Uutiset

Osoita tukesi ostamalla Me ollaan Honka -paita

Keltamusta seurayhteisömme on haastavan tilanteen edessä. Uskomme kuitenkin, että seurayhteisömme kantaa tämän yli. Nyt jos koskaan, tarvitsemme tukeasi.

Osoita tukesi ostamalla tukipaketti

Olemme suunnitelleet tukikampanjaa varten oman t-paidan, jota toivomme kannattajiemme kantavan tänä vuonna merkiksi juniorijalkapallon arvostuksesta ja kuulumisesta keltamustaan perheeseemme.

Kampanjan tuotto osoitetaan seuran junioritoiminnan tukemiseen keskeytyksen aikana ja sen jälkeen, jotta voimme jatkossakin kehittää pelaajiamme ilon, ammattiylpeyden ja lajirakkauden ilmapiirissä.

Lue lisää kampanjasta ja tilaa t-paita

Futisvalmentajan starttikurssi alkoi

Kevään toinen Espoon koulutusalueen Futisvalmentajan starttikurssi alkoi 8.3. Leppävaarassa. Mukana oli 26 valmentajaa 9 eri seurasta. Ensimmäisen lähijakson teemoja olivat huippuharjoitus ja kuinka valmennan -taidot. Aktiivinen ryhmä, jossa kaikilla on suuri halu kehittää itseään valmentajina!

FC Honka ja FC Espoo ovat allekirjoittaneet valmentajakoulutuksia koskevan yhteistyösopimuksen

Yhteistyösopimukseen kuuluu myös FC Espoon kasvattajaseurat LePa, FC Kasiysi, KaPy ja PEP. FC Honka suunnittelee, organisoi ja järjestää jatkossa koulutukset sekä ylläpitää valmentajarekisteriä.

FC Hongalla on kokonaisvastuu seurayhteisön valmentajien
kehittämisestä ja alemman tason koulutuksista Futisvalmentajan startista
ikäluokkavalmennukseen ja UEFA C-tasolle asti.

Lisäksi FC Hongan tehtäviin kuuluu vastata valmentajien koulutusrekisteristä, organisoida valmentajaverkoston toimintaa ja järjestää yhteisiä tapaamisia, teemakoulutuksia ja tietoiskuja.

FC Honka on myös mukana koordinoimassa seurayhteisön Huuhkaja- ja Helmaritoimintaa.

”FC Espoo on erittäin tyytyväinen syntyneeseen sopimukseen. Tällä yhteistyöllä saadaan koulutuskuluja kohdennettua olennaiseen ja kurssitarjonta selkeämmäksi erityisesti kasvattajaseurojen valmentajille. Lisäksi valmennuskoulutukseen olennaisesti liittyvä tutorointi saadaan järjestettyä siten, että se palvelee kokonaisuutta parhaalla mahdollisella tavalla. ”Laku” on tehnyt ansiokasta työtä seurayhteisössämme useiden vuosien ajan, joten hänellä on hyvä tuntuma siihen mihin suuntaan valmentajakoulutusta Espoon alueella täytyy viedä”, tuumailee FC Espoon valmennusjohtaja Antti Pehkonen.

”Hienoa saada koko FC Espoo seurayhteisön seurat mukaan rakentamaan yhteistä koulutusverkostoa Espooseen, koulutustarjonta tulee alueella laajenemaan ja Palloliiton tavoite on, että jokaisella lapsella on koulutettu valmentaja ja sitä lähdemme tavoittelemaan”, kertoo valmennusosaamiseen kehittäjänä vuoden alusta aloittanut Kari Laukkanen.

Yhteistyö Pohjola Sairaalan ja Pohjola Vakuutuksen kanssa jatkuu

Uudistetun sopimuksen mukaisesti FC Honka ry ja Pohjola Vakuutus sekä Pohjola Sairaala jatkavat yhteistyötä vuonna 2020. ”Olemme olleet tyytyväisiä yhteistyöhön sekä Pohjola Sairaalan tarjoamaan hoitopolkuun. Tälläkin toimintakaudella seura on ostanut kaikille toimintamaksun piirissä oleville pelaajilleen Pohjola Vakuutuksen ja voimme tarjota pelaajille Pohjola Sairaalan ammattimaisen hoitopolun loukkaantumistilanteissa”, toteaa toiminnanjohtaja Petri Harainen.

Vakuutuksen sisältöön voi tutustua tästä linkistä.

Pohjola Sairaalan hoitopolku.

Jani Nieminen järjesti merkkipäiväkeräyksen FC Hongan vähävaraisten pelaajien tukemiseksi

FC Hongassa pitkään valmentajana toiminut Jani Nieminen järjesti merkkipäiväkeräyksen tukeakseen seuran vähävaraisia pelaajia. Keräys tuotti huimat 15 190 euroa! Keräykseen osallistui yhteensä 56 yritystä tai muuta yhteisöä sekä 29 yksityislahjoittajaa.

Jani Nieminen aloitti valmentamisen FC Hongassa jo poikansa ollessa muutaman vuoden ikäinen, vaikka hän aluksi vannoikin, ettei aio olla joukkueessa mukana muuten kuin vanhemman roolissa. Valmennuskokemus oli kuitenkin positiivinen ja vei mennessään vuosikausiksi.  Loppujen lopuksi Niemiselle on kertynyt valmennuskokemusta FC Hongan lapsiurheiluvaiheesta aina A-junioreihin asti sekä poikien että tyttöjen joukkueista.

Jani Nieminen kertoo ajatuksistaan valmennukseen ja lahjoitukseen liittyen:

”Valmentaessani sain paljon hienoja kokemuksia ja sain olla osana nuorten elämää, kehittämistä ja kehittymistä. Parhaita palkintoja itselle ovat olleet vanhojen pelaajieni yhteydenpidot vuosien jälkeen, pari pelaa ensi kaudellakin Hongan miesten joukkueessa ja naisiinkin taitaa olla jo nousemassa. Toisaalta olen aina nähnyt, että urheilu antaa elämään muitakin valmiuksia. Muutamista kasvaa huippu-urheilijoita ja muille kasvaminen urheilun parissa toivottavasti tuo lisäeväitä pärjätä elämässään mahdollisimman hyvin. Joukkueurheilun opit esimerkiksi työn teon merkityksestä tulosten eteen, tehdään oikeita asioita oikein, pitkäjänteisyys, hauskuuden ja innon säilyttäminen, painetilanteiden hallinta, yhteistyö erilaisten ihmisten kesken ja erilaisten roolien ymmärtäminen ovat hyviä eväitä myös työelämään.

Vuosien varrella näin myös valmentajana läheltä pelaajien ja heidän perheidensä erilaisia tilanteita. Hyvin toimivassa joukkueessa näihin tilanteisiin löytyy ratkaisuita, mutta Hongalla seurana ei ollut.

Vuonna 2018 olin täyttämässä 50-vuotta. Työelämässä olen listayhtiön toimitusjohtaja ja hallituksemme puheenjohtaja kertoi, että “osana työtehtäviäni” järjestetään vastaanottotilaisuus syntymäpäivieni johdosta. Tätä tilaisuutta pohtiessani heräsi ajatukseni varainkeruutempauksesta, sillä en kokenut tarvitsevani itselleni lahjoja yrityksemme sidosryhmiltä. Niinpä olin yhteydessä Honkaan ja lopputuloksena sekä merkkipäiväkalenteriin että vastaanottotilaisuuden kutsukorttiin painettiin toiveeni ja Hongan tilinumero. Sain tästä ideastani paljon positiivista palautetta vastaanottotilaisuudessani ja monet tahot olivat lähteneet mukaan.

Järjestin vielä vaimoni kanssa 2018 syyskuussa ystävillemme yksityisjuhlat ja laajensin saman lahjatoiveeni myös heille. Ajattelin, että ehkä tällä saadaan riittävä kokonaisuus useamman pelaajan tukemiseen – ja ehkä tämä voisi toimia alkusysäyksenä tällaisen toiminnan isommallekin käynnistymiselle. Olen erittäin kiitollinen kaikille tempaukseeni mukaan lähteneille.

Jani Niemisen merkkipäiväkeräyksen tuotolla tullaan osana seuran juniorirahaston tukiprosessia tukemaan FC Hongan vähävaraisten perheiden pelaajien harrastusmaksuja ja näin takaamaan jalkapalloharrastuksen jatkuminen perheen taloudellisesta tilanteesta huolimatta. 

FC Honka ry kiittää lämpimästi Jani Niemistä merkittävästä lahjoituksesta ja tärkeästä toiminnasta tasa-arvoisen juniorijalkapallon eteen. Toivomme, että merkkipäivälahjoitus toimii positiivisena esimerkkinä myös muille, jotka pohtivat vähävaraisten pelaajien harrastusmaksujen  tukemista.

Pekka Lagerblom ikäluokkavalmentajaksi FC Honkaan

FC Hongassa aloittaa vuoden alusta uutena ikäluokkavalmentajana Pekka Lagerblom, joka saa vastuulleen P11-ikäluokan. Lagerblom siirtyy FC Honkaan FC Lahdesta, missä hän on vastikään lopettanut merkittävän pelaajauransa ja toiminut valmennustehtävissä. 

”Olen aiemmin toiminut tämän ikäisten lasten yksilövalmentajana, mutta valmennuskokemusta on eniten nuorten ja aikuisten parista. Nyt on hieno mahdollisuus päästä kehittämään lapsiurheiluvaiheen joukkuetta ja kehittyä itsekin sitä kautta valmentajana ja persoonana. Olen erittäin innostunut aloittamaan työt FC Hongassa”, kertoo Lagerblom. 

Toivotamme uuden työntekijän lämpimästi tervetulleeksi keltamustien joukkoon!

FC Hongan naisten liigajoukkue osaksi Esportin huippu-urheiluyksikköä

Viime kaudella hopeaa saavuttanut FC Hongan naisten edustusjoukkue siirtyy ensi kaudesta alkaen miesten Veikkausliigajoukkueen tapaan Esport Honka Oy:n operoimaksi. Palloliiton liittohallitus hyväksyi siirron 9.12. pitämässään kokouksessa. Siirto on osa Esportin pitkäaikaista visiota naisten liikunnan ja urheilun merkityksen vahvistamisessa.

Tapiolan urheilupuistossa operoiva liikuntapalveluyritys Esport on liikuttanut espoolaisia jo lähes neljän vuosikymmenen ajan. Jalkapallon parissa yhtiö on toiminut vuodesta 2015 alkaen, kun se käynnisti miesten edustusjoukkueen toiminnan Miesten Kakkosessa tavoitteenaan nostaa joukkue takaisin Veikkausliigaan. Pääsarjatasolle miehet nousivat kaksi vuotta sitten ja päättyneellä kaudella joukkue saavutti sarjassa pronssia sekä europelipaikan.

Naisten jalkapallon osalta edustusjoukkueen toimintaa tähän asti operoinut FC Honka ry sekä Esport ovat tehneet tiivistä yhteistyötä jo usean vuoden ajan mm. olosuhteiden ja fyysisen valmennuksen osalta. Esport Arenan täysimittainen sisäjalkapallokenttä on mahdollistanut eheän valmistautumisen kauteen, jota Esportin monipuoliset fyysisen harjoittelun mahdollisuudet ovat tukeneet.

Honka on Kuopion Palloseuran jälkeen vasta toinen seura Suomessa, jossa miesten ja naisten edustusjoukkueet toimivat saman osakeyhtiön alla. Esport Hongan Hexi Artevan mukaan joukkueen siirtyminen Esportin huippu-urheiluyksikköön on luonteva jatko jo tehdylle työlle.

– Olemme rakentaneet suunnitelmallisesti pelaajien laadukasta arkea ensiksi miesten edustusjoukkueen ja sitten miesten reservijoukkueen sekä poikien U17 joukkueen kanssa. Naisten mukaan tuleminen huippu-urheiluyksikkööm-me on luonteva jatkumo, jossa teemme yhteistyössä pitkäjänteistä pelaajakehitystyötä, Arteva toteaa.

– Naiset ovat menneet urheilullisesti viimeisten parin vuoden aikana paljon eteenpäin. Toimintaedellytysten parantaminen vie sekä lajia että joukkuetta eteenpäin, Arteva jatkaa.

Vuosittain Esportin liikuntapalveluita käyttää lähes kolme miljoonaa harrastajaa, joista noin puolet on naisia. Toiminnan mahdollistajana on jo vuosikymmeniä espoolaisten liikkumisen eteen töitä tehnyt Färid Ainetdin. Urheilu ja hyvinvointi ovat aina olleet hänelle tärkeitä ja Ainetdin näkeekin Hongan naisten edustusjoukkueen siirtymisen Esportin alle osana suurempaa, naisten liikkumista ja huippu-urheilua tukevaa  toimintaa.

Naisten liikunta ja urheilu on ollut Esportille aina tärkeää ja lähdemme hyvillä mielin kehittämään tätä yhteistyötä osana naistoiminnan voimistamista. Toivomme, että voimme esimerkillämme kannustaa myös muita seuroja vastuun kantamiseen naisten huippu-urheilun kehittämisessä jalkapallon ja muun urheilun piirissä, toteaa Ainetdin.

– Huippu-urheilun ohella toivomme tietenkin, että toimintamme kannustaa myös perusliikkujia innostumaan terveysliikunnasta, pitämään huolta kunnostaan ja löytämään liikunnan ilon palveluidemme kautta. Liikunta lisää hyvinvointia ja sillä on positiiviset vaikutuksensa niin lasten ja nuorten kasvuvaiheessa kuin työelämässä ja seniorivuosien jaksamisessakin,  Ainetdin jatkaa.

– Koska ihminen on luotu liikkumaan, sen maltillinen ja järkevästi mitoitettu harrastaminen palkitsee monessa. Itse asiassa liikunnan voidaan sanoa olevan koko yhteiskunnan ”toimintakehon” koossa pitävä voima, keino sopuun työnantajien ja työntekijöiden välillä kuten myös loistava tuki perheen arkihyvinvointiin, Ainetdin motivoi.

FC Honka on naisten puolella yksi Suomen menestyneimpiä seuroja. Keltamustien palkintokaapista löytyy neljä Suomen mestaruutta, joista viimeisin vuodelta 2017. Lisäksi Hongalla on kaksi SM-hopeaa, kolme pronssia, sekä kolme Naisten Suomen Cupin voittoa. Myös FC Honka ry:n puolella ollaan tyytyväisiä yhteistyön uusista kuvioista.

–  Jalkapallo on ottanut suuren harppauksen eteenpäin naisten lajina ja on hienoa, että toiminta Suomessa myös seuratasolla ammattimaistuu vuosi vuodelta. Olemme tehneet töitä ry:n puolella sen eteen, että joukkueen toiminnan siirtäminen osakeyhtiölle on mahdollista. Yhteistyö joukkueen taustalla jatkuu ja yhdistys tukee myös jatkossa joukkueen toimintaedellytyksiä, toteaa FC Honka ry:n puheenjohtaja Mariet Louhento.

Perustoimintaan joukkueen arjessa ei tule suuria muutoksia, mutta naiset saavat entistä paremmin käyttöönsä Esportin monipuoliset olosuhteet sekä tukea organisaation viestintä- ja markkinointiosaamisesta. Joukkueen rakentaminen kohti ensi kautta on hyvällä mallilla, kun neuvoteltuna on 24 pelaajasopimusta. Päävalmentaja Rosa Lappi-Seppälän johtama taustatiimi on myös valmis.

Tämä on merkittävä askel joukkueen toiminnalle ja luo varmasti lisää mahdollisuuksia sekä vakautta koko toiminnan kehittämiselle. Pidän tätä myös tietynlaisena virstanpylväänä suomalaisessa naisfutiksessa. Vastaavia kehitysaskeleita on jo otettu paljon ympäri Eurooppaa ja kokemukset ovat olleet varsin rohkaisevia. Uskon, että yhteisellä toiminnalla pystytään saavuttamaan paljon synergiaetuja sekä koskettamaan erilaisia sidosryhmiä laajemmalla otannalla, summaa päävalmentaja Lappi-Seppälä.

–––––

FC Honka

FC Honka on vuonna 1975 perustettu espoolainen jalkapalloseura. Seuran miesten edustusjoukkue tunnetaan Esportin omistajuuden myötä myös nimellä Esport Honka. Myös naisten joukkue tulee jatkossa toimimaan Esport Honka -nimen alla. Miesten edustusjoukkue pelaa Suomen pääsarjatasolla Veikkausliigassa ja naisten edustusjoukkue pääsarjatasolla Naisten Liigassa. Päättyneellä kaudella molemmat edustusjoukkueet saavuttivat mitalisijan omissa sarjoissaan, naiset hopeaa ja miehet pronssia. Seuran juniorityötä toteutetaan FC Honka ry:ssä.

Esport

Esport on suomalainen perheyritys, jonka juuret ovat Espoossa. Tänä päivänä Esportin liikuntapalvelukokonaisuus muodostaa pohjoismaiden suurimman sisäliikuntakeskuksen, jonka toiminta muodostuu Esport Centerin yli 20 000 neliömetrin mailapeli- ja fitness -tiloista, Esport Arenan yli 30 000 neliömetrin, mm. täysimittaisen jalkapallokentän, 400 metrin sisäjuoksuradan, kuntosalin ja cross training harjoitusympäristön sisältävästä monitoimihallista sekä Esport Aallon, Esport Bristolin ja Esport Expressin erillisistä fitnesskeskuksista ja Esport Extremen aktiviteettiareena.

Kari Laukkanen aloittaa valmennusosaamisen kehittäjänä

Kehittyvä valmennusosaaminen on sekä suomalaisen että honkalaisen jalkapallon ydin. Seura on mukana kaksivuotisessa pilottiprojektissa, joka mahdollistaa koulutuksen suunnittelun ja järjestämisen edistyneellä tavalla.

Palloliiton seurayhteisön valmennusosaamisen kehittäjä -pilotti on tärkeä askel kohti 2020-luvun Palloliittoa. Hankkeen tavoitteena on, että jokaisella lapsella ja nuorella on tulevaisuudessa osaava ja koulutettu valmentaja.  Tavoitteen mukaisesti FC Honka kantaa alueellista vastuutaan valmennusosaamisen kehittämisessä ja tulee kouluttamaan alueen seurayhteisön valmentajia Palloliiton uudistuneilla koulutussisällöillä. Eteläisellä alueella pilotissa ovat mukana Hongan lisäksi FC Lahti ja HJK.

Valmennusosaamisen ja koulutuksen nostamisella yhdeksi Hongan uuden strategian keskeisistä painopisteistä halutaan viestiä sen merkityksellisyydestä suomalaisen jalkapallon kehittämisessä. Tehtävänkuvaa hoitamaan on valittu Kari ”Laku” Laukkanen, joka aloittaa päätoimisessa tehtävässään vuoden vaihteessa. Laukkanen on toiminut vuosia Palloliiton kouluttajana ja työskennellyt myös mm. nuorten maajoukkueiden valmennustiimeissä. Honkaan Laukkanen siirtyy toisesta espoolaisseurasta, Kauklahden Pyrinnöstä, jossa hän on toiminut pitkään valmennuspäällikön tehtävissä. Laukkasen oma ura ennen koulutus- ja valmennustehtäviä on myös merkittävä; hänellä on 49 A-maajoukkueottelun lisäksi mittava ura maalivahtina mm. Saksan Bundesliigassa. Laukkanen on valmennuskoulutuksen osalta suorittanut UEFA Pro -lisenssin.

– Näen erittäin mielenkiintoisena haasteena lähteä kehittämään valmennusosaamista yhdessä alueen muiden kouluttajien ja seurojen kanssa. Meillä on hyvät mahdollisuudet rakentaa toimiva koulutusverkosto Espooseen sekä sen lähialueille nyt, kun piirin toiminta lakkaa vuoden vaihteessa, Laukkanen toteaa.

Palloliiton koulutusuudistus tarjoaa valmentajille entistä monipuolisempia mahdollisuuksia kehittää ja päivittää omaa valmentajaosaamistaan. Käynnissä olevan pilotin avulla valmennusosaamisen eri prosessit ja koulutukset viedään mahdollisimman lähelle pelaajien ja valmentajien arkea. Uudistuksen myötä E- ja D-valmentajakoulutukset on korvattu futisvalmentajan starttikoulutuksella sekä kahdella ikävaihekoulutuksella (5–7- ja 8–11-vuotiaat). Tämän lisäksi entinen C-valmentajakoulutus on muuttunut UEFA C:ksi, joka toimii etenkin 12–15-vuotiaiden ikävaihekoulutuksena ja antaa perustan myös aikuisten tai vanhempien nuorten valmentamiselle. Valmentajien on mahdollista suorittaa myös C+ lasten valmentajien erikoiskoulutus tai UEFA B ja edetä UEFA A:n kautta aina UEFA Pro:lle asti. Myös maalivahtivalmentajien, futsalvalmentajien ja fyysisen osa-alueen valmentajien omat erikoistumiskoulutukset ovat tärkeä osa uudistusta.

– Valmennusosaaminen ja sen vaikuttavuuden vahvistaminen on keskeinen keino pelaajan laadukkaan arjen luomisessa. Laku tulee meille äärimmäisen tärkeään tehtävään ja on keskeisessä roolissa toimivan mallin rakentamisessa. Hän tulee työskentelemään aktiivisesti seurayhteisön valmentajien kanssa ja hänen tehtävänään on omalta osaltaan pitää huolta alueen valmennuksen ja valmentajien tasosta sekä osaamisesta. On hienoa, että Lakun osaaminen ja kokemus saadaan laajasti alueella hyödynnettäväksi, toteaa FC Hongan toiminnanjohtaja Petri Harainen.

Honka rakentaa yhdessä Palloliiton kanssa prosessia uuden mallin mukaisen toiminnan mahdollistamiseksi. Uudistettujen sisältöjen mukaisia koulutuksia on Hongassa järjestetty jo alkuvuodesta lähtien, mutta tarjontaa tullaan laajentamaan merkittävästi ensi vuonna. Laukkasen ohella koulutuksia toteuttavat Hongan ja seurayhteisön kouluttajista koostuva verkosto, jolla mahdollistetaan laadukas toteutus suunnitelmallisesti ja kattavasti.

#Honka2020

 

Mielellään mukana!

Tänään torstaina, 10.10., vietetään  maailman mielenterveyspäivää. FC Hongan naiset ovat mukana maailman mielenterveyspäivänä liputtamassa avoimemman keskustelukulttuurin puolesta ja haluaa vähentää mielenterveyteen edelleen liitettävää leimaantumista. Teko on osa tämän kauden #NaistenLiigaTekeeHyvää -kampanjaa, jossa jokainen liigajoukkue on tehnyt oman hyvän teon.

Urheilussa tunteet ovat erittäin keskeisessä roolissa oppimisen, suoritusten ja menestymisen välillä.  Valmentajalla ja koko joukkueessa tapahtuvalla toiminnalla on merkittävä rooli urheilijan itsetunnon ja itseluottamuksen rakentumisessa. Naisten joukkue on tehnyt aiheeseen liittyvän videon, joka on katsottavissa täältä: Kysy, mitä kuuluu? -video

Joukkue kutsuu teidät kaikki tulevana sunnuntaina, 13.10.,  kauden viimeiseen kotiotteluun. FC Honka–KuPS -ottelu pelataan Tapiolan Urheilupuistossa ja se alkaa klo 14:00. Sisäänpääsy on maksuton. Ottelun kioskituotto lahjoitetaan kokonaisuudessaan Suomen Mielenterveys ry:lle

Mikäli et pääse mukaan otteluun, voit myös osallistua joukkueen järjestämään keräykseen Suomen Mielenterveys ry:n sivuilla täällä. Keräys on avoinna aina Naisten Liigan viimeiseen ottelukierrokseen, 20.10. asti. Joukkue on jo varmistanut liigassa hopeamitalin ja haluaa kiittää teitä kaikkia kannustuksesta ja kannatuksesta kuluvalla kaudella!

#NaistenLiigaTekeeHyvää #MeOllaanHonka #vihreäävaloa #mitäkuuluu #mielelläänmukana

Omar Adlani tyttöpuolen talenttivalmentajaksi

Omar Adlani on valittu FC Honka ry:n tyttöpuolen talenttivalmentajaksi. Adlani siirtyy Honkaan PK-35 Helsingistä, jossa hän on kuulunut B-tyttöjen valmennustiimiin.

Adlanin tehtävä on päätoiminen ja kohdistuu Palloliiton linjausten mukaan lahjakkaimpien 14-18 -vuotiaiden tyttöpelaajien valmennuksen, kehittymisen seurannan ja laadukkaan arjen varmistamiseen. Adlanilla on yli kymmenvuotisen valmennuskokemuksensa lisäksi vahva ymmärrys fyysisen harjoittelun osa-alueista ja hän on suorittanut liikuntatieteiden korkeakoulututkinnon Kanadassa.

Adlani on toiminut kahden vuoden ajan myös Helsingin Piirin Helmari-päivillä ja -turnauksissa valmennustehtävissä ja on siten hyvin perillä helmaripolusta ja siihen liittyvistä Palloliiton pelaajakehityslinjauksista. Tästä on hyötyä, sillä talenttivalmentajan työnkuvaan kuuluu myös liiton tehtäviä mm. aluetoiminnassa, alueellisessa pelaajatarkkailussa, Helmaripäivillä ja maajoukkuetoiminnassa.

Adlanin vahvuuksia urheiluun liittyvien sisältöjen lisäksi ovat kyvykkyys pelaajien kohtaamisessa sekä halu kehittyä omassa työssään jatkuvasti paremmaksi. Hän nauttii näiden ominaisuuksiensa vuoksi laajaa arvostusta alueen jalkapalloyhteisössä ja on hienoa saada hänen kaltaisensa kehittäjä Honkaan.

Myös Adlani itse on iloinen uudesta roolistaan:

Olen erittäin innoissani ja motivoitunut aloittamaan työskentelyn FC Hongassa. Kyseessä on iso seura, jolla on pitkä historia pelaajakehitystyössä. Keskusteltuani naisten edustusjoukkueen päävalmentaja Rosa Lappi-Seppälän, B-tyttöjen vastuuvalmentaja Ari Innalan ja puheenjohtaja Mariet Louhennon kanssa seuran tulevaisuuden suunnitelmista, kävi selväksi, että seura on sitoutunut pelaajien kehittämiseen ja hyvinvointiin. Valmentajan käytettävissä olevat tilat ja varusteet ovat erinomaiset ja työskentelemme erittäin ammattimaisessa ympäristössä.

– Pelaajat voivat odottaa minulta asialle omistautumista sekä vahvaa sitoutumista – tehtäväni on auttaa heitä saavuttamaan tavoitteensa. Odotan innolla tapaamista pelaajien sekä muun Honka-perheen kanssa, Adlani jatkaa.

Adlani tulee toimimaan tiiviissä yhteistyössä seuran valmennusjohdon, naisten edustusjoukkueen sekä B- ja C-tyttöjen vastuuvalmentajien ja valmennustiimien kanssa ja osallistuu seuran päätoimisista valmentajista koostuvan työryhmän toimintaan. Tärkeä osa roolia on myös työttöpuolen yhteistyöseurojen kanssa tehtävä pelaajakehitystyö, jossa keskeisenä osa-alueena on valmennusosaamisen kehittäminen. Adlani aloittaa tehtävässään lokakuun aikana.

Lue myös:

FC Honka on uudistanut tyttöjen pelaajapolun vastaamaan niihin haasteisiin, mitä huipulle kehittyminen tänä päivänä vaatii. Meiltä löytyy selkeä ja toimiva tie junioreista Naisten Liigaan ja eteenpäin.