPALLOHARJOITTELUSSA 

Linkki Palloliiton tiedotteeseen ja ohjeisiin.

1. Noudata valtioneuvoston liikkumis- ja kokousrajoituksia sekä THL:n ohjeistuksia. 

2. Jalkapalloa ei tule harjoitella, mikäli henkilöllä on pieniäkään sairauden oireita tai hän kuuluu COVID-19 -viruksen kannalta johonkin riskiryhmään.  

3. Ohjeet on käytävä läpi etukäteen koko ryhmän kanssa sekä huolehdittava, että lasten ja nuorten perheet saavat tiedon ohjeista etukäteen.  

4. Seuran järjestämään harjoitteluun ei pidä ketään pakottaa tai painostaa. Valinnan tulee aina olla yksilön itsensä tai yksilöiden itsensä tekemä organisaation (seura) sijaan. 

5. Jokainen pelaaja, toimihenkilö ja valmentaja osallistuu harjoitteluun omalla vastuullaan. Tämä on tuotava esille pelaajien lisäksi myös pelaajien huoltajille ennen mahdollisen joukkueharjoittelun aloittamista. 

6. Lähikontaktien määrä harjoitusmatkoilla pyritään pitämään mahdollisimman pienenä. 

7. Ohjatussa tapahtumassa on maksimissaan 50 osallistujaa (sisältää kaikki harjoitukseen osallistuvat henkilöt). 

8. Osallistujat eivät käytä pukuhuone- tai muita sosiaalitiloja, vaan saapuvat kentälle ja poistuvat kentältä suoraan harjoitusvarustuksessa. 

9. Harjoituksiin ei saavuta ennen oman harjoitusvuoron alkua ja eri ryhmien harjoitusvuorojen väliin suositellaan vähintään 5 minuutin siirtymäaikaa. Harjoitusvuoro alkaa viisi minuuttia kenttävuoron alettua ja päättyy 5 min ennen kenttävuoron päättymistä. 

10. Harjoittelussa harjoitusryhmät pyritään pitämään mahdollisimman samoina, siten kun se kyseisessä toiminnassa on mahdollista. 

11. Kaikkien osallistujien tulee pestä kädet ennen ja jälkeen tapahtuman kotona tai on käytettävä omaa desinfiointiainetta. 

12. Harjoituksissa ei käytetä liivejä. Jos liivejä tai erivärisiä paitoja tarvitaan harjoituksen läpiviemiseksi, on varusteiden oltava pelaajien henkilökohtaisessa käytössä. 

13. Merkkikartioita ja muita valmennuksen apuvälineitä käsittelee vain yksi henkilö. 

14. Mikäli oma juomapullo on mukana, siitä ei saa juoda kukaan muu henkilö. 

15. Sylkemistä kentällä tulee välttää. 

16. Jos joudut yskimään tai aivastamaan, yski / aivasta hihaasi tai paitasi sisään. 

17. Jos epäilet covid-19-tartuntaa, toimi THL:n ohjeiden mukaan.

Seura tiedottaa

Ohjeistus pienryhmäharjoitteluun

Pienryhmäharjoittelu alkaa FC Honka ry:ssä 14.5.2020.

Pelaaja osallistuu toimintaan omalla vastuulla. Koronavirusepidemia ei ole ohi ja meidän tulee kaikkien huolehtia pienryhmäharjoittelun turvallisesta läpiviemisestä. Noudatamme toiminnassamme turvaohjeistuksia ja hygieniaohjeita, mutta pieni tartunnan mahdollisuus on kuitenkin aina olemassa. On todella tärkeää huomioida, että pelaaja ei voi osallistua harjoituksiin, mikäli tuntee olonsa vähänkään kipeäksi. Tällä suojelemme sekä muita pelaajia tartunnalta että pelaajaa itseään mahdollisen koronaviruksen vakavammilta muodoilta.  

Pelaajan tulee sitoutua Palloliiton turvaohjeisiin, jotta hän voi osallistua pienryhmäharjoitteluun. Turvaväliä muihin ihmisiin tulee noudattaa myös ennen harjoituksia ja harjoituksista poistuttaessa. Yhdessä harjoitteleva pienryhmä säilyy samana pienryhmäharjoittelun ajan. Harjoitukset pidetään niin, että vältetään osioita, joissa pelaajat joutuvat lähikontaktiin. Lähtökohtana pidämme sitä, että henkilöiden väliset etäisyydet säilyvät vähintään kahdessa (2) metrissä koko tapahtuman ajan. 

FC Honka ry noudattaa Palloliiton ohjeistuksia pienryhmäharjoittelusta. Alla ohjeistuksia, jotka sinun tulisi käydä lapsesi kanssa lävitse ennen pienryhmäharjoittelun alkamista. 

 1. Jos tunnet itsesi vähänkään kipeäksi, niin olet velvollinen jäämään harjoituksesta pois. 
 1. Emme käytä pukuhuoneita vaan harjoituksiin saavutaan suoraan lämmittelyalueelle. Lämmittelyalueelta siirrytään kentälle vasta, kun valmentaja on antanut siihen luvan. Vältetään lähikontakteja myös kentälle siirryttäessä ja sieltä poistuttaessa. WC:t ovat normaalisti auki. 
 1. Pelaajan tulee pestä kädet ennen ja jälkeen tapahtuman kotona ja lisäksi on hyvä käyttää omaa desinfiointiainetta. 
 1. Harjoituksissa palloja käsitellään lähtökohtaisesti vain jaloinVältämme harjoitteita, joissa pelataan palloa päällä. 
 1. Harjoituksissa ei käytetä liivejä. Merkkikartioita ja muita valmennuksen apuvälineitä käsittelee vain yksi henkilö. 
 1. Ota mukaan oma juomapullo. Pidä huolta omasta pullosta ja varmistu ettei kukaan muu juo pullostasi. 
 1. Sylkemistä kentällä tulee välttää. 
 1. Jos joudut yskimään tai aivastamaan, yski / aivasta hihaasi tai paitasi sisään. 

Ohjeistukset harjoituksiin pelaajille, vanhemmille ja toimihenkilöille 

Pelaaja 

Saavu harjoituksiin sovittuun aikaan. Harjoitus alkaa ½ h (30 min) ennen kenttävuoron alkua. Mene suoraan joukkueellenne suunnatulle lämmittelyalueelle (kuva 1). Tapion kentällä kokoontumis- ja lämmittelyalueena toimii Silkkiniityn viheralue.  Ensimmäisellä harjoituskerralla käydään valmentajan toimesta koko pienryhmäharjoittelun ohjeistus lävitse. Kuuntele ohjeet tarkkaan ja noudata annettuja ohjeita turvallisen pienryhmäharjoittelun toteuttamiseksi. Lämmittelyalueelta siirrytään valmentajan / toimihenkilön ohjeistuksen mukaisesti kentälle, kun siihen on saatu lupa. Muista myös siirtymävaiheessa noudattaa etäisyysrajoituksia.  

Kaikkien pelaajien tulee noudattaa valmentajien antamia ohjeistuksia. Puutumme epäkohtiin huomauttaen, varoittaen tai viime kädessä harjoituksesta poistaen. 

Vanhempi 

Tapiolan liikuntapuistossa harjoittelee parhaimmillaan 6 ryhmää yhtä aikaa. Mitä vähemmän alueella on muita ihmisiä niin sitä helpompi meidän on noudattaa turvavälejä. Toivottavaa olisi, että lapsi tuotaisiin parkkipaikalle ja huoltaja ei tulisi liikuntapuiston alueelle. Kenttäalueelle (aitojen sisäpuolelle) meno on ehdottomasti kielletty. Kerro lapsellesi, missä odotat häntä harjoituksen jälkeen, niin vältymme turhilta haahuiluilta. 

Joukkueen toimihenkilöt/joukkueen huoltajat 

Opasta oma ryhmäsi omalle alkulämmittelyalueelle. Valvo oman joukkueesi alkulämmittelyn sujuvuutta turvallisen etäisyyden päästä lämmittelyalueelta. Hoida joukkueesi / ryhmäsi turvallinen siirtyminen valmentajan ohjeistusten mukaisesti kenttäalueelle. Seuraa harjoituksen kulkua aidatun alueen ulkopuolelta. Mikäli harjoituksissa tapahtuu loukkaantuminen, niin pyritään vähimmän haitan periaatetta noudattaen antamaan pelaajalle tarvittava ensiapu siihen sopivalla paikalla. Ensiavun jälkeen poistu kenttäalueelta. 

HUOM. Jokainen kenttäalueella oleva aikuinen on velvollinen puuttumaan havaitsemaansa epäkohtaan tai kertomaan siitä FC Honka ry:n henkilöstölle. Tällä takaamme kaikille turvallisen pienryhmäharjoittelun. 

Jos epäilet covid-19-tartuntaa, toimi THL:n ohjeiden mukaan: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-jarokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/ohjeita-kansalaisillekoronaviruksesta. Pelaaja/huoltaja on velvollinen viipymättä ilmoittamaan seuraan, mikäli sairastuu koronaviruksen aiheuttamaan tautiin. 

Hienoa päästä pitkän tauon jälkeen taas yhteisesti jalkapallon pariin pienryhmäharjoittelun muodossa. Toivotaan, että pääsemme kesäkuussa jo kiinni lähes normaaliin joukkuetoimintaan. 

Tapahtumat

Ilmoittautuminen kesän 2020 jalkapallokouluihin on auki

Ilmoittautuminen kesän jalkapallokouluihin on avattu!

FC Hongan kesän jalkapallokoulut on suunnattu lajiin tutustuville, 2013-2015 syntyneille tytöille ja pojille. 

Jalkapallokouluissa tutustutaan palloon pelivälineenä ja kehitetään lasten liikunnallisia perusvalmiuksia.

Jalkapallokoulujen keskeisin tavoite on synnyttää kiinnostus ja ilo lajitoimintaa kohtaan.

Tervetuloa mukaan!

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

Seura tiedottaa

FC Hongan kesäleirit järjestetään turvaohjeistuksia noudattaen

FC Honka järjestää laadukkaan kattauksen kesäleirejä kesäloman ensimmäisillä viikoilla Tapiolan Urheilupuistossa (Urheilupuistontie 2, 02200 Espoo). Leirivalikoimassa on lapsiurheiluvaiheen kaikkien ikäluokkien pelaajille innostava ja toiminnallinen vaihtoehto. Leirien ohjelmaan kuuluu päivittäin kaksi harjoitusta, ruokailu ja riittävästi valvottua vapaa-aikaa! Leireillä valmennuksesta vastaavat FC Hongan lapsiurheiluvaiheen päätoimiset ikäluokkavastaavat, Future Coachit ja naisten Liigajoukkueen pelaajat. Leirien hinnat sisältävät valmennuksen, olosuhteet, ruokailut ja vakuutukset. Tervetuloa mukaan!

Vallitseva tilanne vaikuttaa leirin organisointiin merkittävästi. Nykyinen 10 henkilön kokoontumisrajoitus on laajenemassa 50 henkilöön 1.6.2020 alkaen toistaiseksi. Ulkoliikuntapaikkoja voidaan käyttää ohjattuun ja valvottuun harrastustoimintaan. Leiritoiminta on toteutettava lähikontakteja välttäen. Valtioneuvoston ja Palloliiton ohjeistukset mahdollistavat siis FC Hongan kesäleirien järjestämisen.

 • Kesän 2020 kesäleirien maksimi pelaajamäärät ovat 44 pelaajaa. Jokaisella leirillä on 6 valmentajaa, jolloin pysytään 50 henkilön maksimimäärässä. 
 • Osallistumisesi varmistat ilmoittautumalla leirille ja maksamalla osallistumismaksun. Leirit täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.
 • Ilmoittautumisen voi perua maksutta 15.5.2020 klo 12:00 asti, jolloin osallistumismaksu palautetaan täysimääräisenä. Tämän ajankohdan jälkeen palautamme osallistumismaksut vain lääkärintodistusta vastaan.
 • Leiriläisten ruoat tilataan valmiiksi yksilöpakattuina ja ruokailu toteutetaan Tapiolan Urheilupuiston Stadionin lehtereillä noudattaen valtioneuvoston ohjeistuksia etäisyyssuosituksista.
 • Kesäleirien 2020 harjoitukset toteutetaan taitoharjoitteluun painotettuna, jotta pystymme välttämään lähikontakteja

Leireille ilmoittautuneille lähetetään tarkempi ohjeistus leirien toimintatavoista ja säännöistä, joita jokaisen tulee sitoutua noudattamaan. Ohjeistukset käydään läpi pelaajien kanssa myös ensimmäisenä leiripäivänä.

Ilmoittaudu leirille.

Uutiset

FC Hongan pienryhmäharjoittelu käynnistyy

FC Honka ry käynnistää pienryhmäharjoittelun 14.5. alkaen noudattaen sekä valtioneuvoston että Palloliiton linjauksia ja ohjeistuksia.

Suomen hallitus on ryhtynyt asteittain purkamaan koronavirukseen liittyviä rajoitustoimia, mutta poikkeusolot Suomessa jatkuvat edelleen. Pienryhmäharjoittelu on askel kohti normaalia joukkueharjoittelua.  Noudatamme pienryhmäharjoittelun suunnittelussa ja organisoinnissa Palloliiton ohjeistuksia tarkasti, jotta pelaajamme voivat harjoitella turvallisesti ja niin, että koronaviruksen tartuntariski harjoituksen yhteydessä minimoidaan. 

Pienryhmäharjoittelu koskee FC Hongassa seuran kaikkia toimintamaksun piirissä harrastavia pelaajia, harrastustasosta riippumatta, lukuun ottamatta nuorimpia ikäluokkia (2013 ja 2014 syntyneet). Nuorimpien ikäluokkien osalta päätös perustuu Palloliiton ohjeistukseen, jonka mukaan pienryhmäharjoittelu voidaan aloittaa vain sen ikäisille ja tasoisille pelaajille, jotka pystyvät noudattamaan etäisyyssääntöä ja muita terveyden kannalta tärkeitä ohjeita koko tapahtuman ajan. 

”Suurella innolla ja mielellään mahdollisimman pian” 

Jäsenillemme osoitetun kyselyn mukaan 95% vastaajista suhtautuu myönteisesti pienryhmäharjoittelun käynnistämiseen. Kyselyyn vastasi hieman yli puolet seuran jäsenistä. Useissa vastauksissa toivottiin harjoittelun käynnistämistä heti, kun mahdollista. Samalla kuitenkin nostettiin esiin huoli turvaetäisyyksistä sekä muiden turvaohjeiden noudattamisesta. Osalla perheistä on lähipiirissa riskiryhmään kuuluvia henkilöitä, joten huoli on aiheellinen. Turvallisen toiminnan lähtökohtana toimivat Palloliiton ohjeet pienryhmäharjoitteluun, jotka käydään pelaajien kanssa läpi ennen pienryhmäharjoittelun käynnistämistä.  

Osallistuminen pienryhmäharjoituksiin on vapaaehtoista. Perheet ovat tehneet itse päätöksen pelaajan osallistumisesta, arvioituaan toimintaan liittyvät eri seikat oman perheensä näkökulmasta. Tällä hetkellä harjoitteluun on ilmoittautunut noin 70 prosenttia toimintamaksun piiriin kuuluvista jäsenistä. Kyselyn perusteella pystyimme odottamaan, että kiinnostusta pienryhmäharjoitteluun löytyy, mutta silti ilmoittautuneitten määrä oli meille iloinen yllätys. 

Pienryhmäharjoittelua toteutetaan toukokuun aikana. Tämän hetkisten tietojen ja mukaisesti normaali joukkuetoiminta on mahdollista käynnistää 1.6. alkaen. Seuraamme tilannetta ja tiedotamme mahdollisista muutoksista.

Pienryhmäharjoittelu toteutetaan seuran päätoimisten työntekijöiden toimesta 

Pienryhmäharjoittelun käynnistäminen mahdollistaa seuran päätoimisten työntekijöiden kutsumisen takaisin töihin täydellä työpanoksella. Henkilöstö on ollut lomautettuna osa-aikaisesti 15.4. lähtien. Kilpailutoiminnan käynnistyessä kesäkuussa ja joukkuetoiminnan normalisoituessa odotamme, että myös oman toimen ohessa toimivat valmentajat voidaan kutsua takaisin tehtäviinsä. Tilanne on ollut kaikille haasteellinen ja nyt toivotaan, että suunta säilyy samana, eikä rajoitustoimien purkamisessa tule takapakkia.  

Huomioitavia seikkoja pienryhmäharjoitteluun liittyen 

 • Pelaaja osallistuu toimintaan omalla vastuulla. Koronavirusepidemia ei ole ohi. Noudatamme turvaohjeistuksia ja hygieniaohjeita, mutta pieni tartunnan mahdollisuus on kuitenkin olemassa.  
 • Pelaaja ei voi osallistua harjoituksiin, mikäli tuntee olonsa vähänkään kipeäksi. Tällä suojelemme sekä muita pelaajia tartunnalta että pelaajaa itseään mahdollisen koronaviruksen vakavammilta muodoilta. 
 • Pelaaja on velvollinen viipymättä ilmoittamaan seuraan, mikäli sairastuu koronaviruksen aiheuttamaan tautiin.  
 • Pelaajan tulee sitoutua Palloliiton turvaohjeisiinjotta hän voi osallistua pienryhmäharjoitteluun. Edelleen on tärkeää, että lähikontakteja vältetään ja jokainen huolehtii käsihygieniasta. Turvaväliä muihin ihmisiin tulee noudattaa myös ennen harjoituksia ja harjoituksista poistuttaessa. 
 • Harjoittelu toteutetaan ulkona. 
 • Harjoitusajat ja -paikat sekä tarkemmat ohjeet toimitetaan jäsenille jäsenviestinnän kautta.  

Harjoitepankki tukee omatoimista harjoittelua 

Seuran harjoitepankki on edelleen erinomainen tuki omatoiseen harjoitteluun. Lapsiurheiluvaiheessa (U6-U11)  omatoimiharjoittelun keskeisenä tavoitteena on kehittää pelaajien perusmotorisia, liiketaidollisia, lajitaidollisia ja fyysisiä ominaisuuksia mahdollisimman monipuolisesti. Nuorisourheiluvaiheessa (U12-U20) tavoitteena on kehittää pelaajien fyysisiä sekä teknis-taktisia ominaisuuksia mahdollisimman monipuolisesti. Maalivahdeille löytyy harjoitepankeista omat, erilliset sisällöt. Omatoimisessa harjoittelussa ja liikunnassa tulee muistaa valtioneuvoston antamat ohjeet ja välttää lähikontakteja. 

Lisätietoa pienryhmä- ja omatoimiharjoittelusta 
Lapsiurheiluvaihe: Jere Matinlassi, jere.matinlassi@fchonka.fi 
Nuorisourheiluvaihe: Niko Laiho, niko.laiho@fchonka.fi 

Ensi kesän leirit tullaan toteuttamaan kesäkuussa normaalisti, tosin pienennetyin osallistujamäärin ja voimassa olevia ohjeistuksia noudattaen. Tiedotamme tästä lisää lähipäivinä. 

#MeOllaanHonka

Seura tiedottaa

Kirjoita kirje tai piirrä kuva ja ilahduta espoolaista ikäihmistä

Hei honkalainen lapsi tai nuori,

FC Honka ry organisoi yhteistyössä Espoon kaupungin vanhusten palveluiden kanssa kampanjan. Voimme yhdessä ilahduttaa espoolaisia ikäihmisiä, jotka saattavat koronaepidemian aikaan kokea yksinäisyyttä, kun vierailuja on rajoitettu. 

Toivoisimme, että FC Hongan lapsi- ja nuorisourheiluvaiheen junioripelaajamme kirjoittaisivat kirjeen tai kortin tai halutessaan piirtäisivät kuvan. Espoon vanhuspalveluiden työntekijät jakavat kirjeitä ja piirustuksia sekä hoivakotien asukkaille että kotihoidossa oleville ihmisille.

Espoon kaupungin vanhusten palveluiden johtaja Matti Lyytikäinen kertoo ilahtuneensa kampanja-ajatuksesta ja yhteydenoton lämmittäneen myös siksi, että hän on juniorina itsekin pelannut jalkapalloa silloisessa Tapion Hongassa (1964-1972). Iloitsemme tästä yhteistyöstä ja toivomme, että mahdollisimman moni pelaajamme osallistuu kirjeiden ja piirustusten lähettämiseen!

Ohjeet kirjeiden kirjoittamiseen ja toimittamiseen:

 • Voit kertoa kirjeessä tai kortissa esim. ikäsi, etunimesi, missä joukkueessa pelaat ja mitä omatoimiharjoitteluun tai koulunkäyntiisi kuuluu sekä muita kuulumisia. Lopuksi voi vastaanottajalle lähettää hyviä toivotuksia.
 • Toimita kirje, kortti tai piirustus 10.5.2020 mennessä FC Honka ry:n postilaatikkoon osoitteeseen Urheilupuistontie 2, 02200 Espoo (postilaatikko sijaitsee punaisen toimistorakennuksemme kulmassa). Kirjoita kuoreen tai korttiin ”terveisiä ikäihmiselle”
 • Voit toimittaa kirjeen halutessasi myös sähköpostitse osoitteeseen toimisto@fchonka.fi niin tulostamme sen puolestasi. Kirjoita sähköpostin otsikoksi ”terveisiä ikäihmiselle”
 • Toimitamme kirjeet, kortit ja piirustukset toukokuun aikana Espoon kaupungin kotihoidon ja hoivakotien työntekijöille, jotka jakavat ne eteenpäin. Tavoitteenamme on saavuttaa erityisesti ne ikäihmiset, joilla ei ole tällä hetkellä tiivistä yhteydenpitoa omaisiin tai ystäviin.

Osallistu tärkeään kampanjaan! Pienellä teolla voit tuottaa suuren ilon!

Uutiset

Kospro oy osti yrityspaketin tukeakseen juniorijalkapalloa

FC Honka ry:llä on käynnissä kampanja, jonka tuotto osoitetaan seuran junioritoiminnan tukemiseen koronaepidemiasta johtuvan keskeytyksen aikana ja sen jälkeen. Tukivaihtoehtoina ovat joko yksityishenkilön kannattajapaketti tai yrityksille ja muille yhteisöille suunnattu yrityspaketti. Olemme suunnitelleet tukikampanjaa varten oman t-paidan.

Kospro Oy halusi tukea FC Hongan junioritoimintaa ostamalla yrityksille suunnatun, 450 euron arvoisen yrityspaketin. Yrityksen perustaja ja toiminnanjohtaja Juha Koskinen kertoo tukipäätöksen taustoista:

”Halusin tukea kampanjaa, joka tukee nuorten ja lasten urheilumahdollisuuksia. Honka on ollut minulle rakas seura pienestä lähtien. Olen ylpenänä pelannut Hongan pelipaidassa yli 20 vuotta. Seura on antanut paljon, joten halusin antaa jotain pientä takaisin. 

Aloitin itse pelaamisen juniorina, joten tiedän miten jalkapallo on lapsille mahdollisuus saada kavereita, urheilla ja hankkia terveitä elämäntapoja.

Vallitseva tilanne ja urheiluseurojen haasteet herättävät huolta siitä, miten seurat pärjäävät ja kuinka ne selviytyvät vaikeasta tilanteesta taloudellisesti. Myös ihmisten ja perheiden taloudellinen ja henkinen hyvinvointi huolestuttaa.”

Lämmin kiitos Juha Koskiselle ja Kospro Oy:lle tärkeästä tuesta!

Tue juniorijalkapalloa ja osta kannattaja- tai yrityspaketti

Kospro Oy on perustettu vuoden 2019 lopulla. Kospro tarjoaa rakennusalan hankinnan asiantuntijapalveluita. Kohderyhminä ovat rakennusliikkeet, materiaaliteollisuuus ja muut rakennusalalla toimivat tahot. Yrityksen perustajana ja toimitusjohtajana toimii Juha Koskinen. Yhteystiedot: juha.koskinen@kospro.fi