Uutiset

Uutiset

Osoita tukesi ostamalla Me ollaan Honka -paita

Keltamusta seurayhteisömme on haastavan tilanteen edessä. Uskomme kuitenkin, että seurayhteisömme kantaa tämän yli. Nyt jos koskaan, tarvitsemme tukeasi.

Osoita tukesi ostamalla tukipaketti

Olemme suunnitelleet tukikampanjaa varten oman t-paidan, jota toivomme kannattajiemme kantavan tänä vuonna merkiksi juniorijalkapallon arvostuksesta ja kuulumisesta keltamustaan perheeseemme.

Kampanjan tuotto osoitetaan seuran junioritoiminnan tukemiseen keskeytyksen aikana ja sen jälkeen, jotta voimme jatkossakin kehittää pelaajiamme ilon, ammattiylpeyden ja lajirakkauden ilmapiirissä.

Lue lisää kampanjasta ja tilaa t-paita

Tapahtumat

Osoita tukea seurallesi – #Seurapaitapäiväkotona kutsuu kaikki mukaan tiistaina 31.3.2020

Urheiluseuratoiminnan suurin vahvuus on yhteisöllisyyden voima – ja nyt sitä tarvitaan enemmän kuin koskaan. Nyt kun emme voi fyysisesti olla toistemme seurassa, haluamme korostaa yhteisöllisyyden merkitystä ja luoda uusia keinoja osoittaa yhteenkuuluvuutta. Yksi tällainen keino on tunnustaa oman rakkaan seuran värejä Seurapaitapäivänä – tällä kertaa se tapahtuu vain kotona ja somessa. 

Kutsumme teidät kaikki mukaan seurapaitapäivään 31.3.2020 osoittamaan yhteisöllisyyttä ja tukea vaikeassa tilanteessa oleville urheiluseuroille. Osallistuminen on helppoa ja turvallista ilman, että kenenkään tarvitsee lähteä väkijoukkojen keskelle. Seurapaitapäivä elää somessa, kuvien ja tekstien kautta. 

Olympiakomitea kutsuu koko urheiluyhteisön mukaan osoittamaan tukensa seuratoiminnalle

Urheiluseurat liikuttavat yli 1,2 miljoonaa suomalaista. Suomen suurin kansanliike on nyt suurien haasteiden edessä, kun harrastustoimintaa ja kilpailuja ei koronavirustilanteen vuoksi voida järjestää. Osoita seurasydämesi omalle rakkaalle urheiluseurallesi: pue siis päälle oma seurapaita ja jaa kuvasi sosiaalisen median kanavissa tunnisteilla #seurapaitapäiväkotona ja #seurasydän. Tämä tehdään yhdessä, mutta jokainen omalla kotikentällään kotona. 

– Haluamme tuoda seurapaitapäivällä iloa arkeen. Seurapaidan pukeminen päälle on myös kannanotto oman seurasi puolesta. Samalla voimme yhdessä jakaa tunteen, että emme ole yksin, vaan yhdessä, yhtenä suurena urheiluperheenä. Vaikka koronatilanne erottaakin meidät fyysisesti toisistamme, seuraan kuuluminen yhdistää meitä henkisesti ja auttaa jaksamaan vaikeina aikoina, toteaa Olympiakomitean seuratoimintayksikön johtaja Pekka Nikulainen.

#Seurapaitapäiväkotona – näin osallistut mukaan!

  1. Kaiva kaapista rakkaan seurasi seurapaita ja pue se päälle tiistaina 31.3.
  2. Nappaa kuva ja postaa se someen tunnisteilla #seurapaitapäiväkotona ja #seurasydän

Osallistuminen on helppoa ja turvallista ilman, että kenenkään tarvitsee lähteä väkijoukkojen keskelle. Seurapaitapäivä elää somessa, kuvien ja tekstien kautta. Osallistu seurapaitapäivään tiistaina 31.3.2020 jakamalla kuvasi somessa tunnisteilla #seurapaitapäivä #seurasydän. 

www.seurasydan.fi

Materiaalipankki päivittyy pian uusilla #seurapaitapäiväkotona -kuvilla ja videolla. https://olympiakomitea.kuvat.fi/kuvat/LOGOT/Seurasyd%C3%A4n/

Syksyllä 2019 ensimmäistä kertaa järjestetyn #seurasydän-kampanjan yksi kohokohdista oli #seurapaitapäivä 24.9.2019, joka liputti suomalaista seuratoimintaa. Viime syksynä järjestetty Seurapaitapäivä-tempaus sai liikkeelle tuhannet suomalaiset. #Seurasydän-tunnuksella jaettiin yli 11 000 kuvaa ja tarinaa.

Seura tiedottaa

Tiedote toimintamaksuista

Me ollaan Honka. Yhdessä. 

Honkalaiseen perheeseen kuuluvat niin pelaajat kuin heidän läheisensä, joukkueiden ja seuran toimijat ja kannattajat. Olemme yhteisö nuorimmasta jalkapallokoululaisesta erityisryhmäläisiin ja aina menestyneimpiin ammattilaisiin. Koronavirus on asettanut yhteisömme haastavaan tilanteeseen, jossa seura joutuu tekemään ratkaisuja alati muuttuvissa tilanteissa.  Tämä tiedote sisältää informaatiota seuran toimintamaksuihin sekä seuran tukemismahdolllisuuksiin liittyen.

FC Honka ry on voittoa tavoittelematon, yleishyödyllinen yhdistys, jonka keskeisin tulonlähde on jäsenten kuukausittain maksamat toimintamaksut. Seuran jäseniltä kerättävillä toimintamaksuilla katetaan kuukausittain valmentajien palkat sivukuluineen, harjoitusolosuhteet, fyysisen harjoittelun kustannukset sekä kilpailutoiminta kokonaisuudessaan. Harrastamisesta kausitasolla syntyvät kustannukset on jaettu kuukausittain laskutettaviin, kahteentoista tasaerään, riippumatta siitä, milloin kulu kauden aikana tosiasiallisesti syntyy ja tulee seuran vastattavaksi.  

Haluamme jatkossakin kehittää pelaajiamme ilon, ammattiylpeyden ja lajirakkauden ilmapiirissä. Turvataksemme toimintamme jatkumisen, veloitamme  jäseniltämme 1.4. alkaen alennettua toimintamaksua, joka on huhtikuun osalta 50% joukkuekohtaisen toimintamaksun normaalimäärästä. Tämä siksi, että toiminnan keskeytyksestä ja sopeuttamistoimenpiteistä huolimatta seuralle syntyy edelleen kustannuksia, jotka sen on katettava. Keskeytyksen mahdollisesti jatkuessa touko- ja kesäkuuhun, tulee veloitettavan toimintamaksun suuruus laskemaan samalla, kun sopeuttamistoimenpiteiden vaikutukset alkavat näkymään seuran taloudessa.  

Asiaan liittyvät tiedustelut: toiminnanjohtaja Petri Harainen, petri.harainen@fchonka.fi 

Honkalaisuus on tukemista, jakamista ja arvostamista 

Pyydämme tässä haasteellisessa tilanteessa koko Honka-perheen apua. Ajatus, jossa sukupolvi honkalaisia menettäisi otteensa jalkapalloon kokonaan, on tunteita herättävä. Yleishyödyllisenä yhdistyksenä meillä ei ole mahdollisuutta rakentaa sellaisia taloudellisia puskureita, joilla pystyisimme selviämään tämän tyyppisistä tilanteista ilman tukea.  

Tarjoammekin seuran elinvoimaisuuden ylläpitämiseksi mahdollisuutta tukea toimintaamme sekä yksilöille että yhteisöille suunnatuin kannattajajäsenmaksuin.  

Kannatusjäsenyys 
on yksi seuran tukemisen muoto, joka antaa äänioikeuden seuran sääntömääräisiin kokouksiin.  

Kannatusjäsenmaksu: 150 euroa  
Maksu maksetaan FC Honka ry tilille Nordea FI75 2146 1800 0055 39 
Viestikenttään: koko nimi sekä sana ”KANNATUSJÄSENMAKSU” 

Kannattavan yhteisön jäsenyys 
on yksi seuran tukemisen muoto. Kannattavalla yhteisöllä ei ole äänioikeutta yhdistyksen sääntömääräisissä kokouksissa.  

Kannattavan yhteisön jäsenmaksu: 500 euroa 
Maksu maksetaan FC Honka ry tilille Nordea FI75 2146 1800 0055 39 
Viestikenttään: koko yhteisön nimi sekä sana ”KANNATTAVA YHTEISÖ JÄSENMAKSU” 

Huoltajajäsenyys 
on yksi seuran tukemisen muoto, jolla alle 15–vuotiaan pelaajajäsenen huoltaja saa itselleen äänioikeuden seuran sääntömääräisiin kokouksiin.  

Huoltajajäsenmaksu: 30 euroa 
Maksu maksetaan FC Honka ry tilille Nordea FI75 2146 1800 0055 39 
Viestikenttään: koko yhteisön nimi sekä sana ”HUOLTAJAJÄSENMAKSU” 

Kuten monissa yhteyksissä on todettu, koronavirus on vakava paikka meille kaikille, koko yhteiskunnalle. Suomalaiset ovat kuitenkin nousseet ahdingosta ennenkin, miksi koronakriisi tekisi poikkeuksen. Työskennellään yhdessä sen eteen.

Me ollaan Honka. Yhdessä. 

Seura tiedottaa

FC Honka ry:n tiedote koronavirukseen liittyen

Hyvä Honkalainen,

Koronavirus on asettanut koko suomalaisen yhteiskunnan haastavaan tilanteeseen. Päätöksiä on tehtävä nopeasti ja ratkaisuja tehdään kaiken kokoisissa organisaatioissa alati muuttuvin tiedoin.

Valtakunnallisesti jopa miljoonaa lasta, vanhempaa ja muuta läheistä viikoittain liikuttava seuratoiminta on keskeytynyt. Teemme omassa yhteisössämme periksiantamattomasti töitä sen eteen, että seuran toimintaedellytykset säilyvät niin keskeytyksen aikana kuin sen jälkeenkin. Tämän mahdollistamiseksi tarvitsemme koko keltamustan yhteisön tukea ja osallistumista. Rakennamme nyt siltaa, jonka pituutta emme vielä tiedä ja jonka toinen pää ei vielä ole näkyvissä.

Olemme koonneet jäsenistöllemme tähän tiedoksiantoon tilannekatsauksen toteutetuista ja toteutettavaksi tulevista toimenpiteistä. Ymmärrämme, että jäsenistölläkin on paljon kysymyksiä ja vastaamme niihin mielellämme – huoli on yhteinen. Tulemme lähestymään teitä lähipäivinä kyselyllä, johon vastaamalla pääsette mukaan luomaan yhteistä kuvaa tilanteesta.

Seurassa toteutetut ennakoivat toimenpiteet

Käynnistimme Hongassa varautumisen koronavirukseen maaliskuun alussa ja ensimmäisen tiedote jäsenistölle lähetettiin 2.3., jossa kerrottiin muutoksista seuran päivittäisessä toiminnassa. Päivitimme ohjeistustamme 12.3. kahdella ohjeistuksella. 

Keskeytimme seuran harjoittelu- ja kilpailutoiminnan perjantaina 13.3. Valtioneuvoston ja Suomen Palloliiton antamien suositusten mukaisesti. Myös seuran toimisto on ollut suljettuna viime perjantaista lähtien, mutta hallinto on palvellut jäsenistöä normaalisti sekä puhelimitse puhelinaikoina että sähköpostitse myös muina aikoina.

Urheilutoimen osalta seuran päätoimiset työntekijät ovat työskennelleet suunnitelmallisesti ikäluokkakohtaisten omatoimiharjoitteiden ja harjoitussuunnitelmien laatimiseksi sekä jalkauttamiseksi. Sisältöä on koottu digitaalisen alustan kautta jaettavaksi, jotta yhteys lajiin ja säännölliseen harjoitteluun säilyisi keskeytyksen aikana parhaalla mahdollisella tavalla. Jokaisen ikäluokan jokaisella tasolla pelaavan jäsenemme tulisikin nyt olla saanut ohjeistuksen omatoimiseen harjoitteluun sekä linkin harjoitesisältöön. Harjoitemateriaalia kuvataan parhaillaan lisää, joten sisältö tulee päivittymään.

Seuran toimintaedellytysten varmistaminen

Olemme varautuneet toiminnan keskeyttämisestä lähtien toteuttamaan eriasteisia sopeutustoimia, joilla kaikilla tähdätään seuran toimintaedellytysten ylläpitämiseen nyt ja tulevaisuudessa. Olemme noudattaneet suunnitelmissa Palloliiton suositusta, jonka mukaan seurojen tulee valmistella ja toteuttaa kustannuksia leikkaavia toimia viivytyksettä. Näitä toimenpiteitä joudutaan ikäväksemme kohdistamaan väistämättä myös henkilöstöön.

FC Honka ry työllistää tällä hetkellä 20 päätoimista ja 41 osa-aikaista työntekijää. Päätoimisista seitsemän työskentelee toistaiseksi voimassa olevin sopimuksin ja loput 13 päätoimista määräaikaisin sopimuksin. Osa-aikaisista kaikki valmentajamme työskentelevät määräaikaisin sopimuksin. Palkanmaksuvelvollisuutemme koskee kuukausittain siten yli 60 henkilöä.

Työntekijäkohtaiset sopeuttamistoimenpiteet riippuvat sopimuksen muodosta ja kestosta. Valtioneuvoston tiistaina 16.3. antamien uusien määräysten johdosta toiminnan keskeytys tulee jatkumaan toistaiseksi määräämättömän ajan. Olemme tästä johtuen joutuneet antamaan määräaikaisin työsopimuksin oman toimen ohella seurassamme toimiville valmentajille 17.3. ilmoituksen palkanmaksun keskeyttämisestä Työsopimuslain 2. luvun 12 § 2 momentin mukaisesti. Tämän henkilöstöryhmän osalta palkanmaksu keskeytyy toistaiseksi ja lain määräämällä tavalla 14 vuorokautta ilmoituksesta eli 31.3.2020.

Edellisen lisäksi olemme antaneet vastaavan ilmoituksen myös seurassamme päätoimisina, määräaikaisin työsopimuksin toimiville valmentajille. Heidän työvelvoitteensa päättyy myös toistaiseksi sen jälkeen, kun seuran pelaajien omatoiminen harjoittelu on suunniteltu ja jalkautettu jäsentasolle käyttöön. Arvioitu ajankohta työvelvoitteen päätymiselle on kuun loppu. Palkanmaksuvelvoite heidän kohdallaan päättynee siten huhtikuun puolessa välissä. Toimenpiteet ovat ennakoivia ja niiden toimeenpanoa voidaan muuttaa, mikäli tilanteeseen tulee positiivinen muutos. Tilannekuva huomioiden on kuitenkin todennäköistä, että toiminnan keskeytys tulee jatkumaan useamman kuukauden. Työntekijöille on annettu ohjeistus, miten toimia lomautuksen tai palkanmaksun keskeytyksen toteutuessa.

Edellä mainittujen toimenpiteiden lisäksi seurassa käynnistetään yhteistoimintamenettely koskien seurassa päätoimisina, toistaiseksi voimassa olevin sopimuksin työskenteleviä työntekijöitä, joita on yhteensä seitsemän. Neuvottelut käynnistyvät esityksen mukaisesti huomenna torstaina. Henkilöstöön kohdistuvien sopeuttamistoimenpiteiden yhteinen tavoite on yhtä aikaa leikata kustannuksia keskeytyksen aikana sekä ylläpitää toiminnan kannalta keskeisiä ydintoimintoja, jotta toiminnan käynnistäminen keskeytyksen jälkeen on mahdollista mahdollisimman ripeästi.

Muita merkittäviä kiinteitä kuluja toiminnalle aiheuttavat olosuhteet. Talvikaudella olosuhteiden kiinteät kulut normaalioloissa ovat keskimäärin 35.000 euroa kuukaudessa.  Käymme parhaillamme neuvotteluja niiden yksityisten palveluntarjoajien kanssa, joilta seura ostaa harjoitusvuoroja talvikaudella. Espoon kaupunki on osaltaan 16.3. ilmoittanut, että jo varatut kaupungin vuorot eivät aiheuta seuroille taloudellisia lisäpaineita. Olemme lisäksi neuvotelleet mm. vakuutus- ja työeläkemaksujen siirtämistä sekä maksuajan lisäämistä jo toteutuneiden olosuhdekustannusten osalta.

Miten tästä eteenpäin?

Kukaan ei voi varmuudella sanoa, kuinka kauan tilanne jatkuu. Seuran tulee voida kuitenkin varmistua siitä, että toiminnan edellytykset säilyvät. Palloliiton mukaan seuran ja joukkueen jäsenyys luo kaikille seuran pelaajille vastuun niiden välttämättömien kustannusten kattamiseen, jotka syntyvät sen jälkeen, kun seura on tehnyt toiminnan sopeuttamiseen liittyvät, kustannuksia leikkaavat toimet. Liiton näkemys on selkeä, mutta ymmärrämme myös, että tämän poikkeustilanteen koskettaessa meitä kaikkia samanaikaisesti, ovat sen vaikutukset perheille ja pelaajille jokaiselle yksilöllisiä ja koskettavat eri tavoin.

Meillä on tällä hetkellä melko hyvä tilannekuva niistä välttämättömistä kustannuksia, joita seuralle edelleen kuukausittain näiden sopeutustoimien jälkeen aiheutuu. Viitaten edellä mainittuun liiton suositukseen, tästä osasta kustannuksia tullaan muodostamaan jäsenille kohdistettava toimintamaksu, jolla turvataan toiminnan jatkuminen keskeytyksen aikana ja ennen kaikkea sen jälkeen. Olemme tästä jäsenistöömme yhteydessä heti kun laskelmat valmistuvat ja meillä on asiaan selkeä näkemys. Varmaa on, että seura tarvitsee teitä kaikkia selviytyäkseen. 

Seurayhteisö kantaa

Ajatus, jossa sukupolvi honkalaisia menettäisi otteensa aktiiviseen urheiluun kokonaan, on tunteita herättävä. Näyttää kuitenkin siltä, että sellaisen vaihtoehdon toteutuminen on vielä kaukana. Kiitämme lämpimästi kaikista niistä yhteydenotoista, joita olemme jäsenistöltämme tähän mennessä saaneet, sitoutumista yhteiseen tulevaisuuteen on. Haluamme myös jakaa kiitosta urheilutoimen henkilöstöllemme, joka on toiminut haastavasta tilanteesta huolimatta työlleen sitoutuneesti, harjoitussisältöjä valmistellen ja tulevaan valmistautuen. Kiitos myös hallinnon henkilöstölle, joka on toiminut tehtävässään asiantuntevasti, aktiivisesti ja tietoa jakaen.

Tämä on haastava tilanne meille kaikille, mutta se menee sitä nopeammin ja vähemmin vahingoin ohi, mitä fiksummin toimimme. Ja vaikka tämä viesti onkin sävyltään jäsenistöön vetoava sekä sisältää toiveen sellaisesta yhteisestä tahtotilasta, joka mahdollistaa honkalaisen toiminnan myös jatkossa, on jokaisen meistä ajateltava nyt ennen kaikkea kanssaihmisiä, läheisiämme ja heidän hyvinvointiaan.

Seuraamme jatkuvasti koronatilanteen etenemistä, noudatamme viranomaisen ohjeita ja tiedotamme säännöllisesti tilanteen etenemisestä.

Me ollaan Honka. Yhdessä.

FC Honka ry

Mariet Louhento, puheenjohtaja

Petri Harainen, toiminnanjohtaja

Johtokunta


Seuran koronavirukseen liittyvät tiedotteet 2.3.2020 alkaen (uudemmasta vanhempaan):

17.3.2020

FC Honka ry:n vuosikokouksen siirtäminen

14.3.2020

Seuran puheenjohtajan ajatuksia koronaviruksen vaikutuksista urheiluseuratoimintaan

13.3.2020

Koronavirustilanne vaikuttaa myös naisten ja miesten pääsarjojen käynnistämiseen

13.3.2020

Toimisto suljettu toistaiseksi

13.3.2020

Coronavirus guidelines for players

12.3.2020

Päivitetty ohjeistus koronavirukseen liittyen (klo 22:20)

12.3.2020

Päivitetty ohjeistus koronavirukseen liittyen (klo 12:54)

2.3.2020

Tiedote FC Honka ry:n pelaajille ja huoltajille koronavirukseen liittyen

Seura tiedottaa

FC Honka ry:n vuosikokouksen siirtäminen

Espoolainen jalkapalloyhteisö ja seuratoiminta ovat suuren haasteen edessä. Tilanne on poikkeuksellinen koko suomalaisessa yhteiskunnassa. Seurayhteisömme yhteishenkeä mitataan nyt erityisen vaikeassa tilanteessa. Työskentelemme aktiivisesti parhaiden ratkaisujen löytämiseksi. 

Tiedotamme tällä viestillä FC Honka ry:n sääntöjen mukaisen, 18.3. pidettäväksi suunnitellun vuosikokouksen siirtämisestä. Seura tulee tiedottamaan jäsenistöään lisää toiminnan keskeytyksen vaikutuksista sekä siitä seuranneista toimenpiteistä viimeistään keskiviikkona 18.3. Valmentajilla on tällä hetkellä selkeä suunnitelma siitä, miten pelaajien omatoiminen harjoittelu tulevina viikkoina järjestetään. 

FC Honka ry:n vuosikokouksen siirtäminen

Alla  olevan,  yhdistyksen  säännöistä  (http://fchonka.fi/seura/saannot/)  nostetun otteen  mukaan, FC Honka ry:n sääntömääräinen vuosikokous  tulisi pitää maaliskuun aikana:  

5. SEURAN VARSINAISET JA YLIMÄÄRÄISET KOKOUKSET  
Seura  pitää  vuosittain  kaksi  (2)  varsinaista  kokousta,  vuosikokouksen  maaliskuussa  ja syyskokouksen lokakuussa.  Kokouste n paikat  ja  tarkemmat  ajat  määrää  johtokunta.  
Kutsu  vuosikokoukseen,  syyskokoukseen  ja  ylimääräiseen  kokoukseen  on  julkaistava  vähintään 14 päivää  ennen  kokousta  sanomalehti-ilmoituksella seuran syyskokouksen määräämässä lehdessä ja  seuran  verkkosivuilla.  

Johtuen  koronaviruksen  aiheuttamasta  tilanteesta  yhteiskunnassamme,  FC Honka ry:n johtokunta  ymmärtää,  että  jäsenistön  tosiasiallinen  osallistumismahdollisuus  seuran  vuosikokoukseen  on  merkittävästi  heikentynyt.  Yhdistysmuotoisessa  toiminnassa  jäsenistöllä tulisi olla seuran sääntömääräisissä kokouksissa tosiallinen mahdollisuus vaikuttaa seuran toimintaan.  

Yhdistyksen  johtokunta  on  edellä mainitun  lisäksi  arvioinut,  että  kokouksen  siirtämisestä  ei  aiheutuisi  kenellekään  yksittäiselle  osapuolelle  vahinkoa.  

Yhdistyksen  johtokunta  on edellämainituin  perustein  päättänyt  siirtää  vuosikokousta eteenpäin. Epidemiasta syntynyttä tilannetta seurataan jatkuvasti ja vuosikokouksen uusi päivämäärä tiedotetaan sen varmistuttua. Uusi päivämäärä ilmoitetaan yhdistyksen sääntöjen mukaisesti 14 vuorokautta ennen sen pitämistä syyskokokuksen päättämällä tavalla Länsiväylä -lehdessä  sekä  yhdistyksen  verkkosivuilla  (www.fchonka.fi).  
  


Kun ihmiset kohtaavat toisensa kriisin keskellä myötätuntoisesti, se kantaa. Kannetaan yhdessä vastuuta ja pidetään toisistamme huolta. 

Terveisin, 
Mariet Louhento, puheenjohtaja 
FC Honka ry

Seura tiedottaa

Seuran puheenjohtaja Mariet Louhennon ajatuksia koronaviruksen vaikutuksista urheiluseuratoimintaan

FC Honka ry:n puheenjohtaja ja Palloliiton liittohallituksen jäsen Mariet Louhento pohtii koronaviruksen vaikutuksia urheiluseuratoimintaan:

Koronavirus on työllistänyt minua ja vastaavissa tehtävissä urheilun parissa toimivia nyt torstaista lähtien. Linjasimme torstain Palloliiton liittohallituksen kokouksessa seuroille suosituksen harjoitus- ja kilpailutoiminnan keskeyttämisestä maaliskuun loppuun asti. Tämä perustui Valtioneuvoston myös torstaina antamaan suositukseen viruksen leviämisen estämiseksi, jonka mukaan tartuntojen vähentämiseksi tulee rajoittaa ei-välttämätöntä toimintaa, kuten lähikontakteja harrastetoiminnassa.

Seuratasolla FC Hongassa hallituksemme päätti samana päivänä, annettuja ohjeita noudattaen, keskeyttää toimintansa kuun loppuun asti. Jäsenistöä tiedotettiin asiasta heti torstai-iltana. Perjantain aikana urheiluseuroissa kautta maan työskenneltiin laajasti ja aktiivisesti tilanteesta johtuvien vaikutusten selvittämiseksi. Selvitystyön ohella useissa seuroissa työstettiin suunnitelmallisesti myös harjoitusohjelmia pelaajien omatoimisen harjoittelun tukemiseksi, jotta joukkueiden ja sen pelaajien valmistautumista tulevaan kauteen pidetään yllä, näin myös Hongassa.

Toiminnan keskeytyksen jatkuessa pidempään, kohtaavat seurat todennäköisesti haasteellisia hetkiä eri velvotteita täyttäessään. Viime vuosina yhdistysmuotoinen urheiluseuratoimintakin on pyrkinyt ammattimaistumaan ja esimerkiksi pääkaupunkiseudulla jäsenmääriltään suuret seurat ovat myös merkittäviä työnantajia. FC Hongassa ry:n puolella työskentelee päätoimisissa työsuhteissa 20 työntekijää ja osa-aikaisissa työsuhteissa noin 40 työntekijää.

Jäsenten kuukausittain maksamat toimintamaksut ovat yksi keskeisimmistä tulonlähteistä toiminnan kulujen kattamiseksi. Keskeytysten jatkuessa ja tulovirtojen mahdollisesti hiipuessa jouduttaneen toimintaa ja sen mahdollisuuksia arvioimaan laajasti. Tällaisiin asioihin liittyvä päätöksenteko ei tule olla vain yksittäisten seurojen vastuulla vaan myös lajiliittojen tulee ymmärtää ne seuraukset, mitä yleishyödylliset yhdistykset voivat tilanteiden edetessä kohdata. Seurat tarvitsevat selkeitä linjauksia, ohjeita ja tukea.

Sain yhden joukkueemme vanhemmalta viestin, jossa kiitettiin jo nyt toimivasta etävalmennuksesta. Samassa viestissä todettiin myös, että on äärimmäisen tärkeää, että ammattitaitoinen valmennus voi luottaa työpaikkansa pysyvyyteen ja ihmisten talkoohenkeen. Sitä minäkin toivon.

Se, miten tulevien viikkojen ja/tai kuukausien toiminta ratkaistaan on vielä avoinna, mutta työskentelemme lähes tauotta asioiden ratkaisemiseksi ja pyrimme ennakoimaan mahdollisia tilanteita. Kun poikkeustilanne koskettaa meitä kaikkia samanaikaisesti, jokaista toki yksilöllisesti eri tavoin, toivoisin, että koko suomalainen urheiluyhteisö löytäisi sovinnollisuutta seistä samalla puolella, jaksaisi kannattaa ja tukea, ymmärtää myös haastavina hetkinä, vaikka vaikutukset, pettymykset ja tunteet ovatkin saman asian äärellä niin kovin erilaisia.

Kuten monissa yhteyksissä on todettu, koronavirus on vakava paikka meille kaikille, koko yhteiskunnalle. Suomalaiset ovat kuitenkin nousseet ahdingosta ennenkin, miksi koronakriisi tekisi poikkeuksen. Työskennellään yhdessä sen eteen.

Mariet Louhento

FC Honka ry, puheenjohtaja

mariet.louhento@fchonka.fi

Seura tiedottaa

Koronavirustilanne vaikuttaa myös naisten ja miesten pääsarjojen käynnistämiseen

Kansallisen Liigan kauden aloitus siirtyy

Kansallisen Liigan hallitus päätti tämänaamuisessa kokouksessaan kauden aloituksen lykkäämisestä myöhemmälle keväälle.

Valtioneuvosto on eilen linjannut tiukentuneista ohjeistuksista epidemian leviämisen välttämiseksi ja mm. yli 500 hengen yleisötilaisuuksien kieltämisestä. Palloliiton liittohallitus päätti torstai-iltana 12. maaliskuuta keskeyttää Palloliiton kilpailutoiminnan maaliskuun loppuun asti.

Kansallisen Liigan kauden ensimmäiset ottelut on aseteltu lauantaille 28. maaliskuuta. Kansallisen Liigan hallitus päätti kokouksessaan tänään perjantaina 13. maaliskuuta lykätä kauden aloitusta myöhemmälle keväälle tartuntatautiepidemian (COVID-19) leviämisen ehkäisemiseksi.

Myös Kansallisen Liigan avaustilaisuus siirtyy myöhäisempään ajankohtaan. Tilannetta seurataan jatkuvasti, ja Kansallinen Liiga tiedottaa kaikista muutoksista suunnitelmiin tilannekuvan tarkentuessa.

Naisten Suomen Cupin välierät pelataan elokuun ensimmäisenä viikonloppuna

Naisten Suomen Cupin välierät on myös päätetty siirtää. 21.-22. maaliskuuta pelattavaksi aiotut Suomen Cupin välierät siirretään elokuun ensimmäiseen viikonloppuun, jolloin pelataan ensimmäinen kierros kauden 2021 Suomen Cupista. Välieräjoukkueet etenevät Suomen Cup 2021 -kilpailussa suoraan lohkovaiheeseen. Suomen Cupin finaali 2020 pelataan lauantaina 3. lokakuuta.

Myös Veikkausliigan kauden aloitus siirtyy

Veikkausliigan hallitus on päättänyt siirtää kauden aloituksen myöhäisempään ajankohtaan viranomaislinjauksen johdosta. Suomen hallitus on suosittanut, että koronaviruksen leviämisen rajoittamiseksi kaikki yli 500 hengen yleisötilaisuudet perutaan toukokuun loppuun saakka.

Veikkausliiga 2020 on päätetty käynnistää kesäkuussa, kun koronaviruksen estotoimenpiteet eivät enää ole voimassa. Kausi pelataan tiiviisti, ja tarvittaessa kautta voidaan pidentää marraskuussa. Loppukauden tarkemmasta otteluaikataulusta keskustellaan Palloliiton kanssa Veikkausliigan karsinnat huomioiden.

Euroopan jalkapalloliitto UEFA keskustelee ensi viikolla siitä, miten vuoden 2020 kansainvälinen jalkapallotoiminta järjestetään poikkeustilanteessa. Kun UEFA:n yleiset linjaukset ovat tiedossa, Veikkausliigalle voidaan rakentaa uusi otteluohjelma, jossa kaikki aikatauluihin tulleet muutokset on huomioitu. Mikäli se on mahdollista kaikkien tuolloin tiedossa olevien reunaehtojen puitteissa, ohjelma toteutetaan noudattaen kaudella 2019 käyttöönotettua uutta sarjajärjestelmää. Ottelujen kokonaismäärä tulee pysymään samalla tasolla.

Myös Veikkausliigan avaustilaisuus siirtyy myöhäisempään ajankohtaan. Veikkausliiga tiedottaa kaikista muutoksista suunnitelmiin tilannekuvan tarkentuessa.

Pitäkää huolta terveydestänne, seuratkaa viranomaisten ohjeita ja muistakaa pestä kätenne!

Seura tiedottaa

Toimisto suljettu toistaiseksi

Koronavirustilanteeseen liittyen FC Honka ry:n toimisto on toistaiseksi suljettu. Hallinnon työntekijät palvelevat kuitenkin normaalisti ja toimiston henkilökunnan tavoittaa sähköpostitse tai puhelimitse.

Hallinnon puhelinajat:

  • ti klo 8:00-12:00
  • ke klo 13:00-18:00
  • to 13:00-15:00

Yhteystiedot: http://fchonka.fi/seura/yhteystiedot/

Seura tiedottaa

Coronavirus guidelines for players

(There is no new information in this bulletin for yesterday’s bulletin, which was sent in Finnish)

In its negotiations on Thursday 12 March, the Finnish Government discussed the coronavirus outbreak and decided on recommendations and preparedness measures. To reduce the spread of infection, non-essential activities, such as close contact in recreational activities and other leisure time, must also be restricted. This is particularly important for protecting those at risk.

How does the situation affect the way FC Honka procedures?

There has been some changes due to coronavirus situation:

  • FC Honka teams will not exercise or play games during 13.3.-31.3.2020
  • Team coaches will instruct players to practice on their own.
  • Traveling abroad for tournaments or games is currently not recommended.
  • A break until the end of March will have no impact on the operating fees already charged.

The situation is constantly monitored and the guidelines are updated as the situation and official instructions so require. We currently have a lot of inquiries and contacts on the subject, and we are unable to respond to everyone personally. The club communicates this topic directly to the members.

More information: https://thl.fi/en/web/infectious-diseases/what-s-new/coronavirus-covid-19-latest-updates