Uutiset

Seura tiedottaa

Juniorirahaston tuen hakuaika 14.11.-27.11.2022

TUKIHAKEMUS ALENNETTUUN TOIMINTAMAKSUUN 
FC Honka ry

FC Hongan juniorirahastosta on mahdollista hakea tukea toimintamaksuihin. Hakuaika on kaksi kertaa kauden aikana.

Syksyn hakuaika on 14.11-27.11.2022.

Tuki on tarkoitettu auttamaan motivoituneen pelaajan jalkapalloharrastuksen jatkumista tilanteessa, jossa perheellä on haasteita suoriutua harrastusmaksuista.

Tuen kautta pelaaja voi saada alennuksen seuran toimintamaksuun. Avustusta jaettaessa ovat kaikki toimintamaksun piirissä olevat pelaajat oikeutettuja hakemaan avustusta.

Avustuksia jaettaessa otetaan huomioon seuraavat kriteerit:

  • Perheen taloudellinen tilanne: tulot, menot, tuen tarve
  • Perheen elämäntilanne: lasten määrä, työttömyys, perheessä asuvien aikuisten määrä, terveydelliset seikat, muut harrastukset
  • Tuen tarpeen määräaikaisuus tai jatkuvuus
  • Hakijan aktiivinen ja säännöllinen harrastaminen

Yllä mainitut asiat tulee avata hakukaavakkeessa, joka on liitteenä.

Tuki myönnetään maksimissaan yhdelle toimintakaudelle kerrallaan. Myönnettävä avustussumma riippuu rahaston taloudellisesta tilanteesta ja hakemusten määrästä. Rahaston varoilla tuetaan ensisijaisesti FC Honka ry:n alaikäisiä junioripelaajia.

Tukea voi hakea vain tuleviin maksuihin. Mikäli tuki myönnetään niin tuen osuus huomioidaan takautuvasti marraskuun ja joulukuun 2022 toimintamaksujen osalta.

FC Hongan hallituksen valitsema rahaston johtoryhmä käsittelee hakemukset hakuajan päättymisen jälkeen, tekee päätökset tuen hyväksymisestä tai hylkäämisestä sekä myönnettyjen tukien suuruudesta ja pituudesta.

Hallinto- ja viestintäpäällikkö tai toiminnanjohtaja pyytää tarvittaessa lisätietoja ennen käsittelyä, sekä ilmoittaa päätöksen hakijalle henkilökohtaisesti.

Perhe on velvollinen ilmoittamaan, mikäli tuen tarpeeseen tulee kauden aikana muutos ja myönnettyä tukea ei enää tarvita. Jos pelaaja lopettaa FC Hongassa niin tuen maksaminen päättyy. Loukkaantumistilanteissa sovelletaan seuran talousohjesääntöä eikä maksuvapauskuukausilta makseta tukea.

Hakukaavake on liitteenä.

Täytetty ja allekirjoitettu hakemus toimitetaan skannattuna osoitteeseen annariina.seppa@fchonka.fi tai postitse osoitteeseen FC Honka ry / Annariina Seppä, Urheilupuistontie 2, 02200 Espoo. Hakuaika on 14.11.-27.11.2022. Suosittelemme lähettämään hakemuksen salatulla sähköpostilla.

Lisätietoja tuesta ja hakuprosessista: annariina.seppa@fchonka.fi / 045 121 9909.

Tukihakemuskaavake 2022-2023

Seura tiedottaa

Application period for support is from 14th of November to 27th of November

APPLICATION FOR DISCOUNT OF THE MONTHLY FEE
FC Honka ry

Application period is from 14th of November to 27th of November 2022

The support is meant for players who are motivated and whose family has difficulties to manage the payments.

Every player who is making payments towards FC Honka´s monthly fee is entitled to apply for the discount. If the player has already been granted support for this period then there is no need to re-apply.

Here are the criteria for receiving the discount:

  • Family´s economical situation: income, expenses, the need of financial support
  • Family´s life situation: number of children, unemployment, number of adults in the family, health, other hobbies
  • If the need for support is temporary or prolonged
  • The motivation and regularity of practicing
  • If the player has other hobbies

Please open these points in your application.

The support will be granted for no more than one term at the time. The amount of support depends on the number of applicants and the economic situation of FC Honka´s fund. It will primarily be granted for underage players.

One can only apply the support for the coming payments. The November and December 2022 payments are taken into account in future payments if the player is granted support.

FC Honka´s board has named an operating committee who will make the decisions about the reliefs.

A member of the committee can ask for additional information from the applicant if necessary and will inform the applicant directly of the decision.

The family is obligated to inform the committee if the support is no longer needed (annariina.seppa@fchonka.fi). If the player stops playing with FC Honka the support will not be issued any longer.

Application form should be delivered by email to annariina.seppa@fchonka.fi or by post to Urheilupuistontie 2, 02200 Espoo (we recommend secure email). The application period is from 14th of November to 27th of November 2022.

If you need any additional information, please contact the office: annariina.seppa@fchonka.fi or  045 121 9909.

Application form 2022-2023

Uutiset

Kiitos kaudesta 2021-2022! Päättäjäisissä palkittiin seuralaisia

Kauden 2021-2022 päättäjäisiä vietettiin Tapiolassa tiistaina 25.10. Sateesta huolimatta tunnelma oli lämmin ja sadat honkalaiset pienimmistä tytöistä ja pojista aina edustusjoukkueiden pelaajiin täyttivät stadionin aurinkokatsomon.

Lämmin kiitos ihan jokaiselle honkalaiselle kuluneesta kaudesta. Meitä on paljon! Pelaajia, valmentajia, hallinnon työntekijöitä, satoja vapaaehtoisia, vanhempia… Me ollaan Honka!


Palkittuja honkalaisia kaudella 2021-2022

Päättäjäissä palkittiin seuran eri rooleissa toimivia henkilöitä ja tietenkin joukkueita ja pelaajia. Alla on kerrottu tämän kauden palkitut sekä palkintojen perustelut.

Seurapalkinnot

Vuoden nuorisourheiluvaiheen valmentaja

Stephen Gardias, T07 Akatemia, TB Youth

Stephen hyppäsi joukkueidensa mukaan haastavista lähtökohdista kauden jo alettua. Luonut joukkueisiin nousujohteisen kehitysprosessin, joka huipentui TU15 Akatemian hopeaan Laura Kalmari -turnauksessa. Edistänyt aktiivisesti seuran yhteistä tekemistä nuoriso- ja huippu-urheiluvaiheessa sekä kehitysideoilla että konkreettisella valmennusavulla.

Vuoden lapsiurheiluvaiheen valmentaja 

Rami Prusila, Lapsiurheiluvaiheen ikäluokkavastaava P13 ja P14 Vihreä ja Valkoinen

Rami palkattiin seuraan valmentamaan 2013 ja 2014 syntyneiden Vihreitä ja Valkoisia joukkueita, joissa pelaajamäärät kasvoivat valtavasti. Koska vuoromäärät ja valmennusresurssit eivät mahdollistaneet useamman joukkueen perustamista kyseisiin ikäluokkiin, tarvitsimme joukkueiden toimintaympäristöön osaavan ja innostavan valmentajan toteuttamaan Honkalaista pelaajakehitystyötä. Rami on onnistunut säilyttämään joukkueiden toiminnan ja pelaajien kehityksen todella korkealla tasolla, joukkueiden suurista pelaajamääristä johtuvista haasteista huolimatta. Rami on lapselle luotettava, innostava ja vaativa valmentaja, jolle pelaajalähtöisyys on valmennuksen kulmakivi.

Kehittynein lapsiurheiluvaiheen pelaaja (poika ja tyttö) 

Eero Bragge, P11 Pre-Akatemia

Eero on liikunnallinen ja urheilullinen pelaaja, jolla on mahtava tapa harjoitella aina täysillä. Eero siirtyi P11 Keltaisista kesäkauden alkaessa P11 Pre-Akatemiaan ja kykeni heti löytämään itselleen roolin joukkueesta niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin. Ahkera harjoittelu kantoi kesän aikana hedelmää, ja Eeron taidot kehittyivät aivan uudelle tasolle.

Ilona Siniharju, T11 Pre-Akatemia

Ilona on kehittynyt vuoden aikana todella paljon. Hän on taitava pallon kanssa ja pystyy omalla henkilökohtaisella taidollaan ratkaisemaan pelejä. Hän on aktiivinen treeneissä kävijä ja hänestä näkee halun kehittyä. 

Kehittynein nuorisourheiluvaiheen pelaaja (poika ja tyttö) 

Benjamin Ahokas, P07 Akatemia

Määrätietoinen suhtautuminen omaan kehitykseen ja paljon töitä erityisesti epämukavuusalueella. Missä moni olisi voinut nähdä ongelman tai rajoitteen, Benkku näki mahdollisuuden.

Emelie Enberg, T07 Akatemia

Tekee asiat aina täysillä. Kannustaa muita, mutta myös vaatii muilta. Pitää huolta itsestään ja on ollut mukana jokaisessa joukkueen tapahtumassa.

Kehittynein huippu-urheiluvaiheen pelaaja (B- ja A-juniori-ikäiset, poika ja tyttö) 

Adam Jouhi, Esport Honka BSM

Pelaajaa on muiden ominaisuuksien lisäksi osoittanut tällä kaudella kovaa asennetta, peliälyä ja sitkeyttä. Hän on loistava esimerkki kentällä ja sen ulkopuolella.

Senja Salo, Naisten edustusjoukkue

This is Senja’s true first season in the league where she has had a big role in the team. Senja has improved different aspects of her game, each game was a new chance to improve on the last game, and Senja has done that through out the year. On a technical level she has gained more confidence with the ball, she has improved her build up play and was able to keep control of the ball under high pressing situations. She also improved her defensive abilities, challenging her self agains the best attackers in the league and winning 1v1 duels in the air or on the ground. This leads to the box defending where she has improved her understanding of spacing and timing to keep crosses out of the box. Most importantly she has grown as a person and is able to handle difficult moments as they come. Congratulations Senja on a great season. 

Vuoden maalivahti, nuorisourheiluvaihe (poika ja tyttö) 

Toivo Kalmari, P09 Akatemia

Toivon kehittyminen on ollut tasaista ja nousujohteista koko kauden. Toivon harjoitusmäärät ja esimerkillinen toiminta harjoituskentällä mahdollistavat kehittymisen myös jatkossa.

Isa Schalin, T08 Akatemia

Isa pelasi erittäin hyvän kesän seurajoukkueessa ja oli myös ikäluokan Helmariturnauksessa. Erittäin kova harjoittelija ja motivoitunut urheilija.

Vuoden maalivahti, huippu-urheiluvaihe (poika ja tyttö)

Viivi Pietilä, TBSM 

Viivi siirtyi Honkaan täksi kaudeksi ja on jo ensimmäisellä kaudella onnistunut raivaamaan tiensä vuoden nuorempana BSM-joukkueen pelaavaan kokoonpanoon. Nopean kehittymisen takana on kova harjoittelu, jota Viivi on pystynyt toteuttamaan päivästä toiseen koko kauden ajan.

Jussi Tanska, Esport Honka BSM

Jussi aloitti kauden B:n reservissä ja on kehittynyt huimasti kauden aikana. Hän on vuoden aikana noussut BSM:n ykkösmaalivahdiksi ja ikäluokan maajoukkueeseen.

Vuoden vapaaehtoinen

Sanna Tapola, T07 Akatemia

Joukkueenjohtaja Sanna on toiminut todella pitkään Hongan toimihenkilönä ja hoitanut tehtäviä aina äärimmäisen hyvin ja halunnut mahdollistaa omalla panoksellaan tyttöjoukkueen laadukkaan toiminnan.

Vuoden vapaaehtoinen joukkueen viestintävastaava 

Päivi Ihme, P14 Musta

Joukkueen Instagram-viestintä on aktiivista, positiivista ja todella hienosti toteutettua. Videot ovat loistavia ja niistä välittyy hienosti pelaajien ilo! 


Menestyneitä joukkueita

P11 Pre-Akatemia, Helsinki Cupin voitto

T08 Akatemia, Liiga Etelän hopea sekä SPL-lopputurnauksen hopea

P07 Akatemia, Liiga Etelän mestaruus         

T07 Akatemia, Laura Kalmari SM-lopputurnauksen hopea

BSM, SM-hopea                           

Esport Honka Akatemia, Miesten kakkonen, toinen sija             

Miehet edustus, Veikkausliigan pronssia 


Maajoukkueissa pelanneet

Sonja Ferm U19

Liisa Tuomi U19

Noora Juusela U19

Matilda Kuusniemi Fishwick U19 

Annika Idman U19

Elli Seiro U19

Julia Schalin U18

Ida Heikkinen U18 + U17 

Sara Arimo U18

Senni Kaukonen U17

Iida Kainulainen U17

Viivi Pietilä U16

Emilia Wegelius U16

Matias Rale U22

Ville Koski U21

Matias Kivikko U20

Niilo Saarikivi U20

Otso Koskinen U20

Agon Sadiku U20

Otto-Eemeli Niemelä U19

Aleksi Tanninen U19

Urho Huhtamäki U19

Chris Ottia U19

Oliver Östergård U19

Lauri Laine U18

Dario Naamo U18

Vincent Ulundu U18

Kalle Kuisma, MV U18

Marlo Hyvönen U18

Miettinen Ilkka U18

Antti Tella U18

Niko Nurmi U17

Jussi Tanska, MV U17                                                          

Adiche Sabwele U16

Taavi Koukkumäki U16

Maxim Nazari U16


Joukkueiden tsempparit 2022

Lapsiurheiluvaihe

P2016 Musta

Lassi 

Lassi yrittää tapahtumassa kuin tapahtumassa parhaansa, ja tämä on tuottanut tulosta mm kehityksessä. Varsinkin pallonkäsittelytaidot ovat menneet eteenpäin roimasti!

P2016 Keltainen

Leo 

Leo on vuoden aikana kehittynyt maltaita! Tämä näkyy varsinkin pallonkäsittelytaidoissa ja hänen kasvaneessa itseluottamuksessansa.

P2015 Musta

Amos 

On kehittynyt vuoden aikana itsevarmaksi pelaajaksi. Erityisesti pallonkäsittelytaidot ja itseluottamus ovat kehittyneet kentällä merkittävästi.

P2015 Keltainen

Luan 

Luan on ollut tunnollinen harjoittelija koko vuoden ja se näkyy kehityksessä. Pallonkäsittelytaitojen lisäksi hänestä on tullut huomattavasti fiksumpi pelaaja, joka osaa ratkaista tilanteita tarkoituksenmukaisemmin.

P2015 Vihreä

Otto 

On kehittynyt kaikissa pelin osa-alueilla paljon. Eritoten itseluottamus on kasvanut huimasti ja se näkyy Oton pelissä.

T2016 Musta

Amanda

Amanda on kehittynyt vuoden aikana todella paljon ja on aina peleissä ja treeneissä innolla mukana.

T2015 Musta

Juuni 

Juuni on joukkuepelaaja. Hän kannustaa ja kehuu joukkuekavereita niin treeneissä kuin peleissä ja on kehittynyt vuoden aikana huomattavasti.

P2014 Musta

Rafael 

Rafael on kovalla työnteolla nostanut omaa tasoaan aivan älyttömän paljon vuoden aikana. Oli kyseessä alkulämmöt ennen harjoituksia tai tärkeä peli, Rafael antaa itsestään aina 100 %. Rafael ottaa aina muuta pelaajat huomioon ja on heille aina ystävällinen. Todellinen joukkuepelaaja.

P2014 Keltainen

Tuomas 

Tuomas on aina valmis antamaan itsestään kaiken. Hän on kehittynyt asenteensa ja kovan työn takia erittäin paljon. Tuomas on mahtava joukkuekaveri sillä hän tsemppaa aina muita joukkueessa. Tuomas toimii aina esimerkillisesti joukkueen tapahtumissa.

P2014 Vihreä

Henri 

Henri on esimerkillinen joukkuepelaaja, joka on aina ollut valmis auttamaan oman joukkueen lisäksi ikäluokan muita joukkueita. Henri on aktiivinen harjoittelija, joka keskittyy esimerkillisesti jokaisessa harjoituksessa ja hänellä on selkeä halu oppia ja kehittyä futiksen parissa.

P2014 Valkoinen

Kasper 

Kasper on kuluneen kauden aikana kehittynyt valtavasti pallollisissa taidoissa. Kasperin aktiivinen ja esimerkillinen harjoitteluasenne on mahdollistanut suuret kehitysaskeleet jalkapallon parissa.

T2014 Musta

Melissa 

Melissa käyttäytyy treeneissä ja peleissä aina esimerkillisesti. Hän kuuntelee ja toteuttaa annettuja ohjeita. Lisäksi hän ottaa joukkuekaverit huomioon. Hän on aina innolla mukana treeneissä ja onkin kehittynyt vuoden aikana huimasti.

P2013 Musta

Eemi 

Eemi on tunnollinen treenaaja, joka on kehittynyt vuoden aikana sekä taidoissaan että rohkeudessa käyttää niitä. Monipuolinen pelaaja ja mahtava joukkuekaveri.

P2013 Keltainen

Elton 

Elton on esimerkillisesti harjoitteleva pelaaja, joka tekee kentällä ympärillään olevista pelaajista parempia. Taitoa piisaa ja sitä on tullut vuoden aikana älyttömästi lisää.

P2013 Vihreä

Emil 

Emilin asenteesta voi jokainen ottaa mallia. Emil harjoittelee sekä pelaa aina sata lasissa ja vaatii sitä myös muilta joukkuetovereilta. Emilin pelirohkeus ja tekniset taidot ovat tällä kaudella kasvaneet aivan uudelle tasolle, eikä nopealle kehitykselle näy esteitä jatkossakaan.

P2013 Valkoinen

Felix 

Felix on loistava joukkuepelaaja, joka ottaa muut pelaajat huomioon. Felix on hyvä harjoittelija, joka vetää jokaisen treenin täysillä. Tämän vuoksi hän on kuluneen vuoden aikana kehittynyt runsaasti jalkapallotaidoissa, ja hän on kasvanut yhdeksi esimerkkipelaajaksi.

T2013 Musta

Ella 

Ella on vuoden aikana kehittynyt todella paljon. Hän tsemppaa joka treenissä ja pelissä ja pelaa aina tilanteet loppuun asti.

P2012 Pre-Akatemia

Niilo 

Niilo on kehittynyt kauden aikana todella paljon, eikä jätä mitään tilannetta kesken.

P2012 Musta

Leo 

Leo on ottanut kauden aikana todella isoja kehitysaskeleita ja vetää treeneissä aina täysillä.

P2012 Keltainen

Pyry 

Pyry on futaaja, joka esimerkillään innostaa muut mukaan. Innokas harjoittelu on mahdollistanut myös ison kehityksen kauden aikana.

P 2012 Vihreä

Topias 

Hän on aina ystävällinen muita kohtaan ja kannustaa muita.

T2012 Pre-Akatemia

Tessa 

Tessa on todella motivoitunut harjoittelija, joka johtaa omalla esimerkilläään treeneissä. Hän kuuntelee ja toteuttaa annettuja ohjeita todella hyvin. Kovalla harjoittelulla ja määrätietoisella asenteella hän on kehittynyt vuoden aikana todella paljon.

2011 Pre-Akatemia

Edvin 

Edvinistä on kauden aikana kehittynyt johtava pelaaja joukkueen puolustuslinjaan, joka vaatii itseltään ja joukkuekavereiltaan parasta. Edvin lukee peliä joukkueen edun mukaisesti ja ratkoo pelitilanteita monipuolisesti ja isolla itseluottamuksella.

2011 Musta

Sergei 

Sergein ymmärrys pelistä on kehittynyt kauden aikana huimasti. Kun kentällä näkee useampia vaihtoehtoja pelin jatkamiseen, kehittyvät myös lajitaidot, kun näitä näkemyksiä pyrkii kentällä toteuttamaan. Sergei pyrkii auttamaan joukkuekavereitaan kannustamalla ja ohjeistamalla. Todellinen joukkuepelaaja.

2011 Keltainen

Anton 

Antonin sitoutuminen itsensä kehittämiseen ja keskittyminen harjoituksissa on mahdollistanut ison kehittymisen tänä kautena. Anton kuuntelee valmentajan ohjeita harjoituksissa ja peleissä todella tarkasti ja pyrkii toteuttamaan niitä parhaansa mukaan. Anton käyttäytyy aina hyvin valmentajia, joukkuekavereita ja vastustajia kohtaan.

2011 Vihreä

Sisu 

Sisu on innokas oppimaan uutta ja keskittyy aina hyvin joukkueen tapahtumissa ison hymyn ja loistavan asenteen kanssa. Sisun käytös ja asenne vaikuttaa positiivisesti koko joukkueeseen.

2011 Pre-Akatemia

Juuli 

Juuli on monipuolinen pelaaja, joka voi pelata niin kentällä kuin maalissakin. Hän on kehittynyt vuoden aikana paljon monella eri osa-alueella. Lisäksi hän on mahtava joukkuekaveri, jonka seurassa ei koskaan tule tylsää.

Nuorisourheiluvaihe

Akatemia P10

Vili Marttinen

Joukkueet tarvitsevat pelaajia, jotka katsovat muiden perään, kutsuvat koolle pihapeleihin, määrittelevät harjoittelun vaatimustasoa, kannustavat ja vaativat oikeassa hetkessä – Vili Marttinen on tässä asiassa pojista parhain.

Musta P10

Eelis Kaarento

Eelis on aktiivinen harjoittelija ja esimerkillinen tsemppaaja, jonka positiivinen asenne tarttuu myös joukkuekavereihin sekä kentällä että kentän ulkopuolella.

Keltainen P10

Nooa Suuraho

Nooa on iloinen ja positiivinen kaveri, joka kannustaa aina joukkuekavereitaan. Aina kun hän on kentällä, hän antaa aina kaikkensa ja tekee kaiken niin hyvin kuin voi. Nooan kehittymistä kauden aikana on ollut hienoa seurata.

Vihreä P10

Olavi Heilä

Innokas harjoittelija (harkkakäyntien määrä ja niissä yrittäminen). Olavi on myös esimerkillinen joukkuepelaaja ja antaa matseissa kaikkensa. 

T10 Akatemia

Roosa Kotomäki

Roosa on tälle kaudelle siirtynyt kokonaan kenttäpelaajasta maalivahdiksi ja on omaksunut pelipaikan omakseen. Roosa on osoittanut myös kovaa motivaatiota harjoitteluun ja se näkyy niin peleissä kuin treeneissä. Roosa ottanut maalivahtina isoja askelia eteenpäin kauden aikana!

Keltainen T09-10

Venla Ryhänen

Venla on ollut hyvällä ja iloisella asenteella niin treeneissä kuin peleissä. Hän kannustanut aktiivisesti muita ja pitänyt hyvää joukkuehenkeä yllä!

Akatemia P09

Niko Teppo

Erinomainen esimerkki erinomaisesta harjoittelijasta, joka asettaa riman ympärillä oleville pelaajille. Keskittynyt ja huolellinen pelaaja. Ei ole perinteinen mölyturpa ja maskotti. Pelaaja, jota kaikki kunnioittaa.

Musta P09

Amos Pietikäinen

Amos on loistava, nöyrä pelaaja, jonka jokainen valmentaja haluaisi joukkueeseensa. On ansainnut tämän palkinnon erinomaisen suoriutumisen ja joukkuepelaajiensa kunnioittamisen johdosta.

Keltainen P09

Elias Pyydönniemi

Aina kun Elias on kentällä, oli se harjoituksissa tai pelissä, hän antaa aina kaikkensa, tekee kaiken niin hyvin kuin mahdollista, eikä mikään tilanne jää häneltä peleissä kesken. Eliaksen jatkuvaa kehittymistä on ilo seurata.

Vihreä P09

Tobias Ahonen

Aloitti vasta kevättalvella seurassa, mutta siitä lähtien puolen vuoden aikana käynyt jokaikisessä harjoituksessa. On ollut joukkueen kantavia voimia, joka pelaa kaikkia paikkoja purnaamatta, ja tsemppaa muita pelaajia. 

Akatemia T09

Sonja Dahlbacka

Sonja siirtyi kuluneelle kaudelle keltaisista akatemiaan, ja hän on löytänyt paikkansa kilpatasolta. Keväällä Sonja äänestettiin pelaajien toimesta joukkueen kapteeniksi. Sonja on motivoitunut ja määrätietoinen ja tämä myös näkyy harjoittelu- ja pelitoiminnassa. Taidollisesti Sonja on kauden aikana ottanut huomattavia harppauksia eteenpäin ja tämä näkyy myös itseluottamuksen huomattavana kasvuna niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin. 

Akatemia P08

Daniel Limnell

Tärkeä osa joukkuetta, tekee itsestään ja muista parempia pelaajia kentällä jatkuvasti. Harjoittelee ja pelaa korkealla tasolla jokaisessa tapahtumassa.

Musta P08

Teo Kujala

Periksi antamaton puolustaja, joka on nopeasti kehittynyt vastaamaan ison kentän vaatimuksiin.

Keltainen P08

Leon Zariqi

Innokas ja aktiivinen harjoittelija, Hyvä ja esimerkillinen joukkuepelaaja, Huikeaa kehittymistä kauden aikana.

Vihreä P07-08

Leo Hovi

Innokas ja aktiivinen harjoittelija, kehittymistä kauden aikana, esimerkillinen joukkuepelaaja.

Akatemia T08

Ava Redford

Ava antaa aina kaikkensa kentälle mennessään. Kamppailutilanteiden erikoispelaaja, joka menee sata lasissa tilanteeseen kuin tilanteeseen. Otteluissa pitää ääntä ja ohjaa joukkueen peliä. Pallollisessa pelaamisessa ottanut suuria harppauksia kauden aikana.

Keltainen T07-08

Hilda Noponen

Hilda antaa aina kaikkensa joukkueen eteen, niin pelitilanteessa kuin sen ulkopuolellakin. Hilda kannustaa muita ja kohtelee kaikkia yhdenvertaisesti ja oikeudenmukaisesti. Hilda on vilpitön ja rehellinen joukkuekaveri.

Akatemia P07

Fation Haxhiu

Valtava kasvu urheilijana ja joukkuekaverina. Hieman itsekkäästä taiteilijasta, jolle ei aina työnteko maistunut pelaajaksi, joka näyttää esimerkkiä omaa persoonaa ilmentäen.

Musta P07

Oskari Parjanen

Oskari ei pelkää mitään, ja yrittää aina parhaansa sekä treeneissä että pelissä. Hän on myös kehittynyt pelaajana erittäin paljon.

Keltainen P07

Akseli ”Ake” Talonen

Ake on kasvanut paljon pelaajana sekä johtajana ja joukkueen kapteenina, ollut sitoutunut koko kauden ja aina antanut kaikkensa.

Akatemia T07

Ella Vilkman

Tekee kaikkensa joukkueen eteen. Ella on positiivinen ja kannustaa aina kavereita. Huikean kilpahenkinen!

A- ja B-ikäluokat 

A1 Akatemia

Leevi Kopra

Hyvä työasenne ja työtahti, hyvät sosiaaliset taidot, joukkuekavereiden auttaminen, lähes 100-prosenttinen osallistuminen joukkueen tapahtumiin.

A2 Musta

Jani Eränne 

Jani on yli-ikäisenä ollut joukkueen menttori ja ”isoveli”. Hän on hyvin sitoutunut ja motivoitunut pelaaja, joka on aina valmis tekemään töitä joukkueen eteen. Janin rauhallinen asenne ja pelin johtaminen on erityisesti nuoremmille A-junnuille esikuva.

B2 Reservi

Niklas Fernelius

Hyvä työasenne, hyvät sosiaaliset taidot, joukkuekavereiden auttaminen, lähes 100-prosenttinen osallistuminen joukkueen tapahtumiin.

B3 

Miikka Pekkala

Aktiivinen harjoittelija, joukkuepelaaja, hyvä asenne treeneissä/peleissä/ kentän ulkopuolella.

B4

Kristian Hattula

Iso kehitys kauden aikana, asenne harjoitteluun, tärkeä pelaaja tolppien välissä joukkueelle.

B5

Juho Choi

Hän on omalla toiminnallaan, esimerkillään, ahkeruudellaan ja kannustavilla puheillaan tsempannut joukkuetta koko kauden läpi.

TBSM

Liisi Juntunen

Liisi on johdonmukaisesti kehittynyt jalkapallotaidoissa viimeisen vuoden aikana. Hän on myös ollut loistava joukkuekaveri, ja hän on kasvanut johtajaksi kentällä. Liisillä on loistava asenne mitä tulee ryhmässä toimimiseen ja hän toimii hyvänä esimerkkinä nuoremmille pelaajille.

TB Youth

Isabella Hakuli

Sitoutunut joukkueen tapahtumiin, aina kilpailee, tsemppaa muita ja hänellä on aina positiivinen asenne.

TB United

Daniella O’Brien

Dani on loistavan tekniikan omaava pelaaja, joka aina taistelee pallosta loppuun saakka. Hän pystyy myös pelaamaan useita pelipaikkoja ja on joukkueen kantavia voimia.


#MeOllaanHonka

Uutiset

Ympyrä sulkeutuu – Carlos Fradão aloittaa fyysisen valmennuksen päällikkönä 

Kymmenen vuoden ympyrä sulkeutuu, kun portugalilainen Carlos Fradão palaa Honkaan. Carlos aloittaa marraskuun alussa FC Honka ry:n fyysisen valmennuksen päällikkönä. Hän siirtyy Honkaan Gnistanista.  

”Tulin Suomeen vuonna 2013. Itselläni ei ole taustaa niinkään jalkapalloilijana vaan olen ollut pikajuoksija. Kun saavuin Suomeen ja aloin valmentaa ammatikseni niin pääsin ensimmäistä kertaa kunnolla jalkapallomaailmaan. Minulla on liikuntatieteen kanditutkinto Lissabonin yliopistosta. Maisteritutkinnossani erikoistuin jalkapalloon”, kertoo Carlos taustastaan. 

“Syyskuussa 2013, muutaman sähköpostin jälkeen, sain mahdollisuuden harjoittelujaksoon FC Hongassa. Tuolloin päävalmentajana toimi Mika Lehkosuo ja apuvalmentaja Vesa Vasara, ja työni oli  auttaa ja jakaa ideoita fysiikkavalmentaja Jaako Piensohon kanssa. Aika pian minua pyydettiin Pallohonkaan A-junioreiden sekä TSBM:n fysiikkavalmentajaksi ja otin sen epäröimättä vastaan.” 

Kaksi ja puoli vuotta oli Carlosin mukaan todella mukavaa aikaa Hongassa. 

Silloisessa Pallohongassa oli haasteita. Vuonna 2015 Boris Wistuba lähti Espoon Palloseuraan Hongasta ja pyysi minut mukaan. EPS:ssä toimin fysiikkavalmennuksen koordinaattorina U10-vuotiaista edustusjoukkueeseen ja autoin seuraa kehittämään omaa metodia. EPS:ssä olin noin kaksi ja puoli vuotta. Sen jälkeen sovin Petri Vuorisen kanssa siirtymisestä VPS:ään, missä aloitin vuonna 2018. Viimeiset vuodet olen työskennellyt Gnistanin organisaatiossa.” 

Tärkeimpänä tavoitteena on kasvattaa terveitä ja hyvin koulutettuja pelaajia  

Carlos kuvaa fysiikkavalmennusta kokonaisvaltaiseksi pelaajan hyvinvoinnista huolehtimiseksi: “Visionani on pelaajien suorituskyvyn parantaminen unohtamatta pelaajan hyvinvointia.” 

Carlos työskenteli IF Gnistanissa kolme kautta edustusjoukkueen fysiikkavalmentajana. Työnkuva Hongassa tulee olemaan pelaajien fysiikkaharjoittelun johtamista ja koordinointia ja myös käytännön treenien valmentamista ja niiden koordinointia. Lisäksi Carlos tulee kouluttamaan valmentajia ja toimimaan ylipäätään valmentajien tukena. Työtehtäviin kuuluu siis sekä valmennusta että suunnittelu- ja kehitystyötä.  

”Tärkeä osa työtäni on pelaajien kouluttaminen, jotta he tietävät, mitä tekevät. Tavoitteenani on tehdä pelaajista vahvempia, nopeampia ja kimmoisampia ja vähentää vammoja. Haluan olla auttamassa ja kouluttamassa valmentajia siinä, kuinka tiettyjä treenien osa-alueita kannattaisi jäsennellä. Keskustelu valmentajien kanssa ja heidän kuulemisensa on tärkeää.” 

Carlosin mukaan hänen tehtävänään Hongassa on myös koordinoida toimintaa ikäkausien ja pelaajien kehitysvaiheiden mukaisesti ja tehdä suunnitelma, jossa nämä tulevat huomioiduiksi. Pelaajat ovat yksilöitä ja kehittyvät eri tahtiin.  

”Pelaajilla on nuoruusvaiheessa nopean kasvun kausi. Pelaajien kasvua seurataan ja saamme tiedot käytettäväksemme.  Nopean kasvun aikaan kropassa voi tuntua erilaisia kipuja. Tehtäväni Hongassa on myös saada valmentajat ymmärtämään, että joskus kuormitusta tulee vähentää ja treenata laadukkaammin sen sijaan, että treenimääriä lisättäisi. Pelaaja voi tehdä kentällä toisenlaisia harjoitteita tarvittaessa tai treenata muita lajeja, kuten uimista. Sama mekaaninen liike monta kertaa viikossa voi aiheuttaa vahinkoa. Tulen tekemään näihin liittyen yhteistyötä Esportin kanssa sekä valmennuspäällikkö Kimmo Erosen ja valmentajien kanssa.” 

Carlos kertoo ymmärtävänsä, että yksilöt voi olla vaikea huomioida, kun kentällä on paljon pelaajia. Voi olla haastavaa jaotella ryhmää, mutta hänen mielestään valmentaja kyllä pystyy siihen ja tarvittaessa Carlosin tuella.  

”Tärkein tavoitteeni on huolehtia siitä, että Hongassa kasvaa terveitä ja hyvin koulutettuja pelaajia ja persoonia. On tärkeää, että pelaajat ymmärtävät, mitä he tekevät ja miksi. Jos he vaikka jossain vaiheessa lähtevät Hongasta tai käyvät esim. kuntosalilla niin toivon, että he tietävät, mitä tekevät. Tietoa on paljon netissä ja nuoret saattavat luulla tietävänsä kaiken treenaamisesta. Meidän tehtävämme on opettaa heille, miten kannattaa treenata ja antaa heille työkaluja. Olisin ylpeä, jos pelaajamme olisivat hyvin koulutettuja ja sitä kautta he pysyisivät terveempinä eivätkä aiheuttaisi itselleen vammoja.” 

Carlosin tavoitteena on huolehtia siitä, että pelaajista kasvaa vahvoja ja urheilullisia, jotta he pystyvät vastaamaan lajin vaatimuksiin. Peli on nopeaa ja vaativaa. Carlos haluaa tukea päävalmentajia, jotta pelaajat kehittyisivät ja heidän suorituskykynsä paranisi. 

“Nykyään lapset liikkuvat liian vähän, ja urheiluseurojen pitäisi löytää tähän ratkaisu, jotta lapset liikkuisivat 12-13-vuotiaana paremmin kuin nykyään ja kehonhallinta olisi hyvällä tasolla. Motoriikkaoppimisen tärkein ikä, niin kutsuttu ”kulta-aika”, on 6-12-vuotiaana”, Carlos pohtii. 

“Keskityn aina opettamaan pelaajille parasta tekniikkaa. Hyvällä tekniikalla on suuri merkitys, kun pelaajista tulee nuoria ja aikuisia. Kuormitusta pystytään lisäämään ilman, että loukkaantumisriski kasvaa.” 

Carlos kuvailee, millaista nuoriso- ja huippuvaiheen tavoitteellinen treenaaminen on viikkotasolla: “Viikon aikana nuorisoryhmille on yksi kuntosalilla tehtävä voimaharjoittelu, jossa aluksi seurataan kunkin pelaajan tasoa omassa ikäryhmässään. Kun seurantaa on tehty, voimme  aloittaa työskentelyn heidän tasonsa mukaisesti. Kuntosalille suunnitellaan eri vaikeustason treenejä, joita voidaan tarpeen mukaan soveltaa eri pelaajille.  Annan myös valmentajille koulutusta, tai  yritän tuoda uusia ideoita ja ajatuksia pöytään, keskustelua varten, ja sen seurauksena syntyy FC Honka -metodologia.” 

Prosessissa ei ole kyse voittamisesta, vaan voittaminen on prosessin lopputulos 

Jalkapallossa huipulle pääseminen vaatii itsekuria ja jonkin verran uhrauksia. Kun pelaaja nauttii tekemisestä niin treenaaminen ei kuitenkaan tunnu siltä, että joutuisi erityisesti luopumaan jostain.  

”Nauti joka hetkestä ja siitä, mitä opit! Mielestäni kaikkien valmentajien tulisi olla pelaajaorientoituneita ja valmentaa lapsen tai nuoren näkökulma huomioiden eikä tuijottaa liikaa voittamista. Prosessissa ei ole kyse voittamisesta, vaan voittaminen on prosessin lopputulos.” 

”Joskus keskitymme liikaa voittamiseen prosessin aikana. Tiedän, että tämä on haastavaa, mutta meidän tulisi aina muistaa lapsen ikä ja yksilöllisyys, kun valmennamme. Nuorten pelaajien valmennus tulisi olla ihmiskeskeistä, ei tuloskeskeitä, vaikka se saakin olla myös vaativaa. Lapsia ei tule kohdella pikkuaikuisina. Jos luomme liikaa painetta voittamisesta eikä pelaaminen ole enää hauskaa, niin osa pelaajista palaa loppuun ja lopettaa teini-iässä pelaamisen. Totta kai vanhempien pelaajien kanssa voi olla vaativampi, mutta pelaamisen pitäisi olla myös hauskaa, jotta pelaajat sitoutuvat ja ovat kurinalaisia treenaajia. Haastavaa on, kun ulkopuolelta tulee jo kovin nuorille pelaajille ja heidän valmentajilleen paljon painetta voittamisesta.” 

Lopuksi 

”Olen oppinut Gnistanissa paljon ja olen kiitollinen, että olen saanut olla mukana kehittämässä seuraa. Toivon kaikkea hyvää heille. Viihdyin hyvin Gnistanissa!  

”Honka oli ensimmäinen seurani Suomessa. Hongassa kaikki ovat aina kohdelleet minua hyvin ja siksikin on hienoa palata takaisin. Ensimmäinen seura ja ensimmäinen rakkaus ovat vähän sama asia! Kun fyysisen valmennuksen päällikön pesti aukesi, niin minusta tuntui heti, että haluan hakea paikkaa. Olen todella iloinen, että voin palata takaisin Honkaan, joka tuntuu kodilta!” 


Lämpimästä tervetuloa Honkaan, Carlos! 

Seura tiedottaa

Uusia Honka-tuotteita verkkokaupassa!

Olemme saaneet uusia tuotteita myyntiin verkkokauppaan!

Osta isänpäivälahjaksi, joululahjaksi tai ilahduta itseäsi laadukkaalla tuotteella, jonka teemana on upea Honka-puu.

Tuotteen voi tilata verkkokaupasta vaikka suoraan kotiovelle. Marraskuun alusta alkaen on huppareita, tupsupipoja ja kaulahuiveja sekä jo aiemmin myyntiin tulleita lippiksiä mahdollisuus ostaa EBK-Honka Areenan kahviosta.

Otamme tuotteita myös myyntiin jo 25.10. järjestettäviin kauden päättäjäisiin!

Uutiset

Ikäluokkavastaavana aloittava Anna Salmi on omalla paikallaan pienten tyttöjen valmentajana

Pitkään Leppävaaran Pallossa valmentanut Anna Salmi siirtyy FC Honkaan tulevan kauden alussa. Anna aloittaa nuorimpien tyttöjoukkueiden ikäluokkavastaavana. On hienoa saada Anna mukaan vahvistamaan keltamustien tiimiä ja kehittämään toimintaa!

FC 89:n ja LePan kautta Honkaan

Anna on kolmekymppinen, kaksikielinen espoolainen. Ruotsin kieli tulee vahvana lapsuudenperheestä ja koulutkin on Anna käynyt ruotsiksi ylioppilaaksi asti. Anna on opiskellut farmasiaa ja ravitsemustiedettä, mutta ne eivät aivan tuntuneet omilta, joten Anna päätti siirtyä Vierumäelle opiskelemaan lasten ja nuorten valmennusta sekä liikuntaneuvojan opintoja. 

”Aloitin futiksen pelaamisen 10-vuotiaana FC 89:ssä. Sitä ennen ja sen jälkeenkin olen harrastanut myös kaikkea muuta liikuntaa. Tällä hetkellä harrastan nyrkkeilyä. Olen aina ollut super liikunnallinen! Koko ajan pitää olla menossa ja tekemässä!”, kuvailee Anna. 

”Pelasin futista 15-vuotiaaksi asti FC 89:ssä ja siirryin sieltä LePaan. Kilpapolku ei silloin tuntunut omalta jutulta. Monet joukkuekaverit menivät FC Espooseen ja itse siirryin B-tyttöihin LePaan ja hyvin pian aloitin pelaamaan naisten joukkueessa. Olin vuoden verran ollut LePassa pelaajana, kun alettiin kysellä jalkapallokouluun ohjaajaksi. Lähdimme sitten kaverini kanssa ohjaajiksi ja sillä tiellä olen edelleen!”

Anna oli parina kesänä jalkapallokoulun ohjaajana, kunnes siirtyi 2001 syntyneiden, silloin 8-vuotiaiden tyttöjen valmentajaksi ja pysyi joukkueen matkassa aina B-juniori-ikäisiksi asti! Ohessa on tullut valmennettua muitakin ikäluokkia. Anna on pidempään ollut myös 2009 syntyneiden tyttöjen valmentajana ja aloitti heidän kanssaan, kun tytöt olivat juuri koulun aloittavia. Useammallekin ikäluokalle on Anna vetänyt starttivuoden. Tällä hetkellä Anna valmentaa LePan 2015 syntyneitä tyttöjä sekä 2012-13 syntyneiden tyttöjoukkuetta.

Anna on työskennellyt Leppävaaran Pallossa noin neljä vuotta päätoimisena ja pääsääntöisesti hän on valmentanut nuorimpia tyttöjä. Juuri oikeanlaista kokemusta on siis kertynyt tulevaa ikäluokkavastaavan tehtävää varten!

Elämäntaitoja ja jalkapallotaitoja lapsille

Anna kuvailee itseään heittäytyväksi ja lasten kanssa hyvin toimeen tulevaksi valmentajaksi, joka ymmärtää hyvin pienten tyttöjen maailmaa.

”Valmentamani alle kouluikäiset tytöt tulevat usein treenin alussa halaamaan. Koen, että olen tosi helposti lähestyttävä valmentaja lapsille. Uskon, että lapset näkevät minut hauskana ja innostavana valmentajana. Positiivista palautetta olen saanut myös vanhemmilta, jotka ovat kuvanneet, että se tapa, jolla olen lasten kanssa, on tosi ihana ja osaan ottaa lapset hyvin huomioon. Samaa olen kuullut näiltä 2015 syntyneiltä, joita olen nyt kaksi vuotta valmentanut.”

Anna kertoo, että hän osaa olla myös vaativa valmentaja ikätasoon sopivalla tavalla ja hän ymmärtää, mihin tietyn ikäisen lapsen pitäisi pystyä. 

”Ensimmäinen asia, mitä harjoittelemme, on keskittyminen. Olen sen verran paljon ollut pienten kanssa, että osaan arvioida, mitä minkäkin ikäiseltä lapselta voi vaatia. Lasten välillä on toki myös paljon eroja, mikä myös vaatii valmentajalta ymmärrystä. Aika pitkälti tuon ikäisten valmentaminen onkin kasvatustyötä. Emme voi opettaa jalkapallotaitoja, jos emme ensin opeta vähän elämäntaitoja”, pohtii Anna.

”Itselleni on vuosien aikana aika hyvin selkeytynyt se, että omat vahvuuteni ovat juuri pienten lasten valmentamisessa. Viihdyn pienten kanssa!”

Futis on tyttöjen juttu!

”Manguin lapsena aika pitkään, ennen kuin sain aloittaa futiksen. Kun vihdoin sain aloittaa pelaamisen niin siitä tuli iso ja tärkeä juttu mm. teinivuosina. Kaveriporukka on muodostunut futiksen puolelta. Muut lähtivät teini-iässä hengailemaan kauppakeskuksiin, mutta itse lähdin treeneihin. Futikseen olen kasvanut ja siitä on tullut ykkösjuttu.”

Anna kertoo, että hänellä itsellään oli naisvalmentajia, kun hän aloitti pelaamisen. ”Olen kokenut sen tärkeäksi, että on ollut valmentajissa naispuolisia esikuvia. Koen tärkeäksi osoittaa sen, että jalkapallo ei ole poikien maailma. Itselleni on ollut itsestään selvää, että voin ryhtyä valmentajaksi, kun on ollut näitä esikuvia. Ja ehdottomasti haluan valmentaa juuri tyttöjä ja tuntuu, että minun on juuri hyvä olla tässä roolissa.”

”Haluan työskennellä nimenomaan sellaisessa ympäristössä, jossa pääsen vaikuttamaan siihen, että tyttöjen on helpompi aloittaa jalkapalloharrastus. Haluan löytää tähän keinoja. Nythän buumi on menossa ylöspäin ja sen eteen tehdään töitä, että tytöt ja naiset saavat aiempaa enemmän näkyvyyttä”, Anna jatkaa. 

Mitä hyvää otat mukaasi LePasta?

Anna on ollut pitkään mukana Leppävaaran Pallon toiminnassa ja on oppinut niinä vuosina paljon. 

”Isoin asia, mitä LePa-vuodet ovat antaneet on se, että olen saanut futiksesta ammatin. Olen kasvanut valmentajana ja tosi paljon myös ihmisenä. Olen saanut tietyt rutiinit ja työskentelytavat sekä tietyn määrätietoisuuden, että mihin tyttöjen jalkapallossa voidaan mennä. Koen, että minulla on ollut hirveän hyvä olla LePassa ja tyttöjen puolella on ollut selkeä polku. Olen saanut mukaani paljon hyvää ja tästä on hyvä lähteä uusiin haasteisiin ja eteenpäin.”

”Eniten olen nyt innoissani siitä, että pääsen tuomaan niitä hyviä kokemuksia ja prosesseja, mitä olen jo oppinut ja sitten pääsen myös testailemaan, että mikä kaikki voisi toimia ja luomaan uutta. Tosi innoissani otan tämän vähän isomman paketin nyt vastaan”, tiivistää Anna vielä ajatuksiaan Honkaan tulosta. 


Lämpimästi tervetuloa honkayhteisöön, Anna!

Yhteistyössä